hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Köyhän asia

Keskusta - Sinun ihmisarvosi asialla

Keskustassa on säännöllisesti tapana kysyä, onko puolue vielä köyhän asialla. Tuloerot ja eriarvoisuus ovat kasvaneet pitkällä aikavälillä ja tuloerot ovat nyt suurin piirtein 1970-luvun tasolla. Vastaus kysymykseen on johdonmukaisesti, että kyllä keskusta on vielä köyhän asialla. Epäilyksen sijaa ei ole.

Luopioita kaikki tyyni

Poliittisessa elämässä kaikki puheet ovat aina vähäosisten puolella, jos ei sitten ole populistipuolueet asialla. Vakavasti otettavat aidot ihmisten asialla olevat puolueet ovat lähtökohtaisesti aina köyhien ja vähäosaisten oloja parantamassa.

Vaalilausesta, "Olen aina pienemmän puolella ", on tullut tabu. Vanha sanalasku sanoo, että kuka härjistä puhuu se härjillä ajaa. Tässä köyhien asiassa tuo luritus ei päde.

Kuka pelastaisi keskustan?

Keskustan kannatus luisuu alaspäin. Pettynyt äänestäjä kokee, että puolue vaikenee köyhän asiasta. Vaikenemisella on oma hintansa. Hinta on se, että meillä on kahtiajakautunut yhteiskunta, missä pienituloisille ja heikompiosaisille annetaan poliittista saattohoitoa kaikessa hiljaisuudessa. Pahinta mitä nyt voi tapahtua on, että ihmiset ovat hiljaa ja menevät ääneti unohduksen yöhön. Nyt ei saa vaieta.

Kuntavaalipuhe - Ihmisen pitää olla päätöksenteon keskiössä

Sä näet ympärillä vallitsevan menon, joka hirvittää heikompaa.

Kilpailua ja tehokkuutta korostavassa yhteiskunnassa vähäosaisen osa on vikistä ja jäädä jalkoihin.

Näin ei kuulu olla.

Aikamme politiikassa korostetaan jokaisen mahdollisuutta pärjätä, suoranaista velvollisuutta olla menestyjä.

Kaikki eivät kuitenkaan pärjää.

Osa tippuu kyydistä. Se ei ole läheskään aina ihmisen oma vika. Siitä ei tule syyllistää. Kaikki eivät vain ole menestyjiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä