hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruuhkamaksu

Kuntavaalit Helsingissä osa 4: Kruunuvuorensillalle tietulli

Yllättävä väittely Kruunusilloista Helsingin valtuustossa: ”Tämä esitys on lähinnä Pahkasikaa” (HS 1.3.2017) on huolestuttavaa luettavaa - Japanissa on rakennettu siltoja, jotka eivät johda minnekään, mutta Helsingin kaupunginvaltuusto saattaa pistää paremmaksi ja rakennuttaa sillan, jota ei voi käyttää.

Ajatus on ilmeisesti siis rakentaa silta niin kapeaksi, ettei sitä ole mahdollista ajaa henkilöautolla:

Ruuhkamaksu ei ole reilu vaihtoehto, eikä järkevä

​Eräät tahot Helsingissä intoilevat jälleen "ruuhkamaksujen" käyttöönotosta kantakaupungissa. Ilmeisesti Bernerin onneton väylähanke on jo unohdettu, eivätkä päälle painavat kuntavaalitkaan virkamiehiä niin haittaa.

Ruuhkamaksut, toteutettuna esimerkiksi Tukholman tai Oslon malliin, edellyttäisivät vähintään rekisterikilpiä kuvaavia kameroita kymmeniin paikkoihin keskustan ympärille, sekä mittavaa tietojärjestelmää laskutuksen järjestämiseksi.

Autoilu sallittava Helsingissä - myös jatkossa

Ruuhkamaksujen suosio on vähentynyt pääkaupunkiseudulla ja etenkin Helsingissä, kuten olemme saaneet lukea mm. Helsingin Sanomista 11.1.2017. Kaavailut ruuhkamaksuista yhdistettynä yleiskaavan kaupunkibulevardeihin sekä autottomat Kruunuvuoren sillat, Hämeentien sulkeminen henkilöautoliikenteeltä Hakaniemen ja Sörnäisten välillä, suunnitelmat Kaivokadun yksikaistaistamisesta ja Esplanadien autoliikenteen rajoittaminen tai jopa lopettaminen sekä pysäköintimaksujen nostamiset saavat autoilijat kokemaan itsensä ahdistetuiksi, liki lainsuojattomiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä