*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta kaupunginhallitus

Helsingin kuntapolitiikan viikko 33/2017

Lukuvuosi on alkanut suomenkielisissä kouluissa ja oppilaitoksissa. Ruotsinkieliset koulut lomailevat vuoden mittaan vähemmän, ja niiden lukuvuosi alkaa vasta tämän viikon tiistaina. Muistetaan varoa pieniä koululaisia liikenteessä!

Lautakunnat kokoontuivat viime viikolla strategiaseminaareihinsa. Nyt on aika aloittaa normaali kokoustahti!

Helsingin kuntapolitiikan viikko 26/2017

Helsingin kuntapolitiikka hiljentyi tänään kesäksi kokoustauolle. Tänään kokoontuivat vielä kaupunginhallitus ja sen elinkeinojaosto.

Helsingin kuntapolitiikan viikko 24/2017

Viime viikko oli minulle ikimuistoinen: suljin kauppakamarin ovet takanani, tulin valituksi apulaispormestariksi ja aloitin hommat saman tien.

Alkavalla viikolla kunnallispoliittinen ruletti lähtee pyörimään täyttä vauhtia. Maanantaina aloitetaan kaupunginhallituksen kokouksella, jonka esityslista löytyy täältä:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupun...

Helsingin kuntapolitiikan viikko 22/2017

Kaupunginhallitus kokousti tänään viimeistä kertaa tämän päättyvän valtuustokauden kokoonpanossaan. Päätöksiä tehtiin mm. uuden valtuustokauden henkilövalinnoista, Jätkäsaaren tornihotellin ja kongressikeskuksen tontin myymisestä, Fallkullan kiilan asemakaavan muuttaminen, Kaapelitalon pääomittaminen Tanssin taloa varten, Montessori-yhdistys ry:n hakemuksesta perusopetuksen järjestämislupa-asiassa ja Elielinaukion ympäristön varaamisesta ideasuunnittelua varten. Päätöstiedote löytyy täältä:

Helsingin kuntapolitiikan viikko 19/2017

Jokaisen aktiivisen kaupunkilaisen kannattaa suunnata tällä viikolla Laiturille, jossa järjestetään Kaupunkisuunnittelumessut. Messujen teemana on katu. Messut on suunnattu kaikille meille kaupunkilaisille. Messuosastoilla esitellään erilaisia näkemyksiä ja keskustelun herättäjää. Mukana on niin julkishallinnon, yliopistojen, oppilaitosten, järjestöjen sekä muiden yhteisöjen näkökulmia ja ratkaisumalleja.  Lisäksi järjestetään keskusteluja eri aiheista. Ohjelma löytyy täältä:

http://laituri.hel.fi/nayttelyt/287

Helsingin Perussuomalaiset nostattamassa äänestysintoa kuntavaalien alla?

Kaksi viikoa sitten Perussuomalaiset esittivät varsinaisen näytelmän kaupunginvaltuuston kokouksessa. Silloin itse eroaan halunneen kaupunginhallituksen jäsenen Mika Raatikaisen tilalle piti valita perussuomalaisten itse esittämä Markku Saarikangas. Tämä johti avoimeen riitaan perussuomalaisten valtuustoryhmän sisällä. Näytelmän lopuksi Mika Raatikainen itse perui eronsa.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1476409504765

Inhimillisyyttä Helsingin investointeihin

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen julkaisi 05.10.2016 ehdotuksensa vuoden 2017 talousarvioksi. Isoina asioina Pajusen esityksessä nousevat investointihankkeet, joista kaikki kohdentuvat ympäristöön ja rakentamiseen. Nyt Helsingissä tarvitaan inhimillisyyttä. Ikäihmisten palvelujen tarve kasaantuu yhä myöhäisempään ikään. On turvattava rahoitus tehostetun palveluasumisen ja monipuolisen palvelukeskuksen investointihankeen käynnistämiseksi entiselle Koskelan pesulan tontille (Ns. muistikyläksi).

Kaupunginhallitus 29.9.2014

(En ole muutamaan kuukauteen postannut näitä kaupunginhallitus-blogejani tänne Uuteen Suomeen kun vaikutti siltä että nämä eivät täällä juuri kiinnosta. Eikä näiden ensisijainen tavoite olekaan herätellä keskustelua kuten US-blogien yleensä, vaan informoida mitä Helsingissä tapahtuu ja avata päätöksentekoamme avoimesti. Laitetaan nyt taas kokeeksi tännekin. Jos pidät näistä, niin joka viikko blogaus löytyy kotisivuiltani.)

Kaupunginhallitus 9.6.2014

Kesä tulee mutta vielä paljon kivempaa on kokoustaminen! Kaupunginhallituksen listalla tällä viikolla monta mielenkiintoista kohtaa. Kivinokasta tehdään huomenna lopullinen päätös, teknisen alan virastojen uudistamisen aikataulua tarkastellaan, maanmyynnin edistämisen periaatteista ja maankäyttökorvauksista päätetään.

Koko esityslista liitteineen löytyy täältä.

Kaupunginhallitus 19.5.2014

Pitkä lista. Tällä viikolla kaupunginhallitus lausuu lakiluonnoksista, yhtiöittää Helenin ja Sataman, uudistaa valtuustoaloitteiden käsittelyä, korjaa Hakaniemen metrohallia ja rakentaa lisää opiskelupaikkoja ammattioppilaitokselle.

Koko lista liitteineen löytyy täältä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä