*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nato isäntämaasopimus

Istuuko tuleva presidentti isänmaan vai isäntämaan puolesta?

Olen pohtinut nykyhetkeä kuvaavaa päivitystä vanhalle fraasille ”koti, uskonto ja isänmaa”. Muiden suhteen termit ovat vielä hakusessa, mutta isänmaa on muuttunut isäntämaaksi. Tämä tapahtui ihan virallisesti, kun puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg allekirjoitti Naton isäntämaasopimuksen 4.9.2014.

Termi ”isäntämaa” saattaa kuulostaa jopa komealta, mutta ei enää sen jälkeen, kun tutustuu sopimuksen sisältöön. Siitä paljastuu, että isäntä onkin Nato, ja Suomelle jää rengin rooli. Tässä muutamia kohtia kyseisestä sopimuksesta.

Kansakunta on päättänyt – me emme liity Natoon

(Naantalin Kultarannassa tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö piti perinteellisen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käsittelevän kesäseminaarin, jossa lausuttiin nyt niitä ratkaisevia sanoja, jotka kirvoittivat otsikon yllä olevan näköiseksi)

 

Suomi ja NATO:n kadonnut kannatus

Vaikka jännitteet Venäjän kanssa ovat kasvaneet viime vuosina, on Naton kannatus ollut jo pitkään laskussa. Taannoin tehdyn mielipidemittauksen mukaan enemmistö saksalaisista katsoo, että Saksan ei pitäisi puolustaa sotilaallisin keinoin toista Nato-maata, jos se joutuisi Venäjän aggression kohteeksi.

Mitä NATO-isäntämaasopimus merkitsee ja mitä ei

Suomen ja NATOn välisestä ns. isäntämaasopimuksesta levitetään väärää tietoa. Kyseessä ei ole valtiosopimus kansainvälisen oikeuden tarkoittamassa merkityksessä. Kyseessä on tekninen muistio (MEMORANDUM OF UNDERSTANDING, MOU), joka on allekirjoitettu virkamiestasolla.

Niinpä tämän yhteisymmärrysmuistion tulkintakin tapahtuu osapuolten kesken neuvotellen mahdollisimman matalalla tasolla eikä missään tuomioistuimessa tai kolmannen tahon ratkaisulla (kohta 11.2).  Vielä vähemmän muistion tulkinnan ratkaisee NATOn päämaja, kuten myös on virheellisesti väitetty.

NATOn Isäntämaasopimus MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee

 

Naton MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee

 

Isäntämaasopimus NATOn kanssa on nyt suomennettu ja sisältyy kirjaan "Näin Suomea viedään", VS-kustannus 2015.

Olen kirjan toimittaja ja toinen sopimuksen kääntäjistä. Toinen ei halua nimeään julkisuuteen. Valtiovaltahan halusi suojella itseään häpeältä ja syytteiltäkin siten, että ei kääntänyt lainkaan sopimusta julkisuuteen.

Suomen tulisi luopua Venäjän pakotteista

Vuonna 2013 USA:lla oli suunnitelmissa avata laivastotukikohta Krimin Sevastopoliin ja saada alkuvaiheessa käyttöönsä ainakin yksi koulu ja sairaala. Ilmeisesti tarkoitus oli ajaa Venäjä pois sen omasta tukikohdasta, johon sillä oli voimassa oleva vuokrasopimus vuoteen 2042 asti. Väitettä tukee oheinen US Navyn 5.9.2013 päivätty synopsis koulun kunnostustöistä Sevastopolissa.

Hieman isäntämaatukisopimuksesta

Ruotsalainen Aftonbladet lehti kirjoitti Naton kanssa solmittua isäntämaasopimusta ylistävän kirjoituksen heti tuoreeltaan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Aftonbladet luonnehtii tätä sopimusta kultakortiksi, joka sallii Ruotsin nyppiä rusinat Nato-pullasta tarkoittaen tällä Ruotsin mahdollisuutta valita itselleen parhaiten sopivat osat Nato-yhteistyöstä.

Ruotsin kanssa samaan aikaan sopimuksen allekirjoittivat myös Suomi, Australia, Georgia ja Jordania.

Nato. Tuhon tiellä ollaan!

NATO

Isäntämaasopimus vai antautumissopimus?

Verkkomedian Kotimaan uutisissa kirjoitti Janus Putkonen jo 28.8.2014: Sopimuspaperi paljastaa: 'Isäntämaasopimus' tekee Naton komentajasta Pohjolan isännän:

Naton isäntämaasopimus

Itsenäisyyspuolueen(IPU) tekemä käännös Suomen ja Naton välisestä isäntämaasopimuksesta, jota ei allekirjoitushetkellä oltu edes käännetty Suomeksi löytyy linkistä mediatiedotteen lopussa.

 

Itsenäisyyspuolueen (IPU) MEDIATIEDOTE 29.1.2015

IPU KÄÄNSI NATON ISÄNTÄMAASOPIMUKSEN (MOU) SUOMEKSI (ipu.fi)

-NATO-SOPIMUS ON ANTAUTUMISSOPIMUS
-RUOTSI EI OLE HYVÄKSYNYT ISÄNTÄMAASOPIMUSTA

Isäntämaatukisopimus, Ruotsi, Suomi ja Nato

Suomi ja Ruotsi ovat solmineet Naton kanssa ns. isäntämaatukisopimuksen. Tästä sopimuksesta on olemassa julkisuudessa erilaisia tulkintoja. Ajattelisin, että isäntämaatukisopimus ei ole mikään Nato jäsenyyden korvike eikä edes uusi askel kohti Nato jäsenyyttä.

Isäntämaatukisopimus on vain luonnollinen jatko Naton kanssa käydylle ns. kumppanuusyhteistyölle. Suomi ja Ruotsi haluavat vain syventää yhteistyötään Naton kanssa. Venäjä on taas valinnut toisen tien. Yhteistyön sijasta Venäjä on ryhtynyt kokoamaan itselleen imperiumia Euraasian unionin avulla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä