EU-päättäjät olisi ollut helppo murhata tänään

Sain tänään todistaa turvallisuusteatteria (google ”security theatre”) käytännössä.

Katsoin aiheelliseksi mennä osoittamaan mieltäni EU-johtajia, euron pelastuspaketteja ja perustuslain muutoksia vastaan. Oli jo tärkeämpien asioiden vuoksi lomapäivä, ja ne hoidettuani, iltapäivällä, kyhäsin pikapikaa varsin yleiskäyttöisen FREEDOM-kyltin ja kaasunaamarinuken, ja vedin lämpimien alusvaatteiden päälle tumman puvun. Itsestäni ei nyt ole kuvaa, kun tämä ei ole muotiblogi…

Pääsin keskustaan kätevästi metrolla Sörnäisistä, joten en edes huomannut mitään maanpäällisiä liikennerajoituksia, ennenkuin luin niistä kotiin palattuani.

Paikalla, rajattuna ankeaan aitaukseen Esplanadin puistossa hotelli Kämpiä vastapäätä, oli jokunen IPU:n aktiivi ja joitain kemikaalivanoista vakuuttuneita. Sekä parhaimmillaan parisataa vihaista italialaista! Jälkimmäiset näkyivät ja kuuluivat Esplanadin toiseen päähän saakka, ja suomalaisaktiivien megafonikin hautautui italiankieliseen huutoon.

Joka ainoalle mustalle autolle he vislasivat ja huusivat uutta iskulausetta, ja välillä muuten vain lämpimikseen. Sen verran kuin ymmärsin visuaaleista ja audiosta, pointit olivat melkoisen alatyylisiä ja halveksivia. Eivät todellakaan rakasta pääministeriään, eivätkä arvosta tätä pätkän vertaa. En voi moittia. Suomalaisten hiljainen alistuminen vastaavalle mafiameiningille pikemminkin ihmetyttää.

Paras/pahin lakana lupasi Silviolle samaa kohtaloa kuin Mussolinille aikoinaan. Uhkaajia ei kuitenkaan uhkailtu, sensuroitu, eikä pidätetty. Useimmat kyltit nimittelivät vain mafiosoksi ja toivottivat vankilaan. Itse vaadin hyvin suojautuneen nukkeni ja häthätäisen kylttini kanssa vain ”vapautta” sekä ”ei enää N€uvostoliittoja”. Tämä palkitsi, koska sain selittää useammalle ihmiselle, mitä varten olin paikalla.

Olisi kai yhtä hyvin voinut kirjoittaa kylttiin SPUDRO SPÄRDE.

Myös jollekin ulkomaiselle (luult. italialaiselle) journalistille pääsin kertomaan kantani Kataisen talouspolitiikkaan, eurolainoihin ja Berlusconiin, sekä mainostamaan erästä Kotipizzan tuotetta, jota en ole edes maistanut. Ruotsin piraattipuolueesta hän oli kuullutkin, ja suomalaisen vastaavan olemassaolo kiinnosti.

No, juttelin sentään muiden aktivistien ja ohikulkijoiden kanssa, ja rakensin apokalyptisen nuken ja kyltin, johon voin vaihtaa paremmat tekstit seuraavaa miekkaria varten.

Mutta siihen turvallisuusteatteriin.

Kymmeniä poliiseja oli aseteltu pitkin puistoa ja katuja, merkityissä autoissa ja univormuissa, ja epäilemättä väkijoukossa oli useampia siviilipukuisiakin. Kämpin pääoven edessä suurin osa sivukadusta pidettiin tyhjänä muutaman poliisin toimesta – nämä seisoivat siinä leveässä järjestysmiesasennossa, ja huitoivat ”kiertäkää tuolta” pahaa-aavistamattomille läpi yrittäjille. Jotain juoppoa vähän tönivätkin.

Kuitenkin suuri väkijoukko (ei mieltään osoittavia) oli kertynyt toiselle puolelle suljettua katua, ja siinä katselivat, kun silmäätekevät EU-herrat ja -rouvat nousivat poliisien saattamista panssarilimusiineistaan.

Helsingin keskustassa oli luemma normaali valtiovierailujen kaaos, eli pääväyliä oli suljettu tavalliselta liikenteeltä, poliiseja ohjaamassa liikennettä, jne. Helikopterit seurasivat saattueita lentäen matalalla, ja muutenkin partioivat reittejä. Tuolla ne vieläkin räpättävät vähän väliä…

Tämä on kaikki teatteria. Tällainen ”turvallisuus” ei olisi toiminut Irakissa tai Afganistanissa. Ei toimisi täälläkään, jos joku haluaisi tappaa, tai vain aiheuttaa vahinkoa tai kaaosta.

Siinä värjötellessäni mietin näitä, ja tunsin oloni turvattomaksi. Seistä nyt mieltä osoittamassa paikassa, jossa itse joutuisi helposti yhdeksi uhreista. Ympärillä väkijoukko, joka paniikkiin joutuessaan olisi yhtä vaarallinen kuin luoti tai sirpale.

Jos nämä suuret johtajat todella tuntevat itsensä niin uhatuiksi, että pitää aiheuttaa liikennekaaos ruuhka-aikana, ja valjastaa satoja tai tuhansia viranomaisia takaamaan turvallisuutta, miksi ihmeessä he ylipäätään kokoontuvat maan vilkkaimpaan paikkaan perjantai-iltana?

Kyseessä oli lähinnä kokoomuksen vaalitilaisuus (veronmaksajien rahoilla). Ja turvallisuusteatterin tarkoituksena oli tehdä tilaisuudesta tärkeän näköinen, tai saada vieraat tuntemaan, että heistä huolehditaan.

Lukemattomia henkilöautoja, sekä useampi kuorma- ja pakettiauto, sai vapaasti ohittaa Kämpin Pohjois-Esplanadia pitkin. Jalkapoliisit TAI varalla jalkakäytävällä olevat Transporterit eivät olisi ehtineet estämään sinne suojellulle sivukadulle kurvaamista.

Huipputärkeät hörhöt, kuten ilmeisesti Barroso, jäivät hotellin eteen pällistelemään niin pitkäksi aikaa, että pääosuma kiväärillä olisi ollut satavarma toiselta puolen Espaakin. Ja kymmenen metrin päässä heistä oli kymmeniä ihmisiä, joita ei ollut turvatarkastettu mitenkään.

Miksi sitä kutsutaan teatteriksi?

Esityksen tarkoitus on saada ihmiset luulemaan, että he ovat turvassa, näyttämällä paljon (liikaa) voimaa, ja antamalla vaikutelma, että kaikkea valvotaan.

Tämä on poliisivaltioissa ja diktatuureissa erityisen suosittua. Sorretaan kaikkia, rajoitetaan lainkuuliaisten liikkumista, näytetään kovalta ja kovistellaan. Mutta ei oikeasti lisätä valtiollista tai mitään muutakaan turvallisuutta. Sama kuin amerikkalaisilla lentokentillä, missä tänä päivänä käytetään vartalotutkia ja kopeloidaan matkustajia, mutta pistoolit, puukot ja pommit kulkevat läpivalaisun läpi useammin kuin jäävät kiinni.

Mikä ikävämpää, pelleilyllä luodaan ja pidetään yllä vaikutelmaa, että olisi olemassa jokin fyysinen uhka. Usean Nato-maan päämiehille, tai Silvion kaltaisille vihatuille semidiktaattoreille, jotain uhkia saattaa ollakin – mutta tuskin Suomessa.

 

Ja tässä tapauksessa ainoa, mitä tuolla viranomaisläsnäololla olisi voinut saavuttaa, olisi saada mahdolliset hyökkääjät kiinni. Jälkeenpäin.

Jos nämä korkea-arvoiset vieraat ovat vielä ihmisiä, ja tuntevat ja ajattelevat jotain, niin aika itäeurooppalaisen kuvan saivat Suomesta. Kaupungin läpi tyhjiä katuja poliisisaattueessa, poliiseja joka risteyksessä, poliisit pitämässä fanitkin syrjässä hotellin edessä. Ja Suomi-kuva tuskin parani, kun Katainen alkoi heitä mielistelemään – niin siis, (toistan itseäni) jos he vielä tuntevat tai ajattelevat jotain.

 

Lentokentän yhteydessä olisi ihan hyviä hotelleja, joissa varmaankin on myös kokoustiloja ja joissa ainakin jonkun pitopalvelun kautta saisi myös 60 euron aterioita. Ehdotan, että tällaiset ilmeisen haitalliset valtiovierailut siirretään sinne, ja koko tuo vaaran taivan Helsingin pimeimpään sydämeen, ja kaikenlainen vaara arvorakennuksille ja viattomille mielenosoittajille, eliminoidaan.

hautakangas
Piraattipuolue Helsinki

Helsingin piraattien hallituksen jäsen, Piraattipuolueen hallituksen jäsen.
Ei haluaisi mitään valtaa mihinkään, mutta on valmis ottamaan vastuuta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu