hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Tekijänoikeusmafian propagandasta

"Ei tämä uusi laki haittaa netinkäyttöä, älkää pelätkö. Tämä vain turvaa työpaikkoja, mikään ei muutu." Näin on saanut viime viikkoina kuulla piratismilakien kannattajilta, kerran toisensa jälkeen. SOPAn kannattajat Yhdysvalloissa toistelivat mantroja, Tekijänoikeustoimikunnan mietintöä Suomessa kommentoitiin samoin, ja ACTAn puolustelijat yhtyvät kuoroon oman sopimushirviönsä kanssa.

Ilmeisesti on tajuttu, että vanhat argumentit "innovaation suojelemisesta", "taiteilijan edusta", "sisältöteollisuuden tappioista" jne. eivät vakuuta enää ketään. Ei edes se vanha valhe "laki vaikuttaisi vain rikollisiin."

Nyt paras argumentti onkin "laki ei vaikuta mitään mihinkään"!

Rick Falkvinge kysyikin hyvin. "Jos laki ei muuta mitään, niin miksi he ajavat sitä salassa, kuin heidän elämänsä riippuisi siitä?"

SOPAsta/PIPAsta vakuuteltiin Yhdysvalloissa: "Eivät vaikuttaisi yhteenkään kotimaiseen sivustoon." Vaikka ainoat sivustot, joihin Yhdysvaltain laki pätee, sijaitsevat Yhdysvalloissa. Ja vaikutus olisi se, että tekijänoikeusjärjestöt pääsisivät ajamaan sivustoja alas, ja uhkailemaan sekä käyttäjiä, palveluntuottajia että operaattoreita myös ulkomaisten palveluiden suhteen. Lait toteutuessaan suunnilleen sulkisivat Yhdysvallat Internetistä.

Suomen Teikijänoikeustoimikunnan mietinnöstä sanottua: "Ei muuttaisi merkittävästi Suomen lakia." Eipä niin, muuttaisi vain taas vähän tiukemmaksi. Ja uusimpana uutena, jo etukäteen Internetin osalta ACTA-yhteensopivaksi!

Ja mitäs ACTAsta sanottiinkaan... "ACTA ei muuta mitään EU:n tai jäsenmaiden lainsäädännössä" ?

Muuttaa. Muuttaa paljon asioita.

ACTA selväsanaisesti sanoo, että piratismin vahingonkorvaukset nousevat tähtitieteellisiksi. Kun tällä hetkellä esimerkiksi Suomessa tuomitaan tiedostojen jakaja "aiheutuneen taloudellisen vahingon" mukaan (vaikka vahinkoja ei ole edes todistettu), ACTA-Suomessa tuomittaisiin valmistettujen teoskappaleiden mukaan. Tekijänoikeuksien omistaja saisi suunnilleen valita, mitä pyytää.

Toisin sanoen, jos "helpotat" CD-levyn jakamista muutamalle tuhannelle ihmiselle, ACTAn alla sinulta voidaan karhuta tuhat kertaa kyseisen fyysisen CD-levyn hinta. Ei siis enää mitään vahingonkorvausten "kohtuullistamista" vain satoihin tuhansiin euroihin.

Homman nimi onkin, kuten Suomessa tähän saakka: järjestetään joitain näytösoikeudenkäyntejä pelotteeksi, sitten lähetellään varoituskirjeissä vahingonkorvausvaatimuksia muille netinkäyttäjille. Vaihtoehdoiksi tulee maksaa jokin realistinen summa suojelurahaa, tai mennä oikeuden kautta loppuiäksi velkavankeuteen.

Jos myyt tietämättäsi kopiovaatteita (riittää, jos vain jokin geneerisen vaatteen logo tuomitaankin kesken kaiken kuuluvaksi Nikelle tai Adidakselle), maksat korvauksia tavaramerkinhaltijalle tämän omien vastaavien tuotteiden mukaan.

Lääkkeet sitten! Suomen lääkevaihtojärjestelmä keräsi aikoinaan melkoista vihaa mm. Yhdysvalloilta. Suomen koko lääketeollisuus perustui alunperin geneerisille lääkkeille, ja valtio on säästänyt valtavasti rahaa näiden avulla. ACTAn alla tällainen teollisuus tai valtion säästöt eivät tule enää kovin helposti kasvamaan. Jos yrittävät, niin niitä vastaan säädetään uusi laki.

Ja tekijänoikeuksien alainen siemenvilja... äh. Kysykää keskustalta.

En näe tässä enää mitään oikeutta tai kohtuutta, enkä järkeä. Kymmenet valtiot ampumassa itseään jalkaan, koska muutama jo lähes monopoliaseman hankkinut teollisuudenhaara haluaa tuhota lopunkin vapauden markkinoilta.

Korviaan myöten velkoihin ajetut valtiot, joiden päättäjät eivät tiedä hölkäsen pöläystä tietotekniikan tai tekijänoikeuksien menneisyydestä, nykytilasta tai tulevaisuudesta, ovat jokseenkin helppoja saaliita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Mitä vastustamista tässä on, voisitko yksilöidä:

What is ACTA?

ACTA ensures people everywhere can continue to share non-pirated material and information on the web
ACTA does not restrict freedom of the internet. ACTA will not censor or shut down websites.
ACTA ensures that organised crime can be pursued when intellectual property is stolen - harming innovation, fair competition and destroying your jobs
ACTA is not about how we use the internet in our everyday lives.
ACTA allows people to continue using their social networks such as Twitter and Facebook just as they have in the past – no change.
Computers, iPads or iPhones will not be checked or monitored – ACTA is not Big Brother.

Why is ACTA not SOPA?

SOPA is a US draft law that would change US legislation. ACTA does not require any EU law changes. Anything you can do legally today is still legal after the ratification of ACTA.
ACTA does not foresee cutting off internet access to anyone.

So why does the EU support ACTA?

Because ACTA ensures the EU's already high standard of protection for intellectual property goes global - protecting jobs in Europe. Because Europe is losing €8 billion annually through counterfeit goods flooding
our market.

http://htuh.puheenvuoro.uusisuomi.fi/95959-tekijänoikeudet-kestämätöntä-kehitystä#comment-1351943

PS. Poimin vain yhden kohdan blogista, joka kertoo ei Hautakangas osaa edes perusasioita:.

"Ja tekijänoikeuksien alainen siemenvilja..."

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Propagandabingoa:

- Ei vaikuta mihinkään
- Luo/suojelee työpaikkoja
- Vain rikollisilla syytä olla huolissaan
- Vaikka eihän ACTA edes muuta lainsäädäntöä millään tapaa!

Ei muuta, vaan luo pohjan sille, mihin päin lainsäädäntöä tullaan muuttamaan. Joissain maissa, kuten Suomessa, lainsäädäntöä on kehitetty tuon sopimuksen suuntaan jo vuosia.

...

"PS. Poimin vain yhden kohdan blogista, joka kertoo ei Hautakangas osaa edes perusasioita:. "Ja tekijänoikeuksien alainen siemenvilja...""

Kannatatko eliöiden tai lajikkeiden patentointia? Tämä on jo mahdollista osassa ACTAn allekirjoittaneita maita, ja silloin väärän viljansiemenen kasvattaminen tai sen käyttäminen jalostuksessa saatetaan todella katsoa tekijänoikeusrikokseksi.

Pekka Manner

ACTA purkaisi heti eduskunnan hyväksymisen jälkeen koko kopiolääkesystemin ja se tietäisi satojen miljoonien laskua koko Suomelle.

Niin jos ACTA-sopimu ja uusi to-laki ei kerran muka vaikuta mihinkään niin miksi näitä on salattu ja neuvotellaan edelleen salassa.

Britanniassa on jo hanke jossa ajetaan hakukoneisiin sensuuria.

http://torrentfreak.com/copyright-industry-calls-f...

Myös maatalouteen vaikutus olisi suuri, koska silloin pitää hyväksyä geenipatentit.

Pahamaineinen Monsanto-yritys hakee tällä hetkellä mm sian geeneille patentteja, ja oletettavaa on että se saa ainakin osan läpi. Se merkitsee sitä että tulevaisuudesta jokaisesta maailman maataloudessa olevasta siasta pitäisi maksaa jotain Monsantolle.

ACTA on selkeästi myös kehitysmaavastainen juuri näiden tiukkojen patenttikorvausten ja kopiolääkkeiden kieltämisen jne takia

Mm. Kiina, Intia ja Brasilia eivät ole aikeissa allekirjoittaa ACTAa, ainakaan vielä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"ACTA purkaisi heti eduskunnan hyväksymisen jälkeen koko kopiolääkesystemin ja se tietäisi satojen miljoonien laskua koko Suomelle."

Höpöt:
"Kopiolääke on lääke, jota ei ole osoitettu bioekvivalentiksi alkuperäisvalmisteen kanssa. Kopiolääkkeitä ei ole myynnissä Suomessa, mutta melko paljon internetissä ja esimerkiksi Etelä-Euroopassa. Suomessa käytetään toisinaan virheellisesti termiä kopiolääke, vaikka tarkoitetaan rinnakkaislääkkeitä." (wiki)

Petteri Sahinjoki

Onko tulossa laki jolla estetään kansalaisaktivismi ja asioista keskustelu internetissä?
Tiedon jakamistahan tämäkin on.

Toimituksen poiminnat