hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 20 min 50 s sitten

Riita maahanmuuttajista repii Eurooppaa – Sipilä: ”Juhannussuunnitelmat muuttuivat”

45 min 15 s ago

EU-maiden päämiehet tapaavat sunnuntaina Brysselissä maahanmuuttoa koskevassa epävirallisessa työtapaamisessa. Jännitteet ovat kuitenkin kiristynee EU-maiden välillä juuri tapaamisen alla.

EU-maista Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari ovat jo ilmoittaneet boikotoivansa työtapaamista, BBC kertoo. Italia puolestaan on jo etukäteen ilmoittanut, ettei se suostu minkäänlaiseen sopimukseen, joka ei auta Italiaa maahanmuuttoasiassa.

”Historiallinen” sopu Kreikan veloista varmistui – Petteri Orpo: ”8 vuoden työ on maalissa”

1 tunti 14 min ago

Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät viime yönä  sopuun Kreikan lähes 100 miljardin euron velkojen takaisinmaksun lykkäämisestä ja Kreikan lainaohjelman lopettamisesta. Muun muassa EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici kuvailee sopua merkiksi Kreikan velkakriisin päättymisestä.

Susijengi voitti Tallinnassa kokeilujoukkueella

21.6.2018 23:55

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi päihitti torstaina Tallinnan Saku Suurhallissa pelatussa harjoitusottelussa Viron pistein 76-69. Voittoon Susijengi kiri jatkoajalla.

Suomi pelasi Tallinnassa kokeilujoukkueella. Lauri Markkasta, Petteri Koposta ja Sasu Salinia ei nähty tositoimissa.

Tehokkaimmat susijengiläiset löytyivät kokeneemmasta kaartista. Shawn Huff heitti 12 pistettä, Mikko Koivisto nakutteli kymmenen pistettä, kuten myös Matti Nuutinen (10/4) ja tupla-tuplan saalistanut Carl Lindbom (10/8).

Kroatia juhli argentiinalaisessa kärsimysnäytelmässä

21.6.2018 23:32

Kroatia varmisti jatkopaikkansa jalkapallon MM-kisoissa jo kahden ottelun jälkeen murjottuaan edellisen MM-turnauksen hopeamitalistin Argentiinan 3-0. Ottelussa hämmästytti erityisesti Argentiinan saamattomuus ja mielikuvituksen puute.

Ensimmäinen puoliaika mentiin 0-0 -lukemissa. Toisen puoliajan alussa shown varasti Argentiinan maalivahti Willy Caballero. Hän tarjoili pelivälineen suoraan Ante Rebicille, joka pamautti Kroatian avausmaalin. Munausta voi verrata Liverpoolin maalivahdin Loris Kariuksen tunarointiin Mestareiden liigan finaalissa.

Pekka Rinne NHL:n paras maalivahti – Seurasi Kiprusoffin ja Raskin jalanjälkiä

21.6.2018 20:47

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on valittu NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Rinne pokkasi parhaalle maalivahdille jaettavan palkinnon, Vezina Trophyn, keskiviikkona Las Vegasissa.

Rinne valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kolmantena suomalaisena. Ennen Rinnettä palkintoa ovat pitäneet suomalaisista hallussaan Miikka Kiprusoff (2006) ja Tuukka Rask (2014).

- Uskoin, että minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei sitä halua myöntää, mutta olihan se asia tuolla takaraivossa. Tämä on erityinen hetki ja erityinen palkinto, Rinne iloitsi Nashvillen verkkosivuilla.

Ranska varmisti jo jatkopaikkansa – Peru laulukuoroon

21.6.2018 20:13

Jalkapallon MM-kisojen C-lohkossa ratkesi jatkopaikka jo toisella kierroksella, kun Ranska otti torstaina 1-0 -voiton Perusta. Tappio tiesi Perulle taipaleen katkeamista alkusarjaan, vaikka joukkueella on vielä ottelu Australiaa vastaan jäljellä.

Kylian Mbappe viimeisteli Ranskan voittomaalin 34. minuutilla. Sen jälkeen Ranska peruutteli ja keskittyi varjelemaan maaliaan. Puolustuspeli oli ranskalaisilla laadukasta ja Peru oli neuvoton.

Kreikasta tuli euroalueen valopilkku – lainahanat kiinni? ”Positiivisin on tapahtunut”

21.6.2018 19:01

”Meillä oli kolme skenaariota, ja se positiivisin on tapahtunut”, sanoo valtiovarainministeriön finanssineuvos, Kreikka-asiantuntija Pekka Morén.

Pääministeri Sipilä puhui Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeestä: Suomi korostaa kiintiöpakolaisia

21.6.2018 18:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) keskusteli torstaina Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeen hallinnasta, joka on ensi viikon EU-huippukokouksen pääaihe.

Alma-tutkimus kertoo suomalaisten onnesta – Tutkija epäilee: ”Ei se ihmiselämä todellisuudessa niin hääviä ole”

21.6.2018 16:44

Tuoreen Alma-tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on vähintään melko usein onnellisia. Onnellisimmat suomalaiset asuvat maan ääripäissä, Lapissa ja Uudellamaalla.

Uudellamaalla 90 prosenttia ilmoitti olevansa vähintään melko usein onnellisia. Lapissa luku oli 89 prosenttia.

Vaalipiireittäin toteutettu tutkimus kertoo suomalaisten onnellisuuden pysyneen samalla tasolla vuodesta 2016. Pirkanmaalla 36 prosenttia vastaajista kertoi tutkimuksessa olevansa yleensä onnellisia ja 48 prosenttia valitsi vaihtoehdon melko usein onnellinen.

Näkökulma: Suomi voisi ottaa vastaan tuhansia kiintiöpakolaisia

21.6.2018 16:23

Eurooppa on ollut syksystä 2015 lähtien neuvoton suuren turvapaikanhakijamäärän kanssa. Yli miljoona hakijaa vuodessa ylitti maanosan kantokyvyn, sillä se kiihdytti eripuraa yksittäisten valtioiden sisällä ja Euroopan unionin jäsenmaiden välillä.

Kipuilu ei ole hellittänyt. Se on nyt siirtynyt Euroopan mahtimaan Saksan sisälle horjuttamaan liittokansleri Angela Merkelin asemaa, ja toinen suuri EU-valtio Italia on ajautunut poliittiseen kestokriisiin. Enää ei puhuta vain Unkarin ja Puolan kaltaisten sooloilijoiden eristettävissä olevasta ongelmasta.

Ihmetys eduskunnassa: ”Nyt tulee rauhoittua – myös keskustan”

21.6.2018 16:06

Oppositiopuolue Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ihmettelee eduskunnassa syntynyttä riitaa sote-uudistuksen käsittelyn aikataulusta. Henriksson vetoaa pääministeripuolue keskustaan, jolla on hänen mukaansa syytä pysähtyä miettimään tilannetta.

– Suomi ei ole poikkeustilassa. Siksi myös keskustan kansanedustajien tulisi nyt pysähtyä miettimään. Eduskunnan virkamiehet, jotka kirjoittavat sote-mietinnön eivät ole robotteja. He tarvitsevat työrauhaa ja lakisääteiset lomansa, Henriksson viestii Twitterissä.

Sinisten Elo haukkuu Kiurun: ”Hävytön väite – puheenjohtaja ylitti toimivaltuutensa”

21.6.2018 15:00

Hallituspuolue Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo syyttää oppositiota harhaan johtavista väitteistä eduskunnassa ryöpsähtäneessä aikataulukiistassa.

”Keskustan härski iltalypsy aiheutti umpikujan” – Eduskunta ilmiriidassa Sipilän vaatimuksesta ja aikataulusta

21.6.2018 13:43

Eduskunnassa roihahti käyntiin jälleen yksi sote-riita torstaina muun Suomen alkaessa rauhoittua juhannuksen viettoon. Sote-uudistusta käsittelevä sote-valiokunta sai aikaiseksi ilmiriidan uudistuksen edistämisen aikatauluista.

Valiokunnan kokous päättyi ilman sopua siitä, kuinka uudistusta tullaan eduskunnan perinteisen kesätauon aikana heinäkuussa sekä mahdollisesti elokuussa käsittelemään. Uuden Suomen tietojen mukaan kesäkäsittelyä vaikeuttaa ainakin virkaohjeistus, joka rajoittaa kansanedustajien mahdollisuuksia työllistää eduskunnan virkahenkilöstöä kesällä.

”Tähän jäi megaluokan virhe” – Hallitus joutui löylytykseen varhaiskasvatuslaista

21.6.2018 10:59

Oppositio ryöpytti hallituksen esitystä varhaiskasvatuslaiksi, jota käsiteltiin täysistunnossa eilen. Suurin kritiikki kohdistui päivähoito-oikeuden rajaamiseen ja ryhmäkokoihin.

Zyskowicz sai yllättävät kehut – kokoomuslainen reagoi välittömästi: ”Ei Ben ole mikään johtava ajattelija!”

21.6.2018 10:04

Sanailu eduskunnan täysistunnossa kirvoitti kansanedustajilta makeat naurut, kun salissa käsiteltiin varhaiskasvatuslakia. Oppositio kritisoi lakia kovin sanoin, kun kesken kaiken päädyttiin huvittavaan sananvaihtoon.

Demareiden mielestä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaus olisi pitänyt selkeästi poistaa laista ja pienentää ryhmäkokoja. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman antoi kesken kiihkeän debatin yllättävät kehut kokoomuskonkari Ben Zyskowiczille.

Barack Obama tulee Suomeen – ”Varmasti merkittävin puhujakiinnityksemme koskaan”

21.6.2018 09:12

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama vierailee syyskuussa Suomessa järjestettävässä Nordic Business Forumissa.

Nordic Business Forumin hallituksen puheenjohtajan ja perustajajäsenen Hans-Peter Siefenin mukaan Obama on ”varmasti merkittävin puhujakiinnityksemme koskaan”.

–Uskon, että presidentti Obama inspiroi monia ja että hänen näkemisensä Pohjolassa liike-elämän seminaarissa on meille kaikille todennäköisesti ”kerran elämässä” -tyyppinen kokemus.

Menoliikenne nyt vilkkaimmillaan – perinteinen sumppu ruuhkautuu tavallista pahemmin: Juhannuksen säässä valoakin

21.6.2018 08:26

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään torstaina kello 11–20 välillä. Juhannuksen paluuliikenne taas on vilkkaimmillaan sunnuntaina kello 10–22.

Liikennevirasto muistuttaa verkkosivullaan, että matka sujuu leppoisammin, kun kuski on kunnossa ja ajoreitti tarkkaan harkittu.

Monet valtaväylät voivat ruuhkautua menoliikenteen huipputunteina. Kun liikenne on vilkkaimmillaan, ajonopeudet saattavat laskea paikoitellen 20–40 kilometriä tunnissa normaalia alemmiksi.

Politico: Näin Kiina voi iskeä USA:ta ja lujaa – Keino osui kipeästi naapuriin viime vuonna

21.6.2018 07:54

Kiinan hallinto saattaa ottaa kuluttajaboikotit käyttöön Yhdysvaltain ja Kiinan välisessä kauppamittelössä, kirjoittaa Yhdysvaltalainen politiikan verkkolehti Politico.

–Kiinalla on keinot kauppasodan voittamiseksi: sillä on lähes 1,4 miljardia ihmistä auttamassa, Politico kirjoittaa.

Kun Kiinan hallinto suuttui viime vuonna Etelä-Korean päätöksestä ottaa yhdysvaltalainen ohjusjärjestelmä käyttöön, Kiina kävi Etelä-Korean kimppuun kuluttajaboikotein.

Seinäjoella jatketaan kriisitunnelmissa

21.6.2018 00:11

Valmentajaa kesken kauden vaihtanut Veikkausliigan toiseksi rahakkain seura Seinäjoen Jalkapallokerho ei ole saanut peliään kuntoon. Kuutta päävalmentajaa viimeisen puolentoista vuoden aikana käyttäneen SJK:n tuska jatkui keskiviikkona Espoossa, missä takkiin tuli FC Hongalta 1-3.

Ottelu ratkesi SJK: Anders Bååthin 20. minuutilla saamaan punaiseen korttiin. Macoumba Kandji pamautti rankkarin maaliin ja teki myöhemmin vielä toisen maalin.

SJK on pelannut Alexei Eremenko seniorin komennossa nyt neljä ottelua. Näistä peleistä joukkue on voittanut vain yhden.

Iran piinasi Espanjaa – Ei riittänyt

20.6.2018 23:24

Espanja otti jalkapallon MM-kisoissa pakkovoiton kukistettuaan Kazanissa Iranin 1-0. Helpolla voitto ei tullut, mutta Espanjan kannalta onnekkaasti iranilaispelaaja potki pallon Diego Costan jalan kautta omaan maaliin. Costa merkittiin maalintekijäksi.

Espanjan johtomaalin Iran sai pallon Espanjan maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin paitsiotilanteena.

Ottelu oli ensimmäiset 45 minuuttia aikamoista ”epäjalkapalloa”, kun Iran keskittyi vain puolustamaan. Espanjan johtomaalin jälkeen Iran osoitti vaarallisuutensa. Se oli lähellä tasoitusta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat