*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanni Grahn-Laasonen

Mitä tiede tuottaa ?

Matkalla kotiin Amerikan syöpäjärjestöjen (AACR) kokouksesta, jossa 21 000 alan asiantuntijaa kokousti viiden päivän ajan, tulin miettineeksi että mitä tämä kaikki tuottaa ? Osaltaan vastaus on selvä: kokouksessakin esiteltiin lukemattomia uusia hoitotuloksia jotka perustuvat vain ja ainoastaan perustutkimuksen kautta hankittuun tietoon syövän molekylaarisista mekanismeista. Mutta 21 000 tutkijan tietotaitojen törmäyttämisestä, sekä tieteestä yleisestikin, saadaan myös mittaamaton määrä hyötyjä joiden mittaaminen ei ole niin yksiselkoista.

Näkökulma: Kyttääkö SDP jo perussuomalaisten hallituspaikkaa?

Viime torstaina eduskunnassa nähtiin merkillinen näytelmä, kun SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru nosti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puheet esille. Kiuru muistutti eduskuntaa iitä, kuinka Sipilä oli sanonut hallituksen leikkaavan ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa.

Suomella ei ole varaa Grahn-Laasosen toisiin "koulutusvaaleihin"

Kokoomuksen varapuheenjohtajan ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi puoluepäivänään Ylen aamu-tv:n katsojille hieman kokoomuksen tämän kertaisia vaaliteemoja. 

Ministeri Grahn-Laasosen mielestä kuntavaalien tärkeimpiin teemoihin lukeutuu koulutus.

– Nyt voitaisiin käydä koulutusvaalit, koska se tulee nousemaan suurimmaksi toimialaksi tulevaisuuden kunnissa, kun sote-tehtävät siirtyvät maakuntien vastuulle vuonna 2019, hän perustelee Ylellä.

Onko akateemisesti kompetentti lapsi onnistunut varhaiskasvatuksen tuotos?

Nykyinen hallitus haluaa rajata kotihoidon tukea toivoen kotona lapsia hoitavien äitien siirtyvän työelämään nopeammin ja varhainen päivähoitoon siirtyminen onkin saanut yllättäen runsaasti palstatilaa. Yle kirjoitti asiasta 22.12 ja vastaavia hallituksen linjausta tukevia kirjoituksia on ollut muissakin valtamedioissa.

Eikö opetusministeri tunne kielitaitolakia?

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on pakkoruotsittomuuskokeiluja kommentoidessaan toistuvasti nostanut esiin ruotsin poisjättämisen vaikutuksen oppilaan jatko-opintoihin - viimeksi eilen: 

 "Grahn-Laasosen mukaan asia tulee valmistella huolellisesti, sillä pakollisen ruotsin poisjättäminen saattaa vaikuttaa lapsen tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Pahoinvoinnin vähättelyn on loputtava

Elämme nykyään Suomessa, jossa ihmisten pahoinvointia saa julkisesti, järjestelmällisesti ja suhteellisen kritiikittömästi väheksyä ja sivuuttaa. Tämän kehityssuunnan esiintuominen on mielestäni tärkeää, sillä näitä ulostuloja tuottavat julkisuudenhenkilöt ovat mielipidevaikuttajia, ja stigmatisoivat sekä vähättelevät kannanotot leviävät helposti ihmisten keskuudessa vaikuttaen laajempaan mielipideilmapiiriin. Muun muassa köyhyys, eriarvoistuminen ja syrjäytyminen ovat yhteiskunnallisia mekanismeja, ja niitä pitää kitkeä yhteiskunnallisin keinoin.

Ministerimme muita 'parempi' likinäköala

On vaivaannuttavaa havaita suomalaisessa ministeritason vaalianalyysissa samanlaista likinäköisyyttä ilmiselvien relevanttien tosiasioiden suhteen kuin kuulimme USA:n entisen ulkoministerin suusta tulosten julkistamisen jälkeen eilen. Hillary Clinton kertoi yllättyneensä täysin maansa jakautuneisuudesta ja siten tappiostaan monien Bernie Sandersia kannattaneiden vasemmistolaisten naistenkin äänestettyä mieluummin Trumpia

NHL jääkiekko ja antidoping on utopiaa?

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on oikeassa ottaessaan kantaa boikotoimalla jääkiekon World Cup turnausta. Ei urheilua saa eriarvoistaa valtion toimesta, vaan pelisäännöt pitää olla joka lajilla ja jopa jääkiekolla samat kuin muillakin lajeilla.

Ainoa suurehko joukkuelaji, jossa Suomi pärjää

Monikultturismia ei pidä edistää velkarahalla

YLE uutisoi 11.08.2016, että valtio ottaa tänä vuonna 5,6 miljardia euroa lisää velkaa. Lisäksi muistutetaan, että hallitus päätti kevään kehysriihessään, että se leikkaa lukuisia suomalaisia koskevia etuuksia, kuten lapsilisiä. Valtioneuvoston tiedote samalta päivältä kertoo, että opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa ensimmäistä kertaa haettavaksi valtionavustukset uskontojen välisen vuoropuhelun edistämiseen.

Korkeakoulujen rahoitus ja Politiikka 2.0

Sanni Grahn-Laasosen työryhmän ehdotukselle Työllistyminen halutaan korkeakoulujen rahoituskriteeriksi 2019 (Yle 8.7.2016) on helppo antaa kehuja, sillä onhan se omasta kynästäni: Aloituspaikkamäärät kassakoneella kohdalleen (Puheenvuoro, 1.10.2015).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä