Poliitikkojen aivopieruviikko

Viime päivät ovat esimerkillisesti tuoneet esiin ne päättäjät ja vaikuttajat, jotka jo vuosia ovat odottaneet terrori-iskua, niin sanoakseni, vesi kielellä.

Mikään yllätys ei ollut, että "maahanmuuttokriittiset" perussuomalaiset sun muut intoilivat täysillä – ja turhautuivat pahanpäiväisesti, kun kävi ilmi että hyökkääjiä olikin lopulta vain yksi, ja että osa uhreista ja näitä auttaneista olikin itse maahanmuuttajataustaisia.

Heidän mv-lehtijuttunsa ja huutelunsa "suojeluskunnista" sun muusta olisi mukava jättää omaan arvoonsa, mutta valitettavasti heidän arvonsa näyttävät yhtäkkiä valuneen kaikkiin perinteisiin suuriin puolueisiin.

Jo maanantaina pääministeri Sipilä vaati uutta "tiedustelulakia" kiireellisesti. Tämä ei ole niinkään yllättävää, sillä päättäjämme ovat esittäneet täsmälleen samoja vaatimuksia kaikkien ulkomaistenkin terroritekojen jälkeen.

Tällöin emme vielä tienneet, että viranomaisia Supoa myöten oli varoitettu puukottajasta jo kuukausia sitten. Tämäkin menee yksi yhteen useimpien ulkomailla tapahtuneiden vastaavien tekojen kanssa.

Mikä oli yllättävää, oli että Sipilä kehtasi ryhtyä latomaan perustavanlaatuisia, ikiaikaisia ihmisoikeuksia arvojärjestykseen. Möläytyskilpailu oli avattu.

Viime päivät ovat olleet melkoista totalitarististen ajatusten ilotulitusta. Ensin Orpo, Risikko ja jopa Rinne ehtivät väläytellä "palautuskeskusten" perustamista – vaikka tämä on keino, jota edes poliisi ei halua.

Sitten Risikko keksi vielä erikoisemman idean paperittomia auttavien ihmisten rankaisemisesta. Tätäkin Orpo, ainakin varovasti, komppasi.

Tällaiset ulostuolot kertovat päättäjistämme paljon. Näillä ihmisillä ei ole mitään arvoja, omaatuntoa saati historian tuntemusta, vaan he kaupittelevat sitä, minkä uskovat myyvän – saadakseen sen, mitä haluavat. Kauniit puheet vaihtuvat käden käänteessä rasistien retoriikkaan yhtä nopeasti täällä kuin vaikka briteissäkin.

Antti Rinteen julkisuudenhallinta sentään toimii jotenkin: jo keskiviikkona äijä lanseerasi lähinnä vinosti hymyilyttävät #synnytystalkoot, joten kohta tuskin kukaan muistaa hänen flirttailuaan persuilta kopioitujen ajatusten kanssa.

"Synnytystalkoot" on tosin nekin kopioitu perussuomalaisilta; nimittäin tämänvuotisesta kuntavaaliohjelmasta. Kyse tässäkin huonossa vitsissä on pohjimmiltaan rasistisesta populismista. Vanhat rikkaat ukot vaatimassa lisää synnyttäviä suomalaisia.

Fiksumpi voisi kysyä, mitä ihmeen järkeä demarien puheenjohtajan on kalastella aikaa sitten persuihin loikanneita vanhuksia, kun nuoret demarit pakenevat pikemminkin näiden demonisoiman "vihervasemmiston" suuntaan.

Voittaja?

Tähän mennessä viikon vastuuttomimman möläytyksen on päästänyt kuitenkin valtiovarainministeri Orpo keskiviikkona: "Supolle löytyy rahaa, kunhan tiedustelulaki hyväksytään."

Rahaa siis on, mutta sitä ei voida käyttää, ellei ensin saada kokoomuksen haluamaa massavalvontalakia? Tämän voisi tulkita suoranaiseksi kiristykseksi kansallisen turvallisuuden kustannuksella.

Se, mitä poliisi kaikkein eniten tarvitsee, on resursseja. Toisin sanoen, työntekijöitä.

Poliisi saa kyllä vinkkejä, vihjeitä ja varoituksia, ja saisi tietoa uhkista myös muista EU-maista, mutta nykyisenkään tietomassan seulomiseen ei riitä työvoimaa.

Ja nyt valtiovarain- ja sisäministeripuolueen puheenjohtaja kehtaa ilmoittaa, että rahaa löytyisi kyllä (toistaiseksi laittomiin) tietojärjestelmiin, mutta ei poliisien työtunteihin?

Toivon, että tätä möläytystä ei ohiteta olankohautuksin. Jos poliiseja tarvitaan, niin heitä on palkattava alkaen tänään – ja täysin mistään urkintalaeista riippumatta.

Olisiko mätäkuun aivopaineet nyt päästelty, vai vieläkö löytyy haastajia?

 

hautakangas
Piraattipuolue Helsinki

Helsingin piraattien hallituksen jäsen, Piraattipuolueen hallituksen jäsen.
Ei haluaisi mitään valtaa mihinkään, mutta on valmis ottamaan vastuuta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu