hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

STOP ACTA huomenna Helsingissä ja Lahdessa

  • Väkijoukkoa Narinkkatorilla viime kerralla
    Väkijoukkoa Narinkkatorilla viime kerralla

Huomenna, 25. helmikuuta, marssimme jälleen ACTAa vastaan. Yli 150 Euroopan kaupungin voimalla. Helsingin mielenosoitus aloitetaan Asema-aukiolta kello 14, Lahdessa kokoonnutaan samaan aikaan kaupungintalolle.

Me, EU-kansalaiset, saavutimme jo melkoisen torjuntavoiton, lähinnä painostamalla kansallisia ja ylikansallisia päättäjiämme, ja hankkimalla runsaasti julkisuutta asialle, josta media oli tähän vuoteen saakka lähes vaiennut.

Miksi siis yhä osoitamme mieltä? Voitonriemustako? Siksikö, että mielenosoituksista oli jo päätetty, ennenkuin sopimuksen hyllytys tuli?

Ei, vaan siksi, että emme voi vain hajaantua tällaisen pikku viivästyksen jälkeen. Rivit on pidettävä kasassa, ja painetta yllä. Me aktivistit pysymme kyllä hereillä, mutta päättäjiä on muistutettava asiasta, kunnes koko sopimus saadaan lopullisesti haudattua.

Ja samalla on pidettävä huoli, ettei samaa hanketta enää ikinä yritetä tuoda Suomeen tai EU:hun millään uudella nimellä.


Pian on ehkä vastahyökkäyksen aika

Me Internet-käyttäjät olemme vielä lähes lainsuojattomia, ja kaikki viime vuosien uudet lait ovat kohdelleet meitä vain rikollisina, joiden toimintaa on rajoitettava kaikin keinoin.

Suomalaistenkin päättäjien lausunnoissa on vaadittu vielä ACTAakin hullumpia rajoituksia sananvapaudelle - vain siksi, että sananvapautta käytetään nyt uudenlaisessa mediassa, jota joidenkin päättäjien on vaikea ymmärtää.

On jo korkea aika ryhtyä ajamaan elektronisia kansalaisoikeuksia lakiin. Yksityisyyden suojaa, tiedon lähettämisen ja vastaanottamisen vapautta, ja jopa syytesuojaa voittoa tavoittelemattomalle "laittomallekin" kopioinnille.

Toisin sanoen, Internet-viestintään on rakennettava samanlainen kirjesalaisuus ja lähdesuoja, ja viestinviejän suoja, joihin olemme edistyneenä länsimaana tottuneet jo vuosikymmenten ajan paperisessa ja naamasta naamaan -viestinnässä.

Me voimme olla maailman edelläkävijöitä.

Eikä pidä unohtaa, että ACTA on yhä olemassa, ja periaatteessa mm. Suomen hallitus on siihen sitoutunut. Siksi marssimme Senaatintorille kertomaan kantamme suoraan Suomen hallitukselle.

Tervetuloa!

 

Viime mielenosoituksen tunnelmia mainiossa videossa: 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

Myös kansallissosialistit vastustaa Actaa.

EU:n vakoiluarsenaalia laajennettiin
http://www.patriootti.com/?p=1949

sieg hail, eu alas.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Banderolleilla olkiukkoja vastaan.

ACTA-suosituksella ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa, koska mitään siihen viittavaa ei suosituksesta löydy.

Suositus ole laki tai asetus, vaan metalaki.

Suomen hallitusksen oli helppo sitoutua ACTA:n, koska ACTA ei aiheuta mitään muutoksia Suomen lakeihin.

Paljon ongelmallisempaa on, että piraatit kannustavat IPR-sutenöörejä ja ovat itse IPR-uuskommunisteja.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Kyllähän siellä on paljon lainsäädäntövaltaan liittyviä juttuja ... eli saneltu muualta ilman järjenkäyttöä ragaistukset jne.

Keep Up Ville.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Suomen lakeja on muutettava lievemmiksi, ja sellaisen ACTA aika tehokkaasti estäisi (siis mikäli noihin "suosituksiin olisi sitouduttu).

IPR-sutenöörejä taas ovat mediayritykset, jotka hyväksikäyttävät artisteja, vievät leijonanosan näiden työn tuotosta, ja vielä uhkailevat ja kiusaavat asiakkaitaan.

Juuri oli Helsingin Kampissa kampanjakoju, jossa TTVK ja kumppanit, mm. Yhdysvaltain suurlähetystö, kampanjoivat "feikkejä" ja piratismia vastaan. Käyttivät suomalaisia artisteja vetonauloinaan, rinnastivat geneerisiä lääkkeitä huumekauppaan, ja selittivät tuota samaa, "eihän ACTA muuttaisi mitään Suomessa".

Sinulta, Lauri, haluaisin jälleen kysyä: mitkä ovat kytköksesi sisältöteollisuuteen? Saatko paljonkin rahaa tekijänoikeusjärjestelmästä, ja koetko tulojesi olevan uhattuna Internetin takia?

Harri Mulari

Terveisiä Joensuusta. Joensuun vihreiden nuorten ja opiskelijoiden sekä Piraattipuolueen Pohjois-Karjalan aktiiveja kokoontui ACTA-iltamiin tänään (ts. eilen 24.2) keskustelemaan aiheesta. Myös muuta yleisöä oli paikalla. Tapahtuma oli hyvähenkinen ja seuraavaksi työstämme mielipidekirjoituksen paikalliseen valtalehteen Karjalaiseen.

Toimituksen poiminnat