hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Autot

HALLITUKSEN UTOPIA

Vasta pari vuotta sitten hallitus asetti tavoitteeksi 250 000 sähköautoa ja 50 000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Nyt LVM:n työryhmän mukaan sähköautoja tulisi olla reilun kymmenen vuoden kuluttua noin 670 000 ja kaasuautoja 130 000. – Mitään todellisia perusteluja ja konkreettisia toimia, joille olisi asetettu oikea hintalappu, ei ole esitetty. Tavoite tuntuu täysin mahdottomalta. Autoliiton toimitusjohtajan Pasi Niemisen mukaan työryhmän esittämät visiot ovat hyvin kaukana suomalaisten arjesta.

Dieselmoottorin paluu

Dieselmoottorin kuolemaa pidettiin jo varmana kun typen oksidien uudet päästörajat näyttivät teknisesti liian haastavilta. Suuret saksalaiset kaupungit saivat oikeuden rajoittaa dieselautojen ajamista keskustoihin. Tai oikeastaan kaikille alueille, joissa typen oksidien arvot ovat haitallisen korkeita.

Nyt komponenttivalmistaja Bosch tuo markkinoile halvan tekniikan, jolla päästörajat alittuvat helposti.

Autoliikenteen verotus korpeaa

Maksan polttoaineveroa yli 4000€ vuodessa. Siitä valtio käyttää tieliikenteen hyväksi noin 1000€. Tiestön ylläpitoon tästä menee noin 500€. Loppu 3000€ käytetään valtion muihin menoluokkiin. Näitä ovat mm. raideliikenteen ja yleensäkin joukkoliikenteen tukeminen, maksuttomat kirjastopalvelut, pyöräilybaanojen rakentaminen jne.

Mautot paaliin ja autot maaliin!!

Mopoauto asiaan on olemassa mielestäni helppo ja edullinen ratkaisu.

Normaaliin autoon esimerkiksi perheen kakkosautoon, tai tätä tarkoitusta varten ostettuun, mihin tahansa normaaliin henkilöautoon asennetaan nopeudenrajoitin, joka aktivoituu käyttäjän mukaan.

Eli omalla älyavaimella, tai ajokortin viivakoodilla tai jollain muulla vastaavalla helpolla ja yksinkertaisella keinolla.

Eli yksi ja sama turvallinen, hiljainen, mukava, vähäpäästöinen, sopivan kokoinen auto soveltuu lapsen koulu/treeni matkoihin, kun aikuisten, tai vanhempien sisarusten matkoihin.

Katsastuksessa käynnit harvenevat

Liikenne- ja Viestintäministeriössä on valmisteilla lakiuudistus, joka muuttaisi katsastuskäytäntöä. Esityksen mukaan henkilöautot ja omassa käytössä olevat pakettiautot katsastettaisiin ensimmäisen kerran nelivuotiaana ja sen jälkeen joka toinen vuosi kymmenvuotiaaksi asti. Tämän jälkeen ne olisi katsastettava vuosittain. Esitys on osa hallituksen normien purkua. Lain muutos on jäänyt vähälle huomiolle, mutta se on merkittävä nykykäytäntöön verrattuna.

Kallis autoilu rajoittaa ihmisten vapautta ja vapaudentunnetta

Suomessa on aina ollut kallis autoilu. Julkisen liikenteen kannattajat haluavat jatkuvasti lisätä julkisen liikenteen matkustajavolyymia usein perustellen sitä niin, että näin estetään ilmastonmuutosta ja ”autoilu on vanhanaikaista”. Julkisen liikenteen kannattajat eivät kuitenkaan ota huomioon sitä, mihin julkisen liikenteen lisääminen jatkuvalla syötöllä johtaa. Se johtaa kasvavaan verotukseen ja tätä kautta lisää ihmisten riippuvuutta järjestelmästä.

Vihreä verotus torjuu jenkkiautot

 

 

 

 

 

 

Auton ja liikenteen verotus on meillä kertakaikkiaan sietämätön. Jo se että bensan hinnassa on 70% veroa, on tolkutonta, jenkeissä bensiini maksaa kolmanneksen meidän hinnoistamme ja silti USA: lla on varaa pitää maailman mahtavinta sotakoneistoa. Liikenteen verotuksestamme vain murto-osa menee autoilun hyväksi, tiet alkavat olla kehitysmaakunnossa jne. Maailmanpankki kerran, en muista oliko jo Turun moottoritien aikaan, antoi Suomella kehitysmaalainaa tien tekoon, häpeällistä!

Vasemmistolehti HS lyttää amerikkalaiset autot

 

 

 

 

 

 

 

 

Vihervasemmiston valtaama Helsingin Sanomat ei tyydy Amerikan ja amerikkalaisuuden lyttäämiseen Saska Saarikosken ivakolumneilla, nyt pitää murhata myös amerikkalaiset autot, jotka lehden autotoimittajan mukaan tietenkin ovat maailman huonoimpia, kyllä se Lada sentään oli luksusta ...

 

http://www.hs.fi/autot/a1466472882887?ref=hs-art-luetuimmat-#1

 

Ajaako hakkeri autoasi?

 

 

 

 

 

 

 

Uutiset auton hakkeroinnista käyvät päivä päivältä huolestuttavammiksi:

 

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/video-kybertutkijat-hakkeroi...

 

On vain lyhyen ajan kysymys, kun autot ovat netissä, kaikki toiminnot, jopa ohjaus, elektronista. Tällainen mahdollistaa jopa jäljittämättömän cybermurhan, kenties sellaisia on jo tapahtunutkin?

Ylituotanto tasapainoon - Ja ajatuksia rahajärjestelmän peruutusliikkeestä

Tuli tälleen mieleen, että mitä jos rahasysteemi toimisi toiseen suuntaan?

Eli kun menet kauppaan hakemaan vaikka 20 euron edestä safkaa, niin kauppa olisi velvoitettu antamaan sinulle ostosten lisäksi 20 euroa Monopolirahaa/Euroja jolla ei tekisi mitään, muuta kuin, että se kertoisi kuinka paljon (/minkä numeron edestä) olet ostanut. Eli raha olisi yhtä arvoton kuitti kuin sen pitäisi olla. Raha valuisi suuryrityksiltä takaisin kansalle jolta se on alunperin tullut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä