*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiilidioksidi

Helsingin Sanomat: hiilipäästöjen alasajo johtaa tehottomuuteen

Hesari käsittelee kahdessa artikkelissa energiapoliitiikan koukeroita. Toisessa eläkkeellä oleva ympäristöneuvos Esa Tommila tuo näkemyksiään energiakeskusteluun. Hän toivoo, että selvityksiä ja laskelmia tehtäisiin enemmän. "Hän arvioi, että uusiutuvissa energiamuodoissa nettoenergiakerroin on huonoin biopolttonesteillä eikä aurinkoenergiassakaan ole kehumista näin pohjoisissa oloissa. Nykyaikainen tuulivoima on jo kertoimiltaan parempaahttps://www.hs.fi/talous/art-2000005474425.html

Hesari valehtelee hiilidioksidin säilymisestä ilmakehässä

 Kuten olen jo useasti kirjoittanut, niin valtamedian ykkösketjusta Hesari tarjoilee lähes päivittäin ilmastonmuutospropagandaa. Tällä kertaa asialla ovat Vieraskynäpalstalla erikoistutkija Sampo Soimakallio ja johtaja Mikael Hilden Suomen ympäristökeskuksesta otsikolla ”Suomenkin tulee sitoutua hiilinielujen ylläpitoon”. Heidän kirjoituksensa käsittelee pääasiassa Pariisin ilmastosopimusta ja EU:n päätöstä Suomen metsien hiilinielusta.

CO2 hyötykäyttöön?

CO2 Hyötykäyttöön?

 

Tämä lähes 3 vuotta sitten ”pöytälaatikkoon” unohtunut hengentuote löytyi tiistai-iltana koneeni syövereistä (Real-Madridin näytöksen jälkeen). Olin laittavani sen puheenvuoroksi, mutta ei tainnut onnistua. Uusi yritys

 

Vihreä paradoksi

Maailmassa kärsii tällä hetkellä vajaa miljardi ihmistä aliravitsemuksesta, joka johtuu siitä, että maailmassa tuotetaan liian vähän ruokaa ja sitä tuotetaan väärissä paikoissa. Luonnosta tiedämme, että kasvisto on ravintoketjun alkupäässä. Mitä paremmin kasvisto voi, sitä paremmin maa pystyy ruokkimaan nälkää näkeviä.

Eläkkeellä oleva fyysikko: ilmastoteoria ei täsmää CO2:n osalta

One-sentence summary: Shortwave radiation heats both CO2 and air only up to a limited temperature threshold, and there is no observed difference between the heat absorption/emission of air vs. CO2.

Hesari teki Kiinasta ilmastonmuutoksen esimerkkimaan

 Hesarin tiedetoimittajat eivät lakkaa hämmästyttämästä uutisoinnissaan ilmastonmuutoksesta. Tämän päiväisessä Hesarissa on näyttävä otsikko ”Putin: Ilmastonmuutos ei ihmisen tekosia”. Putin ilmoitti arktisessa foorumissa viime viikolla, että hän ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Toinen pahis Trump on jo tehnyt asetuksen, jonka avulla voidaan elvyttää hiilen käyttöä USA:ssa. Tähän asti uutisointi on ihan asiallista.

Metsät viilentävät ilmastoa ja vähentävät ilmakehän hiilidioksidia

Uusi tutkimus vahvistaa metsien hillitsevän maapallon lämpenemistä. https://phys.org/news/2017-03-forests-global-ways-important-previously.html

 

["Forests play a more important role in cooling the surface in almost all regions of the Earth than was previously thought," said study co-author Kaiguang Zhao, assistant professor of environment modeling and spatial analysis at The Ohio State University.]
 

Tutkijat:

 

IPCC:n ilmastomalli ja tietokonemallit sakkaavat – syy kosteudessa

 Kuvassa 1 on esitetty IPCC:n ilmastomallin ja mitatun lämpötilan käyrät. Kuvasta 1 selviää, että näennäisesti kaikki näytti menevän hyvin vuoteen 2005 saakka, koska lämpötilan nousu näytti seuraavan hiilidioksidin (CO2) pitoisuuden kasvua ilmakehässä. Kun lämpötila ei ole noussut vuoden 2000 jälkeen, niin ero on kasvanut nyt noin 50 prosenttiin.

Liikenteen verotus

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi toi esiin liikenteen (Liikenneverkot – 300 miljardin puhallus blokissani) verotulojen laskun sähköautojen yleistymisen seurauksena. Lienee selvää että sähköautojen ja vähäpäästöisten autojen yleistymisellä on tuo vaikutus. Sen takia meillä vaikeutetaan biokaasunkin käyttöä. Liikennettä on totuttu pitämään piiloverotuksen muotona ja päästöjen kasvamista suositaan tulojen maksimoimiseksi.

Näinhän ei ole pakko olla. Liikenteen verotus voi olla joko:

  • Verotulojen maksimointi

  • Liikenne infran rahoitus

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä