Syyria http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132878/all Wed, 10 Jan 2018 18:42:01 +0200 fi Syyriassa on sisällisodan ratkaisun hetket käsillä. http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248937-syyriassa-on-sisallisodan-ratkaisun-hetket-kasilla <p>&nbsp;</p><p>Syyrian joukot ovat edenneet vauhdilla Idlibin maakunnassa kohti Turkin rajaa. Kapinnalliset eivät ole pystyneet tekemään kunnollista vastarintaa vaan Syyrian joukot ovat pystyneet lyömään hajanaiset kapinnallisryhmät mallikkaasti ja he ovat joutuneet vetäytymään kohti Idlibin kaupunkia. Osa syynä voi olla tasaisen maaston tuoma strateginen hyöty Syyrian ja sitä tukeville joukoille. Voi olla myös se että Idlibin maakunnan alue joutuu Syyrian hallituksen haltuun nopeallakin aikataulla.</p><p>&nbsp;</p><p>Venäjän Latakian tukikohta on joutunut useaan otteeseen hyökkäyksien kohteeksi josta Venäjä syyttää kapinnallisia tukevia ulkovaltoja. Usa on muodostamassa Itä Syyriaan omaa nimellisvaltiota kurdien nimissä. Isreal on hyökännyt Syyriassa sijaitsevia maakohteita vastaan.</p><p>&nbsp;</p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan mutta Syyrian hallitus pystynee nujertamaan alueellaan olevat kapinallisjoukot. Syyrian tulevaisuuden kannalta tärkein kysymys on se, kykeneekö ja haluaako se myös valloittaa myös SDF joukkojen hallussa olevan itä Syyrian alueen.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Syyrian joukot ovat edenneet vauhdilla Idlibin maakunnassa kohti Turkin rajaa. Kapinnalliset eivät ole pystyneet tekemään kunnollista vastarintaa vaan Syyrian joukot ovat pystyneet lyömään hajanaiset kapinnallisryhmät mallikkaasti ja he ovat joutuneet vetäytymään kohti Idlibin kaupunkia. Osa syynä voi olla tasaisen maaston tuoma strateginen hyöty Syyrian ja sitä tukeville joukoille. Voi olla myös se että Idlibin maakunnan alue joutuu Syyrian hallituksen haltuun nopeallakin aikataulla.

 

Venäjän Latakian tukikohta on joutunut useaan otteeseen hyökkäyksien kohteeksi josta Venäjä syyttää kapinnallisia tukevia ulkovaltoja. Usa on muodostamassa Itä Syyriaan omaa nimellisvaltiota kurdien nimissä. Isreal on hyökännyt Syyriassa sijaitsevia maakohteita vastaan.

 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan mutta Syyrian hallitus pystynee nujertamaan alueellaan olevat kapinallisjoukot. Syyrian tulevaisuuden kannalta tärkein kysymys on se, kykeneekö ja haluaako se myös valloittaa myös SDF joukkojen hallussa olevan itä Syyrian alueen.

 

 

]]>
0 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248937-syyriassa-on-sisallisodan-ratkaisun-hetket-kasilla#comments Israel SDF Sisällisota Syyria USA Wed, 10 Jan 2018 16:42:01 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248937-syyriassa-on-sisallisodan-ratkaisun-hetket-kasilla
Syyrian tilanne, Joulukuu 2017 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247367-syyrian-tilanne-joulukuu-2017 <p>Isis:ksen armeija on lyöty Syyrian sekä Syyrian ja Irakin raja-alueilta.</p><p>Usa jatkaa Venäjän painostamista Assadin erottamiseksi ja käytännössä miehittää Syyrian itä-osaa eli kurdien SDF joukkojen avulla. Usalla on omia joukkoja Syyrian valtion alueella arviolta 2000 &ndash; 4000. Niiden kokoonpano on tuntematon ja todennäköisesti keskityttyy pitämään valtaa Kurdien avulla.</p><p>Syyria keskittyy nyt vakiinnuttamaan valtaansa hallussapitämillään alueilla sekä järjestää nyt todennäköisesti presidentin vaalit jossa Assad valitaan uudestaan presidentiksi.</p><p>Iranilla on nyt suora maayhteys Irakin kautta Syyriaan.</p><p>Usa:</p><p>- On julistanut että se pysyy Syyriassa ikuisesti.</p><p>- Pitää osaa Syyrian ilmatilaa &ldquo;koalition ilmatilana&rdquo; eli käytännössä Usan ilmatilana. Yrittää luoda no-go fly zonea syyrian itä-osiin koska tällöin Usa pystyy suojelemaan Syyrian itä-osan kurdi joukkoja.</p><p><br />&nbsp;</p><p>Ennuste:&nbsp;</p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotimine voi rauhoittua joksikin aikaa mutta Syyrian kannalta Idlibin ja itä-osa ovat vielä vieraiden joukkojen hallussa.</p><p>Lähteet:</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136" title="https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136">https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Isis:ksen armeija on lyöty Syyrian sekä Syyrian ja Irakin raja-alueilta.

Usa jatkaa Venäjän painostamista Assadin erottamiseksi ja käytännössä miehittää Syyrian itä-osaa eli kurdien SDF joukkojen avulla. Usalla on omia joukkoja Syyrian valtion alueella arviolta 2000 – 4000. Niiden kokoonpano on tuntematon ja todennäköisesti keskityttyy pitämään valtaa Kurdien avulla.

Syyria keskittyy nyt vakiinnuttamaan valtaansa hallussapitämillään alueilla sekä järjestää nyt todennäköisesti presidentin vaalit jossa Assad valitaan uudestaan presidentiksi.

Iranilla on nyt suora maayhteys Irakin kautta Syyriaan.

Usa:

- On julistanut että se pysyy Syyriassa ikuisesti.

- Pitää osaa Syyrian ilmatilaa “koalition ilmatilana” eli käytännössä Usan ilmatilana. Yrittää luoda no-go fly zonea syyrian itä-osiin koska tällöin Usa pystyy suojelemaan Syyrian itä-osan kurdi joukkoja.


 

Ennuste: 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotimine voi rauhoittua joksikin aikaa mutta Syyrian kannalta Idlibin ja itä-osa ovat vielä vieraiden joukkojen hallussa.

Lähteet:

 

https://twitter.com/rabrowne75/status/939297759278043136

]]>
1 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247367-syyrian-tilanne-joulukuu-2017#comments Sota Syyria USA Sat, 09 Dec 2017 09:37:42 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247367-syyrian-tilanne-joulukuu-2017
Hyväksyykö Venäjä kemiallisten aseiden käytön Syyriassa? http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245603-hyvaksyyko-venaja-kemiallisten-aseiden-kayton-syyriassa <p>Viime viikon tiistaina Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa kumotakseen Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkijoiden mandaatin jatkon Syyriassa. Venäjä olisi halunnut jatkaa mandaattia vasta Khan Sheikhunin huhtikuisen kaasuiskun tutkinnan valmistutumisen jälkeen. Venäjä ei myöskään tukenut mandaatin muotoilua, joka sen tulkinnan mukaan olisi mahdollistanut pakotteet ja iskut Assadin hallintoa vastaan.</p><p>Khan Seikhunin iskun tutkinta valmistui kaksi päivää myöhemmin, eikä sekään ollut Venäjän mieleen. YK:n tutkijat katsoivat Syyrian hallituksen olleen iskun takana, Venäjä kyseenalaisti todisteet. Todennäköisesti jatkomandaatista päästään ennen pitkää yksimielisyyteen, mutta Venäjä estää kaikki YK:n sanktiot Syyrian hallitusta vastaan.</p><p>YK:n Syyria-komission mukaan syyskuun 6. päivään mennessä sisällissodassa oli käytetty kemiallisia aseita 25 kertaa, näistä se syyttää hallitusta 20 iskusta. Lopuista iskuista komissio ei syytä ketään, mutta näistä kaksi on tehty kurdijoukkoja vastaan Syyrian opposition hyökätessä heitä vastaan. Kurdivetoiset Syyrian demokraattiset voimat ovat syyttäneet myös Isisiä kemiallisten aseiden käytöstä. Ilmeisesti kemiallisia aseita ovat käyttäneet kaikki Syyrian sodan pääosapuolet Syyrian demokraattisia voimia lukuunottamatta.</p><p>Loput kirjoituksesta luettavissa täältä:&nbsp;<a href="https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3801990-antti-rautiainen-hyvaksyyko-venaja-kemiallisten-aseiden-kayton-syyriassa">https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3801990-antti-rautiainen-hyvaksyyko-venaja-kemiallisten-aseiden-kayton-syyriassa</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Viime viikon tiistaina Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa kumotakseen Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkijoiden mandaatin jatkon Syyriassa. Venäjä olisi halunnut jatkaa mandaattia vasta Khan Sheikhunin huhtikuisen kaasuiskun tutkinnan valmistutumisen jälkeen. Venäjä ei myöskään tukenut mandaatin muotoilua, joka sen tulkinnan mukaan olisi mahdollistanut pakotteet ja iskut Assadin hallintoa vastaan.

Khan Seikhunin iskun tutkinta valmistui kaksi päivää myöhemmin, eikä sekään ollut Venäjän mieleen. YK:n tutkijat katsoivat Syyrian hallituksen olleen iskun takana, Venäjä kyseenalaisti todisteet. Todennäköisesti jatkomandaatista päästään ennen pitkää yksimielisyyteen, mutta Venäjä estää kaikki YK:n sanktiot Syyrian hallitusta vastaan.

YK:n Syyria-komission mukaan syyskuun 6. päivään mennessä sisällissodassa oli käytetty kemiallisia aseita 25 kertaa, näistä se syyttää hallitusta 20 iskusta. Lopuista iskuista komissio ei syytä ketään, mutta näistä kaksi on tehty kurdijoukkoja vastaan Syyrian opposition hyökätessä heitä vastaan. Kurdivetoiset Syyrian demokraattiset voimat ovat syyttäneet myös Isisiä kemiallisten aseiden käytöstä. Ilmeisesti kemiallisia aseita ovat käyttäneet kaikki Syyrian sodan pääosapuolet Syyrian demokraattisia voimia lukuunottamatta.

Loput kirjoituksesta luettavissa täältä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3801990-antti-rautiainen-hyvaksyyko-venaja-kemiallisten-aseiden-kayton-syyriassa

]]>
0 http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245603-hyvaksyyko-venaja-kemiallisten-aseiden-kayton-syyriassa#comments Kemialliset aseet Syyria Turpo Venäjä YK Sun, 05 Nov 2017 22:21:46 +0000 Antti Rautiainen http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245603-hyvaksyyko-venaja-kemiallisten-aseiden-kayton-syyriassa
Levantin ongelma ennen ja nyt http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245257-levantin-ongelma-ennen-ja-nyt <p>Levantti (Levant) on alue Irakin pohjoisosassa ja Syyrian itäosassa. Siihen kuuluu mm. Mosulin kaupunki, joka on tunnettu myös Niinivenä. Kyseinen alue on tullut tunnetuksi viime aikoina siitä, että siellä on paljon sotaa ja levottomuuksia. Tämä ei oikeastaan ole mitään uutta alueelle.</p><p>Jo Raamatun Vanhan testamentin aikoina tuo alue oli tunnettu pahuudestaan, erityisesti väkivallasta. Siksi Raamatun Jumala lähetti Joonan saarnaamaan Niinivelle parannusta. Tuolloin Niiniven miehet ja kuningas uskoivat Joonan parannussaarnan, ja muuttivat tapojansa.</p><p>Tänäpäivänä taistelut näillä alueilla ovat kaiketi loppumaisillaan. Kuitenkin alueelta on ollut virtaa Euroopan suuntaan. Ehkä taistelut jatkuvat täällä muutaman vuoden sisällä? Kuka saarnaisi parannusta Suomessa ja Euroopassa?</p><p><a href="http://raamattu.fi/1933,38/Joona.1.html">Linkki: Joonan kirja Raamatussa</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Levantti (Levant) on alue Irakin pohjoisosassa ja Syyrian itäosassa. Siihen kuuluu mm. Mosulin kaupunki, joka on tunnettu myös Niinivenä. Kyseinen alue on tullut tunnetuksi viime aikoina siitä, että siellä on paljon sotaa ja levottomuuksia. Tämä ei oikeastaan ole mitään uutta alueelle.

Jo Raamatun Vanhan testamentin aikoina tuo alue oli tunnettu pahuudestaan, erityisesti väkivallasta. Siksi Raamatun Jumala lähetti Joonan saarnaamaan Niinivelle parannusta. Tuolloin Niiniven miehet ja kuningas uskoivat Joonan parannussaarnan, ja muuttivat tapojansa.

Tänäpäivänä taistelut näillä alueilla ovat kaiketi loppumaisillaan. Kuitenkin alueelta on ollut virtaa Euroopan suuntaan. Ehkä taistelut jatkuvat täällä muutaman vuoden sisällä? Kuka saarnaisi parannusta Suomessa ja Euroopassa?

Linkki: Joonan kirja Raamatussa

]]>
4 http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245257-levantin-ongelma-ennen-ja-nyt#comments Irak Levant Parannus Sota Syyria Mon, 30 Oct 2017 22:16:46 +0000 Jori Kostiainen http://jorikostiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245257-levantin-ongelma-ennen-ja-nyt
Syyrian tilanne, marraskuu 2017 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245153-syyrian-tilanne-marraskuu-2017 <p>&nbsp;</p><p>Isiksen joukot on käytännössä lyöty Syyrian alueelta.</p><p>&nbsp;</p><p>Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet Isiksen hallussapitäneet alueet Euprates joen länsipuolelta. Usan tukemat joukot ovat valloittaneet Euprates joen itäpuolelta Isiksen alueet ja ovat perustaneet muodollisen hallintokoneiston Raqqan kaupunkiin Usan ja joidenkin muiden länsimaiden tuella. Syyrian armeijan pääpaino on siirtymässä Idlibin maakunnan alueelle jossa on käyty ensimmäiset taistelut pitkään aikaan.</p><p>&nbsp;</p><p>SDF ja Syyrian armeija on käytännössä tehnyt sopimuksen rajanvedosta Euprates joen mukaa. Sota SDF kurdijoukkojen ja SAA väillä ei ole nähtävissä lähiaikoina.</p><p>&nbsp;</p><p>Usa ulkoministerin on vaatinut Bashar al-Assadin eroa ja Syyrian valtion hajoittamista osavaltioiksi. Käytännössä Usa vaatii Syyrian itä-osaa oman kontrolliiinsa mikä ei ole Venäjän etujen mukaista.</p><p>&nbsp;</p><p>Eri lähteiden mukaan Syyrian ilmatorjunta osui S-200 ohjuksella Isrealin ilmavoimien F-35 hävittäjään. Isreal myöntää yhden koneen menetetyn &quot;yhteentörmäyksen linnun kanssa&quot;.</p><p>&nbsp;</p><p>Ennuste:&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. Isis Kalifaatti ja sen sen armeija on käytännössä lyöty mutta Isis pystyy tekemään yksittäisiä terrori iskuja Syyrian alueellla.</p><p>&nbsp;</p><p>Lähteet:</p><p><a href="http://www.kan.org.il/item/?itemId=23623" title="http://www.kan.org.il/item/?itemId=23623">http://www.kan.org.il/item/?itemId=23623</a> (?)</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Isiksen joukot on käytännössä lyöty Syyrian alueelta.

 

Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet Isiksen hallussapitäneet alueet Euprates joen länsipuolelta. Usan tukemat joukot ovat valloittaneet Euprates joen itäpuolelta Isiksen alueet ja ovat perustaneet muodollisen hallintokoneiston Raqqan kaupunkiin Usan ja joidenkin muiden länsimaiden tuella. Syyrian armeijan pääpaino on siirtymässä Idlibin maakunnan alueelle jossa on käyty ensimmäiset taistelut pitkään aikaan.

 

SDF ja Syyrian armeija on käytännössä tehnyt sopimuksen rajanvedosta Euprates joen mukaa. Sota SDF kurdijoukkojen ja SAA väillä ei ole nähtävissä lähiaikoina.

 

Usa ulkoministerin on vaatinut Bashar al-Assadin eroa ja Syyrian valtion hajoittamista osavaltioiksi. Käytännössä Usa vaatii Syyrian itä-osaa oman kontrolliiinsa mikä ei ole Venäjän etujen mukaista.

 

Eri lähteiden mukaan Syyrian ilmatorjunta osui S-200 ohjuksella Isrealin ilmavoimien F-35 hävittäjään. Isreal myöntää yhden koneen menetetyn "yhteentörmäyksen linnun kanssa".

 

Ennuste: 

 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. Isis Kalifaatti ja sen sen armeija on käytännössä lyöty mutta Isis pystyy tekemään yksittäisiä terrori iskuja Syyrian alueellla.

 

Lähteet:

http://www.kan.org.il/item/?itemId=23623 (?)

 

]]>
0 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245153-syyrian-tilanne-marraskuu-2017#comments SDF Syyria Sat, 28 Oct 2017 14:52:33 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245153-syyrian-tilanne-marraskuu-2017
Tapaus Syrian Girl http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243935-tapaus-syrian-girl <p>Damaskoksessa syntynyt Maram Susli tunnetaan paremmin nimimerkillä Syrian Girl. Hän aloitti arabikevään aikoihin (2011) kommentoida maansa tapahtumia, ja vähitellen hänestä tuli suuren kansainvälisen suosion saavuttanut aktivisti. Hänen Facebook-tilillään oli 75 000 seuraajaa, kunnes se hiljattain suljettiin.</p><p>Sen jälkeen Maram Susli kommentoi tapahtunutta omalla Youtube-kanavallaan, jolla on 73 000 tilaajaa ja kanavalla yhteensä yli viisi miljoonaa näyttökertaa. Videolla hän kuvaili Fb-tilinsä sulkemista absurdiksi. Tämän seurauksena kyseinen video poistettiin vedoten siihen, että Maram Susli harjoitti vihapuhetta. Lisäksi hänen koko Youtube-kanava uhattiin sulkea.</p><p>Olen lukenut videosta tehdyn transkription, jonka liitän blogini loppuun yleisesti luettavaksi. Tekstistä ei voi löytää merkkejä vihapuheesta edes suurennuslasilla. Kyse on siis mielivaltaisesta sensuroinnista.</p><p>Maram Susli on kumonnut väitteet siitä, että olisi Bashar al-Assadin kiihkeä kannattaja, ja sanoo olevansa vain isänmaallinen, joka haluaa puolustaa Syyrian kansan etuja. Hän on muun muassa sanonut, että länsimaat haluavat tuhota Syyrian, koska maa on velaton ja sillä on itsenäinen keskuspankki; velattomana se kykenee noudattamaan itsenäistä ulkopolitiikkaa ja vastustamaan länsimaiden ja Israelin imperialismia. Lisäksi hän on sitä mieltä, että Iranin, Irakin ja Syyrian välinen sopimus kaasuputken vetämisestä maiden halki oli yksi lisäperuste pyrkiä Syyrian ja Iranin murskaamiseen.</p><p>Kyseiset mielipiteet eivät tietenkään ole esillä länsimaisessa mediassa. Sen sijaan Syyriaan liittyvässä uutisoinnissa usein siteerataan Syrian Observatory for Human Rights -nimistä järjestöä. Eräiden tietojen mukaan SOHR-järjestön takaa löytyy kuitenkin yhden miehen, Isossa-Britanniassa asuvan <strong>Rami Abdulrahmanin </strong>ylläpitämä järjestö. Tosin Abdulrahman on pseudonyymi, ja henkilön oikea nimi on <strong>Ossama Suleiman</strong>, joka on kertonut olevansa pitkäaikainen Syyrian oppositioaktivisti.</p><p>Käytännössä siis SOHR on ihan samanlainen yhden henkilön ylläpitämä tuuttaustoimisto, kuin mitä Syrian Girl. Sillä, kumpi on oikeassa, ei tässä katsannossa ole merkitystä, vaan sillä, että ensimmäisen mielipiteitä siteerataan luotettavana lähteenä ja jälkimmäisen mielipiteille pantiin stoppi vihapuheeseen vedoten.</p><p>Yleisesti vihapuheella ymmäretään vähemmistöjä kohtaan tehdyt solvaukset tai rasistinen kielenkäyttö. Tähän juuri pyritäänkin, jotta vihapuheen vastustamiselle saadaan enemmistön tuki.</p><p>Vaikka vihapuhe on tietysti ikävää ja moukkamaista, niin sillä on sittenkin vissi ero verrattuna vihatekoon. Tarkoitan tässä vihateolla sotatoimia. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Irak, missä tekaistuin perustein tapettiin Just Foreign Policy -järjestön mukaan puolitoista miljoonaa ihmistä. Sodan seurauksena osa henkiinjääneistä on joutunut lähtemään pakolaisiksi. Voiko olla niin, että samat tahot, jotka pystyvät ensin kylmän rauhallisesti eliminoimaan näinkin huikean määrän ihmisiä ja tuhoamaan kodit heidän henkiin jääneiltä läheisiltään, olisivat aidosti kiinnostuneita siitä, mitä näistä henkiinjääneistä puhutaan? Tuskinpa. Vihapuheen sijaan kiinnostus lienee lähinnä siinä, että kukaan tai mikään taho ei voisi tehdä hallaa heidän ajamalleen propagandalle seuraavien päämääriensä saavuttamiseksi.</p><p>Tässä kontekstissa alkaa hahmottua se, miksi vihapuhe ja sen kitkemiseksi vaadittavat toimenpiteet ovat oiva instrumentti tukkia suita. Vihapuhetta kun ei edelleenkään kukaan pysty kunnolla määrittelemään. Poliisi on hukassa asian kanssa, mutta sen täytyy yrittää toimia, koska ylhäältä on annettu ohjeet. Samalla, kun poliisi tekee toivotonta urakkaansa, voidaan taustalla toimia täysin mielivaltaisesti. Tapaus Syrian Girl on siitä esimerkki. Se ei ollut laatuaan ensimmäinen, eikä tule olemaan viimeinen. Arvatenkin tämän tyyppinen toiminta tulee jatkossa lisääntymään.</p><p>Tässä vielä transkriptio videosta, joka poistettiin Youtubesta vihapuhe-argumentilla.</p><p><em><em>&quot;Hi everyone this is SYRIANGIRL. I have some bad news ...</em></em></p><p><em><em>My Facebook account which I have been working on for five years and which has 75,000 followers has been deleted.</em></em></p><p><em><em>It was out of the blue - there was no warning or reason given.</em></em></p><p><em><em>The last thing I posted was photograph and video evidence of election fraud in the Kurdistan referendum, which is happening in Iraq: - video of people stuffing unlimited amounts of yes votes into ballot boxes, other people washing the purple off their fingers so that they can go in and vote again. And one guy even voted on behalf of his nine dead relatives.</em></em></p><p><em><em>The Kurdish Regional government has also been intimidating Assyrian Christians and yazidis, into voting &lsquo;yes&rsquo;, threatening some of them with being kicked out of refugee camps.</em></em></p><p><em><em>If you recall from my previous videos, Kurds are not the indigenous populations of Iraq and Syria. And those supporting the creation of Kurdistan are supporting a land grab, with a side of ethnic cleansing of the true indigenous peoples - effectively, a second Israel. And it&#39;s not just me or the Iraqi government saying this, it&#39;s also many Kurds themselves, who refer to Kurdistan as the &ldquo;second Israel.&rdquo;</em></em></p><p><em><em>All of this information of course doesn&#39;t suit the agenda of the balkanization of Iraq and Syria, which is being pushed in the mainstream media. I also mentioned on Facebook the Israeli Yinon plan, and how they wanted to create a Kurdistan for the sake of Israel.</em></em></p><p><em><em>The censorship could have been the result of mass flagging by people who don&#39;t like what I have to say.</em></em></p><p><em><em>I&#39;ve emailed Facebook in the hopes of getting to the bottom of this, and to get my account back. But if it doesn&#39;t come back, you&#39;ll know why, and you&#39;ll know that much of freedom of speech has truly died.</em></em></p><p><em><em>In the meantime, I have created an account on the Facebook alternative, Minds, so that those who have Minds can add me.</em></em></p><p><em><em>I&#39;ve been censored many times before. It usually happens when I&#39;ve hit the nail on the head, in terms of opposing mainstream media lies.</em></em></p><p><em><em>Recently one of my YouTube videos about how ISIS got hold of weapons shipments from US air drops, was censored.</em></em></p><p><em><em>In fact, while the mass YouTube demonetization caused an uproar earlier this year, I have been demonetized for 4 years.</em></em></p><p><em><em>Those years ago I was curious, and I asked why my account had been demonetized, while other news media outlets, and even alternative media oh, we&#39;re not.</em></em></p><p><em><em>I requested details about what I was doing differently that cause this demonetization.</em></em></p><p><em><em>I got a very bizarre reply of &ldquo;I&#39;ll tell you later&rdquo;. That later never came and the case was closed and I didn&#39;t open it again.</em></em></p><p><em><em>It&#39;s never been about the money for me. I didn&#39;t want the money to tarnish the very important message.</em></em></p><p><em><em>However it&#39;s come to that point that in order to keep going and defend myself I need to ask for help.</em></em></p><p><em><em>That&#39;s why I&#39;ve opened a Patreon account. So if, and only if, you can afford it, I would appreciate you lending me a dime, so that I can fight the sensors, and defend my name, which sometimes can be a matter of resources.</em></em></p><p><em><em>And who knows where the censorship is going to go, the situation is precarious. Facebook may only be the beginning.</em></em></p><p><em><em>But no matter how they try to silence me I promise you one thing, I&#39;m going to keep fighting.&quot;</em></em></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Damaskoksessa syntynyt Maram Susli tunnetaan paremmin nimimerkillä Syrian Girl. Hän aloitti arabikevään aikoihin (2011) kommentoida maansa tapahtumia, ja vähitellen hänestä tuli suuren kansainvälisen suosion saavuttanut aktivisti. Hänen Facebook-tilillään oli 75 000 seuraajaa, kunnes se hiljattain suljettiin.

Sen jälkeen Maram Susli kommentoi tapahtunutta omalla Youtube-kanavallaan, jolla on 73 000 tilaajaa ja kanavalla yhteensä yli viisi miljoonaa näyttökertaa. Videolla hän kuvaili Fb-tilinsä sulkemista absurdiksi. Tämän seurauksena kyseinen video poistettiin vedoten siihen, että Maram Susli harjoitti vihapuhetta. Lisäksi hänen koko Youtube-kanava uhattiin sulkea.

Olen lukenut videosta tehdyn transkription, jonka liitän blogini loppuun yleisesti luettavaksi. Tekstistä ei voi löytää merkkejä vihapuheesta edes suurennuslasilla. Kyse on siis mielivaltaisesta sensuroinnista.

Maram Susli on kumonnut väitteet siitä, että olisi Bashar al-Assadin kiihkeä kannattaja, ja sanoo olevansa vain isänmaallinen, joka haluaa puolustaa Syyrian kansan etuja. Hän on muun muassa sanonut, että länsimaat haluavat tuhota Syyrian, koska maa on velaton ja sillä on itsenäinen keskuspankki; velattomana se kykenee noudattamaan itsenäistä ulkopolitiikkaa ja vastustamaan länsimaiden ja Israelin imperialismia. Lisäksi hän on sitä mieltä, että Iranin, Irakin ja Syyrian välinen sopimus kaasuputken vetämisestä maiden halki oli yksi lisäperuste pyrkiä Syyrian ja Iranin murskaamiseen.

Kyseiset mielipiteet eivät tietenkään ole esillä länsimaisessa mediassa. Sen sijaan Syyriaan liittyvässä uutisoinnissa usein siteerataan Syrian Observatory for Human Rights -nimistä järjestöä. Eräiden tietojen mukaan SOHR-järjestön takaa löytyy kuitenkin yhden miehen, Isossa-Britanniassa asuvan Rami Abdulrahmanin ylläpitämä järjestö. Tosin Abdulrahman on pseudonyymi, ja henkilön oikea nimi on Ossama Suleiman, joka on kertonut olevansa pitkäaikainen Syyrian oppositioaktivisti.

Käytännössä siis SOHR on ihan samanlainen yhden henkilön ylläpitämä tuuttaustoimisto, kuin mitä Syrian Girl. Sillä, kumpi on oikeassa, ei tässä katsannossa ole merkitystä, vaan sillä, että ensimmäisen mielipiteitä siteerataan luotettavana lähteenä ja jälkimmäisen mielipiteille pantiin stoppi vihapuheeseen vedoten.

Yleisesti vihapuheella ymmäretään vähemmistöjä kohtaan tehdyt solvaukset tai rasistinen kielenkäyttö. Tähän juuri pyritäänkin, jotta vihapuheen vastustamiselle saadaan enemmistön tuki.

Vaikka vihapuhe on tietysti ikävää ja moukkamaista, niin sillä on sittenkin vissi ero verrattuna vihatekoon. Tarkoitan tässä vihateolla sotatoimia. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Irak, missä tekaistuin perustein tapettiin Just Foreign Policy -järjestön mukaan puolitoista miljoonaa ihmistä. Sodan seurauksena osa henkiinjääneistä on joutunut lähtemään pakolaisiksi. Voiko olla niin, että samat tahot, jotka pystyvät ensin kylmän rauhallisesti eliminoimaan näinkin huikean määrän ihmisiä ja tuhoamaan kodit heidän henkiin jääneiltä läheisiltään, olisivat aidosti kiinnostuneita siitä, mitä näistä henkiinjääneistä puhutaan? Tuskinpa. Vihapuheen sijaan kiinnostus lienee lähinnä siinä, että kukaan tai mikään taho ei voisi tehdä hallaa heidän ajamalleen propagandalle seuraavien päämääriensä saavuttamiseksi.

Tässä kontekstissa alkaa hahmottua se, miksi vihapuhe ja sen kitkemiseksi vaadittavat toimenpiteet ovat oiva instrumentti tukkia suita. Vihapuhetta kun ei edelleenkään kukaan pysty kunnolla määrittelemään. Poliisi on hukassa asian kanssa, mutta sen täytyy yrittää toimia, koska ylhäältä on annettu ohjeet. Samalla, kun poliisi tekee toivotonta urakkaansa, voidaan taustalla toimia täysin mielivaltaisesti. Tapaus Syrian Girl on siitä esimerkki. Se ei ollut laatuaan ensimmäinen, eikä tule olemaan viimeinen. Arvatenkin tämän tyyppinen toiminta tulee jatkossa lisääntymään.

Tässä vielä transkriptio videosta, joka poistettiin Youtubesta vihapuhe-argumentilla.

"Hi everyone this is SYRIANGIRL. I have some bad news ...

My Facebook account which I have been working on for five years and which has 75,000 followers has been deleted.

It was out of the blue - there was no warning or reason given.

The last thing I posted was photograph and video evidence of election fraud in the Kurdistan referendum, which is happening in Iraq: - video of people stuffing unlimited amounts of yes votes into ballot boxes, other people washing the purple off their fingers so that they can go in and vote again. And one guy even voted on behalf of his nine dead relatives.

The Kurdish Regional government has also been intimidating Assyrian Christians and yazidis, into voting ‘yes’, threatening some of them with being kicked out of refugee camps.

If you recall from my previous videos, Kurds are not the indigenous populations of Iraq and Syria. And those supporting the creation of Kurdistan are supporting a land grab, with a side of ethnic cleansing of the true indigenous peoples - effectively, a second Israel. And it's not just me or the Iraqi government saying this, it's also many Kurds themselves, who refer to Kurdistan as the “second Israel.”

All of this information of course doesn't suit the agenda of the balkanization of Iraq and Syria, which is being pushed in the mainstream media. I also mentioned on Facebook the Israeli Yinon plan, and how they wanted to create a Kurdistan for the sake of Israel.

The censorship could have been the result of mass flagging by people who don't like what I have to say.

I've emailed Facebook in the hopes of getting to the bottom of this, and to get my account back. But if it doesn't come back, you'll know why, and you'll know that much of freedom of speech has truly died.

In the meantime, I have created an account on the Facebook alternative, Minds, so that those who have Minds can add me.

I've been censored many times before. It usually happens when I've hit the nail on the head, in terms of opposing mainstream media lies.

Recently one of my YouTube videos about how ISIS got hold of weapons shipments from US air drops, was censored.

In fact, while the mass YouTube demonetization caused an uproar earlier this year, I have been demonetized for 4 years.

Those years ago I was curious, and I asked why my account had been demonetized, while other news media outlets, and even alternative media oh, we're not.

I requested details about what I was doing differently that cause this demonetization.

I got a very bizarre reply of “I'll tell you later”. That later never came and the case was closed and I didn't open it again.

It's never been about the money for me. I didn't want the money to tarnish the very important message.

However it's come to that point that in order to keep going and defend myself I need to ask for help.

That's why I've opened a Patreon account. So if, and only if, you can afford it, I would appreciate you lending me a dime, so that I can fight the sensors, and defend my name, which sometimes can be a matter of resources.

And who knows where the censorship is going to go, the situation is precarious. Facebook may only be the beginning.

But no matter how they try to silence me I promise you one thing, I'm going to keep fighting."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

]]>
3 http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243935-tapaus-syrian-girl#comments Facebook Irak Syyria Vihapuhe Youtube Thu, 05 Oct 2017 07:26:32 +0000 Juha Hämäläinen http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243935-tapaus-syrian-girl
Syyrian sota, lokakuu 2017 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243664-syyrian-sota-lokakuu-2017 <p>Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet suuria maa-alueita Isiksen hallusta Deir-Ezzorin maakunnan alueelta. Samalla SDF/Usa on lähtenyt kilpajuoksuun Deir-Ezzorin öljyalueiden hallinnasta ja on valloittanut alueita Pohjois-Syyriasta Isiksen hallusta hyvinkin nopealla aikataululla.</p><p>&nbsp;</p><p>Venäjä ja Turkki ovat tehneet jonkinlaisen sopimuksen alueen tulevaisuudesta jossa se lupaa Syyrian alueen koskemattomuuden. Vastineeksi Turkki on saanut varmaankin Venäjältä vakuutuksen siitä että Syyrian alueelle ei muodustu lisää Kurdien itsehallintoa ainakaan Venäjän myötävaikutuksella.</p><p>&nbsp;</p><p>Syyrian sodan yleistilanne pahetuntuu lähiaikoina SDF( USA) ja Isis:ksen joukkojen toimesta ja on&nbsp; suuntautumassa Syyrian sisälle.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Ennuste:&nbsp;</p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. Odotettavissa on että Syyrian sota ja muiden väkivaltaisuukset Syyriassa kiihtyvät lähiaikoina ja tilanne voi muuttua hyvinkin nopealla aikataululla mihin suuntaan tahansa.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet suuria maa-alueita Isiksen hallusta Deir-Ezzorin maakunnan alueelta. Samalla SDF/Usa on lähtenyt kilpajuoksuun Deir-Ezzorin öljyalueiden hallinnasta ja on valloittanut alueita Pohjois-Syyriasta Isiksen hallusta hyvinkin nopealla aikataululla.

 

Venäjä ja Turkki ovat tehneet jonkinlaisen sopimuksen alueen tulevaisuudesta jossa se lupaa Syyrian alueen koskemattomuuden. Vastineeksi Turkki on saanut varmaankin Venäjältä vakuutuksen siitä että Syyrian alueelle ei muodustu lisää Kurdien itsehallintoa ainakaan Venäjän myötävaikutuksella.

 

Syyrian sodan yleistilanne pahetuntuu lähiaikoina SDF( USA) ja Isis:ksen joukkojen toimesta ja on  suuntautumassa Syyrian sisälle. 

 

Ennuste: 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. Odotettavissa on että Syyrian sota ja muiden väkivaltaisuukset Syyriassa kiihtyvät lähiaikoina ja tilanne voi muuttua hyvinkin nopealla aikataululla mihin suuntaan tahansa. 

]]>
0 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243664-syyrian-sota-lokakuu-2017#comments SDF Syyria Turkki Venäjä Fri, 29 Sep 2017 20:36:20 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243664-syyrian-sota-lokakuu-2017
Syyrian sota, elokuu 2017 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241710-syyrian-sota-elokuu-2017 <p><br />Syyrian hallituksen joukot jatkaneet menestyneesti taisteluita Isis:ksen joukkoja vastaan Raqqan ympäristössä. Syyrian armeijan joukotvat vapauttaneet suuria maa-alueita Isiksen hallusta Deir-Ezzorin maakunnan alueelta. Samalla SDF/Usa ei ole lähtenyt kilpajuoksuun Deir-Ezzorin öljyalueiden hallinnasta vaan on tyynyt seuraamaan sivusta Isiksen joukkojen ja Syyrian armeijan välistä taisteluita.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Syyrian hallinto tulee valloittamaan Deir-Ezzorin ja muut tärkeät alueet lähiviikkojen aikana Isis:kseltä.</p><p>&nbsp;</p><p>Kun Isis on lyöty Syyrian maaperältä, on Syyrian hallinnolla vielä edessä Idlibin maakunnan valtaaminen Al-Qaidalta sekä niitä läheltä olevilta joukoilta sekä Pohjois-Syyrian haltuunotto SDF:ltä.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>T</strong>ilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan.&nbsp; Syyrian armeija pystyy lyömään Isiksen lähiviikkojen aikana. Tämän jälkeen on muiden pienten kapinnallisenklaavien vuoro, Idlib sekä tämän jälkeen Pohjois-Syyrian haltuunotto kurdeilta ja SDF joukoilta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>
Syyrian hallituksen joukot jatkaneet menestyneesti taisteluita Isis:ksen joukkoja vastaan Raqqan ympäristössä. Syyrian armeijan joukotvat vapauttaneet suuria maa-alueita Isiksen hallusta Deir-Ezzorin maakunnan alueelta. Samalla SDF/Usa ei ole lähtenyt kilpajuoksuun Deir-Ezzorin öljyalueiden hallinnasta vaan on tyynyt seuraamaan sivusta Isiksen joukkojen ja Syyrian armeijan välistä taisteluita. 

 

Syyrian hallinto tulee valloittamaan Deir-Ezzorin ja muut tärkeät alueet lähiviikkojen aikana Isis:kseltä.

 

Kun Isis on lyöty Syyrian maaperältä, on Syyrian hallinnolla vielä edessä Idlibin maakunnan valtaaminen Al-Qaidalta sekä niitä läheltä olevilta joukoilta sekä Pohjois-Syyrian haltuunotto SDF:ltä.

 

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan.  Syyrian armeija pystyy lyömään Isiksen lähiviikkojen aikana. Tämän jälkeen on muiden pienten kapinnallisenklaavien vuoro, Idlib sekä tämän jälkeen Pohjois-Syyrian haltuunotto kurdeilta ja SDF joukoilta.

]]>
1 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241710-syyrian-sota-elokuu-2017#comments ISIS SDF Syyria Venäjä Tue, 22 Aug 2017 14:59:14 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241710-syyrian-sota-elokuu-2017
Suomalaisten vapaaehtoisten viesti Rakkan kaupungista Syyriasta http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241657-suomalaisten-vapaaehtoisten-viesti-rakkan-kaupungista-syyriasta <p>Ainakin kaksi suomalaista on taistellut Daeshia (ISIS) vastaan kuluvan vuoden alusta alkaen kurdien sekulaarien YPG-joukkojen riveissä. Aatteellisista syistä Syyriaan lähteneet vapaaehtoiset ovat kantasuomalaisia reservinupseerja, joilla on viesti suomalaisille liittyen Turun terrori-iskuun ja Syyriassa käytävään Daeshin vastaiseen taisteluun, jossa par&acute;aikaa käydään viimeisiä taisteluita järjestön pääkaupungin Rakkan valloittamiseksi.</p> <p>Syyriassa sotilaallinen voitto häämöttää jo, mutta paljon on vielä tehtävänä ennen kuin Daesh on lyöty ja mikäli wahhabilaista uskontulkintaa ja sitä levittäviä toimijoita ei torjuta, kyse on voitosta, joka ei ratkaise itse ongelmaa.&nbsp;</p> <p>Katso video <a href="https://www.facebook.com/YPG/videos/1556006341087623/?hc_ref=ARQ4YH19bQsNP5D4EA7UyFYIEihveJ4V4GgxZJARhF1DT3XiFwVsWeuwe88IPh5tPRk&amp;fref=gs&amp;hc_location=group" target="_blank">täältä</a>.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>--------------------------------------------</p> <p>Palautetta voi lähettää osoitteeseen&nbsp;<a class="mailto" href="mailto:vpleivo@gmail.com">vpleivo@gmail.com</a></p> <p><br />Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä:&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta" target="_blank" title="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta">https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta</a></p> <p>Poliitikko-profiilini löytyy täältä:&nbsp;https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ainakin kaksi suomalaista on taistellut Daeshia (ISIS) vastaan kuluvan vuoden alusta alkaen kurdien sekulaarien YPG-joukkojen riveissä. Aatteellisista syistä Syyriaan lähteneet vapaaehtoiset ovat kantasuomalaisia reservinupseerja, joilla on viesti suomalaisille liittyen Turun terrori-iskuun ja Syyriassa käytävään Daeshin vastaiseen taisteluun, jossa par´aikaa käydään viimeisiä taisteluita järjestön pääkaupungin Rakkan valloittamiseksi.

Syyriassa sotilaallinen voitto häämöttää jo, mutta paljon on vielä tehtävänä ennen kuin Daesh on lyöty ja mikäli wahhabilaista uskontulkintaa ja sitä levittäviä toimijoita ei torjuta, kyse on voitosta, joka ei ratkaise itse ongelmaa. 

Katso video täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Poliitikko-profiilini löytyy täältä: https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/

]]>
7 http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241657-suomalaisten-vapaaehtoisten-viesti-rakkan-kaupungista-syyriasta#comments Syyria Terrorismi Turku YPG Mon, 21 Aug 2017 18:31:38 +0000 Veli-Pekka Leivo http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241657-suomalaisten-vapaaehtoisten-viesti-rakkan-kaupungista-syyriasta
Syyrian sodassa kohtalon hetki on käsillä Isikselle. http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240161-syyrian-sodassa-kohtalon-hetki-on-kasilla-isikselle <p>Syyrian hallituksen joukot jatkaneet taisteluita Isi:ksen joukkoja vastaan Raqqan ympristössä. Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet Isiksen aluuet Aleppon maakunnan alueella. Syyrian armeijan pääpaino nyt Raqqan maakunnan alueella sekä etelä-Syyriassa Daraan alueella .</p><p>SDF:n joukot eivät ole edenneet viime aikoina mainittavissa määrin vaan ovat tyytyneet valloittamaan Raqqan kaupunkia, minne SDF on sulkenut suoran pääsyn Syyrian armeijan joukoilta. SDF joukot muodostavat Usan tukemina omaa legitiimiä hallintoaan Raqqan kaupunkiin. FSA ja muiden kapinnalisten riveistä on ollut jonkun verran loikkaamisia Syyrian armeijan puolelle.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Tulevat tavoitteet</strong></p><p>Syyrian hallituksen joukkojen pääpaino on siirtynyt Raqqan ympäristön kuten sen tärkeiden öljylähteiden sekä kaasuesiintymien valtaamiseen. Samalla SAA joukoilla on tähtäimessä Deir-Ezzorin saarron murtaminen sekä Daraan valtaamiseen. Muilla alueilla pidetään asemasotaa ainakin toistaiseksi.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Ennuste</strong></p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan.&nbsp;</p><p>Syyrian armeija pystyy yhdessä Venäjän tukemina pystyvät lyömään Isiksen ja siten tuhoamaan Isiksen muodostaman Kalifaatin jos mikään muu ulkopuolinen valtio tai sotilasliitto ei puutu sotimiseen Syyrian valtion alueella. Isiksen hallinto on näyttämässä murtumisen merkkejä ja Isis ei ole pystynyt muuhun kuin viivyttämään SAA etenemistä. SDF ja Syyrian armeijan välistä konfliktia ei ole odotettavissa lähiaikoina.&nbsp;</p><p>edit:</p><p>&nbsp;</p><p>Turkin media paljasti yleisölle Usan tukikohdat syyrian maaperällä :</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://syria.liveuamap.com/pics/2017/07/20/21497757_0.jpg">https://syria.liveuamap.com/pics/2017/07/20/21497757_0.jpg</a></p><p>&nbsp;</p><p>Näyttä siltä että Usa on tosissaan Pohjois-Syyrian miehityksessä.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Syyrian hallituksen joukot jatkaneet taisteluita Isi:ksen joukkoja vastaan Raqqan ympristössä. Syyrian armeijan joukot ovat vapauttaneet Isiksen aluuet Aleppon maakunnan alueella. Syyrian armeijan pääpaino nyt Raqqan maakunnan alueella sekä etelä-Syyriassa Daraan alueella .

SDF:n joukot eivät ole edenneet viime aikoina mainittavissa määrin vaan ovat tyytyneet valloittamaan Raqqan kaupunkia, minne SDF on sulkenut suoran pääsyn Syyrian armeijan joukoilta. SDF joukot muodostavat Usan tukemina omaa legitiimiä hallintoaan Raqqan kaupunkiin. FSA ja muiden kapinnalisten riveistä on ollut jonkun verran loikkaamisia Syyrian armeijan puolelle.

 

Tulevat tavoitteet

Syyrian hallituksen joukkojen pääpaino on siirtynyt Raqqan ympäristön kuten sen tärkeiden öljylähteiden sekä kaasuesiintymien valtaamiseen. Samalla SAA joukoilla on tähtäimessä Deir-Ezzorin saarron murtaminen sekä Daraan valtaamiseen. Muilla alueilla pidetään asemasotaa ainakin toistaiseksi.

 

Ennuste

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. 

Syyrian armeija pystyy yhdessä Venäjän tukemina pystyvät lyömään Isiksen ja siten tuhoamaan Isiksen muodostaman Kalifaatin jos mikään muu ulkopuolinen valtio tai sotilasliitto ei puutu sotimiseen Syyrian valtion alueella. Isiksen hallinto on näyttämässä murtumisen merkkejä ja Isis ei ole pystynyt muuhun kuin viivyttämään SAA etenemistä. SDF ja Syyrian armeijan välistä konfliktia ei ole odotettavissa lähiaikoina. 

edit:

 

Turkin media paljasti yleisölle Usan tukikohdat syyrian maaperällä :

 

https://syria.liveuamap.com/pics/2017/07/20/21497757_0.jpg

 

Näyttä siltä että Usa on tosissaan Pohjois-Syyrian miehityksessä.

 

]]>
0 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240161-syyrian-sodassa-kohtalon-hetki-on-kasilla-isikselle#comments SDF Syyria USA Sun, 16 Jul 2017 11:40:12 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240161-syyrian-sodassa-kohtalon-hetki-on-kasilla-isikselle
Syyrian sota, kesäkuu 2017 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238697-syyrian-sota-kesakuu-2017 <p>&nbsp;</p><p><strong>Tilanne&nbsp;</strong></p><p>Syyrian hallituksen joukot jatkaneet taisteluita Isi:ksen joukkoja vastaan sekä Palmyran että itä-Aleppon rintamilla. Syyrian armeijan pääpaino on Raqqan maakunnan alueella sekä Palmyran ja Daraa:n rintamilla.Itä-Aleppon rintamalla saavutettujen voittojen jälkeen Aleppon maakunnan alueelta Isis on käytännössä lyöty. Syyrian armeijan joukot ovat saavuttaneet SDF:n hallussapitämän rintamalinjan Raqqan ympäristössä ja jatkaneet etemistä kohti Raqqa kaupunkia. Samalla jatkaneet taisteluita Palmyran kaupungin itäpuolella valloittaen Arak ja sen ympärillä olevat öljy alueet. Syyrian joukot jatkavat etemistä kohti Deir-Ezzorin kaupunkia kohti. Syyiran joukot ovat saavuuttaneet Irakin raja-alueen ja käytännössä Syyrialla on nyt maaraja yhdessä Irakin valtion kanssa moneen vuoteen.</p><p>Usan Syyriassa olevat maajoukot ja Koalition ilmavoimat ovat muodostaneet At-Tanf alueelle suoja-alueen ja tuoneet sinne myös raskasta kalustoa kuten HIMARS ohjustykistöä. Tämän kantama 300 kilometriä joten tämä todellinen uhka Syyrian asevoimille ja ja yltää siten myös Damascus:in alueelle.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Tulevat tavoitteet</strong></p><p>Syyrian hallituksen joukkojen pääpaino on siirtynyt Raqqan sekä Deir-Ezzorin että Daraan valtaamiseen. Myös mahdolliset muiden alueiden valtaukset tulevat kyseeseen mikäli tarvetta tulee mutta tämä ei ole todennäköistä kesän 2017 aikana.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Ennuste</strong></p><p>Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan.&nbsp;</p><p>Syyrian armeija pystyy yhdessä Venäjän tukemina pystyvät lyömään Isiksen ja siten tuhoamaan Isiksen muodostaman Kalifaatin jos mikään muu ulkopuolinen valtio tai sotilasliitto ei puutu sotimiseen Syyrian valtion alueella.&nbsp;Riski maasodan syttymiseen SDF ja mahdollisesti myös Usan tukemien Koalition joukkojen kanssa kasvaa mutta ei ole todennäköistä lähiaikoina.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/HIMARS" title="https://en.wikipedia.org/wiki/HIMARS">https://en.wikipedia.org/wiki/HIMARS</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

Tilanne 

Syyrian hallituksen joukot jatkaneet taisteluita Isi:ksen joukkoja vastaan sekä Palmyran että itä-Aleppon rintamilla. Syyrian armeijan pääpaino on Raqqan maakunnan alueella sekä Palmyran ja Daraa:n rintamilla.Itä-Aleppon rintamalla saavutettujen voittojen jälkeen Aleppon maakunnan alueelta Isis on käytännössä lyöty. Syyrian armeijan joukot ovat saavuttaneet SDF:n hallussapitämän rintamalinjan Raqqan ympäristössä ja jatkaneet etemistä kohti Raqqa kaupunkia. Samalla jatkaneet taisteluita Palmyran kaupungin itäpuolella valloittaen Arak ja sen ympärillä olevat öljy alueet. Syyrian joukot jatkavat etemistä kohti Deir-Ezzorin kaupunkia kohti. Syyiran joukot ovat saavuuttaneet Irakin raja-alueen ja käytännössä Syyrialla on nyt maaraja yhdessä Irakin valtion kanssa moneen vuoteen.

Usan Syyriassa olevat maajoukot ja Koalition ilmavoimat ovat muodostaneet At-Tanf alueelle suoja-alueen ja tuoneet sinne myös raskasta kalustoa kuten HIMARS ohjustykistöä. Tämän kantama 300 kilometriä joten tämä todellinen uhka Syyrian asevoimille ja ja yltää siten myös Damascus:in alueelle.

 

Tulevat tavoitteet

Syyrian hallituksen joukkojen pääpaino on siirtynyt Raqqan sekä Deir-Ezzorin että Daraan valtaamiseen. Myös mahdolliset muiden alueiden valtaukset tulevat kyseeseen mikäli tarvetta tulee mutta tämä ei ole todennäköistä kesän 2017 aikana.

 

Ennuste

Tilanne Syyriassa pysyy intensiivisenä ja sotiminen jatkuu näkyvissä olevan ajan. 

Syyrian armeija pystyy yhdessä Venäjän tukemina pystyvät lyömään Isiksen ja siten tuhoamaan Isiksen muodostaman Kalifaatin jos mikään muu ulkopuolinen valtio tai sotilasliitto ei puutu sotimiseen Syyrian valtion alueella. Riski maasodan syttymiseen SDF ja mahdollisesti myös Usan tukemien Koalition joukkojen kanssa kasvaa mutta ei ole todennäköistä lähiaikoina. 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/HIMARS

]]>
2 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238697-syyrian-sota-kesakuu-2017#comments Syyria USA Venäjä Thu, 15 Jun 2017 18:52:56 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238697-syyrian-sota-kesakuu-2017
Assad Israelin paras ystävä? http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238272-assad-israelin-paras-ystava <p><img alt="" height="200" src="https://arielfi.files.wordpress.com/2017/06/650_433_013825954215884.jpg?w=300" width="300" />&ldquo;Al-Assadin selviytyminen on Israelin etu&quot; on mukailtu otsikko israelilaisen ajatuspaja ja tutkimusinstituutti BESAn julkaisemassa tri Edy Cohenin kirjoituksessa.&nbsp; Cohenin mukaan al-Assadin hallinnon kovasta Israelin vastaisesta retoriikasta huolimatta on Syyrian ja Israelin raja Golanilla ollut verrattain rauhallinen sitten lokakuussa 1973 käydyn Yom Kippurin sodan - sen enempää&nbsp; Hafez al-Assad kuin hänen poikansa Bashar eivät ole toteuttaneet yhtään sotilaallista operaatiota Israeliin Syyrian alueelta - itse asiassa molemmat tekivät kaikkensa ettei vastakkainasettelua syntyisi.</p><p>&nbsp;</p><p>Tri Cohen kuvaa kuinka vuonna 1976 Syyrian armeijan tunkeutuessa Libanoniin muodostettiin epävirallisesti Israelin ja Syyrian väliset &quot;punaiset linjat&quot; yhteenottojen välttämiseksi.</p><p>&nbsp;</p><p>Nytkin Israel tarvitsee naapurikseen vahvan presidentin eikä kuten Libanonissa oli Amin Gemayelin laita. Israel ja Libanon solmivat v. 1983 vähän tunnetun rauhansopimuksen, jonka sekä Israelin Knesset että Libanonin parlamentti ratifioivat mutta presidentti Gemayel kieltäytyi sitä&nbsp; vahvistamasta.</p><p><img alt="" height="646" src="https://arielfi.files.wordpress.com/2017/06/kumottu-israel-libanon-rauhansopimus.png?w=547" width="547" /></p><p>Tänään Syyrian mahdollisuudet toimia itsenäisenä valtiona ovat vaillinaiset joten vahva presidentti Syyriassa on elintärkeää Israelin intresseille Cohenin mukaan.&nbsp; Israel on sitä tuhoamaan pyrkivien vihollistensa ympäröimä ja juurikin tästä syystä vahvat hallitsijat - jotka pitävät asevoimat kontrollissaan - naapurimaissa ovat Israelin etu.&nbsp; Islamistiset vaihtoehdot al-Assadille eivät ole houkutteleva vaihtoehto. Samoin Cohenin mukaan Syyrian mahdollinen &quot;libanisointi&quot; eli jakautuminen erillisiin entiteetteihin tuskin on Israelin kuin yleisimminkään Lähi-idän etu.</p><p>(Lähde ja lisää: BESA Center Perspectives Paper No. 476, May 25, 2017: <a href="http://besacenter.us6.list-manage.com/track/click?u=7e381afc91d1b09aec08b492b&amp;id=abce4ffa12&amp;e=72da083cd0"><em><u>Assad&rsquo;s Survival Is in Israel&rsquo;s Best Interest</u></em></a> By Dr. Edy Cohen | <a href="https://besacenter.org/wp-content/uploads/2017/05/476-Assads-Survival-Is-in-Israels-Best-Interest-Cohen-English-final.pdf"><strong><u>PDF</u></strong></a> )</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Päinvastainen näkökulma</strong></p><p>Efraim Inbar, Bar-Ilan yliopiston emeritus professori, esittää tri Cohenin näkemykselle täysin vastakkaisen kannan samaisen BESAn julkaisussa. Hänen mukaansa al-Assadin brutaalin hallinnon jatkuminen ei omaa Israelille mitään strategista hyötyä.&nbsp; Sisällissodan heikentämällä Syyrialla ei ole energiaa ja välineitä Israelin vahingoittamiseen. Edelleen prof. Inbarin mukaan Syyrialla ei ole diplomaattisia kuin sotilaallisiakaan valmiuksia Golanin kukkuloiden palauttamiseksi Syyrialle. &nbsp; Ennen kaikkea al-Assadin hallinnon säilyminen on hänen mukaansa voitto Israelin pääviholliselle eli Iranille.</p><p><img alt="BESA Center" height="209" src="https://arirusila.files.wordpress.com/2016/03/besa-e1459375487690.png?w=300" width="300" />Prof. Inbarin mukaan sisällissodan repimän ja heikentämän Syyrian valtion nykytila ei ollut Israelin orkesteroima, mutta siitä huolimatta myönteinen strateginen kehityskulku Israelin kannalta.&nbsp; Jos Syyria jälleenrakennetaan al-Assadin johdolla merkitsee tämä Shiia -käytävän muodostumista Iranista Välimerelle.&nbsp; Iranin läsnäolo Israelin pohjoisella rajalla on paljon merkittävämpi uhkakuva kuin sunnien terroristijoukkiot.</p><p>(Lähde ja lisää: BESA Center Perspectives Paper No. 485, June 3, 2017: <a href="http://besacenter.us6.list-manage.com/track/click?u=7e381afc91d1b09aec08b492b&amp;id=ebe6f27a77&amp;e=72da083cd0" rel="nofollow noopener" target="_blank"><em><u>Assad Is Bad News</u></em></a>&nbsp; By Prof. Efraim Inbar&nbsp; |&nbsp; <strong><u>PDF</u></strong>&nbsp;)</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Laajempi kuva</strong></p><p>Uskonnollisesti Syyria on ollut al-Assadin maallisen hallinnon aikana jopa turvapaikka monille muualla syrjityille vähemmistöille kuten mm protestanteille, kaldealaisille, armenialaisille, roomalais- ja kreikkalaiskatolisille, maroniiteille ja ortodokseille.&nbsp; Tässä mielessä on ymmärrettävää näiden ryhmien pelko radikaaleja uskonnollisia ryhmittymiä kohtaan jotka haluaisivat johtaa maata teokraattiseeen suuntaan - al-Assadin skulaari hallinto voi tuntua paremmalta vaihtoehdolta.</p><p>Syyrian osalta kannatta muistaa myös energia-aspekti, koska maa on kahden energiakorridorin keskellä:&nbsp; Toinen väylä yhdistää Turkin ja Kaspian meren Israeloiin ja Punaiseen mereen ja toinen&nbsp; puolestaan linkittää Irakin Välimereen. Energiakäytävien merkitys kasvaa tulevaisuudessa varsinkin itäisen Välimeren jättimäisten energialähteiden hyödyntämisen myötä. Jos al-Assadin hallinto romahtaa ovat Israelin ohella myös Venäjä ja Iran kiinnostuneita siitä kuka näitä energiakäytäviä hallitsee.</p><p>Syyria saatta olla virallisesti Israelin vihollismaa mutta kannattaa ottaa huomioon se ettei tämä ole estänyt lukuisia Israelin julkisia ja yksityisiä organisaatioita - kuten vaikkapa Israelin armeijaa - toimittamasta humanitaarista apua Syyriaan.&nbsp; Samoin käynnissä olevan sisällissodan aikana Israelin armeijan avustuksella yli 2500 syyrialaista on saanut hoitoa israelilaissairaaloissa&nbsp; ja esimerkiksi <a href="http://www.israeltraumacoalition.org/"><u>Israel Trauma Coalition</u></a> on kouluttanut hoitohenkkilökuntaa Berliinissä sinne saapuneiden syyrialaispakolaisten hoitamiseksi. (Lähde ja lisää esimerkkejä:&nbsp; <a href="https://www.israel21c.org/15-ways-israel-amazed-and-inspired-the-world-in-2016/"><em><u>ISRAEL21c</u></em></a> )</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Bottom line</strong></p><p>USA:n toimista huolimatta Syyiassa on jo paljon ulkomaista &quot;interventiota&quot;: Venäjä, Iran ja Hizbollah antavat aseita, joukkoja ja poliittista tukea al-Assadin hallinnolle, Turkki on tukenut ISIS:ä ja hyökännyt säännöllisesti Syyrian kurdeja vastaan, USA, Saudi Arabia ym ovat antaneet tukea eri kapinallisryhmille ISIS mukaanlukien, mm. Qatar on rahoittanut&nbsp; al Qaeda&rsquo;n taistelijoita ja Syyrian kurdit ovat saaneet tukea mm Irakista. Israel puolestaan on ajoittaisin ilmaiskuin estänyt modernin aseistuksen viennin Syyriasta Libanoniin.</p><p>Donald Trumpin aloitettua kautensa USAn presidenttinä uskottiin ettei Syyrian presidentin vaihto ole korkealla hänen agendallaan.&nbsp; Epäiltyä kemikaalisin asein tehtyä iskua seurannut USAn ohjushyökkäys antoi olettaa asenteen muuttuneen jolloin spekulaatiot Syyrian hallinnosta ja vaikutuksista Israeliin alkoivat.</p><p>Israel näyttää välillisesti tukeneen al-Assadin hallintoa koska se kuitenkin on tunnettu tekijä toisin kuin vaihtoehtoiset kapinallisryhmät ja koska sen kanssa on mahdollista vaikkapa epävirallisesti sopia. Syyrian tilanne muistuttaa aiempaa Libanonin ja myöhempää Libyan tilannetta joten tunnettu tekijä saattaa olla helpommin ennakoitavissa kuin tuntemattomat ja alati muuttuvat voimaryhmät jotka saattavat ottaa Damaskuksen haltuunsa.</p><p>Syyriaan liittyviä taustoittavia kirjoituksia (ENG):</p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2016/12/20/tff-pressinfo-397-the-destruction-of-syria-and-the-media/"><u>TFF PressInfo # 397: The destruction of Syria and the&nbsp;media</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2015/04/13/chemical-fabrications-east-ghouta-and-syrias-missing-children-3/"><u>Chemical Fabrications: East Ghouta and Syria&rsquo;s Missing&nbsp;Children</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/12/20/syria-updates-the-new-islamic-front-and-whodunnit-iii/"><u>Syria Updates: The New Islamic Front And Whodunnit III</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/10/08/syria-chemical-weapons-attack-whodunnit-ii/"><u>Syria Chemical Weapons Attack &ndash; Whodunnit II</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/09/27/demolition-of-cw-stockpiles-is-only-contributory-factor-in-the-syria-war/"><u>Demolition Of CW Stockpiles Is Only Contributory Factor In The Syria War</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/09/14/the-four-stage-plan-for-syria-can-it-work/"><u>The Four-stage Plan For Syria &ndash; Can It Work</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/09/11/whodunnit-in-syria/"><u>Whodunnit in Syria</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/08/31/syrian-rebels-admit-chemical-attack-in-damascus/"><u>Syrian Rebels Admit Chemical Attack In Damascus???</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/08/28/syria-from-war-to-dissolution-with-help-of-media/"><u>Syria: From War To Dissolution With Help Of Media</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2013/04/05/u-s-recycles-its-old-balkan-practice-with-syria/"><u>U.S. Recycles Its Old Balkan Practice With&nbsp;Syria</u></a></em></p><p><em><a href="https://arirusila.wordpress.com/2011/06/19/some-framework-to-syrian-crisis/"><u>Some framework to Syrian&nbsp;crisis</u></a></em></p><p>[caption id=&quot;attachment_2870&quot; align=&quot;aligncenter&quot; width=&quot;300&quot;]<img alt="" height="225" src="https://arielfi.files.wordpress.com/2017/06/nimetc3b6n-119.png" width="300" /> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Syria, cradle of civilizations[/caption]</p><p><strong>Op-Ed kommentti:</strong></p><p>Nähdäkseni Syyriaa odottaa lyhyellä aikajänteellä uusi balkanisoituminen Irakin tapaan.&nbsp; Tällöin kurdit ja alaviitit muodostavat omat mini-valtionsa muiden ryhmien jakaessa rippeet keskenään.&nbsp; Hyvänä puolena tässä skenaariossa on mielestäni se että pohjois-Irakin jälkeen Syyrian koillisosasta tulee näin toinen pala muodostumassa olevaan Kurdistaniin&nbsp; muiden palojen - Turkin itäosan ja Iranin luoteisosien - liittymisen olessa ehkä pidemmän aikajänteen kysymyksen.&nbsp; Tässä mielessä al-Assadin presidenttiyden jatkuminen ei nähdäkseni ole ydinkysymys.</p><p>Aiheesta laajemmin Conflicts -blogin kirjoituksessani <strong><a href="https://arirusila.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=5577&amp;action=edit"><em><strong><u>Al-Assad and Israel?</u></strong></em></a></strong></p><hr /><p>Kirjoitus ilmestynyt ensinnä <a href="http://arielfi.wordpress.com"><em><strong>Ariel</strong></em></a> -verkkojulkaisussa</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> “Al-Assadin selviytyminen on Israelin etu" on mukailtu otsikko israelilaisen ajatuspaja ja tutkimusinstituutti BESAn julkaisemassa tri Edy Cohenin kirjoituksessa.  Cohenin mukaan al-Assadin hallinnon kovasta Israelin vastaisesta retoriikasta huolimatta on Syyrian ja Israelin raja Golanilla ollut verrattain rauhallinen sitten lokakuussa 1973 käydyn Yom Kippurin sodan - sen enempää  Hafez al-Assad kuin hänen poikansa Bashar eivät ole toteuttaneet yhtään sotilaallista operaatiota Israeliin Syyrian alueelta - itse asiassa molemmat tekivät kaikkensa ettei vastakkainasettelua syntyisi.

 

Tri Cohen kuvaa kuinka vuonna 1976 Syyrian armeijan tunkeutuessa Libanoniin muodostettiin epävirallisesti Israelin ja Syyrian väliset "punaiset linjat" yhteenottojen välttämiseksi.

 

Nytkin Israel tarvitsee naapurikseen vahvan presidentin eikä kuten Libanonissa oli Amin Gemayelin laita. Israel ja Libanon solmivat v. 1983 vähän tunnetun rauhansopimuksen, jonka sekä Israelin Knesset että Libanonin parlamentti ratifioivat mutta presidentti Gemayel kieltäytyi sitä  vahvistamasta.

Tänään Syyrian mahdollisuudet toimia itsenäisenä valtiona ovat vaillinaiset joten vahva presidentti Syyriassa on elintärkeää Israelin intresseille Cohenin mukaan.  Israel on sitä tuhoamaan pyrkivien vihollistensa ympäröimä ja juurikin tästä syystä vahvat hallitsijat - jotka pitävät asevoimat kontrollissaan - naapurimaissa ovat Israelin etu.  Islamistiset vaihtoehdot al-Assadille eivät ole houkutteleva vaihtoehto. Samoin Cohenin mukaan Syyrian mahdollinen "libanisointi" eli jakautuminen erillisiin entiteetteihin tuskin on Israelin kuin yleisimminkään Lähi-idän etu.

(Lähde ja lisää: BESA Center Perspectives Paper No. 476, May 25, 2017: Assad’s Survival Is in Israel’s Best Interest By Dr. Edy Cohen | PDF )

 

Päinvastainen näkökulma

Efraim Inbar, Bar-Ilan yliopiston emeritus professori, esittää tri Cohenin näkemykselle täysin vastakkaisen kannan samaisen BESAn julkaisussa. Hänen mukaansa al-Assadin brutaalin hallinnon jatkuminen ei omaa Israelille mitään strategista hyötyä.  Sisällissodan heikentämällä Syyrialla ei ole energiaa ja välineitä Israelin vahingoittamiseen. Edelleen prof. Inbarin mukaan Syyrialla ei ole diplomaattisia kuin sotilaallisiakaan valmiuksia Golanin kukkuloiden palauttamiseksi Syyrialle.   Ennen kaikkea al-Assadin hallinnon säilyminen on hänen mukaansa voitto Israelin pääviholliselle eli Iranille.

BESA CenterProf. Inbarin mukaan sisällissodan repimän ja heikentämän Syyrian valtion nykytila ei ollut Israelin orkesteroima, mutta siitä huolimatta myönteinen strateginen kehityskulku Israelin kannalta.  Jos Syyria jälleenrakennetaan al-Assadin johdolla merkitsee tämä Shiia -käytävän muodostumista Iranista Välimerelle.  Iranin läsnäolo Israelin pohjoisella rajalla on paljon merkittävämpi uhkakuva kuin sunnien terroristijoukkiot.

(Lähde ja lisää: BESA Center Perspectives Paper No. 485, June 3, 2017: Assad Is Bad News  By Prof. Efraim Inbar  |  PDF )

 

Laajempi kuva

Uskonnollisesti Syyria on ollut al-Assadin maallisen hallinnon aikana jopa turvapaikka monille muualla syrjityille vähemmistöille kuten mm protestanteille, kaldealaisille, armenialaisille, roomalais- ja kreikkalaiskatolisille, maroniiteille ja ortodokseille.  Tässä mielessä on ymmärrettävää näiden ryhmien pelko radikaaleja uskonnollisia ryhmittymiä kohtaan jotka haluaisivat johtaa maata teokraattiseeen suuntaan - al-Assadin skulaari hallinto voi tuntua paremmalta vaihtoehdolta.

Syyrian osalta kannatta muistaa myös energia-aspekti, koska maa on kahden energiakorridorin keskellä:  Toinen väylä yhdistää Turkin ja Kaspian meren Israeloiin ja Punaiseen mereen ja toinen  puolestaan linkittää Irakin Välimereen. Energiakäytävien merkitys kasvaa tulevaisuudessa varsinkin itäisen Välimeren jättimäisten energialähteiden hyödyntämisen myötä. Jos al-Assadin hallinto romahtaa ovat Israelin ohella myös Venäjä ja Iran kiinnostuneita siitä kuka näitä energiakäytäviä hallitsee.

Syyria saatta olla virallisesti Israelin vihollismaa mutta kannattaa ottaa huomioon se ettei tämä ole estänyt lukuisia Israelin julkisia ja yksityisiä organisaatioita - kuten vaikkapa Israelin armeijaa - toimittamasta humanitaarista apua Syyriaan.  Samoin käynnissä olevan sisällissodan aikana Israelin armeijan avustuksella yli 2500 syyrialaista on saanut hoitoa israelilaissairaaloissa  ja esimerkiksi Israel Trauma Coalition on kouluttanut hoitohenkkilökuntaa Berliinissä sinne saapuneiden syyrialaispakolaisten hoitamiseksi. (Lähde ja lisää esimerkkejä:  ISRAEL21c )

 

Bottom line

USA:n toimista huolimatta Syyiassa on jo paljon ulkomaista "interventiota": Venäjä, Iran ja Hizbollah antavat aseita, joukkoja ja poliittista tukea al-Assadin hallinnolle, Turkki on tukenut ISIS:ä ja hyökännyt säännöllisesti Syyrian kurdeja vastaan, USA, Saudi Arabia ym ovat antaneet tukea eri kapinallisryhmille ISIS mukaanlukien, mm. Qatar on rahoittanut  al Qaeda’n taistelijoita ja Syyrian kurdit ovat saaneet tukea mm Irakista. Israel puolestaan on ajoittaisin ilmaiskuin estänyt modernin aseistuksen viennin Syyriasta Libanoniin.

Donald Trumpin aloitettua kautensa USAn presidenttinä uskottiin ettei Syyrian presidentin vaihto ole korkealla hänen agendallaan.  Epäiltyä kemikaalisin asein tehtyä iskua seurannut USAn ohjushyökkäys antoi olettaa asenteen muuttuneen jolloin spekulaatiot Syyrian hallinnosta ja vaikutuksista Israeliin alkoivat.

Israel näyttää välillisesti tukeneen al-Assadin hallintoa koska se kuitenkin on tunnettu tekijä toisin kuin vaihtoehtoiset kapinallisryhmät ja koska sen kanssa on mahdollista vaikkapa epävirallisesti sopia. Syyrian tilanne muistuttaa aiempaa Libanonin ja myöhempää Libyan tilannetta joten tunnettu tekijä saattaa olla helpommin ennakoitavissa kuin tuntemattomat ja alati muuttuvat voimaryhmät jotka saattavat ottaa Damaskuksen haltuunsa.

Syyriaan liittyviä taustoittavia kirjoituksia (ENG):

TFF PressInfo # 397: The destruction of Syria and the media

Chemical Fabrications: East Ghouta and Syria’s Missing Children

Syria Updates: The New Islamic Front And Whodunnit III

Syria Chemical Weapons Attack – Whodunnit II

Demolition Of CW Stockpiles Is Only Contributory Factor In The Syria War

The Four-stage Plan For Syria – Can It Work

Whodunnit in Syria

Syrian Rebels Admit Chemical Attack In Damascus???

Syria: From War To Dissolution With Help Of Media

U.S. Recycles Its Old Balkan Practice With Syria

Some framework to Syrian crisis

[caption id="attachment_2870" align="aligncenter" width="300"]          Syria, cradle of civilizations[/caption]

Op-Ed kommentti:

Nähdäkseni Syyriaa odottaa lyhyellä aikajänteellä uusi balkanisoituminen Irakin tapaan.  Tällöin kurdit ja alaviitit muodostavat omat mini-valtionsa muiden ryhmien jakaessa rippeet keskenään.  Hyvänä puolena tässä skenaariossa on mielestäni se että pohjois-Irakin jälkeen Syyrian koillisosasta tulee näin toinen pala muodostumassa olevaan Kurdistaniin  muiden palojen - Turkin itäosan ja Iranin luoteisosien - liittymisen olessa ehkä pidemmän aikajänteen kysymyksen.  Tässä mielessä al-Assadin presidenttiyden jatkuminen ei nähdäkseni ole ydinkysymys.

Aiheesta laajemmin Conflicts -blogin kirjoituksessani Al-Assad and Israel?


Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel -verkkojulkaisussa

]]>
0 http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238272-assad-israelin-paras-ystava#comments Israel Syyria Turpo Sat, 10 Jun 2017 21:30:20 +0000 Ari Rusila http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238272-assad-israelin-paras-ystava
Putin iski Kalibr-ohjuksilla Välimereltä Syyriaan eilen http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237782-putin-iski-kalibr-ohjuksilla-valimerelta-syyriaan-eilen <p>*</p><p><em><strong>Putin iski Kalibr-ohjuksilla Välimereltä Syyriaan eilen</strong></em></p><p><em><strong>*</strong></em></p><p><strong>Eilen 31.5.2017</strong></p><p><strong>Venäjän puolustusministeri Shoigu</strong> raportoi eilen aamulla 31.5.2017 presidentti Putinille Venäjän sotavoimien laukaisseen onnistuneesti <strong>KALIBR-ohjuksia </strong>Syyriassa olevia ISIS-tukikohtia vastaan.</p><p>Kremlin presidentinhallinto ilmoitti raportin perusteella kotisivuillaan:</p><p><strong>&quot;<em>Neljä Kalibr-risteilyohjusta</em></strong><em> laukaistiin 31.5.2017 ja ne osuivat ISIS-maaleihin Palmyrian alueella Syyriassa.&nbsp; Risteilyohjukset laukaistiin <strong>fregatti Amiraali Esseniltä</strong> ja <strong>sukellusvene Krasnodarilta</strong>, jotka on sijoitettu itäiselle Välimerelle.&nbsp; Krasnodar toteutti vedenalaiset laukaisut.&quot;</em></p><p>Lähde: <a href="http://en.kremlin.ru/events/president/news/54639"><u>http://en.kremlin.ru/events/president/news/54639</u></a></p><p>*</p><p><strong>Tuoretta kuvaa</strong></p><p>Tuoretta videota <strong>risteilyohjusten laukaisusta 30.5.2017</strong>: Julkaistu 31.5.2017</p><p><em>The following is footage the <strong>Russian Ministry of Defense</strong> claims is guided missile frigate <strong>Admiral Essen firing Kalibr missile</strong> on May 30, 2017.</em></p><p><em>Russian Ships Fire Cruise Missiles on ISIS Targets </em><a href="https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/md6eMJTBdtU?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/md6eMJTBdtU?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed><u>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/md6eMJTBdtU?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/md6eMJTBdtU?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></u></a>&nbsp; Kesto: 4:00 min.</p><p>*</p><p>tässä vielä <strong>BreakingNews TV</strong>:n video 31.5.2017: <em>Alert! </em><em>Russian frigate &amp; submarine fire 4 cruise missiles at ISIS targets near Palmyra &ndash; MoD</em> ; <a href="https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Vn8c8_1_3P0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Vn8c8_1_3P0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed><u>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Vn8c8_1_3P0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Vn8c8_1_3P0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></u></a> &nbsp;Kesto 4:33 min.</p><p>**</p><p><strong>Lokakuu 2015</strong></p><p><strong>Venäjä säikäytti läntiset tarkkailijat</strong> lokakuussa 2015 käynnistäessään Isisin vastaiset pommitukset raskailla ohjusaseilla, väitetysti 1.500 kilometrin päästä.&nbsp; Tuolloin tutkittiin, olivatko kyseessä Venäjän hehkuttamat <strong>Kalibr-ohjukset (3M-14).</strong></p><p><strong>Ilta-Sanomat</strong>, 9.10.2015; Venäjän uusi mahtailuohjus herätti huolen lännessä &ndash;</p><p>&rdquo;<strong>Ne voivat olla riski koko Euroopalle</strong>&rdquo;</p><p><em>Venäjä hehkutti estoitta pitkän kantaman Kalibr-risteilyohjuksensa kykyä. Amerikkalaisasiantuntijoiden mukaan ohjus muodostaa uhan myös Länsi-Euroopalle.</em></p><p><em>Venäjän keskiviikkona tekemät ohjuslaukaisut Syyriaan ovat vetäneet maailman sotilasasiantuntijat ja monet poliitikot mietteliäiksi: Millaisia ohjuksia Venäjä ampui ja mistä?<br /><br />Jos kyseessä olivat pitkän kantaman Kalibr-risteilyohjukset, kuten Venäjä väitti, seuraava kysymys kuuluu: Millaisen uhan kyseiset ohjukset voivat muodostaa muualla kuin Syyriassa?<br /><br />Toistaiseksi varmaa on vain se, että Venäjä ilmoitti keskiviikkona maan <strong>Kaspianmeren laivaston</strong> ampuneen Syyriaan risteilyohjuksia. Venäjän media aloitti välittömästi hehkutuksen, kuinka ohjukset osuivat kohteisiinsa &rdquo;<strong>vain muutaman metrin tarkkuudella</strong></em>&rdquo;.&nbsp;</p><p>Lue lisää: <a href="http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001015796.html"><u>http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001015796.html</u></a></p><p>*</p><p><strong>20.11.2015</strong></p><p><strong>Venäjän puolustusministeriö</strong> julkaisi videon, jossa sen ilmoituksen mukaan Kaspianmereltä laukaistiin risteilyohjuksia Syyriassa sijaitseviin kohteisiin.&nbsp; Iskut tehtiin 1.500 kilometrin etäisyydeltä ja niihin osallistui neljä ohjustoiminta-alusta.</p><p><a href="https://sputniknews.com/middleeast/201511201030468481-cruise-missiles-russia-syria-video/"><u>https://sputniknews.com/middleeast/201511201030468481-cruise-missiles-russia-syria-video/</u></a></p><p>*</p><p><strong>&rdquo;Ei ole varmaa tietoa&rdquo; </strong></p><p>Venäjän ohjusiskut saivat heti laajaa kansainvälistä huomiota. Ja ne herättivät myös epäilyjä.<br /><br />Ohjuksia laukaisseet laivat olivat varsin pieniä, joten on mahdollista, että <strong>kuusimetrisiä Kalibr-ohjuksia</strong> ei tosiasiassa laukaistu laivoilta, vaan jostain muualta. Amerikkalaisviranomaiset väittivät myöhemmin, että ohjuksia olisi putoillut ylilennolla myös Iraniin, mutta Venäjä kiisti tämän.</p><p>*</p><p><strong>Kalibr-ohjukset</strong></p><p>The Russian <strong>3M-54</strong> <strong>Калибр</strong> (Kalibr) and <strong>3M-14</strong> <strong>Бирюза</strong> (Biryuza, <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Turqoise" title="Turqoise"><u>Turqoise</u></a>)</p><p><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/3M-54_Klub"><u>https://en.wikipedia.org/wiki/3M-54_Klub</u></a></p><p>&rdquo;Miksi Venäjän viholliset pelkäävät Kalibr-risteilyohjuta?&rdquo;</p><p><a href="http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/why-russias-enemies-fear-the-kalibr-cruise-missile-19129"><u>http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/why-russias-enemies-fear-the-kalibr-cruise-missile-19129</u></a></p><p><em>On October 7, the Russian Gepard-class frigate Dagestan and three small Buyan-class corvettes sailing in the Caspian Sea unleashed a volley of twenty-six <strong>Kalibr cruise missiles</strong> from their Vertical Launch Systems. The nine-meter long missiles soared nine hundred miles over Iranian and Iraqi territory before slamming into targets into eleven targets in Syria, hitting a mix of ISIS fighters and Free Syrian Army rebels. Although Pentagon sources <a href="http://www.militarytimes.com/story/military/pentagon/2015/10/08/us-several-russian-cruise-missiles-landed-in-iran/73599348/" target="_blank"><u>allege</u></a> that four of the missiles fell off course and crashed in Iran&mdash;inflicting <a href="http://www.militarytimes.com/story/military/pentagon/2015/10/08/us-several-russian-cruise-missiles-landed-in-iran/73599348/" target="_blank"><u>casualties on the Iranian cow population</u></a>&mdash;it was still a demonstration of a long-range strike capability that few countries have used in action.</em></p><p>Linkki sisältää kuvaa ohjusten laukaisusta ja animaatioidut maalinnukset; <a href="https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/G2TQ0wAfRts?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/G2TQ0wAfRts?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed><u>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/G2TQ0wAfRts?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/G2TQ0wAfRts?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></u></a></p><p>*</p><p><strong>Amiraali Essen</strong> on Venäjän sotavoimien uusimpaa kalustoa.&nbsp; Se on Venäjän laivaston Amiraali Grigorjevits &ndash;luokan fregatti ja sen kotisatama on Mustanverenlaivaston tukikohta Sevastopolissa.&nbsp; Se on itseasiassa otettu käyttöön vuosi sitten kesäkuussa 2016.&nbsp; <a href="http://www.janes.com/article/61116/russian-navy-receives-admiral-essen-frigate"><u>http://www.janes.com/article/61116/russian-navy-receives-admiral-essen-frigate</u></a></p><p>Wikipedia; <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_frigate_Admiral_Essen"><u>https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_frigate_Admiral_Essen</u></a></p><p>*</p><p><strong>Navaltoday</strong>:n 5.5.2017 kertoman mukaan <strong>Amiraali Essen</strong> liittyi Venäjän Välimerellä olevaan taisteluryhmittymään toukokuussa 2017.</p><p><em>&rdquo;Venäjän uusin Mustanmeren fregatti <strong>Admiral Essen</strong> liittyi merivoimien pysyvään työryhmään Välimerellä Gibraltarin salmen kuljettuaan.<br /><br />Venäjän puolustusministeriön mukaan <strong>Amiraali Essen</strong> on liittynyt sisaralus <strong>Admiral Grigorovichin</strong> hoitamaan Välimeren tehtävään. Nämä kaksi fregattia tukevat todennäköisesti Venäjän toimintaa Syyriassa.<br /><br />Projektin 11356 fregatit on aseistettu Kalibr-NK risteilyohjuksilla ja Shtil-1-keskipitkän alueen ilma-ohjusjärjestelmällä. Fregatit on suunniteltu merialusten ja sukellusveneiden vastaiseen taisteluun aavalla merellä, ja ilma-alusten toiminnoilla.&nbsp; Ne kykenevät toimimaan sekä itsenäisesti että saattaja-aluksina. &nbsp;Amiraali Essen on 124,8 metriä pitkä, fregatin uppouma on 3620 tonnia.<br /><br />Fregatin varustuksena mukanaan yksi Ка-28 tai Ка-31 helikopteri ja niissä on Venäjällä rakennettu Fregat-MAE-4k Yleinen havainto- ja kohde-tutkat, joka on suunniteltu havaitsemaan ilma- ja pintakohteiden havaitsemista varten, sekä maalinkohdennustiedon kohdennuslaitteet tulivoiman käyttöä varten.<br /><br />Admiral Essen tilattiin laivastoon 27. toukokuuta 2017.&rdquo;</em></p><p>Lähde: <a href="http://navaltoday.com/2017/05/05/russian-navys-project-11356-frigate-admiral-essen-joins-mediterranean-task-force/"><u>http://navaltoday.com/2017/05/05/russian-navys-project-11356-frigate-admiral-essen-joins-mediterranean-task-force/</u></a></p><p>*</p><p><strong>Mietintää</strong></p><p>Erityinen ilmoitus risteilyohjusten laukaisusta ISIS-maaleihin Syyriaan Välimerelle sijoitetuista aluksista (fregatti ja sukellusvene) antaa vihiä siitä, että syksyn 2015 Syyrian pommitukset eivät menneet aivan alkuperäisen ilmoituksen mukaan.</p><p>Nyt &ndash; kenties uuden tai uusinnetun laitteiston ja kaluston avulla Venäjän laivaston on ilmeisesti onnistunut laukaista sekä pinta- että vedenalaiset risteilyohjukset Syyriaan.</p><p>Kun Navaltodayn uutisessa kerrotaan Amiraali Essenin ajaneen Gibraltarin läpi, viittaako se siihen, että ohjusalus on käynyt Pohjolassa &rdquo;ladattavana&rdquo;, Muurmanskin arktisen alueen osaamiskeskuksessa, josta sitten suorittanut &rdquo;kunniapurjehduksen&rdquo; Välimerelle (á la hieman epämääräistä kuuluisuutta saanut lentotukialus &rdquo;hyrppyrimäki&rdquo; <strong>Amiraali KUznetsov</strong> <a href="https://fi.wikipedia.org/wiki/Admiral_Kuznetsov"><u>https://fi.wikipedia.org/wiki/Admiral_Kuznetsov</u></a> ).</p><p>Verkkouutiset/Kasperi Summanen, 29.11.2016&nbsp; Amiraali KUznetsovin tehtävästä; <a href="https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kuznetsovin_koneet_maalla-58294"><u>https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kuznetsovin_koneet_maalla-58294</u></a></p><p><a href="http://tass.com/defense/916772"><u>http://tass.com/defense/916772</u></a></p><p>*</p><p><strong>Navalrecognition </strong>&ndash;sivusto ilmoitti 3.5.2017, että <strong>Amiraali Essen</strong> on lähtenyt Baltian laivaston tukikohdasta purjehtiakseen Mustallemerelle.&nbsp; Uutinen perustui Eteläisen sotilaspiirin lehdistöosaston ilmoitukseen:</p><p>The second Project 11356 frigate &#39;Admiral Essen&#39; built for the Black Sea fleet has started its cruise from the Baltic Sea to Sebastopol, the press department of the Southern military district said.</p><p><a href="http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2017/may-2017-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/5171-russia-second-project-11356-frigate-admiral-essen-cruising-to-its-black-sea-home-base.html"><u>http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2017/may-2017-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/5171-russia-second-project-11356-frigate-admiral-essen-cruising-to-its-black-sea-home-base.html</u></a></p><p>Mustanmeren Laivaston tiedottaja Vyacheslav Trukhachyov kertoi 5.5.2017, että Amiraali Essen on purjehtinut Gibraltarin läpi ja liittyy perusyksikköönsä.</p><p><a href="http://tass.com/defense/944761"><u>http://tass.com/defense/944761</u></a>&nbsp; &quot;<em>The Black Sea Fleet&rsquo;s advanced frigate Admiral Essen, which is making an inter-fleet passage from the Baltic to the Black Sea Fleet, has today passed the Gibraltar Strait and arrived in the Mediterranean Sea. The warship has joined the Navy&rsquo;s permanent task force in distant waters,&quot; Trukhachyov said</em>.<br /><br />More:<br /><a href="http://tass.com/defense/944761"><u>http://tass.com/defense/944761</u></a></p><p>*</p><p>Kuvahaku:</p><p><a href="https://www.google.fi/search?q=admiral+essen+frigate&amp;tbm=isch&amp;tbo=u&amp;source=univ&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjKrO2X1pzUAhXC8ywKHdc2DTcQsAQINQ&amp;biw=1536&amp;bih=720&amp;dpr=1.25"><u>https://www.google.fi/search?q=admiral+essen+frigate&amp;tbm=isch&amp;tbo=u&amp;source=univ&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjKrO2X1pzUAhXC8ywKHdc2DTcQsAQINQ&amp;biw=1536&amp;bih=720&amp;dpr=1.25</u></a></p><p>*</p><p>Kremlin mainitsema sukellusvene Krasnodar on luku sinänsä.</p><p>Se kuuluu Venäjän laivaston Kilo-luokan sukellusveneisiin.&nbsp; <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-class_submarine"><u>https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-class_submarine</u></a></p><p>Alus kuuluu Venäjän Mustanmeren laivastoon, sen <strong>247th Independent Submarine Division</strong><strong>aan</strong>.</p><p>558</p><p>Diesel Attack Submarine</p><p><a href="https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Russian_submarine_B-265&amp;action=edit&amp;redlink=1" title="Russian submarine B-265 (page does not exist)"><u><em>Krasnodar</em> (B-265)</u></a></p><p><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo_class_submarine" title="Kilo class submarine"><em><u>Improved Kilo</u></em></a></p><p>2015</p><p><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiysk" title="Novorossiysk"><u>Novorossiysk</u></a></p><p>Accepted, concluding certifications, to transfer to Black Sea</p><p>&nbsp;</p><p>Kyseessä on alus n:o <strong>558: Diesel Attack Submarine, Kranodar (B-265), Improved-Kilo (Paranneltu Kilo-luokan sukellusvene),</strong> joka on valmistunut vuonna 2015 <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiysk" title="Novorossiysk"><u>Novorossiysk</u></a>&acute;in telakkakombinaatissa.&nbsp; Hyväksytty ja sertifioitu sekä siirretty Mustanmeren laivaston vahvuuteen. - <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiysk"><u>https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiysk</u></a></p><p>Osittaiskuva sv Krasnodarista: <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-class_submarine#/media/File:%C2%AB%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%C2%BB.jpg"><u>https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-class_submarine#/media/File:%C2%AB%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%C2%BB.jpg</u></a></p><p>Mutta siis varsin tuore tuote tämäkin.&nbsp; Taitaa olla vielä sen verran sotasalaisuuksien piiriin kuuluva paatti, ettei siitä kovin paljon verkosta irtoa.</p><p>*</p><p><strong>Ydinsukellusvene Krasnodar (B-265) </strong></p><p>Samaan aikaan toukokuun alussa jolloin Amiraali Essenin havaittiin purjehtivan <strong>Pohjanmeren &ndash; Englannin kanaalin - Gibraltari</strong>n reittiä Välimerelle, todettiin myös <strong>Krasnodarin</strong> kulkevan samoilla vesillä.</p><p>Navaltoday &ndash;sivusto kertoi 9.5.2017, että Krasnodar on havaitusti kulkenut Pohjanmeren kautta kohti etelää. <a href="http://navaltoday.com/2017/05/09/russian-submarine-escorted-through-north-sea/"><u>http://navaltoday.com/2017/05/09/russian-submarine-escorted-through-north-sea/</u></a></p><p>&rdquo;Naton sotalaivat sattoivat venäläisen laivaston sukellusveneen Pohjanmeren ja Englannin kanaalin kautta, kun se kulki Novorossiyskin tukikohtaansa kohden Mustallamerelle.<br /><br />Kuninkaallinen laivasto lähetti tyypin 23 fregattiansa HMS Somerset varjostamaan venäläistä Kilo-luokan sukellusvenettä Krasnodaria, kun se kulki Englannin kanaalin läpi.</p><p>Plymouth-lähtöinen laiva paikansi venäläisen sukellusveneen perjantaiaamuna aamuvarhaisella, kun se purjehti Ison-Britannian itärannikon ohi ja seurasi sitä Dover-salmen ja Englannin kanaalin kautta viikonlopun aikana.<br /><br />Sukellusvene Krasnodara seurasi myös Naton pysyvä merenkulkualue 1, jonka yksiköt ottivat kuvia sukellusveneestä NH-90-helikopterista.&rdquo;</p><p>Tietty julkisuus ja Länteen kohdennettu viesti tähänkin <em>merimarssiin</em> epäilemättä liittyi.</p><p><em>&ldquo;Commander Tim Berry, the commanding officer of HMS Somerset, said:<em> &ldquo;Policing the sea both in home waters and further afield is core business for the Royal Navy.</em></em></p><p><em>&ldquo;Escorting foreign warships, in this case a Russian submarine, through UK waters is just part of our ongoing effort to protect our island nation.&rdquo;</em></p><p><em>Last month, Somerset&rsquo;s sister ship HMS Sutherland was called on to escort two Russian warships as they sailed close to UK territorial waters.&rdquo;</em></p><p>*</p><p><strong>&rdquo;Maailman hiljaisin sukellusvene&rdquo;</strong></p><p>Pari vuotta sitten, kun sukellusvene Krasnodar uutisoitiin:</p><p><em>&ldquo;Russia has launched what it claims to be the &ldquo;quietest submarine in the world.&rdquo;</em></p><p><em>&ldquo;This week, Admiralty Shipyards&mdash;a Russian defense company&mdash; <a href="http://admship.ru/?p=6309&amp;lang=en"><u>held a ceremonial launching</u></a> for its newest <strong>Varshavyanka-class</strong> diesel-electric submarines. Dubbed the <strong>Krasnodar</strong>, the vessel is the fourth of a planned six upgraded Kilo-class subs Russia is constructing under Project 636.3.&rdquo;</em></p><p><em>The submarines pack a powerful punch, and are intended primarily for anti-shipping and anti-submarine warfare. &ldquo;Armed with 18 torpedoes and eight surface-to-air Club missiles, Project 636.3 submarines are mainly intended for anti-shipping and anti-submarine missions in relatively shallow waters. They have an extended combat range and can strike surface, underwater and land targets,&rdquo; </em><em>Russia Today</em><em> previously reported. The torpedoes are launched out of six 533-mm bays, which automatically reload every 15 seconds</em>.&rdquo;</p><p><strong>Lähde: Nationalinterest</strong>, 29.4.2015;</p><p><a href="http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-launches-quietest-submarine-the-world-12765"><u>http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-launches-quietest-submarine-the-world-12765</u></a></p><p>Vesillelaskusta; <a href="http://admship.ru/?p=6309&amp;lang=en"><u>http://admship.ru/?p=6309&amp;lang=en</u></a></p><p>*</p><p><strong>Ohjusiskut</strong></p><p>Kuten edelläkäyvästä seikkaperäisestä keskityskuvauksesta ilmenee, Venäjän eilen suorittamat ohjusiskut Syyrian kohteita vastaan ovat pitkän prosessin tulos.</p><p>Mutta nyt ilmoitettujen neljän Kaleb-risteilyohjuksen laukaisua ja niiden tuottamia tuloksia, maalialueita ja siellä todettavia tuhoja epäilemättä analysoidaan tarkasti niin idässä kuin lännessä.</p><p>Presidentti Putinilla oli jälleen tuuria: Uudistetun venäläisen sotavoiman kohtalaisen näyttävä isku osui heidän kannaltaan mielenkiintoiseen saumaan.&nbsp; Sitä edelsivät kaikki viime viikkojen ja kuukausien ristiriitaiset tapahtumat ja huomiot Lännessä.&nbsp; Juuri tähän sitten tuli vielä tämä.</p><p>Näistä ohjuksista ja niihin nivoutuvasta Venäjän iskuvoimasta keskustellaan vielä.</p><p><strong>Russia using best cruise missiles in the world &#39;&#39;Kalibr&#39;&#39;!All ISIS targets were destroyed!05/30/2017 </strong></p><p><strong>linkki: <a href="https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XfbZ8N5p7j0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/XfbZ8N5p7j0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed><strong><u>https://<object width="648" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XfbZ8N5p7j0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/XfbZ8N5p7j0?version=3&fs=1&autoplay=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="648" height="390"></embed></object></u></strong></a> kesto 3:56 min. </strong></p><p>*</p><p>PS.</p><p><strong>Ydinsukellusvene tulessa Norjan rajan tuntumassa</strong></p><p>todettakoon että <strong>Krasnodarin nimiedeltäjä</strong> Oscar II-luokan <strong>ydinsukellusvene Krasnodar</strong> paloi Muurmanskissa 2014;</p><p><em>The russian nuclear submarine Krasnodar is on fire since Monday morning near Murmansk. Krasnodar is a Oscar II class boat, similar to the Kursk, and one of the last Russian submarines from the days of the Cold War to be taken out of service in 2012 for scrapping.</em></p><p><em>The removal of the nuclear reactors is the last step of scrapping a nuclear submarine. In other words, the 2 reactors are still on board, with considerable amounts of radioactive materials.</em></p><p><em>Krasnodar is in the Russian navy shipyard Nerpa north of Murmansk, only about 100 km from the Norwegian border. Despite an information exchange agreement, Norwegian authorities were informed by media about the fire before they got any information from official Russian sources. The Norwegian district governor describes a fire on a nuclear submarine as a serious issue.</em></p><p><em>According to Russian information, no radioactivity has escaped so far.</em></p><p>Lähde: <a href="https://www.spitsbergen-svalbard.com/2014/03/19/russian-nuclear-submarine-krasnodar-near-murmansk-fire.html"><u>https://www.spitsbergen-svalbard.com/2014/03/19/russian-nuclear-submarine-krasnodar-near-murmansk-fire.html</u></a></p><p><a href="http://barentsobserver.com/en/security/2014/03/nuclear-submarine-fire-17-03"><u>http://barentsobserver.com/en/security/2014/03/nuclear-submarine-fire-17-03</u></a></p><p>*</p><p><strong>Samainen ydinsukellusvene paloi</strong> uudemman kerran vielä vappuna 2016:</p><p><a href="http://bellona.org/news/nuclear-issues/2016-05-nuclear-submarine-fire-in-russia-far-east-again-raises-questions-surrounding-safe-dismantlementa-decommissioned-russian-nuclear-submarine-moored-off-a-naval-base-on-the-kamchatka-peninsula-caught-fire"><u>http://bellona.org/news/nuclear-issues/2016-05-nuclear-submarine-fire-in-russia-far-east-again-raises-questions-surrounding-safe-dismantlementa-decommissioned-russian-nuclear-submarine-moored-off-a-naval-base-on-the-kamchatka-peninsula-caught-fire</u></a></p><p><em>A decommissioned Russian nuclear submarine moored off a naval base on the Kamchatka peninsula caught fire on Friday, but there was no radioactive contamination because its nuclear fuel had already already been removed, Russian media reported.</em></p><p><em>The Russian Ministry of Defense announced the blaze on April 29, saying that the Krasnoyarsk Project 949 submarine was being disassembled in Vilyuchinsk on Kamchatka when its rubber-coated outer hull caught fire.</em></p><p>Nimien yhdenmukaisuudesta &ndash; joka ei ole sattuma &ndash; huolimatta, aluksia ei kannata sekoittaa keskenään.</p><p>*</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> *

Putin iski Kalibr-ohjuksilla Välimereltä Syyriaan eilen

*

Eilen 31.5.2017

Venäjän puolustusministeri Shoigu raportoi eilen aamulla 31.5.2017 presidentti Putinille Venäjän sotavoimien laukaisseen onnistuneesti KALIBR-ohjuksia Syyriassa olevia ISIS-tukikohtia vastaan.

Kremlin presidentinhallinto ilmoitti raportin perusteella kotisivuillaan:

"Neljä Kalibr-risteilyohjusta laukaistiin 31.5.2017 ja ne osuivat ISIS-maaleihin Palmyrian alueella Syyriassa.  Risteilyohjukset laukaistiin fregatti Amiraali Esseniltä ja sukellusvene Krasnodarilta, jotka on sijoitettu itäiselle Välimerelle.  Krasnodar toteutti vedenalaiset laukaisut."

Lähde: http://en.kremlin.ru/events/president/news/54639

*

Tuoretta kuvaa

Tuoretta videota risteilyohjusten laukaisusta 30.5.2017: Julkaistu 31.5.2017

The following is footage the Russian Ministry of Defense claims is guided missile frigate Admiral Essen firing Kalibr missile on May 30, 2017.

Russian Ships Fire Cruise Missiles on ISIS Targets https://www.youtube.com/watch?v=md6eMJTBdtU  Kesto: 4:00 min.

*

tässä vielä BreakingNews TV:n video 31.5.2017: Alert! Russian frigate & submarine fire 4 cruise missiles at ISIS targets near Palmyra – MoD ; https://www.youtube.com/watch?v=Vn8c8_1_3P0  Kesto 4:33 min.

**

Lokakuu 2015

Venäjä säikäytti läntiset tarkkailijat lokakuussa 2015 käynnistäessään Isisin vastaiset pommitukset raskailla ohjusaseilla, väitetysti 1.500 kilometrin päästä.  Tuolloin tutkittiin, olivatko kyseessä Venäjän hehkuttamat Kalibr-ohjukset (3M-14).

Ilta-Sanomat, 9.10.2015; Venäjän uusi mahtailuohjus herätti huolen lännessä –

Ne voivat olla riski koko Euroopalle

Venäjä hehkutti estoitta pitkän kantaman Kalibr-risteilyohjuksensa kykyä. Amerikkalaisasiantuntijoiden mukaan ohjus muodostaa uhan myös Länsi-Euroopalle.

Venäjän keskiviikkona tekemät ohjuslaukaisut Syyriaan ovat vetäneet maailman sotilasasiantuntijat ja monet poliitikot mietteliäiksi: Millaisia ohjuksia Venäjä ampui ja mistä?

Jos kyseessä olivat pitkän kantaman Kalibr-risteilyohjukset, kuten Venäjä väitti, seuraava kysymys kuuluu: Millaisen uhan kyseiset ohjukset voivat muodostaa muualla kuin Syyriassa?

Toistaiseksi varmaa on vain se, että Venäjä ilmoitti keskiviikkona maan Kaspianmeren laivaston ampuneen Syyriaan risteilyohjuksia. Venäjän media aloitti välittömästi hehkutuksen, kuinka ohjukset osuivat kohteisiinsa ”vain muutaman metrin tarkkuudella
”. 

Lue lisää: http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001015796.html

*

20.11.2015

Venäjän puolustusministeriö julkaisi videon, jossa sen ilmoituksen mukaan Kaspianmereltä laukaistiin risteilyohjuksia Syyriassa sijaitseviin kohteisiin.  Iskut tehtiin 1.500 kilometrin etäisyydeltä ja niihin osallistui neljä ohjustoiminta-alusta.

https://sputniknews.com/middleeast/201511201030468481-cruise-missiles-russia-syria-video/

*

”Ei ole varmaa tietoa”

Venäjän ohjusiskut saivat heti laajaa kansainvälistä huomiota. Ja ne herättivät myös epäilyjä.

Ohjuksia laukaisseet laivat olivat varsin pieniä, joten on mahdollista, että kuusimetrisiä Kalibr-ohjuksia ei tosiasiassa laukaistu laivoilta, vaan jostain muualta. Amerikkalaisviranomaiset väittivät myöhemmin, että ohjuksia olisi putoillut ylilennolla myös Iraniin, mutta Venäjä kiisti tämän.

*

Kalibr-ohjukset

The Russian 3M-54 Калибр (Kalibr) and 3M-14 Бирюза (Biryuza, Turqoise)

https://en.wikipedia.org/wiki/3M-54_Klub

”Miksi Venäjän viholliset pelkäävät Kalibr-risteilyohjuta?”

http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/why-russias-enemies-fear-the-kalibr-cruise-missile-19129

On October 7, the Russian Gepard-class frigate Dagestan and three small Buyan-class corvettes sailing in the Caspian Sea unleashed a volley of twenty-six Kalibr cruise missiles from their Vertical Launch Systems. The nine-meter long missiles soared nine hundred miles over Iranian and Iraqi territory before slamming into targets into eleven targets in Syria, hitting a mix of ISIS fighters and Free Syrian Army rebels. Although Pentagon sources allege that four of the missiles fell off course and crashed in Iran—inflicting casualties on the Iranian cow population—it was still a demonstration of a long-range strike capability that few countries have used in action.

Linkki sisältää kuvaa ohjusten laukaisusta ja animaatioidut maalinnukset; https://www.youtube.com/watch?v=G2TQ0wAfRts

*

Amiraali Essen on Venäjän sotavoimien uusimpaa kalustoa.  Se on Venäjän laivaston Amiraali Grigorjevits –luokan fregatti ja sen kotisatama on Mustanverenlaivaston tukikohta Sevastopolissa.  Se on itseasiassa otettu käyttöön vuosi sitten kesäkuussa 2016.  http://www.janes.com/article/61116/russian-navy-receives-admiral-essen-frigate

Wikipedia; https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_frigate_Admiral_Essen

*

Navaltoday:n 5.5.2017 kertoman mukaan Amiraali Essen liittyi Venäjän Välimerellä olevaan taisteluryhmittymään toukokuussa 2017.

”Venäjän uusin Mustanmeren fregatti Admiral Essen liittyi merivoimien pysyvään työryhmään Välimerellä Gibraltarin salmen kuljettuaan.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Amiraali Essen on liittynyt sisaralus Admiral Grigorovichin hoitamaan Välimeren tehtävään. Nämä kaksi fregattia tukevat todennäköisesti Venäjän toimintaa Syyriassa.

Projektin 11356 fregatit on aseistettu Kalibr-NK risteilyohjuksilla ja Shtil-1-keskipitkän alueen ilma-ohjusjärjestelmällä. Fregatit on suunniteltu merialusten ja sukellusveneiden vastaiseen taisteluun aavalla merellä, ja ilma-alusten toiminnoilla.  Ne kykenevät toimimaan sekä itsenäisesti että saattaja-aluksina.  Amiraali Essen on 124,8 metriä pitkä, fregatin uppouma on 3620 tonnia.

Fregatin varustuksena mukanaan yksi Ка-28 tai Ка-31 helikopteri ja niissä on Venäjällä rakennettu Fregat-MAE-4k Yleinen havainto- ja kohde-tutkat, joka on suunniteltu havaitsemaan ilma- ja pintakohteiden havaitsemista varten, sekä maalinkohdennustiedon kohdennuslaitteet tulivoiman käyttöä varten.

Admiral Essen tilattiin laivastoon 27. toukokuuta 2017.”

Lähde: http://navaltoday.com/2017/05/05/russian-navys-project-11356-frigate-admiral-essen-joins-mediterranean-task-force/

*

Mietintää

Erityinen ilmoitus risteilyohjusten laukaisusta ISIS-maaleihin Syyriaan Välimerelle sijoitetuista aluksista (fregatti ja sukellusvene) antaa vihiä siitä, että syksyn 2015 Syyrian pommitukset eivät menneet aivan alkuperäisen ilmoituksen mukaan.

Nyt – kenties uuden tai uusinnetun laitteiston ja kaluston avulla Venäjän laivaston on ilmeisesti onnistunut laukaista sekä pinta- että vedenalaiset risteilyohjukset Syyriaan.

Kun Navaltodayn uutisessa kerrotaan Amiraali Essenin ajaneen Gibraltarin läpi, viittaako se siihen, että ohjusalus on käynyt Pohjolassa ”ladattavana”, Muurmanskin arktisen alueen osaamiskeskuksessa, josta sitten suorittanut ”kunniapurjehduksen” Välimerelle (á la hieman epämääräistä kuuluisuutta saanut lentotukialus ”hyrppyrimäki” Amiraali KUznetsov https://fi.wikipedia.org/wiki/Admiral_Kuznetsov ).

Verkkouutiset/Kasperi Summanen, 29.11.2016  Amiraali KUznetsovin tehtävästä; https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kuznetsovin_koneet_maalla-58294

http://tass.com/defense/916772

*

Navalrecognition –sivusto ilmoitti 3.5.2017, että Amiraali Essen on lähtenyt Baltian laivaston tukikohdasta purjehtiakseen Mustallemerelle.  Uutinen perustui Eteläisen sotilaspiirin lehdistöosaston ilmoitukseen:

The second Project 11356 frigate 'Admiral Essen' built for the Black Sea fleet has started its cruise from the Baltic Sea to Sebastopol, the press department of the Southern military district said.

http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2017/may-2017-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/5171-russia-second-project-11356-frigate-admiral-essen-cruising-to-its-black-sea-home-base.html

Mustanmeren Laivaston tiedottaja Vyacheslav Trukhachyov kertoi 5.5.2017, että Amiraali Essen on purjehtinut Gibraltarin läpi ja liittyy perusyksikköönsä.

http://tass.com/defense/944761  "The Black Sea Fleet’s advanced frigate Admiral Essen, which is making an inter-fleet passage from the Baltic to the Black Sea Fleet, has today passed the Gibraltar Strait and arrived in the Mediterranean Sea. The warship has joined the Navy’s permanent task force in distant waters," Trukhachyov said.

More:
http://tass.com/defense/944761

*

Kuvahaku:

https://www.google.fi/search?q=admiral+essen+frigate&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjKrO2X1pzUAhXC8ywKHdc2DTcQsAQINQ&biw=1536&bih=720&dpr=1.25

*

Kremlin mainitsema sukellusvene Krasnodar on luku sinänsä.

Se kuuluu Venäjän laivaston Kilo-luokan sukellusveneisiin.  https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-class_submarine

Alus kuuluu Venäjän Mustanmeren laivastoon, sen 247th Independent Submarine Divisionaan.

558

Diesel Attack Submarine

Krasnodar (B-265)

Improved Kilo

2015

Novorossiysk

Accepted, concluding certifications, to transfer to Black Sea

 

Kyseessä on alus n:o 558: Diesel Attack Submarine, Kranodar (B-265), Improved-Kilo (Paranneltu Kilo-luokan sukellusvene), joka on valmistunut vuonna 2015 Novorossiysk´in telakkakombinaatissa.  Hyväksytty ja sertifioitu sekä siirretty Mustanmeren laivaston vahvuuteen. - https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiysk

Osittaiskuva sv Krasnodarista: https://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-class_submarine#/media/File:%C2%AB%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%C2%BB.jpg

Mutta siis varsin tuore tuote tämäkin.  Taitaa olla vielä sen verran sotasalaisuuksien piiriin kuuluva paatti, ettei siitä kovin paljon verkosta irtoa.

*

Ydinsukellusvene Krasnodar (B-265)

Samaan aikaan toukokuun alussa jolloin Amiraali Essenin havaittiin purjehtivan Pohjanmeren – Englannin kanaalin - Gibraltarin reittiä Välimerelle, todettiin myös Krasnodarin kulkevan samoilla vesillä.

Navaltoday –sivusto kertoi 9.5.2017, että Krasnodar on havaitusti kulkenut Pohjanmeren kautta kohti etelää. http://navaltoday.com/2017/05/09/russian-submarine-escorted-through-north-sea/

”Naton sotalaivat sattoivat venäläisen laivaston sukellusveneen Pohjanmeren ja Englannin kanaalin kautta, kun se kulki Novorossiyskin tukikohtaansa kohden Mustallamerelle.

Kuninkaallinen laivasto lähetti tyypin 23 fregattiansa HMS Somerset varjostamaan venäläistä Kilo-luokan sukellusvenettä Krasnodaria, kun se kulki Englannin kanaalin läpi.

Plymouth-lähtöinen laiva paikansi venäläisen sukellusveneen perjantaiaamuna aamuvarhaisella, kun se purjehti Ison-Britannian itärannikon ohi ja seurasi sitä Dover-salmen ja Englannin kanaalin kautta viikonlopun aikana.

Sukellusvene Krasnodara seurasi myös Naton pysyvä merenkulkualue 1, jonka yksiköt ottivat kuvia sukellusveneestä NH-90-helikopterista.”

Tietty julkisuus ja Länteen kohdennettu viesti tähänkin merimarssiin epäilemättä liittyi.

“Commander Tim Berry, the commanding officer of HMS Somerset, said: “Policing the sea both in home waters and further afield is core business for the Royal Navy.

“Escorting foreign warships, in this case a Russian submarine, through UK waters is just part of our ongoing effort to protect our island nation.”

Last month, Somerset’s sister ship HMS Sutherland was called on to escort two Russian warships as they sailed close to UK territorial waters.”

*

”Maailman hiljaisin sukellusvene”

Pari vuotta sitten, kun sukellusvene Krasnodar uutisoitiin:

“Russia has launched what it claims to be the “quietest submarine in the world.”

“This week, Admiralty Shipyards—a Russian defense company— held a ceremonial launching for its newest Varshavyanka-class diesel-electric submarines. Dubbed the Krasnodar, the vessel is the fourth of a planned six upgraded Kilo-class subs Russia is constructing under Project 636.3.”

The submarines pack a powerful punch, and are intended primarily for anti-shipping and anti-submarine warfare. “Armed with 18 torpedoes and eight surface-to-air Club missiles, Project 636.3 submarines are mainly intended for anti-shipping and anti-submarine missions in relatively shallow waters. They have an extended combat range and can strike surface, underwater and land targets,” Russia Today previously reported. The torpedoes are launched out of six 533-mm bays, which automatically reload every 15 seconds.”

Lähde: Nationalinterest, 29.4.2015;

http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-launches-quietest-submarine-the-world-12765

Vesillelaskusta; http://admship.ru/?p=6309&lang=en

*

Ohjusiskut

Kuten edelläkäyvästä seikkaperäisestä keskityskuvauksesta ilmenee, Venäjän eilen suorittamat ohjusiskut Syyrian kohteita vastaan ovat pitkän prosessin tulos.

Mutta nyt ilmoitettujen neljän Kaleb-risteilyohjuksen laukaisua ja niiden tuottamia tuloksia, maalialueita ja siellä todettavia tuhoja epäilemättä analysoidaan tarkasti niin idässä kuin lännessä.

Presidentti Putinilla oli jälleen tuuria: Uudistetun venäläisen sotavoiman kohtalaisen näyttävä isku osui heidän kannaltaan mielenkiintoiseen saumaan.  Sitä edelsivät kaikki viime viikkojen ja kuukausien ristiriitaiset tapahtumat ja huomiot Lännessä.  Juuri tähän sitten tuli vielä tämä.

Näistä ohjuksista ja niihin nivoutuvasta Venäjän iskuvoimasta keskustellaan vielä.

Russia using best cruise missiles in the world ''Kalibr''!All ISIS targets were destroyed!05/30/2017

linkki: https://www.youtube.com/watch?v=XfbZ8N5p7j0 kesto 3:56 min.

*

PS.

Ydinsukellusvene tulessa Norjan rajan tuntumassa

todettakoon että Krasnodarin nimiedeltäjä Oscar II-luokan ydinsukellusvene Krasnodar paloi Muurmanskissa 2014;

The russian nuclear submarine Krasnodar is on fire since Monday morning near Murmansk. Krasnodar is a Oscar II class boat, similar to the Kursk, and one of the last Russian submarines from the days of the Cold War to be taken out of service in 2012 for scrapping.

The removal of the nuclear reactors is the last step of scrapping a nuclear submarine. In other words, the 2 reactors are still on board, with considerable amounts of radioactive materials.

Krasnodar is in the Russian navy shipyard Nerpa north of Murmansk, only about 100 km from the Norwegian border. Despite an information exchange agreement, Norwegian authorities were informed by media about the fire before they got any information from official Russian sources. The Norwegian district governor describes a fire on a nuclear submarine as a serious issue.

According to Russian information, no radioactivity has escaped so far.

Lähde: https://www.spitsbergen-svalbard.com/2014/03/19/russian-nuclear-submarine-krasnodar-near-murmansk-fire.html

http://barentsobserver.com/en/security/2014/03/nuclear-submarine-fire-17-03

*

Samainen ydinsukellusvene paloi uudemman kerran vielä vappuna 2016:

http://bellona.org/news/nuclear-issues/2016-05-nuclear-submarine-fire-in-russia-far-east-again-raises-questions-surrounding-safe-dismantlementa-decommissioned-russian-nuclear-submarine-moored-off-a-naval-base-on-the-kamchatka-peninsula-caught-fire

A decommissioned Russian nuclear submarine moored off a naval base on the Kamchatka peninsula caught fire on Friday, but there was no radioactive contamination because its nuclear fuel had already already been removed, Russian media reported.

The Russian Ministry of Defense announced the blaze on April 29, saying that the Krasnoyarsk Project 949 submarine was being disassembled in Vilyuchinsk on Kamchatka when its rubber-coated outer hull caught fire.

Nimien yhdenmukaisuudesta – joka ei ole sattuma – huolimatta, aluksia ei kannata sekoittaa keskenään.

*

]]>
6 http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237782-putin-iski-kalibr-ohjuksilla-valimerelta-syyriaan-eilen#comments Admiral Essen Kalibr-ohjus Krasnodar Syyria Vladimir Putin Thu, 01 Jun 2017 14:49:45 +0000 Veikko Huuska http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237782-putin-iski-kalibr-ohjuksilla-valimerelta-syyriaan-eilen
Irakin joukot valtaavat Mosulin kaupunkia. http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237540-irakin-joukot-valtaavat-mosulin-kaupunkia <p>&nbsp;</p><p><a href="http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005229539.html" title="http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005229539.html">http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005229539.html</a></p><p>&nbsp;</p><p>Suomalainen lehdistö seuraa tiiivisti sitä miten Irakin joukot valtaa mosulin kaupunkia takaisin äärijärjestetö Isikseltä.</p><p>&nbsp;</p><p>Samalla lehdistö ja media on silmiinpistävän hiljaa lehdistö on Syyrian sodan tilanteesta, siitä ei kirjoiteta riviäkään tai jos jotakin tehdään juttua, niin tehdään tosi harvakseltaan tai sitten Syyrian hallinto esitellään sotaan syyllisenä ja barbaarina lapsen tappajana kuten viimeisestä Ulkolinjan ohjelmassa esitetään.</p><p>&nbsp;</p><p>Suomessa harjoitettava median itsesensuuri on median itsenä itsesaastutusta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div>  

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005229539.html

 

Suomalainen lehdistö seuraa tiiivisti sitä miten Irakin joukot valtaa mosulin kaupunkia takaisin äärijärjestetö Isikseltä.

 

Samalla lehdistö ja media on silmiinpistävän hiljaa lehdistö on Syyrian sodan tilanteesta, siitä ei kirjoiteta riviäkään tai jos jotakin tehdään juttua, niin tehdään tosi harvakseltaan tai sitten Syyrian hallinto esitellään sotaan syyllisenä ja barbaarina lapsen tappajana kuten viimeisestä Ulkolinjan ohjelmassa esitetään.

 

Suomessa harjoitettava median itsesensuuri on median itsenä itsesaastutusta.

]]>
1 http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237540-irakin-joukot-valtaavat-mosulin-kaupunkia#comments Irak Mosul Syyria Sat, 27 May 2017 21:50:52 +0000 Olli-Pekka Wallin http://opwallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237540-irakin-joukot-valtaavat-mosulin-kaupunkia
Mikä saa naiset lähtemään jihadistien riveihin http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237018-mika-saa-naiset-lahtemaan-jihadistien-riveihin <p>Syyriaan muuttaneita naisjihadisteja on taistelijoiden riveissä. He ovat alun perin brittejä, jenkkejä, somaleja, ehkä ruotsalaisia tai suomalaisia tai &nbsp;muualtakin.&nbsp; He toimivat naisten moraalivartijoina. Piiskaavat naisia, joilla ei ole julkisuudessa miestä seuranaan tai saattajana, huntu on liian ohut tai eivät ole muutoin kylliksi puettuja. Naisilla on oma Khansaa osasto Raqqassa. Osaston muodostavat Syyriassa olevien ulkomaisten taistelijoiden vaimot.</p><p>&nbsp;</p><p>Erään teinitytön mukaan osaston edustaja tuli testaamaan aseella osoittaen häntä tunteeko hän rukoukset, paaston ja&nbsp; pään peittävän huivin.</p><p>&nbsp;</p><p>Etsityin naisjihadisti on <strong>Sally Jones. </strong>Useita muitakin tunnetaan nimeltä. &nbsp;Khadijah Darc tunnetaan myös nimillä Umma Isa, Muhajirah Fil Sham ja Maryam. Hän on 22-vuotias kahden lapsen äiti Lontoosta. Hän on naimisissa ruotsalaisen jihadistin Abu Bakrin kanssa. Hän &nbsp;löysi miehen netin kautta. Pari muutti Syyriaan 2012.</p><p>Sally Jones entinen &nbsp;punk kitaristi &nbsp;Krunch bändistä ei esiinny välttämättä omalla nimellään. Hänet tunnetaan Sakinah Hussainina. Hänen menneisyyteensä kuului &nbsp;myös heavy rock, magia ja noituus.</p><p>Mentyään naimisiin brittiläisen terroristin kanssa pariskunta ja Sakinahin 10-vuotias poika muuttivat Syyriaan 2013.&nbsp; Mies on Jinaid Hussain, nuori jihadisti. He löysivät tosensa &nbsp;netissä. &nbsp;Mies, Jinaid tunnetaan myös Birminghamilaisena tietokonehakkerina.&nbsp;Sakinah Hussain on lähes viidenkymmenen.&nbsp;</p><p>Jonesin poika on saanut uuden nimen Hamza. Hamza oli aiemmin JoJo, isän mukaan normaali lapsi, jonka äiti aivopesi. Isä ei ole nähnyt lastaan vuosiin. Pojan uskotaan osallistuvan Jihadistien kiinni ottamien ja vangitsemien ihmisten murhaamiseen.&nbsp;</p><p>Sakinah Hussein järjestää tyttöjä Syyriaan taistelijoiden rinnalle. Tyttöjen houkuttelu tapahtui &nbsp;The Timesin mukaan käyttäen syöttinä 17-vuotiasta &rdquo;Aishaa&rdquo;,&nbsp; tarkoitukseen luotua teini-ikäistä virtuaaliolentoa. &nbsp;Aishaan tutustuttuaan Jones ryhtyi houkuttelemaan häntä riveihinsä lupaamalla, että &nbsp;tytön synnit unohdetaan, jos tämä lähtee Syyriaan. Herkät teinit, joilta puuttuu tukea, apua ja tietoa elämästä ovat hyvä kohde.&nbsp;</p><p>Mukaan suostuville tytöille lähetettään matkaa varten rahaa, ja heillä on paikka kalifaatissa.</p><p>Sakinah kuten muutkin jihadistinaiset pitävät Englantia ja Amerikkaa terroristivaltioina.</p><p>Jotta hiukan edes voisi ymmärtää miksi joku liittyy terroristeihin, olisi syytä tutkia heidän taustojaan. Jonesin tiedetään loukkaantuneen siitä, että hänen sanottiin hylänneen lapsensa. &nbsp;Hänellä on useampia lapsia. Hän piti itseään hyvänä äitinä. Esimerkkinä hän piti sitä, että hänen 18-vuotias lapsensa halusi asua kotona. Naapurit katsoivat Jonesin eläneen avustuksilla, vaikka ansaitsi myyntityöllä esimerkiksi myymällä meikkejä. Sally Jones tuntui olevansekaisin jo varhain.&nbsp; Naapurit panivat merkille hänen oudon elämäntyylinsä. Häntä pidettiin painajaisena, joka kiljui ja huusi ja uskoi olevansa noita.</p><p>Kuvissa hän esiintyy nunnan asussa ja ase katsojaa kohden osoitettuna.&nbsp;</p><p>Tämä nainen uhkaa nyt kristittyjä Raqqassa ja vahtii muita musliminaisia.&nbsp;</p><p>.&nbsp;</p><p><a href="https://www.thesun.co.uk/news/3506363/how-isis-recruiter-sally-jones-went-from-kent-to-syria/">https://www.thesun.co.uk/news/3506363/how-isis-recruiter-sally-jones-went-from-kent-to-syria/</a></p><p><a href="http://www.nydailynews.com/news/world/british-mom-lures-girls-syria-fight-isis-report-article-1.2051834">http://www.nydailynews.com/news/world/british-mom-lures-girls-syria-fight-isis-report-article-1.2051834</a></p><p><a href="https://www.thetimes.co.uk/article/british-mother-lures-girls-to-syria-with-promise-of-an-awesome-life-m7hkstmmqnc">https://www.thetimes.co.uk/article/british-mother-lures-girls-to-syria-with-promise-of-an-awesome-life-m7hkstmmqnc</a></p><p><a href="http://www.kentonline.co.uk/medway/news/jihadist-sally-jones-23110/">http://www.kentonline.co.uk/medway/news/jihadist-sally-jones-23110/</a></p><p><a href="https://www.thesun.co.uk/news/1686643/ex-partner-of-punk-rock-jihadi-bride-sally-jones-believes-isis-child-executioner-seen-in-murder-video-is-his-son/">https://www.thesun.co.uk/news/1686643/ex-partner-of-punk-rock-jihadi-bride-sally-jones-believes-isis-child-executioner-seen-in-murder-video-is-his-son/</a></p><p>&nbsp;</p><p>Kirja: The Islamic State: Combating The Caliphate Without Borders.</p><p><a href="https://books.google.fi/books?id=Ls6PCgAAQBAJ&amp;pg=PA190&amp;lpg=PA190&amp;dq=Sakinah+Hussain&amp;source=bl&amp;ots=zBK7JdfVCN&amp;sig=vFyOe1YpzeEnb5LHXXOT0KMK_pI&amp;hl=fi&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgmMAE%23v=onepage&amp;q=Sakinah%20Hussain&amp;f=false">https://books.google.fi/books?id=Ls6PCgAAQBAJ&amp;pg=PA190&amp;lpg=PA190&amp;dq=Sakinah+Hussain&amp;source=bl&amp;ots=zBK7JdfVCN&amp;sig=vFyOe1YpzeEnb5LHXXOT0KMK_pI&amp;hl=fi&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgmMAE#v=onepage&amp;q=Sakinah%20Hussain&amp;f=false</a></p><p>&nbsp;</p><p>Hacking ISIS: How to Destroy the Cyber Jihad</p><p><a href="https://books.google.fi/books?id=6pZgDQAAQBAJ&amp;pg=PA34&amp;lpg=PA34&amp;dq=Sakinah+Hussain&amp;source=bl&amp;ots=Hh3r_wti94&amp;sig=J2luF1fnEKAjke2jOTSux7cZ_Ys&amp;hl=fi&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgzMAM%23v=onepage&amp;q=Sakinah%20Hussain&amp;f=false">https://books.google.fi/books?id=6pZgDQAAQBAJ&amp;pg=PA34&amp;lpg=PA34&amp;dq=Sakinah+Hussain&amp;source=bl&amp;ots=Hh3r_wti94&amp;sig=J2luF1fnEKAjke2jOTSux7cZ_Ys&amp;hl=fi&amp;sa=X&amp;ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgzMAM#v=onepage&amp;q=Sakinah%20Hussain&amp;f=false</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Syyriaan muuttaneita naisjihadisteja on taistelijoiden riveissä. He ovat alun perin brittejä, jenkkejä, somaleja, ehkä ruotsalaisia tai suomalaisia tai  muualtakin.  He toimivat naisten moraalivartijoina. Piiskaavat naisia, joilla ei ole julkisuudessa miestä seuranaan tai saattajana, huntu on liian ohut tai eivät ole muutoin kylliksi puettuja. Naisilla on oma Khansaa osasto Raqqassa. Osaston muodostavat Syyriassa olevien ulkomaisten taistelijoiden vaimot.

 

Erään teinitytön mukaan osaston edustaja tuli testaamaan aseella osoittaen häntä tunteeko hän rukoukset, paaston ja  pään peittävän huivin.

 

Etsityin naisjihadisti on Sally Jones. Useita muitakin tunnetaan nimeltä.  Khadijah Darc tunnetaan myös nimillä Umma Isa, Muhajirah Fil Sham ja Maryam. Hän on 22-vuotias kahden lapsen äiti Lontoosta. Hän on naimisissa ruotsalaisen jihadistin Abu Bakrin kanssa. Hän  löysi miehen netin kautta. Pari muutti Syyriaan 2012.

Sally Jones entinen  punk kitaristi  Krunch bändistä ei esiinny välttämättä omalla nimellään. Hänet tunnetaan Sakinah Hussainina. Hänen menneisyyteensä kuului  myös heavy rock, magia ja noituus.

Mentyään naimisiin brittiläisen terroristin kanssa pariskunta ja Sakinahin 10-vuotias poika muuttivat Syyriaan 2013.  Mies on Jinaid Hussain, nuori jihadisti. He löysivät tosensa  netissä.  Mies, Jinaid tunnetaan myös Birminghamilaisena tietokonehakkerina. Sakinah Hussain on lähes viidenkymmenen. 

Jonesin poika on saanut uuden nimen Hamza. Hamza oli aiemmin JoJo, isän mukaan normaali lapsi, jonka äiti aivopesi. Isä ei ole nähnyt lastaan vuosiin. Pojan uskotaan osallistuvan Jihadistien kiinni ottamien ja vangitsemien ihmisten murhaamiseen. 

Sakinah Hussein järjestää tyttöjä Syyriaan taistelijoiden rinnalle. Tyttöjen houkuttelu tapahtui  The Timesin mukaan käyttäen syöttinä 17-vuotiasta ”Aishaa”,  tarkoitukseen luotua teini-ikäistä virtuaaliolentoa.  Aishaan tutustuttuaan Jones ryhtyi houkuttelemaan häntä riveihinsä lupaamalla, että  tytön synnit unohdetaan, jos tämä lähtee Syyriaan. Herkät teinit, joilta puuttuu tukea, apua ja tietoa elämästä ovat hyvä kohde. 

Mukaan suostuville tytöille lähetettään matkaa varten rahaa, ja heillä on paikka kalifaatissa.

Sakinah kuten muutkin jihadistinaiset pitävät Englantia ja Amerikkaa terroristivaltioina.

Jotta hiukan edes voisi ymmärtää miksi joku liittyy terroristeihin, olisi syytä tutkia heidän taustojaan. Jonesin tiedetään loukkaantuneen siitä, että hänen sanottiin hylänneen lapsensa.  Hänellä on useampia lapsia. Hän piti itseään hyvänä äitinä. Esimerkkinä hän piti sitä, että hänen 18-vuotias lapsensa halusi asua kotona. Naapurit katsoivat Jonesin eläneen avustuksilla, vaikka ansaitsi myyntityöllä esimerkiksi myymällä meikkejä. Sally Jones tuntui olevansekaisin jo varhain.  Naapurit panivat merkille hänen oudon elämäntyylinsä. Häntä pidettiin painajaisena, joka kiljui ja huusi ja uskoi olevansa noita.

Kuvissa hän esiintyy nunnan asussa ja ase katsojaa kohden osoitettuna. 

Tämä nainen uhkaa nyt kristittyjä Raqqassa ja vahtii muita musliminaisia. 

https://www.thesun.co.uk/news/3506363/how-isis-recruiter-sally-jones-went-from-kent-to-syria/

http://www.nydailynews.com/news/world/british-mom-lures-girls-syria-fight-isis-report-article-1.2051834

https://www.thetimes.co.uk/article/british-mother-lures-girls-to-syria-with-promise-of-an-awesome-life-m7hkstmmqnc

http://www.kentonline.co.uk/medway/news/jihadist-sally-jones-23110/

https://www.thesun.co.uk/news/1686643/ex-partner-of-punk-rock-jihadi-bride-sally-jones-believes-isis-child-executioner-seen-in-murder-video-is-his-son/

 

Kirja: The Islamic State: Combating The Caliphate Without Borders.

https://books.google.fi/books?id=Ls6PCgAAQBAJ&pg=PA190&lpg=PA190&dq=Sakinah+Hussain&source=bl&ots=zBK7JdfVCN&sig=vFyOe1YpzeEnb5LHXXOT0KMK_pI&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgmMAE#v=onepage&q=Sakinah%20Hussain&f=false

 

Hacking ISIS: How to Destroy the Cyber Jihad

https://books.google.fi/books?id=6pZgDQAAQBAJ&pg=PA34&lpg=PA34&dq=Sakinah+Hussain&source=bl&ots=Hh3r_wti94&sig=J2luF1fnEKAjke2jOTSux7cZ_Ys&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgzMAM#v=onepage&q=Sakinah%20Hussain&f=false

]]>
1 http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237018-mika-saa-naiset-lahtemaan-jihadistien-riveihin#comments Islam Naiset Syyria Terrorismi Mon, 15 May 2017 06:49:18 +0000 Irja Laamanen http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237018-mika-saa-naiset-lahtemaan-jihadistien-riveihin