*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kaikki blogit puheenaiheesta 612-soihtukulkue

Uusi Vappu

Hieman vanhaa asiaa eli ajatuksia Itsenäisyyspäivästä. Siitä on muodostunut vasemmistolaisille uusi Vappu sen vanhan ollessa väljähtynyt opiskelijoiden ja opiskelumielisten kevätryyppäjäisiksi. Iloton työväenliikkeen sanoma marsseineen ei kiinnosta ketään ja varsinkaan ei nuorisoa. Mutta pelastukseksi vasemmistolaiselle nuorisotyölle on noussut Itsenäisyyspäivä. Se on tarjonnut jo useana vuotena peräkkäin oivan alustan kunnolliselle kiljuriehunnalle paikkojen hajottamisineen ja nujakoineen.

612-marssi: kaikki eivät olleet natseja, mutta kaikki hyväksyivät natsit

Itsenäisyyspäivänä järjestettyä 612-marssia voi nähdäkseni aivan aiheellisesti kutsua natsien ja heidät hyväksyvien äärioikeistolaisten marssiksi lukuisien aihetodisteiden johdosta.

Seuraavat asiat ovat käsittääkseni riidattomia.

Toimittajat - googlatkaa se äärioikeistolaisuus jo ja lopettakaa valehtelu!

Yle uutisoi itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta epärehellisesti. Toimittajat flirttailivat jälleen äärioikeistolaisuus -termin kanssa. Ovatko toimittajat googlanneet, mitä äärioikeistolaisuus tarkoittaa?

Suomalaiset ajattelivat pitkään, että vapaassa maassa, kuten Suomessa tiedonvälityksessä pyrittäisiin rehellisyyteen. Kuitenkin niin Suomessa, kuin koko Euroopassa mediassa heilutellaan innokkaasti "äärioikeistolaisuuden" leimakirvestä.

Median ääri-ääri-ääri -takelluksista

Kotikatsomoissa on jo toivuttu itsenäisyyspäivän pönötysten ja myös ulkosalla tapahtuneiden näytösten seuraamisesta, mutta mediassa, somessa ja kantapöydissä käydään yhä jälkipuinteja. Enkä tarkoita nyt juhlapukujen top-x tyylimokia, vaan keskustelua ennätyksellisistä ”ääriliikehdinnöistä” Helsingin katukuvassa.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta menestys

Eilisenä itsenäisyyspäivänä kolmatta kertaa järjestetty 612-soihtukulkue osoittautui osanottajamääränsä perusteella menestykseksi. Sivuhuomiona tapahtuma sujui juuri niin rauhallisesti kuin oli ennustajan lahjoja omaamatta lupa odottaa. Osallistujien määrä lieni jossain kahden ja kolmen tuhannen hengen välillä lähteestä riippuen. Mikäli mennään alakanttiin heitetyllä 2 000 hengellä, osanottajien määrä yli kaksinkertaistui edellisvuoteen verrattuna.

Mannerheim oli maailmankansalainen

Nimeltä mainitsemattomassa sosiaalisessa mediassa leviää muutaman tohtorisnaisen tempaus, jota yliopistopiireissä hehkutetaan "huisin hienona" ja "mahtavasti toteutettuna" kannanottona. Kyseessä oli siis käsissä riiputeltava lakana, johon on kirjoitettu "MARSKI OLI MAAILMANKANSALAINEN". Sanavalintaa oli yleiskielistetty, sillä "kosmopoliitti" koettiin liian vaikeaksi sanaksi heikosti koulutetulle kadunmiehelle.

Kristallilamppujen alla rähinöistä ei ollut tietoakaan

Nyt se on taas tälle vuodelle juhlittu. Itsenäisyyspäivä nimittäin. Ja olihan sitä hulinaa. Kaivoin itsekin popcornit esiin, ja seurasin Linnan juhlien sijaan Helsingissä järjestettäviä mielenosoituksia.

Tänä vuonna virantoimituksessa olevien hevosten ei onneksi tarvinnut ottaa yhteiskunnan puolesta lainkaan iskuja vastaan. Poliisit sen sijaan saivat niittiä hevostenkin edestä, kun ja kivet kaljapullot lentelivät. Kaikin puolin aika surullista katsottavaa.

Vihaa ja rakkautta isänmaassa

Luin ennen itsenäisyyspäivää sankarihaudoille seppeleen vieneen 612-soihtukulkueen tiedotetta, ja ajattelin että tuossahan on tapahtuma johon voisin itsekin osallistua. Suomi on upea maa jossa riittää ylpeydenaiheita maailman laadukkaimmasta vesijohtoverkostosta rehellisiin ja luotettaviin ihmisiin. Maailmalla kulkiessa alan usein spontaanisti kehua Suomea, ja täällä käyneiden ulkomaalaisten palaute on yleensä hyvin arvostavaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä