*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuki

VIHAAN KYLLÄSTYNYT

 

VIHAAN KYLLÄSTYNYT

 

Se tapahtui tavallisena elokuisena perjantaina 18.8.2017, Turussa, hetken Suomen pääkaupunkinakin olleessa suomalaisittain suuressa kaupungissa. Tämän kirjoitukseni tarkoitus ei ole käydä läpi sitä, mitä Turussa tapahtui, vaan sitä miten se vaikutti ja vaikuttaa edelleen meihin Suomessa asuviin ihmisiin.

Vastine

Merkel, Holland, Dijsselbloem, Juncker ja muut EU:n asioista päättävät eivät pysty tekemään minkäänlaista päätöstä siitä mitä Kreikan suhteen täytyisi tehdä. Mikä neuvoksi, keneltä kysyttäisiin. Kysytään kansalta siis Euroopan unionin kansalaisilta, järjestetään kansanäänestys EU:n kansalaisille paitsi kreikkalaisille, heillähän oli jo omansa.

Tuulivoiman tuet ovat veronmaksajien rahojen tuhlausta

Tuulivoiman rakentaminen ja niiden tuotanto eivät tällä hetkellä kannata ilman mittavia veronmaksajien tukia. Hetkittäin tuulivoima toki on kannattavaa, mutta Suomen tuuliolosuhteet ja kovat pakkaset heikentävät merkittävästi tuulivoiman kustannustehokkuutta.

Toimittaja Olli Herrala toteaa Kauppalehdessä 5.2.2015 julkaistussa artikkelissa, kuinka: ”Futuurimarkkinoilta voi tulkita, että sähkön hinta pysyy vuosia halpana, joten tuulipropelleihin hupenee yhä enemmän rahaa. Yksinkertaistaen kuvio kulkee niin, että tuulivoiman tuesta tulee miljardien eurojen vikatikki.”

Lehtien ALV 5%:iin, tasapuolistako?

Viestintäministeri Pia Viitanen vie juoksujalkaa innoissaan selvitysmies Harpfin ehdotukset suorasta mediatuesta hallituksen kehysriiheen ?

Harpf on ehdottanut median "ahdinkoon" vuosittaisia 25 miljoonan euron tuotantotukea ja 5 miljoonan innovaatiotukea, mitäs tuossa vielä, jos valtiolla vuosittain tuohon on varaa, mutta mielestäni suuri epäloogisuus on seuraavassa, eli kyseinen selvitysmies ehdottaa myös, että lehtien ALV %, joka nykyisin on 10% alennettaisiin 5%:iin !

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä