*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Asevarustelu

Euroopan unionin ongelmat eivät ratkea asevarustelulla

EU etsii parhaillaan suuntaansa. Unionin keskuudessa mietitään nyt, mihin suuntaan integraatiota viedään ja millainen on tulevaisuuden Euroopan unioni. EU:ssa on paljon korjattavaa, mutta on siinä paljon hyvääkin. Olen kuitenkin huolissani siitä, millaisia suuntia ja piirteitä EU:n kehitys on saamassa.

EU:n ja Venäjän asevarustelu

Jos Eurooppa satsaa tulevaisuudessa asevarusteluun 2% bruttokansantuotteestaan, kuten Donald Trump vaatii, se merkitsee euroissa sitä että EU:n asevarun kustannukset ovat 2%  EU- maiden kokonaisbruttokansantuotteesta, mikä on 16 220 mrd. $.  Kaksi prossaa tuosta summasta on pyöreästi 320 mrd. $., mihin summaan voidaan vielä lisätä EU:hun kuulumattomien  Euroopan maiden, Norjan ja Sveitsin bruttokansantuotteet.

Putin ja Trump nokittelevat

Putin totesi torstaina, että maan ydinaseistusta pitää vahvistaa. Putinin mukaan Venäjän pitää varmistaa, että sen ydinohjukset pystyvät läpäisemään kaikenlaiset ohjuspuolustusjärjestelmät. YLE:  http://yle.fi/uutiset/3-9368630

Trump vastasi twiitissään samana päivänä, että Yhdysvaltojen on panostettava ydinaseisiin (kunnes maailma tulee järkiinsä). YLE: http://yle.fi/uutiset/3-9370203

Merkel heräsi, Saksa nostaa puolustusbudjetin lähes tuplaksi

Nyt tapahtui se, minkä pitäisi viimein karistaa unihiekat suomalaispäättäjien silmistä: Saksa ei enää luota Venäjän rauhantahtoon Euroopassa, vaan aloittaa asevarustautumisen ja lähes tuplaa puolustusbudjettinsa. Jos itse Merkel on päätynyt siihen,  että Venäjän uhka on kasvanut yli kaikkien hyväksyttävien rajojen, on syytä herätä myös täällä Suomessa.    

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä