hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Persut käyvät rasismia vastaan?

Luinpa tänään Kansan Uutisista, että kaikki eduskuntapuolueet olivat kirjoittaneet jonkin "rasisminvastaisen peruskirjan". Myös perussuomalaiset. Tämä jos mikä oli mielenkiintoista! Vei hetken löytää tuo "peruskirja" - sitä kun ei ollut suomeksi yhtikäs missään. Ihmisoikeusliitto sen ystävällisesti tarjoaa englanninkielisenä PDF:nä:

http://www.ihmisoikeusliitto.fi/images/pdf_files/Peruskirja_allekirjoite...

Ensimmäinen sivu on lähinnä puisevaa lakitekstiä, josta (hutaisten) käänsin iloksenne pätkän:

Huomioiden kansainväliset ihmisoikeussopimukset, jotka on allekirjoitettu ja ratifioitu kaikissa EU:n jäsenmaissa, erityisesti YK:n kaikenlaisen rodullisen syrjinnän poistamissopimuksen,

Huomioiden tämän sopimuksen ensimmäisen artiklan, joka määrittelee rodullisen syrjinnän "kaikeksi erotteluksi, syrjinnäksi, rajoittamiseksi tai suosimiseksi rodun, värin, syntyperän, tai kansallisen tai etnisen alkuperän perusteella, jonka tarkoituksena on mitätöidä tai heikentää tasa-arvoisten lähtökohtien tunnustamista, niistä nauttimista tai niiden hyödyntämistä ihmisoikeuksien, tai perustavanlaatuisten poliittisten, taloudellisten, sosiaalisten, kulttuuristen tai muiden julkisen elämän osa-alueisiin kuuluvien vapauksien suhteen...",

Huomioiden Yhden Euroopan sopimuksen, jossa Euroopan yhteistyöjärjestön jäsenmaat julistavat työskentelevänsä yhdessä demokratian edistämiseksi jäsenmaiden perustuslaeissa ja lainsäädännöissä määriteltyjen perusoikeuksien pohjalta, blaa blaa...Oleellisin osa on paljon lyhyempi. Mihin eduskuntapuolueemme siis ovat sitoutuneet?


SITOUDUMME NOUDATTAMAAN SEURAAVIA HYVÄN KÄYTÄNNÖN PERIAATTEITA:

Puolustamaan perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia ja demokraattisia periaatteita, ja torjumaan, kaikissa muodoissaan, rasistisen väkivallan, kiihottamisen rasistiseen vihaan ja häirintään, ja kaikenlaisen rasistisen syrjinnän.

(Hienoa. Sitouduitte noudattamaan Suomen lakia. Jopa demokratiaa puolustatte, lopulta!)

Kieltäytymään näyttämästä, julkaisemasta tai antamasta julkaista, levittämästä tai millään tavalla hyväksymästä, näkökulmia tai mielipiteitä, jotka tuovat esiin tai kutsuvat, tai joiden voidaan realistisesti olettaa tuovan esiin tai kutsuvan, vihamielisyyttä tai jakautumista eri etnisiä tai kansallisia alkuperiä, tai erilaisia hengellisiä uskomuksia omaavien ihmisten välillä, ja puuttumaan tiukasti kaikenlaisiin rasistisiin tuntemuksiin tai käytökseen sen [sic] omissa riveissä,

(Sitten lupasitte sensuroida jäsenistönne ajatuksia...)

Käsittelemään, vastuuntuntoisesti ja oikeudenmukaisesti, herkkiä puheenaiheita liittyen tällaisiin ryhmiin, ja välttämään leimaamista.

Pidättäytymään kaikenlaisista poliittisista liitoista, tai yhteistyöstä millään tasolla, minkään puolueen kanssa, joka herättää tai yrittää tuoda esiin rodullisia tai etnisiä ennakkoluuloja, tai rasistista vihaa.

Pyrkimään, kaikilla puolueiden tasoilla, esittämään yllämainitut ryhmät oikeudenmukaisessa valossa, puolueen johdolla ollen erityinen vastuu edistää ja tukea ehdokkaiden rekrytointia näistä ryhmistä, niin poliittisiin virkoihin, kuin jäseniksi.

(Kolme edellistä kohtaa ovat toki puolueiden ihan omaa politiikkaa.)

 

Ja lisäksi lupaamme ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että kaikki henkilöt, jotka työskentelevät missä tahansa vaalikampanjassamme tai toiminnassamme, tai mitenkään liittyvät niihin, tulevat olemaan tietoisia yllämainituista periaatteista, ja kaiken aikaa toimivat niiden mukaisesti.

(...Okei? Viimeinen kappale sattui silmään jo pahasti.)


Onnea matkaan, persut. Samalla hetkellä, kun puoluejohtonne allekirjoitti tämän, kampanjoijanne Facebookissa, blogeissa, keskustelupalstoilla ja vaaliteltoilla lakkasivat puhumasta mustista raiskaajista ja sossueläteistä.

Kun kynä nousi paperista, jopa Halla-ahon sivustolta katosivat kaikki faktuaalisetkin tiedot Suomen viranomaisten harjoittamasta politiikasta, jotka saattaisivat edes mahdollisesti, jonkun valmiiksi rasistisen henkilön mielessä, aiheuttaa jonkin uskonnollisen tai etnisen ryhmän leimaantumista.

Kun uutinen iski Internetiin miljoonan voltin kertaa yhtä monen ampeerin voimalla, jopa persujen vastustajat unohtivat kaiken omaksumansa tiedon Soinin katolisista näkemyksistä. Mikä olisikaan sopivampaa näin naisten päivän kunniaksi!

Olen iloinen, ettei Piraattipuolue ollut mukana nolaamassa itseään tuolla populistisella ylilyönnillä.


Itse vastustan kaikenlaista negatiivista ja positiivista syrjintää, mutta en allekirjoittaisi edes yksityishenkilönä kontrahtia, jonka mukaan vastuullani on seurata poliittisten kannattajieni ajattelua, tai sensuroida heidän puheitaan ja julkaisujaan. Enkä usko, että persut, tai mikään muukaan eduskuntapuolue, oikeasti ryhtyy tällaisiin toimiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kaikki eduskuntapuolueet ovat myös yksimielisesti hyväksyneet Braxin vihapuhelakipaketin. Se on erityisen yllättävää perussuomalaisten osalta, koska uskon juuri muutamien heidän edustajiensa olevan ko. paketin ensimmäisiä uhreja.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Minkään Braxilta syntyneen lain hyväksyminen ilman tarkkaa harkintaa on hirvittävän iso riski. Mutta ilmeisesti tulevat hallituspaikat ja lupaukset tukirahoista ovat olleet tärkeämpiä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tässäpä tämä uutinen, joka kertoo, että Muutos ja Vapauspuolue kieltäytyivät allekirjoittamasta, muut 11 puoletta allekirjoittivat. Piraatit ja Seniorit "äänestivät" tyhjää, eli eivät vastanneet kutsuun.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/248686...

Ville, eikö ole turhan leimaavaa vetää kaikista puolueista Persut otsikkoon (vaikkakin pilke silmäkulmassa?), eikös niitä vastaan hyökätä jo muutenkin kaikilta suunnilta ihan tarpeeksi. Tuskin millään vähänkin isommalla puolueella olisi ollut vaihtoehtoa olla allekirjoittamatta, media olisi saanut sellaisesta rasistikirveen sijasta giljotiinin aseekseen.

Julistuksen teksti on ihan tuubaa, "rasististiset tuntemukset" , "hengelliset uskomukset" - kas kun unennäkö jäi mainitsematta. Olisihan tekstin voinut laatia selväjärkisemminkin. Juridisesta näkökulmasta on ihme, että yksikään puolue on voinut tuota muotoilua sellaisenaan, ilman korjauksia, allekirjoittaa.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Useimmat noista puolueista todella näyttävät noudattavan ainakin suurinta osaa tuossa dokumentissa luetelluista sitoumuksista, ja pitävän tiukkaa komentoa myös jäsentensä puheiden ja kannanottojen suhteen.

Jonkun Räsäsen puheet maahanmuuttajien uskontovalikoinnista, RKP:n ja sen uskollisten kavereiden ajama erään kielen suosiminen, satunnaiset "maassa maan tavalla" -lausahdukset... nämä eivät ole kovinkaan "rasismia esiin tuovia" tai "kutsuvia".

Joiltain persujen kannattajilta sen sijaan valuu jatkuvana virtana uutisia, kuvia, videoita ym. yhdistettynä varsin alatyylisiin, halveksiviin tai pelotteleviin kommentteihin, joiden voisi hyvinkin tulkita olevan tarkoitettu ennakkoluulojen nostattamiseksi ja hyödyntämiseksi. Uskonnollisten, rodullisten yms.

Ymmärrän toki, että osa näistä "kampanjoijista" saattaa olla persujen leimaamista yrittäviä myyriä, tai muuten vain rasisteja, jotka nyt ovat laittaneet toivonsa perussuomalaisiin. Ja että puolueella tuskin on heihin mitään valtaa kummassakaan tapauksessa.

K Veikko

Näillä sitoumuksilla siirretään valtaa eduskunnan ulkopuolelle. Jokainen lobbausjärjestö, joka onnistuu saamaan ehdokkaalta allekirjoituksen voi myöhemmin käyttää tuota kiristysaseena.

    Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

Sitoumuksissa sanankäänteet, joihin sitoudutaan, ovat sellaiset että niiden sisältö on helposti muutettavissa julkista keskustelua hyväksi käyttäen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä tällaisilla julistuksilla jotain merkitystä on. Kas kummaa, kun se saatiin aikaan vasta, kun ehdokasasettelu oli lyöty lukkoon.

Vedä selkä suoraksi Hautakangas. Jos esimerkiksi joku Piraattien ehdokkaista sekoaa ja ryhtyy natsiksi tyyliin Halla-aho tai Hirvisaari, sinun on oltava hereillä ja tehtävä nopeasti jotain. Joko hän lähtee tai sinä lähdet. Sitä kutsutaan vastuun ottamiseksi. Natsismi leviää nimittäin juuri niiden ihmisten kautta ja ansiosta, jotka antavat asioiden tapahtua.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Piraatit ei allekirjoittaneet rasisminvastaista peruskirjaa, eikä tulleet paikalle allekirjoitustilaisuuteen kutsusta huolimatta. Sitäkö kutsutaan vastuunottamiseksi?

Pitäisikö tämä tulkita Piraattien vastalauseeksi rasisminvastaisuudelle?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En minä ymmärrä alkuunkaan, miksi Piraatit eivät tuota voineet allekirjoittaa. Tulkitsen sen tyhmyydeksi enemmän kuin tuomioksi rasisminvastaisuudelle. Jos Piraatit olisivat boikotoineet tilaisuutta Persujen osallistumisen takia, se olisi ollut hienoa. Mutta siitä ei ilmeisesti ollut kysymys.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Kyse oli siitä että peruskirja rajoittaisi julkista keskustelua kohtuuttomasti, mikäli sitä seurattaisiin. En usko että mikään puolue aikoo tehdä mitään konkreettista peruskirjan allekirjoittamisen johdosta.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Natsit tekivät paljon muutakin, kuin kansallishörhöilivät ja rotupuhdistelivat.

Miten olisi sananvapauden rajoittaminen, vääristä mielipiteistä rankaiseminen, viranomaisvaltuuksien lisääminen, yritysvallan päästäminen julkiselle sektorille? Poliittisen allan keskittäminen ja sementointi omalle, tarkkaan indoktrinoidulle, uskolliselle porukalle, vaikka sitten demokratiaa halventamalla ja lainsäädäntöä muuttamalla?

Mitkä puolueet ovat "antaneet tapahtua" näiden asioiden viime vuosina? Ketkä ovat puuhanneet niitä? Ketkä ajavat poliittisia hankkeita, joiden tien päässä siintää ihmisten alistaminen totalitaristiseen poliisivaltioon ja kontrolliyhteiskuntaan?

Jyri Terttu

Mitä virkaa näillä julistuksilla on? Onko rasismi nyt loppunut?

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Minulta ainakin on mennyt aivan ohi koko höpsötys. No rasismi on muutenkin minulle outo asia kun rodullisesti puhutaan, mutta ikä ja sukupuoli on ollut haitaksi työpaikkaa haettaessa ja yleensä kokematon nuori neito on ollut minua pätevämpi.

Tekeekö se minusta nyt sitten rasisitin kun olen ollut toisaalla vaalityötä tekemässä jonkun muun keksimän juhlapäivärituaalin aikana. Oukkidoukki ja juupa juu. Kyllä oikeiden ihmisten tapaaminen ja asiakeskustelut on ainakin minulle ensisijaisia ja s.postiin niagarana tulvivista tilaisuuksista yrittää edes joihinkin ehtiä ja valita päällekkäinolevista tärkeimmät.

Ei oikein tuollainen populismi jaksa innostaa. Hyvä varmaan persuille että muokkaavat itseään yleispuolueeksi ydinvoimineen ja hallitus sopimuksineen, vaikka vaalejakaan ei ole vielä käyty.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Pidättäytymään kaikenlaisista poliittisista liitoista, tai yhteistyöstä millään tasolla, minkään puolueen kanssa, joka herättää tai yrittää tuoda esiin rodullisia tai etnisiä ennakkoluuloja, tai rasistista vihaa."

Soinista pääministeri?

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Minä en ainakaan kieltäydy näyttämästä kommenttia jonka voitaisiin "realistisesti" tulkita "kutsuvan" "jakautumista" eri ihmisryhmien välillä.

a) Mikäli johonkin minun blogikirjoitukseeni ilmestyy kommentti, jonka voidaan tulkita edistävän jonkinlaista jakoa etnisten ryhmien välillä, en ole kyllä poistamassa sitä mikäli kommentti liittyy käytävään asiaan.

b) En välttämättä poista edes rasistisia kommentteja, koska minusta on hyvä, että me tiedämme rasismin olevan olemassa ja voimmme osoitaa minkälaisia mielipiteitä ja ajatuksia minkäkin idean taakse kätkeytyy.

Mikäli perussuomalaiset olisivat rehellisiä, Jussi Halla-Ahon, James Hirvisaaren jne. blogit olisivat nyt poistuneet internetistä kommentteineen päivineen.

Samoin muidenkin puolueiden kohdalla. En usko että mikään allekirjoittaneista puolueista ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin, vaikka peruskirjan mainitsemia juttuja löytyy aivan ilmiselvästi kaikkien diskurssista. Todennäköisesti YHTÄÄN MITÄÄN ei silti tapahdu. Se tukki on aina toisen silmässä.

Onko siis Piraattipuolue ainoita rehellisiä puolueita koko kartalla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä sekoita sananvapautta ja puolueen jäsenten ja ehdokkaiden vastuita ja velvollisuuksia. Jos Piraattipuolue olisi tuohon lappuun sitoutunut, velvoite valvoa kielenkäyttöä koskisi blogissasi vain sinua itseäsi ja muita sitoutuneita eli Piraattipuolueen jäseniä ja ehdokkaita. Niin varmasti on jo nytkin.

Jos perussuomalaiset olisivat rehellisiä, Halla-ahoa ja Hirvisaarta ei olisi koskaan päästetty lähellekään puoluetta. Viimeistään lopullisen ehdokaslistan hyväksyvän elimen eli kai puoluehallituksen olisi pitänyt pyyhkiä heidät ja kai monta muutakin listalta. Rasismi ja uskonnollinen vaino ovat huonoja asioita ihan ilman tätä paperiakin. Heidän blogiensa kohtalo on toinen juttu, siitä päättävät poliisi ja tuomioistuimet.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Ei sitoisi, se koskisi myös kaikki kommentteja minun blogissani. Samaten en saisi linkittää muiden "rasistisiin" tms. mielipiteisiin blogissani mistään syystä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

OK luin uudestaan, olet oikeassa. Silti olisin minkä tahansa puolueen jäsenenä äänestänyt tämän peruskirjan allekirjoittamisen puolesta. Siksi, ettei mikään puolueorgaani voi todellisuudessa mitään sille, mitä minä näytän tai linkitän blogissani. Peruskirjan tarkoitus on avata rintama nationalismia vastaan eristämällä rasistit, mikä on mielestäni erinomaisen kannatettava asia. Suomessa valtiota ei tietenkään kovin helposti erota puolueesta, mutta se on toinen juttu.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Omasta mielestäni nationalismi on paljon pahempi asia kuin rasismi nykyaikana (varsinkin Suomessa), ja mielestäni nationalistisen politiikan vastustaminen rasismin kautta on kärpästen ampumista.
Tosiasia on, että tämän kautta rasisteja ei eristetä yhtään sen paremmin kuin ennenkään. Mitään ei tule tapahtumaan.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Kuten aikaisemmin mainitsin, niin minulta ainakin meni täysin ohi koko peruskirja ja sen sisältökin. Tosin olemme perheen kanssa maanneet flunssassa kotona pari viikkoa ja koneella olen pyrkinyt tärkeimpiä asioita hoitamaan, minkä pää on kestänyt. Nyt jo kolmatta päivää pystyssä ja eniten harmittaa etten pääsyt vammaisten keskustelutilaisuuteen.

Tuollaisilla julistuksilla lakaistaan maton alle keskustelua ja luodaan keinotekoista sensuuria. Todellisuudessa kuka tahansa voi pseudonyyminä kirjoitella mitä tahansa ja missä tahansa. Ryhdikkäämpää on ottaa koppi vaikeistakin asioista ja puhua niistä avoimesti, vaikka keskustelukumppanina olisi kaikkien trollien äiti.

Vihat ei katoa vaikenemalla ryhmäkurissa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Melkoiset rasisti- ja natsikortit täällä taas viuhuvat.

Ymmärtääkö esim. Snellman, että uuden lain puitteissa tuollaisen tekstin kirjoittelu tietyn poliittisen vakaumuksen edustajista täyttää kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit?

Niin että jos ei poliittisten vastustajien sananvapaus kiinnostakaan, niin kuitenkin suot sananvapauden itsellesi.

Vilpitön kiitos Piraattipuolueelle järjen käytöstä tässä asiassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt korttipeli on tosiaan alkanut, eli kyllä näillä julistuksilla pitäisi olla Kivistöllekin merkitystä.

Uudesta vihapuhelaista olen jossain jo sanonut, ettei sellaista lakia tulla koskaan Suomessa soveltamaan. Ihan sanamuodoista riippumatta. Mikael Hiden oli alan oppikirjassaan muinoin muistaakseni sitä mieltä, että viranomainen ei saa soveltaa perustuslain vastaista lakia. Eikä sitä siis tarvitse silloin noudattaakaan. Minua kiinnostaa poliittisten vastustajieni sananvapaus, koska se on samaa kuin omani.

Minä en suvaitse natsismia enkä rasismia ja kiihotan kansaa niitä vastaan. Jos se on mielestäsi rikos, niin olkoon sitten.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

On niillä merkitystä, mutta itse en vain halua lähteä valheellisen populismin tielle. Rehellisyys on tärkeämpää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

En minäkään pidä natsismista enkä rasismista. Tosin natseja en ole nähnyt ainuttakaan minkään puolueen ehdokaslistalla. Rasisteja kyllä olenkin, en tosin perussuomalaisten.

"Jos se on mielestäsi rikos, niin olkoon sitten."

En sanonut sitä mielipiteenäni enkä varsinkaan toiveenani, vaan (valitettavana) tulkintanani uudesta laista. Toivon vilpittömästi, että olet oikeassa väitteessäsi, ettei uutta lakia sovelleta perustuslain vastaisena.

Jarno Palonen

"sekoaa ja ryhtyy natsiksi tyyliin Halla-aho tai Hirvisaari" - sanoisin että kyse on kunnianloukkauksesta.

Muuta tosin ei juuri voi odottakaan henkilöltä (Snellman), joka haluaa lisää mamuja Suomeen. Syytä siihen tosin ei voi järjellä ymmärtää kun hän ei edes ilmoittaudu vihreäksi tai RKP'n kannattajaksi, vaikka nimi viittaakin väsenjalkaisiin?!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persun kunnia on halpa. Ehdokaspörssiäni johtaa kepulien Abdirahim Hussein. Katsotaan vielä, mitä Köyhien Asialla tarjoaa Helsingissä.

Käyttäjän patkapau kuva
Juha Särkioja

Jos yrittää oikeasti etsiä jotain loogista ja järkevää aloitetta perussuomalaisten edustajilta täältä Puheenvuoroista, Facebookista ja muualta mediasta, se yritys hautautuu käsittämättömien mamu-pelottelu julistusten vyöryyn. Kun luin niistä pari ensimmäistä, niin luulin törmänneeni johonkin pervoon huumoriin. Mutta kun niitä juttuja on kymmenittäin, ei kyse voi olla enää oudosta huumorista. Täysjärkisenä niitä (kirjoituksia) ei kuitenkaan voi pitää. Selitys ei voi olla muu kuin pyhän Populismin nimissä organisoitu, laskelmoitu, mummojen ja muiden hyväuskoisten pelottelukampanja. On vain mahdotonta ottaa vakavasti enään mitään muutakaan mitä persutuubista pursuaa. Sääli, sillä siellä voisi olla joku järjenhiven seassa.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Halla-aho on se järjenhiven, joka nostaa persujen kannatusta pääkaupunkiseudun hyvin toimeentulevien keskuudessa. Ei tarvitse lukea persujen pelottelukamponjoita, vain pitää silmät ja korvat avoimina maailman tapahtumille. Muslimit tekevät pelottelukampanjansa itse. Lue mistä he keskustelevat netissä, myös Suomessa.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Aamulla kattoterassilla tupakoidessani, kahvituoppi kädessä, panin merkille jotain miellyttävää ja aerodynaamista.

Kävi suhteellisen navakka tuuli, ja Teollisuuskadun takana, Osuuspankin korttelin reunalla, varis lensi laajoja voltteja seinän aiheuttamassa nosteessa. Syöksyi alas katon vierestä, levitti siipensä, ja hujahti takaisin ylös kuin hississä - vain kääntyäkseen ympäri, ja syöksyäkseen alas jälleen.

Siellä eläin leikki. Riemuitsi olemassaolostaan, ja ihan muina miehinä veti erittäin matalalla temppua, jota minä en ikinä osaisi tehdä RC-liidokilla. Ainakaan tuollaisessa paikassa - asvalttiin se olisi pamahtanut, tai pahimmassa tapauksessa ikkunasta sisään.

Tuntui keväiseltä. Auringonpaisteessa on niin hyvä olla muutama minuutti pelkässä villapaidassa, vaikka ympärillä onkin vähän alle nollakelissä kutistuvia kinoksia.

Itse aiheeseen - en vihaa persuja, en edes niitä rasisteja. En vihaa edes niitä, jotka luulevat fasistisin menetelmin, avoimen keskustelun kieltämällä ja siitä kieltäytymällä, poistavansa koko ongelman. Tässä keskustelussa on tullut esiin muutama varsin tärkeä näkökohta, joista varmaan blogaan vielä erikseen.

Kiitoksia!

Toimituksen poiminnat