hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Stasi-laki tulossa eduskunnan hyväksyttäväksi

Eduskunnan käsittelyyn on piakkoin tulossa lakimuutos, joka sallisi poliisille jälleen uuden rekisterin. Tällä kertaa rehellisiä ihmisiä varten. Tarkoituksena on merkitä tietokantaan, jos joku on poliisin mielestä "epäilyttävä". Jotkut ovat jo tästä bloganneetkin, mutta vähälle huomiolle on muuten jäänyt.

Aamulehti: Miltä tuntuu?

No miltäköhän tuntuu, että poliisi, jolle on jo annettu valtuudet koko joukkoon uusia tutkinta- ja pakkokeinoja, on saamassa oikeuden myös räikeästi ohittaa syyttömyysolettaman viranomaistyössään?

Rekisteriin vain kaikki, jotka joskus ovat "epäilyttäneet" poliiseja. Monestakohan merkinnästä sitten joutuisi oikein tutkinnan tai pakkokeinojen kohteeksi? Jo nyt voi joutua, jos ulkonäkö on epäilyttävä!

Montako kertaa täytyisi kirjoitella epäilyttäville Internet-sivuille omalla nimellään, että poliisi pääsisi tutkimaan koko nettiliikennettä ja puheluita, tai asentamaan vakoiluohjelman tietokoneelle?

Kesällä hyväksytyn uuden pakkokeinolain mukaan näitäkin keinoja saa käyttää alkaen 2014.

Missäpäin maailmaa tavallisilla poliisiviranomaisilla on tällaisia valtuuksia? Ei juuri missään. Yleensä nämä kuuluvat jollekin "salaiselle" tai "uskonnolliselle" poliisille.

Joten jos viitsisitte taas vaikka ottaa yhteyttä niihin kansanedustajiinne? Eihän se mitään auta, mutta olisi kiva, jos tuntisivat edes jotain painostusta, jos vaikka kiinnostuisivat lukemaan heille tungettuja lakiehdotuksia...

Ainakaan tällä meiningillä ihmisoikeustuomioistuimelta eivät työt lopu.

 

Edit: Itse teksti, en ole vielä saanut luettua kuin osan.

Hallituksen esitys 98/2010 (hirveä tekstipötkö)

PDF-versio (154 sivua, sama tekstipötkö kahdella palstalla, mutta kätsästi vertailu vanhan ja uuden lain välillä, mm. sivulta 87 alkaen).

Sivulta 91 vasta löytyy 2. pykälän uusi 15. momentti:

poliisimiesten havaitsemia tai poliisille
ilmoitettuja tietoja tapahtumista tai henki-
löistä, joiden tapahtumien tai henkilöiden
voidaan perustellusti epäillä olosuhteiden
taikka henkilöiden uhkailujen tai muun käyt-
täytymisen perusteella liittyvään rikolliseen
toimintaan (havaintotiedot);

 

16. momentti:


poliisilain 29 §:ssä tarkoitetut teknisen
valvonnan tietoja ja teknisin välinein toteute-
tun muun kuin jatkuvan tai toistuvan valvon-
nan tietoja (teknisen valvonnan tiedot).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Kalevi Wahrman

Miksi puhut Stasi- laista, eikö se ole historiaa. Käytännössä mainitsemaasi lainsäädäntöa löytyy ihan muualta tänäpäivänä.

Jukka Johansson

Et ilmeisesti ole tutustunut tuohon lakiehdotukseen. No, tässä tiivistelmä ja pohdintaa asiasta.

http://orwell1984.blogit.fi/hei-maailma/

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tuollaisen henkilörekisterin vapaa kerääminen ihmisistä, joita ei edes epäillä mistään, kyllä muistuttaa nimenomaan Stasin tekemisistä hyvin paljon. Oli motiivina tai tarkoituksena mikä tahansa, niin tämän avulla tullaan vahingoittamaan ihmisiä pelkkien huhupuheiden ja pärstävärkin perusteella, ilman että kukaan olisi vastuussa.

Ja Stasikin oli virallisesti ministeriö ja salainen poliisi, jonka tehtävänä oli "suojella puoluetta"... se ei ollut tavallinen poliisivoimat, ei valvomassa liikennettä tai järjestystä, ei selvittämässä tavallisia rikoksia.

Jukka Johansson

Näin se on. Ei epäillä, mutta ovat epäilyttävän näköisiä yms. Koskaan ei ilmeisesti saa itse edes tietää, että on jossain epäilyttävien listassa, ellei sitten silloin kun hakee työpaikkaa tai passia.

Haluaisin saada jostain käsiini sen kokonaisen lakiesityksen. Mistähän se löytyisi?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jukka,

http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=...

(hirveä tekstipötkö)

PDF:

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/?${APPL}=akirjat&${BASE}=akirjat&${THWIDS}=0.37/1326912457_455018&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

(154 sivua, ja vain marginaalisesti luettavampi)

Suosittelen PDF-versiota (voit vertailla, mitä vanhoista pykälistä muutettaisiin)

Jukka Johansson

Hautakangas. Apuvaa! Eihän tuollaista pysty lukemaan. Sen mitä jaksoin kahlata, niin siinä oli jo ties mitä kaikkea mahdollista ja mahdotonta kapulakieltä.

Poliisien urkinta ja rekisterijärjestelmä on huikean laaja. Ja nyt sitten halutaan yksi lisää?

Sakari Behm

Suomi on DDR:n jatkojalostusmaa.

Pertti Metsä

Jos nyt jo nettikeskustelut ovat herättäneet poliisille kanteluita, ajattele mikä sampo tämä on nettikiusaajille. Voi voi, kun poliittinen vihollinen saa nyt satikutia.

Jukka Johansson

Tuo on joko koomista tai pelottavaa, näkökannasta riippuen. Kerrostalokyttääjät taputtavat tietysti riemuissaan käsiään.

Mutta kuten usein on sanottu: "ei meillä rehellisillä ihmisillä ole mitään pelättävää." Voi jossain vaiheessa mieli muuttua, mutta mitä se sitten enää auttaa, kun nimet mustassa kirjassa, eikä tiedä miksi.

Juha Hämäläinen kirjoitti samasta asiasta pari päivää sitten.

http://juhahamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/943...

Sakari Behm

Avaa Jukka ihmeessä ensiyönä kotisi ovi, kun ei sinulla ole mitään pelättävää!

Pertti: Joku on aina vainon kohteena, nämä antaa pelkän tekosyyn sadisteille.

Jukka Johansson

Siteerasin näitä ihmisiä, jotka eivät näe tuossa uudessa lakiesityksessä mitään hälyyttävää.

Olli Polli

Meidän pitää hukuttaa kissalat tunnustuksiin ja kanteluihin. Antaa poikien purkaa 7 miljoonaa kantelua noin alkuun. Menee jokunen tovi !

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Mutta voisihan sitä ajatella niinkin, että kun poliisille on jo annettu aivan liikaa valtuuksia, on kohta jo aivan sama, mitä annetaan lisää.

Varsinkin, kun lakia rikkovaa poliisia ei Suomessa kovin helposti tuomita, eikä virkaakaan haittaa pikku töhryt.

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2010/numero-9...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012713079370_u...

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/06/huumepoliisi...

Poliittiset poliisit, kuten Paatero, käytännössä vaativat jo nyt silloin tällöin "vahingossa" harjoitettuja virkarikoksia laillisiksi, ja saavat vähän väliä tahtonsa läpi. Jopa niin helposti ja niin oikeudentajun vastaisesti, että on syytä epäillä, että he pystyvät kiristämään huipputason poliitikkoja.

Olli Polli

Mielestäni ainut keino lakkauttaa typerät lait on joukkotottelemattomuus.
Kaikille ei saa kirjoitettua sakkoja tai suljettua vankilaan.
Yleisesti moiseen tilanteeseen ajautuminen vaatii jonkun asteen kriisin.
Kriisin tottelemattomuuden laukaiseva aste riippuu pitkälti "hyvinvoinin" tasosta.

Esimerkkinä voisin kertoa että vielä kolme vuotta sitten lankoni Kreikassa sanoi: "on meillä rahaa, älä huoli" kun keskustelimme talouden näkymistä.
Ja nyt kadut palaa...

90-luvulla Suomi seisoi pakkasessa eduskunnan edessä. Kysy nyt ihmisiltä !
Veikkaan ettei löydy monta jotka jättävät "salkkarit" ja tulevat...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Näitä lakejahan ajetaan aina pelottelemalla jollain uhkaavalla ja harvinaisella rikollisuudella. Mutta lopulta niitä käytetään sakotusautomaatteina tavallisia ihmisiä vastaan, helpon "tuloksen" tekemiseen.

Nykykäytännön mukaan ketä tahansa voidaan epäillä jostain, ja suorittaa henkilöntarkastus tai kotietsintä vaikka vain ulkonäön tai olinpaikan perusteella.

Jos tehtävänä on vain "tehdä tulosta", varmaan houkuttaisikin tarkastaakin kadulla joka ainoa vastaantulija, ja käydä silloin tällöin tarkistamassa joka ainoa koti - kunhan vain tarpeeksi asioita on säädetty laittomiksi, ja poliisilla on tarpeeksi valtuuksia, useimpia voisi vähän väliä sakottaa jostain.

Pitäisikö ehdottaakin Yle-tyyliin poliisimaksua, jokaiselta yli 15-vuotiaalta pari päiväsakkoa kuukaudessa? Kumminkin kävelit punaisia päin, tai katsoit kännykkää ajaessasi!

Jukka Johansson

"Nykykäytännön mukaan ketä tahansa voidaan epäillä jostain, ja suorittaa henkilöntarkastus tai kotietsintä vaikka vain ulkonäön tai olinpaikan perusteella."

- Voiko todellakin lakien mukaan noin tehdä?

Olli Polli

Kaikki tietää että uusi "big bang" on tulossa. Se on vain ajan kysymys.

Tätä hetkeä varten täytyy virkavallan olla valmis. Valmius on valta tehdä "epäilyttävillä" ihmisillä mitä huvittaa.

Tavan "salkkariluokka" on "tyhmennetty" olla näkemättä/hahmottamatta mitä nurkan takana odottaa. Se haluaa "valvonnalla turvattua vapautta", jotkut jopa janoavat sitä. Tämä joukko ei voi kuvitella että laki voi iskeä omaankin isovarpaaseen.

Eihän meidän pojat mitään ole tehnyt. Noi naapurin kurittomat lättähatut, ne sen on "varmasti" tehnyt. Siinä Suomi-filosofiaa...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jukka:

"Voiko todellakin lakien mukaan noin tehdä?"

Ainakaan poliisi ei joudu siitä vastuuseen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään laitonta, ainoastaan olla väärässä paikassa väärään aikaan, tai näyttää epäilyttävältä.

Viherpeukku-poliisijutun edellä pidätettiin ja kotitarkastettiin ihmisiä, jotka kyseisessä liikkeessä asioivat, ilman mitään muuta todistetta kuin se, että "kumminkin sä olet narkkari". Tottahan joiltain heistä löytyi myös huumepuskia, mutta useita viattomiakin ratsattiin. Kämppä ylösalaisin, ettei olisi tullut turhaan käytyä...

Aiemmin linkittämäni "Kioskilta sossuun" kannattaa lukea myös, lukija on vaan hyvä ja korvaa ne takkutukat jollain ominaisuudella, mikä omassa olemuksessa saattaisi herättää epäilyksiä.

http://www.suomenkannabisyhdistys.org/index.php?op...

Minut on hiusteni ansiosta henkilöntarkastettu kaksi kertaa, sitten päästetty menemään, koska en ollut rikollinen. En voi sanoa, että semmoinen touhu nostaisi turvallisuudentunnettani tai luottamustani viranomaisiin.

Jukka Johansson

Hautakangas

""Voiko todellakin lakien mukaan noin tehdä?"

Ainakaan poliisi ei joudu siitä vastuuseen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään laitonta, ainoastaan olla väärässä paikassa väärään aikaan, tai näyttää epäilyttävältä."

- Sitä lakipykälää kaipaisin, joka niitä oikeuttaa tekemään noin. Nythän tuo stasi-laki ei ole vielä edes esittelyssä. Eli onko se sitten vaan kirsikkana kakun päällä, vaikka poliisi on ilman lakipykäliä tehnyt lainvastaisia pidätyksiä ja ratsioita?

"Viherpeukku-poliisijutun edellä pidätettiin ja kotitarkastettiin ihmisiä, jotka kyseisessä liikkeessä asioivat, ilman mitään muuta todistetta kuin se, että "kumminkin sä olet narkkari". Tottahan joiltain heistä löytyi myös huumepuskia, mutta useita viattomiakin ratsattiin. Kämppä ylösalaisin, ettei olisi tullut turhaan käytyä..."

- Oli tuosta juuri vajaa viikko sitten erään chiliharrastajan (ei kasvattajan) kanssa juttua ja kyllä siinä päätä pyöriteltiin. Mistä suomalaiset kauppiaat chilinsä saavat, jos niiden kasvattaminen on Suomessa kielletty?

"Aiemmin linkittämäni "Kioskilta sossuun" kannattaa lukea myös, lukija on vaan hyvä ja korvaa ne takkutukat jollain ominaisuudella, mikä omassa olemuksessa saattaisi herättää epäilyksiä."

- Luin kyllä sen. Pelottavaa touhua. Minua ei ole koskaan ratsattu ulkonäön perusteella. Ehkä olen niin pelottavan näköinen, ettei ne uskalla tai sitten vaan niin vanha prehju, että ne ajattelee, ettei tuo nyt ainakaan chiliä tai kannabista kasvata. Pitäiskö väsätä rastat ja katsoa kuinka käy?

"Minut on hiusteni ansiosta henkilöntarkastettu kaksi kertaa, sitten päästetty menemään, koska en ollut rikollinen. En voi sanoa, että semmoinen touhu nostaisi turvallisuudentunnettani tai luottamustani viranomaisiin."

- En ole vuosikymmeniin luottanut viranomaisiin. Jos ne ei valehtele, niin ainakin jättävät kertomatta. Tiedän useammankin tapauksen 80-luvulta, jossa ihan harmittomat hieman juopuneet tai jopa ihan vesiselvä ihminen vietiin putkaan epäiltynä, niin mistä. Laillisen alkoholin juomisesta.

Ainoa poliisiryhmä, joka minulta tunnustusta saa, on nuorisopoliisit. On niitä hyviä yksilöitä varmaan muissakin, mutta ikävä kyllä joukkoon mahtuu jos jonkinlaista Ramboa.

Jukka Johansson

Mit kertoo nykytilanteesta se, että Mikko Niskasaari bannattiin täältä? Keneltä tuli käsky? Hän kirjoitti asioista, jotka tuntee ja joista hän laittoi dokumentit. Kai se sitten oli liian isoille varpaille astumista.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ei liian isoille, vaan liian peppukipeille varpaille.

Jyri Terttu

Mistäpä me tiedämme, millaisia rekistereitä meistä pidetään tälläkin hetkellä? Vai onko parempi olla tietämättä?

Olli Polli

Meinaatko että patsastelet asemalle sisään ja kysyt: pidättekö minua epäilyvättänä ?
Ystävällinen poliisi tiskin takana näpyttelee koneeseen sossut ja sanoo: kyllä !
Kysyt: miksi ?
Poliisi hymyilee leveästi sanoessaan: Koska tulit kysymään ;-)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Henkilörekisterin tietosi voit tarkistaa vaikka pankkitunnuksilla Internetistä.

Poliisin rekistereitä on jo nyt paljon, on myös epäiltyjen rekisteri; mutta sinne päästäkseen täytyisi ainakin periaatteessa oikeasti olla jostain epäilty.

Tuolla luetteloa asioista, joista poliisi nyt saa pitää kirjaa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikosrekisteri

Nämä vain eivät riitä, kun pitäisi olla vielä epäilyttävienkin rekisteri...

Olli Polli

Tämä on suunta kaikkialla. Meidät on laitettava eri "blogeihin", että tiedetään keneen iskeä ensiksi.

Tosiasia on kuitenkin että käsissäni on vain oma elämäni. Vain sen suuntaa voin muuttaa yksin. Tietysti esimerkiläni voin vaikuttaa johonkin toiseenkin, mutta muuttaa en voi ketään toista.

Suomen kansa on pilkottu jo pelkästää puolueilla ja taloudellisilla statuksilla niin pieniin joukkoihin ettei riittävää konsensusta saa aikaan kuin suuri järistys.

Olli Polli

Minä luulen ettei miellä ole suuria vaikkuttamisen mahdollisuuksia.

Vaikuttaa siltä että meidän olemassa olo on jo uhka yhteiskunnalle.

Liian paljon onnettomia ja tyytymattömiä ihmisiä ja valtaa pitävät pelkää.

Mainio esimerkki tulee euroopan levottomuuksista. Suomi valmistautuu samaan.

Pressan vaalien jälkeen on joukkoa kadulla, kun kiristykset alkaa tosissaan... joskus kai suomalaisenkin silmät aukeaa ja maltti loppuu ?

Anis Harran

Mielenkiintoista että nyt vihapuhekohun jälkeen kaikenlaiset uusfasistit ovat yhtäkkiä huolestuneet epäilyttävien rekisteröimisistä, kun tähän asti he ovat muiden hysteerikkojen kera huutaneet valtuuksia rekisteröidä muslimeja ja moskeijoissa kävijöitä ja keränneet itse nettisivuillensa rekisterejä suvaitsevaisista "maanpettureista".

Itse olen tietysti kaikenlaista mielivallan ja Stasi-yhteiskunnan lisäämistä vastaan, koska tällaiset rekisterit ja tiedot päätyvät AINA lopulta vääriin käsiin. Joko niin että viranomaiset käyttävät niitä väärin, ne luovat korruptiota tai sitten ne vain vuotavat rikollisille silkan ammattitaidottomuuden vuoksi.

Kannattaa myös muistaa, että mitä enemmän viranomaisia kuormitetaan turhilla nollatietotulvilla, sitä vähemmän resursseja jää oikeasti vaarallisten ja rikollisten tyyppien jäljittämiseen. Varsinkin kun nämä juuri ovat niitä, jotka osaavat peittää jälkensä, vaihtaa nimensä, väärentää paperinsa ja esiintyä muiden ihmisten nimillä ja henkilötiedoilla.

Olli Polli

Uusfasisti on loukkaava käsite normaalista suomalaisesta miehestä joka käy keskustelua toisten kanssa päivänpolttavista kysymyksistä !!!!!!!!!

Saattaa myös Anis Harran löytyä parilta listalta ;-) ja jatkossa yhä useammilta ???????????????????

Jos vielä yleistät kaikki uusfasistien alle saatan minäkin muuttua sellaiseksi. Pidä varasi/sanasi ;-)

Anis Harran

En tarkoittanut uusfasistilla nimenomaisesti sinua vaan ajattelin enemmänkin eräitä poliittisia henkilöitä. Islamofobisessa blogosfäärissä on innokkaasti oltu vaatimassa muslimien ja heidän "hyysääjiensä" rekisteröintiä, eristämistä ja kategorisointia eri petturiluokkiin.

Fasismille ja siten myös uusfasismille on luonteenomaista kritiikitön suhtautuminen univormupukuiseen viranomaismielivaltaan. Myös Breivik vetosi manifestissaan Euroopan armeijoihin ja poliisiorganisaatioihin vallankaappausten toteuttamiseksi, minkä jälkeen alkaisi ankara stasimainen rekisteröinti, kategorisointi, näytösoikeudenkäynnit ja teloittaminen.

Ja minä löydyn takuulla monelta ikävältä listalta useammastakin maasta, josta muutamaan minulla tuskin on asiaa ennen kuin valta on vaihtunut. Mutta mitä suomalaisiin tulee, siinähän listaavat. Niin kauan kuin tässä maassa on laillinen järjestys ja toimiva oikeuslaitos, minulla ei ole henkilökohtaisesti aihetta muuhun huoleen kuin yllä kuvaamaani huoleen mielivallasta, korruptiosta ja ammattitaidottomuuden aiheuttamista vuodoista.

Toinen asia on se, mitä tapahtuu jos valtaan pääsisivät ihmiset, joilla ei ole alkeellisintakaan kunnioitusta demokratiaa ja oikeusvaltiota kohtaan. Uusfasistit ovat juuri tällaisia ihmisiä, mutta niin ovat myös bolshevikit ja ääri-islamistit. Siksi näiden ihmisten riehumista, salahankkeita ja kuoppien kaivamista pitää aktiivisesti paljastaa ja sitä suuremmin jos mukana on kytköksiä viranomaisiin, valiokuntiin tai päättäjiin.

Idealistina uskon että paras suoja pahalta matrixilta on se, että kansakunnan fiksut ja varsinkin luovat dynaamiset nuoret ovat hereillä ja valppaina. Kyynikkona olen sitä mieltä että yhteiskunnan valtarakenteet ja varsinkin valtion pelisäännöt kannattaa aina luoda sellaisiksi, että niistä selviää hengissä ja vapaana siinäkin tapauksessa että pahimmat viholliset pääsevät päättäviin asemiin. Tämä kannattaisi kaikkien niiden muistaa, jotka tuntevat houkutusta sensuuriin, kieltoihin, valvonnan lisäämiseen yms - kovin nopeasti ase laukeaa omaan jalkaan.

Olli Polli

Anis: En usko että pääsemme koskaan siihen ideaaliin tilanteeseen jossa jokainen ihminen ymmärtää, että kaikilla on takalisto kahdesta palasta ja välistä löytyy sitä itseään. Suotte kai anteeksi proosallisuuteni ;-)

Aina löytyy joku joka haluaa ylemmäs kuin toinen. Ylemmäksi toista pääsee käsityksessäni vain toisen olkapäille kiipeämällä ja se jo itsenään on alistamista.

Ja kuten tuli jo sanottua meidät pilkotaan joukkoihin hallinnan helpottamiseksi...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Anis:

"yhteiskunnan valtarakenteet ja varsinkin valtion pelisäännöt kannattaa aina luoda sellaisiksi, että niistä selviää hengissä ja vapaana siinäkin tapauksessa että pahimmat viholliset pääsevät päättäviin asemiin."

No juurikin tarkalleen näin!

Suomessa tässä onnistuttiin varsin hienosti kymmenien vuosien ajan, mutta nyt ei enää aina siltä tunnu. Päättäjät ovat liian idealisteja, liian uskovia omaan mahtiinsa. Ja kansa alkaa olla aika hyvin hajotettu ja hallittu.

"Omien" päättäjien tyhmyyksiä kannustetaan puolin toisin ilman kritiikkiä, ja vastapuolta vihataan samanlailla esimerkiksi "vihervasemmiston" ja "fasistien" leireissä. Vielä muutama vuosi sitten moinen olisi naurattanut parodiana...

Anis Harran

Juha, joukkoihin pilkkomisen lisäksi myös yleistäminen on tapa alistaa. Ihmiset ovat yksilöitä ja voivat itse päättää mihin joukkoihin kuuluvat. Siihen ei tarvita pykäliä ja polttomerkkejä. Useimmat meistä kuuluvat joka tapauksessa moniin eri joukkoihin, vaikka kuvittelisivatkin välillä että joku joukko on "kansankokonaisuus" tai "luonnollinen".

"Aina löytyy joku joka haluaa ylemmäs kuin toinen. Ylemmäksi toista pääsee käsityksessäni vain toisen olkapäille kiipeämällä ja se jo itsenään on alistamista."

No jaa, jotkut ovat mieluummin päällä ja toiset alla, eikä se ole välttämättä alistamista. Kolmannet haluavat mieluummin kulkea rinnakkain, neljännet peräkkäin. Ongelmia tulee lähinnä siinä jos kunkin ihmisen paikkaa yrittää joku ulkopuolinen väkisin määrätä.

Anis Harran

Ville: "Suomessa tässä onnistuttiin varsin hienosti kymmenien vuosien ajan, mutta nyt ei enää aina siltä tunnu. Päättäjät ovat liian idealisteja, liian uskovia omaan mahtiinsa."

Tämä on erittäin hyvä huomio. Tuntuu tosiaan että päättäjiksi on päässyt mielikuvituksettomia idiootteja, joilta puuttuvat kaikki rokotukset totalitarismin eri muotoja vastaan. Reaktiivinen hysteria rehottaa molemmilla puolilla eikä ollenkaan ymmärretä että ne hysteeriset reaktiot aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin apua siihen mihin niiden nyt pitikään auttaa.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

En ole uusfasisti mielestäni, enkä kyllä vaadi kenenkään rekisteröintiä.

Noita yksityishenkilöiden pitämiä rekistereitähän kyllä on kielletty, koska ne loukkaavat yksityisyyttä. Mutta nyt poliisin pitäisi muka saada pitää rekisteriä yhtä heppoisin perustein. Vahva epäilykseni on, että jotain tällaisia pidetään nyt jo, muuallakin kuin komisarioiden korvien välissä.

Niitä vain ei saa virallisesti käyttää missään, joten uutisissa kerrotaan että "poliisi osasi ratsata auton omien keinojensa perusteella"... siitä ei tietenkään edes uutisoida, jos syytön ratsattiin.

Tässä on kuitenkin esimerkki "uusfasistien" harjoittamasta sensuurista:

http://natsivahti.blogspot.com/2012/01/perussuomal...

Eli joku kerää kuvakaappauksia vihapuheesta Facebookissa, sitten levittää niitä edelleen Facebookissa, ja lopulta ilmeisesti itse vihapuhujat ilmiantavat tämän, jotta Facebook sensuroisi kyseiset linkit. Joissa siis on heidän omaa julkista tekstiään.

Anis Harran

Mieleeni ei tulisi piraatin syyttäminen uusfasistiksi, katso ylläoleva kommenttini Juha Hämäläiselle.

Natsivahti on mielestäni erinomainen tapa paljastaa uusfasistien vihapuhetta ja vihanlietsontaa. Kysehän on tosiaan heidän itsensä julkaisemista teksteistä, joten iniseminen on ihan turhaa. En huomaa että Natsivahti olisi missään kohdin väärentänyt tai vääristellyt sitä mitä natsit ovat öyhöttäneet. Tällaisessa kansalaisvigilantismissa ei ole mitään väärää, varsinkin kun aineisto on alkuperäismuodossaan. Kyse ei ole minkään kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta.

Netissä on miljoona sivustoa, joiden ainoana toimintamuotona on syöttää aineistoa raiskauksista, rikoksista, huhuista ja videoista, joissa on "monikulttuuriaspekti". Tällä tavoin pyritään vihanlietsontaan ja yleistämiseen. Raiskauksien ja rikosten torjunnasta ei ole kyse vaan niiden käyttämisestä hyväksi syyttömien leimaamisessa. Kyse on eri asiasta kuin kerättäessä ja julkaistaessa tietoa rikollisesta toiminnasta, esim vihakiihotuksesta. Se on parempi vastatoimi kuin kömpelö lakisääteinen sensuuri.

Jyri Terttu

Varmaan on olemassa useita Jihad-vahtejakin. Salaisia ja julkisiakin.

Anis Harran

Jos tiedossasi on hyviä jihadwatch-saitteja Suomessa niin kerään mielelläni linkit. Ulkomaisia on kyllä ihan riittämiin.

Nämä ovat hyviä islamofobisten kiihotuskanavien seurantasivuja, mutta perspektiivi on jenkkiläinen:
http://www.loonwatch.com/
http://www.islamophobiatoday.com/

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Olin lakia nopeampi ja ilmiannoin jo itseni :D

Tosin jouduin oikein pinnistelemään saadakseni tylsän keski-ikäisen paksukaisen kuulostamaan epäilyttävältä...

Valjuksi jäi pentele mutta hurrrja olen (tai sitten en)

Mutta jokainenhan meistä epäilyttävä on

Sinä ja minä - Minä ja sinä

Toimituksen poiminnat