*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Laiton maahanmuutto

Turvapaikanhakijat = "aito" ongelma?

Sampo Terho esitti tänään AamuTV:ssä ratkaisun ongelmaan. Hän totesi, että laittomasta maahanmuutosta saadaan laillista muuttamalla lakia. Säädetään vaan kaikki maahanmuutto lailliseksi. Ei hän sitä niin tarkoittanut. Hän vaan vastasi toimittajan kysymykseen.

Ruotsista sinä olet tullut

Aluksi pitää heti todeta, etten ymmärrä tätä mielenosoitusta lainkaan. Turvapaikkaa hakenut joukko tulee ensin Ruotsista Suomeen paremman elämän toivossa, kun taivas ei aukene, aletaan osoittaa mieltä.

Ensin siis tullaan Ruotsin läpi ja luikerrellaan Suomeen vastoin kaikkea loogista ajattelua. Kun vetää suoran janan Irakista tai Syyriasta Tornioon, ei Suomi suinkaan ole ensimmäinen maa missä ja mistä voisi turvapaikkaa hakea.

Ei mielestäni sellainen henkilö tai joukkio tarvitse mitään turvapaikkaa jos Suomen tasoinen maa ei heille kelpaa.

”Paperittomat”

Facebookissa ja Twitterissä on piipitetty hallituksen uudesta keinosta puuttua kansalaisten turvallisuutta mahdollisesti uhkaavaan toimintaan. Hallitus aikoo nyt kriminalisoida turvapaikanhakijoiden majoitustoiminnan, jolla yksityiset kansalaiset tai organisaatiot voivat suojella laittomasti maassa olevia.

Laittomasti maassa oleskeleville myönnetyt tuet on nostettava päivänvaloon

Laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden avustaminen ja piilottelu viranomaisilta on noussut Turun puukotusten jälkeen uudelleen julkiseen keskusteluun. Yksityishenkilöiden ja kirkon tarjoaman avun lisäksi myös sosiaaliviranomaisten epäillään maksaneen heille toimeentulotukea ilman laillista perustetta.

 

Olen saanut henkilökohtaisia yhteydenottoja kansalaisilta, jotka ovat huolestuneita sosiaaliviranomaisten laittomasti maassa oleville myöntämästä toimeentulotuesta. Myös osa sosiaalipalvelutyöntekijöistä näyttää olevan hämillään tilanteesta.

 

Juha Sipilän hallitus- Suomen tuho. Joko ensimmäinen terrori iskukin tapahtui?

Juha Sipilä kertoi eilen Barcelonan iskun jälkeen, että Suomessa jatketaan samallaista arkea kuin ennenkin. Sipilä kertoi: – Järkytyksestä huolimatta meidän on pidettävä kiinni avoimen yhteiskunnan, demokratian sekä suvaitsevaisuuden periaatteista. Sipilä oli tietoinen näistäkin asioista, mutta lakaisi ne pois näkyvistä ja kertoi kaiken olevan hyvin. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/522041/Turussa+satoja+aarijihadisteja

Tilapäinen oleskelulupa?

Illan A-studiossa RKP:n Anders Adlercreutz toisteli kuin rikkinäinen levysoitin termiä "tilapäinen oleskelulupa" ratkaisuksi laittomasti ja paperittomana Suomessa olevien ahdinkoon. Siis mitä? Kuinka pitkän ajan "tilapäinen oleskelulupa" sallii ihmisen jäädä maahan? Viikoksi, kuukaudeksi, puoleksi vuodeksi vai umpeutuuko "tilapäinen oleskelulupa" vasta kymmenen vuoden päästä?

Tiukka maahanmuuttopolitiikka turvaa Lapin matkailun

Lapin matkailu on kansallisesti niin merkittävää, että sillä on vaikuttavuutta kansainvälisesti. Ihmisiä eri puolilta maailmaa tekee pitkiä matkoja ja isolla rahalla kokeakseen Lapin eksotiikan. Mutta kaikki matkailu ei yksistään nojaudu kohdealueen eksotiikan takia. Lapin matkailun yhtenä valttikorttina on turvallisuus. Suomeen ja Lappiin on helppo tulla ja todennäköisyys joutua rikoksen tai onnettomuuden uhriksi on hyvin matalalla. Huolettomuus ja häiriöttömyys. Ilman näitä ulkomaisen matkailun määrä Lappiin laskisi huomattavasti.

 

Kielteisen oleskeluluvan saaneille ei kuulu palvelut

Me emme voi antaa palveluita kielteisen oleskeluluvan saaneille. Koko oleskelulupa järjestelmältä menee pohja jos alamme antaa palveluita oli oleskelulupaa tai ei. Ei myöskään terveyspalveluita.

 

Itsemurhalla uhkailu tai yritys ei myöskään ole peruste jäädä maahan, muutenhan kaikki niin tekisi. Meillä vaan ei ole varaa auttaa kaikkia köyhiä jotka tulee tänne. Luku ja kirjoitustaidottomia ja arabiaa vain osaavaa, on päivän selvää että hänen elämänsä on parempaa oman kansan parissa missä pystyy toimiaan ja omissa perinteissään.

Maahanmuutto horjuttaa Suomea

Hesari taas kirjoittaa pääkirjoituksessaan että myönteisesti maahanmuutosta. 

 

Ensiksi pitäisi eroittaa työperäinen maahanmuutto ja sitten kansainvaellus ilmaiseen elämiseen, asuntoon ja koulutukseen.

 

Työperäinen maahanmuutto

 

Meillä on työttömiä pilvin pimein, joten ihan hirveästi työpaikkoja ei ole. Työn perusteella oleskelulupaa pitäisi hakea ja saada myönteinen päätös ennen saapumista Suomeen. Sosiaalietuja voi saada vasta 5 vuoden työskentelyn jälkeen.

Demokratian nakertajat Helsingin ydinkeskustassa

Maahanmuuttajaryhmät pitivät kuukausi sitten mielenosoituksen Helsingin keskustassa. He osoittivat mieltään saamaansa kielteistä turvapaikkapäätöstä vastaan. He eivät siis ole pakolaisia! Suurin osa mielenosoittajista on irakilaisia ja afganistanilaisia nuoria muslimimiehiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä