hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kasville (kansallis)valtiota

Jos aivan ensiksi jätettäisiin se kansallis-etuliite pois ja puhuttaisiin vain valtioista. Hallintayksiköistä, kuten tästä vajaa sata vuotta sitten kasaan harsitusta Suomesta. Ja jos puhuttaisiin vähän siitä, mitä demokratia ylipäätään tarkoittaa.

Sveitsiläisillä siis on joka ainoassa kantonissa päättäjät, jotka he ovat itse valinneet ja ansainneet. Sveitsin päättäjät ovat paljon lähempänä äänestäjiään kuin oikeastaan missään muualla Euroopassa. Ja kaikesta päätellen tekevät paljon parempia päätöksiä, ainakin äänestäjiensä kannalta, vaikka eivät ehkä globalistien näkökulmasta.

 

Voin oitis lakata käyttämästä sanaa "kansa", jos se loukkaa ihmisiä tai herättää jotain rasismia. Alan puhua vain kansalaisista.

Me kansalaiset siis äänestämme poliitikot valtaan, ympärillämme olevassa demokraattisessa valtiossa. Näiden poliitikkojen tulisi olla mahdollisimman lyhyessä lieassa, kuin koirat. Heidän tehtävänsä on ajaa meidän etuamme, ja käyttää heille antamaamme valtaa meidän hyväksemme. Ja olla vastuussa meille, äänestäjilleen, eikä kenellekään muulle.

Ja olla vastuussa nimenomaan relevanteista, omia kansalaisiaan koskevista asioista.

Aivan sama, jos rajat ympärillämme ovat randomilla hutaistut historian typeryyksien tuoksinassa, ja aivan sama, montaako eri kansalaisuutta tai kieltä tämänhetkinen valtiomme sisältää. Meillä kaikilla pitäisi olla oikeus lähipäättäjiin, jotka itse valitsemme, ja joihin voimme luottaa.

Jos meillä suomalaisilla ei olisi valtaa näiden vuosikymmeniä sitten sudittujen rajojen sisällä, täällä olisi nyt asiat paljon huonommin.

Ja jos mahdollisuutemme elää täällä omavaraisesti tuhottaisiin, edes välttämättömän ruuan tai energian osalta, olisi aivan sama, vaikka olisimme osa Ruotsin tai Venäjän imperiumia. Meillä ei olisi enää valtaa asioihimme, ja olisimme pelkkiä hyväksikäytettäviä jollekulle muulle.

 

 

Pienen hallintayksikön idea on nimenomaan se, että miljoonien ihmisten etua ei voida vain lakaista syrjään jonkun heitä koskemattoman, heille täysin turhan tavoitteen edistämiseksi. Kuten Neuvostoliitossa tehtiin, tai kuten Yhdysvalloissa tehdään. Tai Kiinassa. Tai monessa, monessa muussa paikassa.

Tuota syrjään lakaisemista on täällä nyt harrastettu parikymmentä vuotta hyvin avoimesti ja johdonmukaisesti. Päättäjämme ovat kernaasti antaneet, tai osaamattomasti myyneet, sekä oikeuksiamme, että hyvinvointimme perusedellytyksiä - mikä on annettu suuryrityksille, mikä ulkomaille.

Kilpailukykymme, kansallisomaisuutemme (hyi mikä sana), hyvinvointiyhteiskuntamme ja yksilönvapautemme on revitty alas, todellakin poljettu maahan pitkin haisevaa Impivaaran tunkiota. Ja lisää samaa on luvassa.

Ihmekö, jos tässä tilanteessa jo tyhmimmät herkeävät arvokonservatiiveiksi, leimaavat vähemmistöjä syntipukeiksi, ja suvaitsevaisuus on huono-osaisten keskuudessa vetänyt vuosikymmeniä takapakkia? Ihmekö, jos jotkut hörhöilevät jo kansallissosialismista?

Minuakin tämä kehitys vituttaa suuresti, mutta pidän siitä vastuussa nimenomaan ahneuden sumentamia päättäjiä, jotka ovat toimineet milloin globalismin, milloin "vapaan talouden" nimissä. Useimmiten kuitenkin rahakkaiden kaveriensa sanelemina ja ohjailemina.

 

Nykydiskurssissa "nationalismin" vastakohtana on tietysti "suvaitsevaisuus". Tämän naittaminen samaan kasaan demokratian vähentämisen ja etäistämisen, ja (voisi sanoa) valtiopetoksen kanssa on pelkkää silmänlumetta. Vähemmistöt joutuvat pikemminkin huonompaan asemaan, kun koko kansaa silmään kusevat luikurit ottavat heidät siipensä alle, maskoteikseen. Osoittaakseen, että kyllähän me olemme hyviä ihmisiä.

Ehkä tämä on tarkoituskin? Hajottaa ja hallita tyhmiä äänestäjiä?

 

Toivon, että viisaitakin vielä riittää.

 

(Kirjoitan vastauksena Jyrki Kasville, joka ei vastaa bloginsa kommentteihin. Jospa tänne voisi joku vastatakin. Erimieliset vastaukset kiinnostavat eniten.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tiedostan kyllä, että emme ole kovinkaan omavaraisia enää. Tiedostan, että olemme "globaalisti verkostoituneet" luopumalla monista omista mahdollisuuksistamme ja vapauksistamme, ja suuresta osasta omaisuuttamme ja päätäntävaltaamme. Mutta näissä asioissa ei ole mitään ylistettävää, ja niitä tulisi pyrkiä korjaamaan pikemminkin kuin pahentamaan.

Sen sijaan, että valtaa keskitetään pois Suomesta, sitä tulisi hajauttaa. Jos kerran on hyvä elää liittovaltiossa, niin tehdään Suomesta liittovaltio, sen sijaan, että alistutaan vailla valtaa olevaksi osavaltioksi jollekulle muulle.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olipa oiva kommentti tuolle Capsella pursapastorikselle.
Tosin minulle ei aivan selvinnyt se kirjoituksen ydin ja todellinen sanoma. Oliko se se, että Suomi tulee jakaa osavaltioiksi ja niissä kussakin toimia kuin Sveitsissä? Tietenkin kaikkialla ja kaikenaikaa on ehdottomasti oltava suvaitsevainen.

Vai oliko varsinainen ydin jotain muuta?

Suvaitsevaisuus on käytännössä joskus hyvin vaikeaa. Pitääkö minun olla aina ja niin suvaitsevainen, että minä hyväksyn ainoastaan sinun määrittelemän sisällön suvaitsevaisuudelle?

Pitääkö meidän suvaita myös suvaitsemattomuutta? Missä ovat rajat? Kuka määrittelee ne? Perustetaanko Suomeen suvaitsevaisuusylihallitus, jonka ylijohtajana on Jyrki J.J.Kasvi?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kasvin mukaan ongelma olisi haikailla minkäänlaisen kansallisen edun perään. En kyllä tajunnut oikein, minkä perään hän sitten haikaili.

Suvaitsemattomuuden suhteen yritin vain spekuloida, mistä sitä sikiää lisää.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tämä em. J.J.J. Kasvi kirjoittaa juuri niin kuin
rupusakki maansa myyjien odottaakin kirjoittavan.

Eipä Hautsin sanomaan ole juurikaan lisäämistä.

supizeniläinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Aina ei ole aikaa päivystää 24/7 kommentoimassa kommentteja. Elämää kun on muutakin. Omasta mielestäni olen vastaillut ihmisten kommentteihin vuosien kuluessa varsin aktiivisesti.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kappas, enpä minäkään päivystänyt tätä kirjoitusta muutamaan päivään.

Kaipaisin kuitenkin ihan oikeaa vastausta. Mikä (meille, elinaikanamme) edullinen vaihtoehto itsekkäälle "käpertymiselle" on edes olemassa? Miten me voimme vaikuttaa edes omaan kohtaloomme, jos olemme vain viiden miljoonan asukkaan osavaltio jossain satojen miljoonien ihmisten unionihärpäkkeessä?

Tahtoo sanoa, että me pystymme päättämään vain omista asioistamme siten, että voimme olla edes melkein tyytyväisiä. Emme voi päästää muita päättämään asioistamme, tai meidät ryöstetään (ks. erinäiset vaikutusvaltaiset pörssiyritykset, tai koko eurovaluutta tällä hetkellä). Emmekä myöskään voi päättää muiden asioista, vaikka miten tarkoittaisimme hyvää.

Hyvin rajoitetusti ja hetkellisesti voimme puuttua räikeimpiin epäkohtiin. Esimerkiksi merirosvouksen torjunta on mielestäni OK. Rauhanturvaaminen, eli sotimisen ja tappamisen estäminen myös - mutta vain niin kauan, kun se tehdään pyyteettömästi ja puolueettomana.

Sen sijaan nukkehallitusten, ja ihmisiä kiduttavien ja massamurhaavien supervaltojen tukeminen, kuten nyt Afganistanissa, ei todennäköisesti lopulta johda mihinkään hyvään. Moisesta pitäisi sanoutua selvästi irti.

Toimituksen poiminnat