Tänä vuonna on kulunut 50 vuotta siitä, kun isännän kanssa yhdessä jaoimme presidentinvaalimainoksia. Silloin, 1968 tyydyimme operoimaan Sammatissa. Tänään oli kohteena koko Länsi-Uusimaa sekä Kisko ja Suomusjärvi Varsinais-Suomen Salossa. Kaikkiaan vajaan sadan kilometrin asemesta taivalta taittui nyt lähes tuhat, kun mukaan lasketaan materiaalin haku Hämeenlinnasta.
Eriyttäminen ja lintukoto ovat vähintäänkin kummallisia sanoja tämänpäivän “globaalissa” maailmassa. Kummallisilta ne varmastikin kuulostavat erityisesti liberaalin korvissa, joka ei tunnu panevan mitään rajoja yhtään millekään.
Euroopassa on meneillään siirtolaisten kansainvaellus. Afrikkalaiset ja Lähi-itäläiset ovat päättäneet, sen sijaan että yrittäisivät vallankumousta omissa maissaan, valloittaa Euroopan. Tähän ei tarvita mitään ideologioita, Google Map käteen vain ja matkaan parempiin maihin, näinkin voi paeta ongelmia. Ja heidät otetaan vastaan.
Perussuomalaisten puoluekokouksessa uusi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari sanoi Marine Le Peniä mukaillen, että aikamme tärkein poliittinen jakolinja kulkee globalistien ja lokalistien välillä. Lähes kaikkialla maailmassa vanhat, oikeisto-vasemmisto-jakoon nojaavat puolueet ovat kuolinkamppailujen kourissa. Lokalistit puolestaan ovat vaarassa ajautua äärioikeistolaisten haltuun, mistä saimme esimerkin viime viikonloppuna Perussuomalaisten puoluekokouksessa.
(HUOM! Ennen kuin soitat vihaisen puhelun, kuinka levitän "suvakkipropagandaa", suosittelen lukemaan koko tekstin. Ydinsanoma löytyy yhteenveton ensimmäisestä lauseesta: "Turvapaikkajärjestelmä ei palvele kokonaisuutta lähes millään tavoin.")
Megatrendillä tarkoitetaan ilmiötä, jolla on laajoja taloudellisia, yhteiskunnallisia sekä poliittisia vaikutuksia, joiden vaikutus kestää kauan. Tunnetuimmiksi megatrendeiksi listataan yleisesti esimerkiksi ilmastonmuutos, kaupungistuminen ja globalisaatio. Megatrendien ymmärtäminen on tärkeää, sillä niillä on väistämättä vaikutuksia yhteiskuntaamme. Valitettavasti megatrendit ovat myös luoneet illuusion vaihtoehdottomuudesta.
Donald Trumpin politiikka on rajoittamassa ja vähentämässä teknisen alan työtä Yhdysvalloissa. Piilaakson ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä varten yritykset ovat avaamassa konttoreita Kanadaan (Bloomberg ja techcrunch.com). Prosessin helpottamiseksi on perustettu myös yritys True North (https://www.thetruenorth.me/), joka pyrkii tekemään siirroista nopeita ja tehokkaita. Yritys tarjoaa myös palveluita muuttoprosessin ongelmiin ja kansalaisuuskysymyksiin. Muuttoprosessin luvataan onnistuvan jopa viikoissa.
Presidentti Trumpia analysoidaan. Varsinkin kirjanoppineilla tuntuu olevan jokin jumi nähdä mies pahan alkuna ja juurena tulevaisuuteen. Omasta mielestäni maailma on pitkään näyttänyt ajelehtivan globaalille ”niin käy kuin käy” -asenteelle alistuneena. Kukaan ei ole osannut merkittävästi haastaa sitä. Nyt Amerikan yhdysvalloissa yritetään, ja valtaa ja voimaakin on yrityksessä mukana.
Eilen illalla Amerikassa asettiin virkaan uusi ja 45. presidentti, yritysmoguli Donald J. Trump. USA:n presidentinvaalien aikaan ja sen jälkeenkin mediassa on ollut paljon vastakkainasettelua tuota presidenttiä vastaan. Onhan hän harvinaisen suora suustaan ja sitä ei useinkaan pidetä poliittisesti korrektina, joten se on ärsyttänyt monia jopa siihen pisteeseen asti, ettei mikään puhe eikä selvennys saa joitain henkilöitä enää harkitsemaan mielipidettään ko. henkilöstä uusiksi.
Tänä vuonna olemme voineet huomata, etteivät vanhat politiikan säännöt ja lait pidä enää paikkaansa. Donald Trump voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit ja Iso-Britannia äänesti Brexitin puolesta. Näiden merkittävien äänestystulosten pohjalta olisi aika alkaa harkita ja analysoida, miksi äänestäjät eivät ole enää tyytyväisiä valtavirralle tyypillisiin poliittisiin vaihtoehtoihin.
Jokainen on itse vastuussa sanomisistaan.
Vihakommentit saattavat kuitenkin joutua Usarin moderoinnin hampaisiin, joten niistä kannattaisi ottaa screenshotit heti.