hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nopeusrajoitukset

Nopeusrajoitusten perusteet ryssitty

Tulin tuossa Hesan erästä pääväylää aamusta ja taas ihmettelin liikenteen sujuvuuden tehokasta estämistä. Tien laidat ovat suoralla tieosuudella täynnä 30-40-50-60-70 ja 80 km/h rajoituskylttejä aseteltuna ilman järjenhäivää. Väliin mahtuu vielä taajamamerkki, joka on myös yhden sortin nopeusrajoitus. Ystävämme ylikomisario Pasterstein selittää joka yhteydessä kuinka tärkeää näiden peltikylttien noudattaminen on ja hän kehtaa ihmetellä miksi niin moni ei niistä suuremmin piittaa. Syyhän on selvä.

Aamulehden otsikkovalehtelu on huumoriksikin huonoa

Tampereen kaupunki suunnittelee ydinkeskustan nopeusrajoituksen alentamista 40:stä 30:een kilometriin tunnissa. Aamulehden Moro-liite julkaisi tänään asiasta aukeaman.

"Suurin osa kaupunkilaisista tyrmää 30:n rajoituksen", huutaa Moron otsikko. Ikään kuin alleviivatakseen tyhmyyttään toimittaja kirjoittaa juttutekstissä: "Vastausprosentti oli huiman suuri, sillä yli tuhat Tampereen seudulla asuvaa halusi kertoa mielipiteensä".

Ylinopeus on kenties hyväksytyin rikos

Ylinopeus. Sana tuo mieleen monenlaisia mielleyhtymiä. Kaahareita, vastuuttomuutta, välinpitämättömyyttä. Mutta myös tavallista rutiinia. Näemme päivittäin ympärillämme kymmeniä ylinopeutta ajavia kuljettajia. Ylinopeus on Suomen yleisin rikos ja siksi myös kenties hyväksytyin. Sattuuhan sitä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä