*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Viha

Olen hyvin vihainen

Minulla on aihetta olla vihainen monestakin syystä.  Tännekin olen kirjoittanut useasta vääryydestä jotka ovat minua suuttutaneet.  Kirjoitanut puhettani omiin blogeihini tai toisten alustusten kommenteissa.

Minusta se on oikein .

Ajankohtainen vihapuhekeskustelu ja pyrkimys määritellä tällaista käsitettä on hyvin sekavaa ja hämmentävää

En ymmärrä mitä varten pitäisi törkyviestäjä ym. liittää vihan käsitettä ihan kun tällainen inhimillinen tai pikemminkin esi-inhimillinen tunne sinänsä olisi pahaa ja ehdottoman kielteinen ilmiö.

VIHAAN KYLLÄSTYNYT

 

VIHAAN KYLLÄSTYNYT

 

Se tapahtui tavallisena elokuisena perjantaina 18.8.2017, Turussa, hetken Suomen pääkaupunkinakin olleessa suomalaisittain suuressa kaupungissa. Tämän kirjoitukseni tarkoitus ei ole käydä läpi sitä, mitä Turussa tapahtui, vaan sitä miten se vaikutti ja vaikuttaa edelleen meihin Suomessa asuviin ihmisiin.

Vaadin ihmisarvoa kaikille (myös Jussi Halla-aholle)

Esipuhe:

Koska olen tottunut siihen, että minut saatetaan luokitella rasistiksi vain puoluekirjani perusteella, ilmoitan, etten ole rasisti. Minulla on erittäin rakkaita kurdiystäviä, joiden oikeuksien puolesta olen taistellut ja tarvittaessa taistelen jatkossakin. En hyväksy puolueeni puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tai kenenkään muun henkilön ainuttakaan rasistista kommenttia, vaan tuomitsen ne ja sanoudun niistä irti julkisesti.

 

Varsinainen blogiteksti:

Radikaali-islamistinen terrorismi ja vastajihadismi polarisaation asialla

Maanantai-iltana 22.5.2017 tapahtui Manchesterin terrori-isku, joka vaati 22 ihmisen hengen kymmenien ihmisten loukkaantuessa. Brutaali isku, jonka uhreina oli lukuisia lapsia ja nuoria on järkyttänyt maailmaa, meitä kaikkia.

Kuten monesti aiemminkin vastaavissa tilanteissa, omaa länsimaista ääriajattelua edustava vastajihadismi on täyttänyt asiaa koskevilla ulostuloillaan ison palan sosiaalisesta mediasta.

Kulttuurivihamielinen hallitus

Olemme jo tottuneet siihen, että nykyhallitusta kutsutaan kaikkien aikojen koulutusvihamielisimmäksi. Tämä väitehän on totta kai perusteltua, koulutuksen kuristaminen ja sen kautta sosioekonomisen aseman periytymisen vahvistaminen sekä sukupolvien yli yltävä tuloerojen kasvattaminen ovat ilmeisiä tekoja ja tuloksia nykyisestä hallituspolitiikasta.

Donald Trumpin nousu on kytkennässä viharyhmien räjähdysmäiseen kasvuun

Donald Trumpin nousu on kytkennässä viharyhmien räjähdysmäiseen kasvuun

by Michelle Chen.  The Nation, 24.3.2017

*

Presidentin retoriikka kuulostaa kodikkaalta kaikille jotka elivät 1990-luvun paramilitaaristyylisen ”Patriot” –liikkeen liepeillä.

*

Yhdysvalloissa juuri julkaistut tutkimustulokset vahvistavat vaikutelmaa tietystä kytkennästä Pennsylvania Avenuen politiikan ja Main Stream –väkivaltailmiön välillä.

*

Jos ne vihaiset ihmiset tulee?

Sain Facebookista muistuksen kirjoituksesta, jossa oli täältä linkki ystävälleni, koskien paluumuuttoa.

Minua paljon parempi kirjoittaja oli paluumuutajana oudon tilanteen edessä. Tätä tektiä olin kommentoinut ja jakanut Facebookiin. 

Ajatuksemme sattuivat täysin kohdalleen. Blogin kirjoittanut henkilö koki Suomen ilmapiirin muuttuneen poissaollessa radikaalisti. Nimenomaan negatiiviseen suuntaan. Kaikilla vain huonot uutiset olivat isoilla kirjaimilla eikä mitään positiivista ollut näkyvissä edes tyhjässä junatunnelissa.

Missä ovat vihan ja puheen juuret?

Onko vihapuheen ongelma viha vai puhe? Jos vastaamme puhe, latistuu koko ongelma jossain määrin toisarvoiseksi. Miksi puhe olisi niin suuri ongelma kuin nyt annetaan ymmärtää? Tietysti ihmisen terveyteen kohdistuva uhkailu on vaarallista puhetta, mutta jos se jätetään huomioimatta ja keskitytään muuhun vihapuheeseen. Teuvo Hakkarainen sanoi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan saamansa tuomion jälkeen, että jos hän olisi paria sanaa kirjoituksessaan muuttanut, niin koko sotku olisi vältetty. Näinkö olisi? Parista sanastako siinä oli kysymys?

Kun minusta tuli pyhä vihaaja

Muistan ajan, jolloin Suomessa ei saanut esittää neuvostovastaisia mielipiteitä. Väärä sana Li Anderssonin vasemmistoliiton ja Niinistön vihreistä (VL + Vihr = ent. SKDL) toimista käänsi uraohjuksen suunnan kohti koillista. Ruskeita kieliä rasvattiin hallinnossa, eikä vieläkään tiedetä kuinka syvällä entiset presidentit, pääministerit ja ulkoministerit uivat Neuvostoliiton ja sen liittolaisten vesissä.

Siitä miten politiikka kumarsi markkinoille ja repäisi housunsa

Siitä miten politiikka kumarsi markkinoille ja repäisi housunsa

*

Raha on globaali.  Business on kansainvälinen.  Vain politiikka on kansallinen, ja sekin on kuohinnut itse itsensä.  Valtio on kuollut.

Valta on maailmalla, valtio heitteillä: Politiikka petti Politiikan, Valtion ja Kansan.

*

Valtion heikkous

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä