*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Ympäristö

Aiheuttaako kännykkä aivosyöpää?

Kysymys aiheuttaako kännykkä aivosyöpää on varmasti kiinnostusta herättävä. Siihen ovat tarttuneet useat bloggaajat, ja hiljattain myös YLEn MOT, joka tyypilliseen tapaansa tavoitteli aiheella kohua. Ohjelmassa mm. korostettiin, että WHO:n International Agency for Research on Cancer (IARC) on todennut matkapuhelinten saattavan aiheuttaa syöpää.

Saamelaisalueet myytävänä

Irlantilainen kaivosyhtiö Karelian Diamond Resources kartoittaa timantinkaivuumahdollisuuksia Utsjoen alueella ja Tukes hyväksyi yhtiön varausilmoituksen keväällä. Varausilmoitus ei oikeuta kaivostoiminnan aloittamista mutta päätöksen mukaan kyseisellä alueella yritys saa tehdä tutkimusta sekä vähäistä näytteenottoa ja myöhemmin hakea laajempaa lupaa toiminnalle.

 

Ilmastonmuutos on tieteellinen tosiasia

Häikäilemättömään mutu-tietoon perustuva ilmastodenialismi johtaa meidät erittäin kalliisiin poliittisiin ja teknisiin virheratkaisuihin.

Ilmastodenialismin pääkohde näyttää olevan tänään tuulivoimavastaisuus ja sen tuet – siitä huolimatta, että ne ovat vain käyntiinlähtöaikaisia eivätkä myllyt pyöri vain tukien varassa – kansan taloudelliset tuet pyörivät ennemminkin pian myllyjen varassa - uusiutuvia energioita, cleantechia, biotaloutta unohtamatta.

Palaavatko 1980-luvun metsätuhot?

Tämän vuoden suvi on ollut kylmä ja sateinen. Mikäli kesän luonne säilyy samanlaisena syksyyn saakka, saatamme kokea déjá-vu -ilmiön 1980-luvulle, jolloin ympäristökysymykset nousivat Suomessa eturivin uutisiksi ja mm. pitkään valmisteltu ympäristöministeriö perustettiin lähes maailmanlopun tunnelmissa.

Nyt inhoan Wattenfallia!

En ihan vähästä polta pärettäni, mutta nyt on pakko myöntää, että kiehun ja sihisen vihasta niin paljon, että napani päällä voisi kypsentää kananmunan!

Rakas ja ympäristöystävällinen Wattenfallimme päätti tuhota uhanalaisen Saimaan järvilohen ainoat tällähetkellä luonnossa olevat kutupesät.

"Vattenfall nosti juoksutusta neljästä kuutiosta noin 20 kuutioon sekunnissa patoturvallisuuden takia. Voimayhtiö päätti juoksutuksista samana päivänä kun kutupesien löytymisestä kerrottiin."

Voisiko kyseessä olla jopa ympäristörikos? Saako kalan pesiä rikkoa "pesimisaikana"?

Ympäristö ja Warsaw marrakuu 2013 ja miten suomalainen media seuraa on - line ?

Kun jo aikoja sitten on tiedtty, että seuraava globaali ympäristökonfrenssi pidetään Puolan pääkaupungissa Varsovassa ja että ennen sitä  sinne lähetettäviä suomalaisia viranomaisa ja poliitikkoja on mediassa haastateltu, niin sitten kun siellä  Varsovassa on kokouksissa istuttu, niin mitään ei ole suomalaisessa mediassa ollut kommenttia. Toisaalta kyllä muualla maailman mediassa on sitäkin enemmän.  Tässä muutamia linkkejä joita olen tähän meillekin suomalaisille merkttävään aiheeseen liittyen poiminut, jos meidän  media jaksaisi niitä "klikata":

 

Tukehduta ja tapa kaikki vai valikoiva kalastus

Viime aikoina on virinnyt keskustelua pyydystä ja päästä -kalastuksesta (C&R -kalastus, Catch and release -kalastus), jota monet virheellisesti käyttävät keppihevosena mollatessaan vastuullista kalastusta.

 

Talvivaara: kuinka kovia johtopäätöksiä voi tehdä avoimesta tiedosta?

On hankkeita joihin on moraalinen pakko osallistua, vaikka pelko kourii vatsanpohjassa. Tänään julkaistu Suomen luonnonsuojeluliiton pyynnöstä tehty Talvivaaraa koskeva arvio on sellainen. Pelko ei ole juridista vaan eettistä:  näin kovissa asioissa merkittävien virheiden tekeminen olisi törkeää, vaikka se olisi tahatonta. Toisaalta, jos käytössä on vain julkisia lähteitä, epätarkkuuksia hiipii väistämättä mukaan.

 

Kallista sekä "laillista" kansanmurhaa.

Tätäkö tämä ns. ilmaston puhtaanapito sitten on. Joka viikko rytisee ympäri maailmaa ja ihmiset poistuu käenpesän yli lentäen. Ennenvanhaan kun ajettiin lyijyllisillä bensoilla eikä pahemmin kukaan piitannut, mihin paskansa kippas, ihmiset sai elää ja olla rauhassa. Nykyään kun ilmastoon sijoitetaan miljardeja ja sitä suojellaan, jonka me maksamme, turpaan tulee joka helvetin päivä jossain päin maailmaa. Juokaa vaikka ne rahat mutta antakaa ilmaston olla, se on niin kova jätkä ettei me tulla sille ikinä pärjää.

Poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä