*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Väyrynen

Aviokriisistä oppia 2 perussuomalaiset

Kirjoitin 16.6. blogiini, että Perussuomalaiset voisivat ottaa oppia aviokriisin hoidosta. Tässäpä muutama lisäajatus. Perusuomalaiset väittävät, että Halla-ahon ja Terhon arvomaailma on sama ja hallitusyhteistyön katkaiseminen liittyy vain henkilöön nimeltä Jussi Halla-aho. Otetaanpa tähän pari esimerkkiä. Mitä jos, Keskusta valitsisi  kesken vaalikauden uudeksi puheenjohtajaksi Paavo Väyrysen ja samalla hänestä tulisi Suomen pääministeri. Kestäisikö ja sallisiko hallituskumppani Kokoomus sen?

Viides viikko

Ma-pe 27-31.03: Hurja työviikko. Kaikki muu unohtuu. Jos yöllä klo 02:00 herää, kannattaa meditoida istualtaan ja hieroa ruumista (niin kuin koiraa rapsutellaan). Lopulta ruumis laukaisee haukotuksen ja on valmis tarjoilemaan pääparalle kunnon melatoniinitujauksen verenkiertoteitse.

Valtapuolueet ja Väyrynen: nollasummapeliä

Helsingin valtapuolueiden kokoomuksen, demareiden ja vihreiden monet keskeiset vaikuttajat näkevät pääkaupunkiseudun kehityksen nollasummapelinä. Se, mikä on muualle, on pois meiltä helsinkiläisiltä. Myös europarlamentaarikko Paavo Väyrynen syyllistyy tähän ajatteluun käänteisellä logiikallaan: se mikä on Helsingille, on pois muilta. Valtapuolueiden ja Väyrysen vanhanaikaisen ajattelun sijaan tulisi keskittyä helsinkiläisten arkeen, joka paranee ennen kaikkea uusilla kasvun eväillä. Helsingin hyvinvointi hyödyttää osaltaan koko Suomea.

 

Mitä me tiedämme ? Mitä uskoa?

Talousnobeilisti Holmström on todennut:"Edes Janet Yelen tai Mario Draghi eivät tiedä, mitä näistä kokeiluista seuraa" (Talouselämä 13/2016). Yelen on Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja ja Draghi Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja.  Kokeiluilla Holmsrön tarkoittaa  keskuspankkien tapaa jakaa rahaa suunnattomia määriä.

Soinin salaliittohörinät

Pitääpä ottaa kantaa Väyrysen edelliseen blogiin ja siitä seuranneeseen Timo Soinin ”vastineeseen”, kun aihe on vielä tuore. Kävi nimittäin näin, että päivänä yhtenä moninkertainen entinen ulkoministeri Paavo Väyrynen kirjoitti blogissaan, että Suomen ulkopolitiikkaa johtaa salaliitto. Tähän Soini vastasi plokissaan seuraavasti:

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen horisee.

Suomessa ei ole ulko- ja  turvallisuuspoliittista salaliittoa. Punamultamiehet ovat laajemminkin nähneet pikku-ukkoja.

Mitä on Urkista jätetty nykynuorille?

Seuraava kirjoitus käsittelee Kekkosen ajan jälkeen syntyneet suomalaisen tuntoja.

Kävin viikko takaperin katsomassa Keminmaan Pohjanrannassa itsensä Paavo Väyrysen käsikirjoittaman, ohjaaman ja tähdittämän näytelmän ”Urho ja hänen kisällinsä”, joka kertoo Suomen viimeisen presidentin, Urho Kaleva Kekkosen, sekä Paavo Väyrysen käymistä keskusteluista. Osa näytelmästä sijoittui UKK:n ja Martti Miettusen käymiin keskusteluihin, joita Väyrynen on tietysti rakennellut tietojensa pohjalta taiteellisia vapauksia käyttäen.

Politiikkaa juridiikalla

"Valtiovalta kuuluu Suomen kansalle", sanoo perustuslaki. Oikeustieteen tohtori Janne Salminen tuntuu olevan eri mieltä, koska hänen mielestään Paavo Väyrysen organisoimaa kansalaisaloitetta kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen kuulumisesta euroalueeseen (KAA 1/2016 vp) ei saisi edes viedä koko eduskunnan käsittelyyn (lausunto perustuslakivaliokunnalle 24.5.2016). Hänen mielestään  "kansalaisaloitteen enemmästä käsittelystä tulisi luopua". Miksi ?

Hän esittää kaksi perustelua mielipitelleen:

1. mahdollinen euroero on hallituksen asia

Väyrysen outo puoluehanke notkahti taas eteenpäin

Paavo Väyrysen perustama Kansalaispuolue on merkitty yhdistysrekisteristeriin tänään. Seuraavaksi olisi vuorossa kerätä 5000 kannattajakortin verran vuoden aikana "turuilta ja toreilta" ihmisiltä allekirjoituksia että he katsovat tällaisen puolueen tarpeelliseksi. Väyrynen varmasti avajaistilaisuudessa osaa kertoa iskevästi mitä kannattajakortin allekirjoittaminen tarkoittaa, joten ei siitä sen enempää.

Paavosta puhutaan

Paavosta, Väyrysestä siis, puhutaan ja se lienee Paavon tarkoitus. Mutta miksi Paavon tarkoitus on että Paavosta puhutaan?  Sen tietää vain Paavo itse.  

Paavo on nyt saanut hyvin aikaan sen että hänestä puhutaan, minäkin nyt juuri toteutan tätä hänen toivettaan, eli puhun Paavosta, tai ainakin blokkaan.  

Mutta saako Paavo vielä senkin aikaan mihin Paavo tällä julkisuudellaan pyrkii? Mihin Paavo pyrkii sillä että hänestä puhutaan?

Ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin

 

Kukin hallitus saa olemassaolonsa oikeutuksen siitä, että se hoitaa hyvin kahta tärkeintä tehtäväänsä, talouspolitiikkaa ja maan ulkosuhteita. Molempia on hoidettava tavalla, joka nauttii kansalaisten luottamusta.

 

Nykyinen hallituksemme on menettänyt olemassaolonsa oikeutuksen ennätysajassa.

 

Kun hallitus muodostettiin, ajateltiin, että Suomen talous saadaan kasvuun palauttamalla kilpailukyky sisäisellä devalvaatiolla eli yhteiskuntasopimuksella. Julkinen talous aiottiin tasapainottaa menoja leikkaamalla.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä