*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pahoinpitelyt

Kansalaisaloite läpi! - naurattaa jo nyt!

Naurattaa siis etukäteen sen vastaanotto valiokunnassa, onko se jo etukäteen päätetty mitä sille tehdään. Onneksi nykyinen eduskunta ei sitä käsittele. Elikäs, jälleen olisi eduskunnan käsiteltäväksi menossa kansalaisaloite, joka on määräaikana saanut vaadittavat 50 000 allekirjoitusta kokoon. Vielä aamulla siitä puuttui muutama kymmenen allekirjoitusta, mutta tätä kirjoittaessa mennyt jo sadoilla yli ja aikaa on vielä allekirjoittaa.

Pelkoa ja kauhua pääkaupunkiseudulla

Monikansallisen nuorisojoukon voimin suoritetuista väkivallanteoista on vihdoinkin avattu runsain määrin otsikoita sekä sen seurauksena aina yhtä tervetullutta kansalaiskeskustelua. Ajoittain raakaankin väkivaltaan ja omaisuuden luvattomaan haltuunottoon tähdänneitä tapauksia on raportoitu jo n. 70 kappaletta. Määrä on millä tahansa mittarilla paljon.

Anonyymit

Koen olevani jonkinsorttinen kansalaisoikeusaktivisti ja idealisti. Toivoisin jokin päivä voivani elää maailmassa, jossa minun ei tarvitse olla huolissani siitä, millaista tietoa minusta kerätään ja mihin näitä tietoja käytetään, mutta näiltä osin peli taitaa olla jo pelattu. Ainakin Suomessa eri viranomaiset tahtovat kerätä koko ajan enemmän ja tarkempaa informaatiota kansalaisten tekemisistä ja tätä perustellaan turvallisuudella. Perustellaan varmaankin, koska kukaan ei tahdo kyseenalaistaaturvallisuutta.

 

Tiedustelu ja urkinta Raamatun ajoista nykyaikaan

 

Kenraali Asko Kilpinen kirjoitti ajankohtaisesti vakoilun historiasta (Pohjalainen 20.12.2013).

 Sotilaallinen tiedustelu kuuluu neuvokkaaseen sodankäyntiin, josta historiallinen esimerkki löytyy Vanhasta testamentista. Kirjallisuuden historiassa Vanha testamentti on Israelin kansalliseepos, kuten Kalevala on meidän. Mutta toisin kuin Kalevalassa, Vanhan testamentin sankarimyytit ovat todellisista historian henkilöistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä