hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Kampanjapäivistä raskain

  • Tillanen keskustelee normaalisti
    Tillanen keskustelee normaalisti
  • Yllätysvieraat
    Yllätysvieraat
  • Yllätysvieraiden (odotetut) vieraat
    Yllätysvieraiden (odotetut) vieraat

Lauantai avautui eteeni aurinkoisena, kun kurvasin vaalimökille Narinkkatorille. Lämmin kevätpäivä, paljon hyväntuulisia ihmisiä liikkeellä. Nyt kelpaisi kampanjoida! Hyvä tuuleni riitti kuitenkin vain torin puoliväliin saakka, sillä näin piraattien ja persujen vaalimökkien välissä kasan rojua, ison kahvipannun, sekä Eero Tillasen (SKE, sit). Arvasin oitis, mitä oli tulossa.

Olemme sikäli tuttuja, että Tillanen kavereineen - ja kameroineen - on riivannut minua ennenkin, viime kerta taisi olla Helsinki Pridessä. Ja eikös torilla taivastellut myös itse puoluejohtaja Marco de Wit, selfiekeppinsä kanssa höpöttämässä.

Välttelin urpoja ja koetin olla kiinnittämättä huomiota, olihan meillä asiallisia hommia hoidettavana. Täytyi järjestellä tarjoiluja vaalimökillä, ja jokunen äänestäjäkin siinä jo paukkasi kahvitettavaksi ja jututettavaksi.

Jossain vaiheessa SKE:n oman kahvinkeitto-operaation ympärille ilmaantui vaaliteltta, ja sitten rasistisia ja seksuaalivähemmistöjä halventavia mainoksia. Tässä vaiheessa paikalla oli noin tusina jo rajat kiinni -mielenosoituksista tuttua hörhöä, joista suurin osa kuvasi tapahtumaansa, toisiaan, ohikulkijoita, ja muita puolueita.

Vielä tässä vaiheessa tyydyin pyytämään uusia naapureita vain siirtämään karseat mainoksensa pois oman mökkimme edestä, minne ne olivat kuin varkain siirtyneet. Kuulemma heillä oli paikka varattuna, mutta pysykööt nyt edes omalla puolellaan!

Harmitti vietävästi, kun de Wit mylvi absurdeja juttujaan äänentoistolaitteista täydellä volalla. Vaalimökissämme ei kuullut normaalia puhetta. Yritä siinä sitten keskustella ihmisten kanssa jostain immateriaalioikeuksista.


...

Yllätys oli melkoinen, kun Helsingin kaupungin työntekijä tuli valittamaan naapureidemme metelöinnistä: "Jos te kerran ootte lyöttäytyneet yhteen tuollaisten kanssa, niin..."

Olin äimän käkenä. Emme todellakaan olleet lyöttäytyneet! Kävi ilmi, että SKE:lle oli osoitettu telttapaikka torin toiselta laidalta, missä kampanjoi muitakin järjestöjä jotka eivät olleet varanneet omaa vaalimökkipaikkaa. Ja torin kartta kertoikin, että uudet naapurit olivat itse asiassa pääosin meidän tontillamme.

Kuulemma tämän vallatun telttapaikan järjestyksestä huolehtiminen oli nyt meidän, Helsingin piraattien, vastuulla. Ja persujen vastuulla, sillä rupusakki oli osittain myös heidän tontillaan. Vartijoita ei ollut kaupungin puolelta luvassa, ainoa neuvo haitasta eroon hankkiutumiseksi oli soittaa paikalle poliisit.

Jotain siinä väänsin SKE:n tyyppien kanssa, jotta he siirtyisivät oikeasti omalle paikalleen, mutta tuloksetta. Tässä vaiheessa Eero Tillanen alkoi (taas kerran) nimitellä minua mm. liimanhaistelijaksi ja vaaralliseksi anarkistiksi, samalla kun työnsi kameraa naamalleni. Asialliseen keskusteluun ei ollut mitään mahdollisuutta.

En toki ollut ainoa uhri. "Naapurimme" haastoivat riitaa niin paikallisille aktiiveillemme kuin puolueemme puheenjohtajallekin.

No. Olin toki soittanut poliisit, koska tilanne oli sietämätön, vastapuolella epävakaita ja todennäköisesti päihtyneitäkin henkilöitä, ja jonkinlaisen konfrontaation uhka ilmeinen.


Twitteristä:

Pikkupikku vaalihäirintää Narinkkatorilla.. SKE laittoi luvatta teltan kiinni meidän konttiin, eivät suostu poistumaan. Kameraa tulee naamaan tässä vieressä ja heidän edustaja ehti jo uhkaillakin mua. Nyt poliisit häätämässä heitä. pic.twitter.com/Jr9euL8Ou7

— Petrus Pennanen 67 (@petruspennanen) April 6, 2019

 


...

Samaan aikaan oli kuitenkin käynnissä ilmastomarssi, eikä Narinkkatorilla ollut esiintymässä yhtäkään ministeriä tai muuta arvohenkilöä, joten poliiseja saatiin paikalle vain yksi partio.

Nämä eivät olleet halukkaita poistamaan tunkeutujia väkisin, mutta saivat jotenkin neuvoteltua heidät lähemmäs persujen vaalimökkiä. Jotta eivät ihan tyystin peittäisi mainosbanderollejamme. Myös äänentoisto meni pois päältä.

Tässä vaiheessa myös persut saivat häiriköistä tarpeekseen, mutta mikään ei auttanut. Palaveerattiin virkavallan kanssa. Poliiseja olisi tarvittu useita partioita, ja SKE olisi saanut juuri sen mitä halusikin, eli torin laajuisen häiriön ja metelin ja "hauskoja" videoita todisteeksi sankaruudestaan.

Tyydyttiin pitkin hampain lopputulemaan, että hillukoot siinä nyt tämän kerran, kunhan eivät enää metelöi, tai levittäydy mökkien eteen tai kulkuväylille.

Häiriköt kestivät vielä pari tuntia, kunnes kuvauskännyköistään ilmeisesti loppui sähkö. Me muut jatkoimme kampanjointia miten kykenimme.


...

Tein myöhemmin ilmoituksen vaalihäirinnästä, vaikken odota että se johtaisi mihinkään. Kunhan on jossain tallennettuna jälkipolville tämäkin typeryyden episodi. Rikosilmoituksia en jaksa täyttää - en todellakaan haluaisi mihinkään oikeuteen moisten urveloiden takia, en edes todistajana. Heistä on tarpeeksi taakkaa veronmaksajille muutenkin.


...

Sunnuntaina olimme, persujen kanssa yhteisymmärryksessä, tukkineet vaalimökkien välin omalla materiaalillamme. SKE:n häiriköintipaikka olikin sitten siirtynyt kokoomuksen mökin viereen ja, tietenkin, taas toisen puolueen alueelle. Tällä kertaa poliiseja riitti helposti häätämään möyhöttäjät, arvatenkin koska liian moni viimeksimainituista oli vielä nukkumassa krapulaansa. Ja olihan uhrina sentään kokoomus. Tietääkseni ketään ei taaskaan edes pidätetty.

Myöhemmin Marco de Wit kavereineen on aiheuttanut toistuvasti pahennusta Tampereen keskustorilla.


Twitteristä:

Suomen Kansa Ensin kävi tänään huutamassa ja uhittelemassa Tampereen vaalimökeillä. Poliisi ei puuttunut asiaan edes pyynnöstä, vaikka Suomi Ensin -ryhmä on syyllistynyt toistuvasti väkivaltaan ja toimi myös nyt selkeän uhkaavasti.

Miksei vaalirauhaa turvata? #vaalit #vaalit2019

— Iiris Suomela (@iiris_suomela) April 8, 2019

 

...

Nämä Marco, Eero, Kristiina ym. ovat ehdolla Uudellamaalla, mutta "kampanjoivat" ilmeisesti koko Etelä-Suomessa. Heidän tai kavereidensa tarkoituksena ei edes ole kerätä ääniä itselleen, saati puolueelleen, vaan tubettaa. Striimailla livenä internetiin, miten kiusaavat muita ihmisiä, häiriköivät tapahtumia, jne.

Tämä on jälleen yksi populististen rasistien keino, joka on kopioitu suoraan briteistä ja Yhdysvalloista. Nämä suomalaiset Youtube-sankarit ovat vuosien varrella useaan otteeseen jopa pahoinpidelleet ihmisiä videoillaan, riitelevät jatkuvasti poliisinkin kanssa - eikä ole jäänyt yhteen tai kahteen kertaan, kun ovat kuvanneet suorana myös oman kiinniottonsa.

Heille satunnainen sakkotuomio on vain tunnustus siitä, että taistelevat tosissaan asiansa puolesta.

...

Jonkinlaisia torjuntamekanismeja tällaiselle olisi syytä kehittää. Poliisi suhtautuu mokomaan toimintaan lähinnä (rasittavana) vitsinä, eikä kenenkään mieltä paljoa lämmitä, jos saavatkin jälkeenpäin rustattua rikosepäilyn jostain syrjivistä vaalimainoksista - varsinkaan, kun noita mainoksia oli jo pidetty esillä tuntikausia ja ne olivat levinneet ympäri nettiä ja medioihin.

Twitteristä:

 

Suomen Kansa Ensin laittoi luvatta teltan lauantaina @Piraattipuolue'en alueelle, ja nyt heitä epäilään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. MTV lainaa raporttiani Narinkkatorilta. #Petrus2019#vaalit2019 #piraatithttps://t.co/rql04Ryjtt

— Petrus Pennanen 67 (@petruspennanen) April 9, 2019

 

...


Mietin pitkään, pitäisikö tätä kirjoitusta edes julkaista, ainakaan ennen vaaleja. Mutta SKE:n kiertue näyttää vain jatkuvan, missä milloinkin, ja tässä ovat viimeiset kampanjapäivät päällä.

Omat neuvoni SKE:n yms. tyyppien kanssa asiointiin:

1. Älä asioi - näiden kanssa on turha yrittää "puhua järkeä".

2. Älä provosoidu - heidän tarkoituksensa on nimenomaan haastaa riitaa ja haaskata aikaasi.

3. Kutsu poliisi paikalle - viranomaiset eivät välttämättä poista häiriötä, mutta ainakin väkivallan uhka vähenee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Twitter-upotukset eivät täällä tunnu toimivan, mutta twiitin yhteydessä on linkki josta voi klikata.

Toimituksen poiminnat