hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Ilmiantoja ja mielivaltaa

Iltalehti on tällä viikolla kaivanut esiin jo useamman poliisijutun, joissa kansalaiselle on koitunut hankaluuksia pelkästään ilmiannon seurauksena, ja ilman todisteita. Autoilijoita mitä ilmeisimmin sakotetaan vain silminnäkijöiden kertomusten perusteella, minkä ei edes pitäisi olla mahdollista.

Tänään ylijohtaja Paatero väittää, että kyllähän ne poliisit tietävät mitä tekevät. "Kaikki yksityiskohdat eivät ole olleet julkisuudessa".

Mitkähän yksityiskohdat? Onko joitain todisteita pimitetty? Jos on, niin sitten pimitetään ilmiselvästi myös virkavirheitä."Ainakin oikeuslaitokseen voi luottaa"

Suomessa sakoistaan valittava ei yleensä saa oikeutta käräjäoikeudessa, vaan lähes millainen tahansa syyte menee läpi. Prosessi kestää kuukausia ja maksaa tuhansia euroja, eikä vapauttavaa tuomiota tule juuri kenellekään. Hovioikeus saattaa lopulta palkita ne, jotka tosissaan jaksavat viedä asioita eteenpäin, mutta siitäkään ei ole mitään takeita.

Millaisessa yhteiskunnassa vihaisten tai vainoharhaisten kanssaihmisten ilmoitukset riittävät syyksi tällaiselle kiusanteolle lainvalvojien ja oikeuslaitoksen taholta?DDR:ssäkö me asumme?

Nykypäivänä, siis, jos joku kanssaihminen epäilyttää, tai muuten vain vituttaa, niin senkuin vinkkaat Stasille!

Hiljattain yksinhuoltajaäidin koko koti sotkettiin, asukasta kuulematta ja tämän poissaollessa, koska lastenhoitaja oli löytänyt suljetusta rasiasta epäilyttävää jauhetta: lemmikkikoiran tuhkat.

Tässä tapauksessa täysin asiattomasti toiminut poliisi kai, ehkä, sentään tutkii lastenhoitajaa perättömästä ilmiannosta.

Alunperin, kodin tuhoamisen sijaan, olisi pitänyt riittää tutkia vain tuo epäilyttävä jauhe, ja sitten pidättää kyseinen hoitaja epäiltynä suoraan murtovarkaudesta ja kunnianloukkauksesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kohta kai autoilijat haluavat satelliittipaikannusta vain voidakseen todistaa, että eivät syyllistyneet rikkeisiin, joista heitä syytetään... ilman todisteita.

Kalle Virtanen

Olen jo ehtinyt haaveilla navigaattorista, joka tallentaa nopeuden ja koordinaatit väärin toimivien kameratolppien varalle. Toisaalta ei välttämättä hyötyä. Poliisi sakottaa todisteista huolimatta, jos tahtoo.

kati sinenmaa

Amerikassa muuan autoilija pystyi todistamaan oikeudessa poliisin antaman ylinopeussakon olevan mielivaltaa, kun hänellä oli älykännykässä tallentava navigaattori päällä, josta saatiin auton nopeus selville.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tällaisen ominaisuuden saa useimpiin älypuhelimiin, jopa täysin ilmaiseksi.

Jorma Laine

On aika hakusessa, auttasisko tuonkaltainen laite yhtään mitään. Miksikö?

Poliisille ja oikeuslaitoksellepolisin käyttämä laite on ehdoton auktoriteetti. Se on aina oikeassa ja toisaalta siviililaitteet on "epätarkkoja ja tarkastamattomia."

Jouduin viimekesänä kameran väläyttämäksi. Nopeutta oli HA:n nopeusmittarin JA navigaattorin mukaan 84 km/h. Sakko kirjoitettiin 99 km/mukaan koska heidän kameransa näin väitti.Kirjelmöin asiasta ja pyysin laitteen tarkastusta, mutta tuloksetta; Se oli juuri kuulemma ollut tarkastuksessa. Tämä "Juuri" oli sittemmän selvityksen mukaan n. 6 kk aiemmin (tarkastusväli on n. 2 vuotta).

Että tälläinen nyanssi tähän..

kati sinenmaa

Onneksi Poliisi sentään osaa priorisoida asiat tärkeysjärjestykseen:

Lainaus:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/iso-por...

"Iso porukka varasteli röyhkeästi liikkeessä
Osa harhautti myyjää, toiset kantoivat ruokaa ulos 2.11.2011 18:23

Poliisi pysäytti viikonloppuna Koillis-Savossa 12 henkilön ulkomaalaisporukan, joka röyhkeästi varasteli liikkeestä ruokaa ja tavaroita keskellä päivää.

Porukka osasi hyvin englantia ja saksaa. Poliisi kuulusteli heidät teoista, mutta koska teko ei ollut tuon vakavampi, heidät laskettiin tapauksen selvittämisen jälkeen vapaaksi. Tiedossa ei ole tällä hetkellä, minne porukka jatkoi matkaansa."
.

Ei auta, vaikka poliisille tehtäisiin kansalaisilmoitus ulkomaalaisista, koska silloin poliisi osaisi hoitaa homman, eli laittaa ilmoituksen tekijän vankilaan. Vain silloin poliisi kiittää ilmoituksen tekijää, kun ilmoitus koskee kantasuomalaista.

Harri Rautiainen

"Poliisi kuulusteli heidät teoista, mutta koska teko ei ollut tuon vakavampi, heidät laskettiin tapauksen selvittämisen jälkeen vapaaksi."

Ei ehkä poliisin vika, mutta jossain on nyt mätää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomi on viranomaisrikollisuuden paratiisivaltio, kyseisessä tapauksessa asia tulee erinomaisesti ilmi. Lastenhoitaja siis tutkii perheen suljetutkin paikat ja tekee itse kuvittelemistaan asioista poliisille ilmoituksen, poliisi tulee ja tutkii ja sotkee koko asunnon käytönnössä aivan aiheetta!

Niin lastenhoitaja kuin poliisikin kuuluisi syytetyn paikalle vastaamaan teoistaan, mutta tätähän me emme tule ikinä näkemään!

Omassa asunnossani kävi taloyhtiön toimesta palovaroittimen asentaja ja muutaman päivän päästä sain taloyhtiöltä kirjeen jossa asuntoni kerrottiin olevan epäsiisti, kirjeessä oli päivämäärä jolloin isännöisijä kertoi tulevansa tarkastamaan asuntoni.

Annoin isännöitsijän tulla tarkastamaan asuntoni ja kun hän oli todennut ilmoituksen perättömäksi, aloin kyselemään kuka ilmoituksen oli tehnyt. Isännöitsijä kertoi ettei hänellä ole oikeutta kertoa ilmoittajaa, johon minä vastasin että nimettömiä ilmiantoja ei ole yksinkertaisesti oikeutta tehdä. Jatkoin myös että kun ilmoitus on johtanut toimenpiteeseen, niin minulla on täysi oikeus saada tietää ilmoituksen tekijä, vaqrsinkin kun ilmoitus on ollut perätön. Tästä huolimatta isännöitsijä ei tietoa minulle antanut!

Soitin tietosuojavaltuutetulle ja kysyin asiaa ja hän oli täysin samaa mieltä kanssani, kun ilmoitus johtaa toimenpiteeseen, on ilmoituksen kohteella aina oikeus saada tietää kuka ilmoituksen teki!

Nyt soitin isännöitsijälle ja pyysin uudestaan tietoja, kerroin myös hänelle tietosuojavaltuutetun kannan asiaa ja annoin hänen nimensä ja puhelinnumeronsa. Tästä huolimatta en saanut tietää ilmoittajan nimeä!

Vein asian poliisille tutkittavaksi ja ilmoitin poliisillekin tietosuojavaltuutetun kannan asiaan ja annoin heillekin tietosuojavaltuutetun nimen ja yhteystiedot.

Tästä huolimatta asiasta tuli tutkimattajättämislausunto, enkä ikinä saanut tietää ilmoituksen tekijän henkilöllisyyttä, vaikka tiesinkin sen olevan palovaroittimen asentaja! Mutta tällä tolalla on kansalaisten oikeudet, laissa ne on määritelty ja toteutuksesta ei huolehdi kukaan!

Huvittavinta oli että se mikä palovaroittimen asentajaa ärsytti asunnossani oli tupakansavu ja siitä tämä ilmoitus! Asentajaa ilmeisesti häiritsi että poltan kotonani silloin kun hän on asentamassa palovaroitinta!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tuosta asekauppiaan tapauksesta tulee mieleeni erään ystäväni tapaus!

Ystäväni joka on ikänsä työssäkäynyt ja täysin ilman rikosrekisteriä tuli eräänä päivänä kotiin ja koko koti oli aivan sekaisin, pöydällä oli lappu jossa kerrottiin poliisin tekemästä kotietsinnästä.

Ystäväni asunnossa oli käynyt patterien säätäjä ja oli nähnyt huoneistossa olevan replika konekiväärin ja ilmoittanut asiasta poliisille. Ja kuten aloituksessa esillä olevassa tuhkausasiassa, niin myös tässä tapauksessa, poliisi ei tyytynyt tarkastamaan vain konekivääriä replikaksi, vaan tutki ja mylläsi koko asunnon perusteellisesti ja aivan tarpeettomasti!

Demokraattisessa oikeusvaltiossa ei kyllä toimita näin!

Timo Härtsi

Itsellä tulee mieleen perättömät raiskaussyytökset ja ilmoitukset tai perättömät lastensuojeluilmoitukset. Voidaan tehdä ihmisille aivan uskomatonta kiusaa ja harmia.

Käsittämättömintä tässä perättömien ilmoitusten tehtailussa on se, että kukaan ei tunnu joutuvan minkäänlaiseen vastuuseen vaikka jäisi kiinni. Joku mummohan tuomittiin vastikään ja hän sai jonkinlaisen tuomion vasta senjälkeen kun oli riivannut ja piinannut useita ihmisiä useiden vuosien ajan tehden heidän elämästään helvettiä.

astrid mustonen

Aikas hauskaa. Jossain nettiuutisissa oli kirjoitus poliisien etsivän fb:ssa ideoita kansalaisilta "turhista vähennettävistä työtehtävistä". Liittyen säästötoimintaan, tietysti.

Tuossa ylhäällä Hautakangas kirjoittaa; "Tänään ylijohtaja Paatero väittää, että kyllähän ne poliisit tietävät mitä tekevät..."

Ok. Ei taida kyllä oikein tietää. Luulemista ja mielikuvittelua ainakin perustasolla. Tälläisen kuvan kieltämättä saa lukiessa nettiä ja lehtiä. (Paitsi se yksi nettipoliisi, jolla taitaa olla realistinen kuva tilanteistaan.)

miettii helenmutsi:)

Toimituksen poiminnat