hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Poliitikkojen aivopieruviikko

  • Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma
    Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma
  • Rinteen ihan oma ajatus
    Rinteen ihan oma ajatus

Viime päivät ovat esimerkillisesti tuoneet esiin ne päättäjät ja vaikuttajat, jotka jo vuosia ovat odottaneet terrori-iskua, niin sanoakseni, vesi kielellä.

Mikään yllätys ei ollut, että "maahanmuuttokriittiset" perussuomalaiset sun muut intoilivat täysillä - ja turhautuivat pahanpäiväisesti, kun kävi ilmi että hyökkääjiä olikin lopulta vain yksi, ja että osa uhreista ja näitä auttaneista olikin itse maahanmuuttajataustaisia.

Heidän mv-lehtijuttunsa ja huutelunsa "suojeluskunnista" sun muusta olisi mukava jättää omaan arvoonsa, mutta valitettavasti heidän arvonsa näyttävät yhtäkkiä valuneen kaikkiin perinteisiin suuriin puolueisiin.

...

Jo maanantaina pääministeri Sipilä vaati uutta "tiedustelulakia" kiireellisesti. Tämä ei ole niinkään yllättävää, sillä päättäjämme ovat esittäneet täsmälleen samoja vaatimuksia kaikkien ulkomaistenkin terroritekojen jälkeen.

Tällöin emme vielä tienneet, että viranomaisia Supoa myöten oli varoitettu puukottajasta jo kuukausia sitten. Tämäkin menee yksi yhteen useimpien ulkomailla tapahtuneiden vastaavien tekojen kanssa.

Mikä oli yllättävää, oli että Sipilä kehtasi ryhtyä latomaan perustavanlaatuisia, ikiaikaisia ihmisoikeuksia arvojärjestykseen. Möläytyskilpailu oli avattu.

...

Viime päivät ovat olleet melkoista totalitarististen ajatusten ilotulitusta. Ensin Orpo, Risikko ja jopa Rinne ehtivät väläytellä "palautuskeskusten" perustamista - vaikka tämä on keino, jota edes poliisi ei halua.

Sitten Risikko keksi vielä erikoisemman idean paperittomia auttavien ihmisten rankaisemisesta. Tätäkin Orpo, ainakin varovasti, komppasi.

Tällaiset ulostuolot kertovat päättäjistämme paljon. Näillä ihmisillä ei ole mitään arvoja, omaatuntoa saati historian tuntemusta, vaan he kaupittelevat sitä, minkä uskovat myyvän - saadakseen sen, mitä haluavat. Kauniit puheet vaihtuvat käden käänteessä rasistien retoriikkaan yhtä nopeasti täällä kuin vaikka briteissäkin.


...

Antti Rinteen julkisuudenhallinta sentään toimii jotenkin: jo keskiviikkona äijä lanseerasi lähinnä vinosti hymyilyttävät #synnytystalkoot, joten kohta tuskin kukaan muistaa hänen flirttailuaan persuilta kopioitujen ajatusten kanssa.

"Synnytystalkoot" on tosin nekin kopioitu perussuomalaisilta; nimittäin tämänvuotisesta kuntavaaliohjelmasta. Kyse tässäkin huonossa vitsissä on pohjimmiltaan rasistisesta populismista. Vanhat rikkaat ukot vaatimassa lisää synnyttäviä suomalaisia.

Fiksumpi voisi kysyä, mitä ihmeen järkeä demarien puheenjohtajan on kalastella aikaa sitten persuihin loikanneita vanhuksia, kun nuoret demarit pakenevat pikemminkin näiden demonisoiman "vihervasemmiston" suuntaan.


Voittaja?

Tähän mennessä viikon vastuuttomimman möläytyksen on päästänyt kuitenkin valtiovarainministeri Orpo keskiviikkona: "Supolle löytyy rahaa, kunhan tiedustelulaki hyväksytään."

Rahaa siis on, mutta sitä ei voida käyttää, ellei ensin saada kokoomuksen haluamaa massavalvontalakia? Tämän voisi tulkita suoranaiseksi kiristykseksi kansallisen turvallisuuden kustannuksella.

Se, mitä poliisi kaikkein eniten tarvitsee, on resursseja. Toisin sanoen, työntekijöitä.

Poliisi saa kyllä vinkkejä, vihjeitä ja varoituksia, ja saisi tietoa uhkista myös muista EU-maista, mutta nykyisenkään tietomassan seulomiseen ei riitä työvoimaa.

Ja nyt valtiovarain- ja sisäministeripuolueen puheenjohtaja kehtaa ilmoittaa, että rahaa löytyisi kyllä (toistaiseksi laittomiin) tietojärjestelmiin, mutta ei poliisien työtunteihin?

Toivon, että tätä möläytystä ei ohiteta olankohautuksin. Jos poliiseja tarvitaan, niin heitä on palkattava alkaen tänään - ja täysin mistään urkintalaeista riippumatta.


...

Olisiko mätäkuun aivopaineet nyt päästelty, vai vieläkö löytyy haastajia?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä on oikein virkistävää suvakkimölinää, kaiken sen rasistisen mölinän vastapainoksi mitä some on ollut tulvillaan tämän "terrorismina" mainostetun nuoren miehen kopiomurhien jälkimainingeissa.

Suosittelen tätä blokia vastapainona kaikelle esiintyvälle rasismille, sellaisena se on oikein mainio.

Ei muuta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mikä sai sinut päättelemään, että kyseessä on kopiomurha, eikä terrorismi, jona poliisi sitä tutkii? Jos matkustajakone lennettäisiin tahallaan päin Torni hotellia, niin olisiko kyseessä mielestäsi kenties kopiolentokoneonnettomuus?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nämä eri terroriteot on muutenkin toistensa kopioita, siis kopiomurhia siinä mielessä.

Tätä Turun tapausta ei yksikään terroristijärjestö ole näköjään kelpuuttanut ansiolistalleen, joten nähtävästi kyseessä on pelkkä kopiomurha.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

Ei yksikään terroristijärjestö myöskään kelpuuttanut Breivikin tekoa ansiolistalleen, mutta lienemme samaa mieltä siitä, että siinäkin kyse oli terrorismista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

Se oli terrorismia, mutta ei terroristijärjestöjen aikaansaamaa, vaan eräänlaista kopiomurhaamista sekin, kuten Turussakin tapahtui.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Miten mielestäsi Breivikin teko oli terrorismia, mutta Turun isku ei?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Miten mielestäsi Breivikin teko oli terrorismia, mutta Turun isku ei?"

En mielestäni väittänyt sellaista, vaan tarkoitukseni oli sanoa että molemmat teot olivat terroria, kuten kaikki väkivalta on terroria, molemmat lisäksi olivat kopiomurhia, eli niissä matkittiin terroristista toimintatapaa, mutta kumpikaan ei näytä tällä hetkellä siltä että ne olisivat jonkun kansainvälisen terrorijärjestön aikaansaamia ja organisoimia.

Jos muuta tietoa tulee, olen valmis muuttamaan mielipiteeni, mutta tällä hetkellä näyttää nyt tältä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Kirjoitit "tämän "terrorismina" mainostetun nuoren miehen kopiomurhien jälkimainingeissa",
sekä "Tätä Turun tapausta ei yksikään terroristijärjestö ole näköjään kelpuuttanut ansiolistalleen, joten nähtävästi kyseessä on pelkkä kopiomurha".

Tuon perusteella kyllä saa kuvan, että et pidä Turun terrori-iskua (jona poliisi sitä tutkii) terrori-iskuna, vaan pelkkänä kopiomurhana. Hyvä, jos kuitenkin olet sitä mieltä, että kyseessä on Breivikin terrori-iskuun verrattava terrori-isku. Hetken jo luulin, että vähättelet tekoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Kaikenlainen väkivalta, jopa kotiväkivalta, on aina terroria, mutta terrorismi on jotain muuta, se on organisoitua.

Turun teko näyttää organisoimattomalta amatöörien puuhastelulta, kuten suomalaisten hiihtodoupping. Norjassa sen sijaan homma on organisoitua ja hallinnassa, mitä nyt joskus vähän pieniä lipsahduksia sattuu.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Kyllä minä tämän kirjoituksen laitan ihan samaan kastiin mv-lehden tahi rasmuksen porukan kanssa, ei tässä ole järjen hiventä vaikken esim tiedustelulakia sellaisenaan kannatakkaan.

Juuri sinähän lietsot vastakkainasettelua ja kuvittelet olevasi keskitien kulkija etkä kumpaakaan ääripäätä, mietippä uudestaan.

Teillä on viattomien kädet veressä, ja lisää tulee koska sen mahdollistatte.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Tämän päivän iltalehdestä poimittua:

Ylivoimaisesti suurin osa tutkimuksen vastaajista, noin kahdeksan suomalaista kymmenestä esimerkiksi on sitä mieltä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on eristettävä muusta yhteiskunnasta ja heidät on poistettava nopeammin maasta.

Noin 80 prosenttia on lisäksi sitä mieltä, että poliisien määrää on lisättävä ja eduskunnan on nopeasti hyväksyttävä uusi tiedustelulaki. Jos siis kansa saisi päättää, tiedusteluviranomaiset saisivat heti paikalla uusia toimivaltuuksia ja perustuslaki muuttuisi yhdessä hujauksessa.

--------------------------------------

Antaa kansan enemmistön päättää eikä teidän populistien, se olisi ainoaa oikeaa demokratiaa joka suomesta ikävä kyllä puuttuu.

Ismo Ojanen

Onhan sitä kiva kirjoitella vaikkapa vastapainoksi, mutta kaksi kuollutta ja joukko loukkaantuneita tuskin tästä "vastapainosta" mitään saavat.
Jos on olevinaan puoluejohtaja ja ja poliitikko, voisi odottaa vaikka muutaman sanan siitä, miten Suomessa kuollaan tulevaisuudessa vähemmän todennäköisesti vaikkapa terrorismin uhrina. Ehkä tämä ei kuitenkaan ole sinulla ongelma?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jos olisit malttanut lukea kirjoitukseni loppuun, niin olisit ehkä huomannut tuon poliisin resurssien lisäämisen.

Luonnollisesti kyseiset resurssit olisi sitten kohdistettava nimenomaan uhkien arviointiin ja vihjeiden tutkimiseen - ei siis esimerkiksi vaarattomien ihmisten pakkopalautuksiin kesken turvapaikkaprosesseja, kuten nykyään tehdään.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Mitä tulee Sipilän käsitykseen perusoikeuksien arvotuksista, niin esimerkkiä voisi hakea vaikkapa Intiasta: siellä korkein oikeus on juuri todennut, että yksityisyys on ehdottomasti lailla turvattava ihmisoikeus.

Tämä huolimatta siitä, että Intia on geopoliittisesti hankalassa asemassa Pakistanin ja Kiinan kanssa, ja huolimatta siitä, että terrori-iskut ovat maassa lähes jokaviikkoisia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Pari lainattua pätkää kommentistasi:

"niin esimerkkiä voisi hakea vaikkapa Intiasta..."

"...ja huolimatta siitä, että terrori-iskut ovat maassa lähes jokaviikkoisia."

Aivopieruista puheenollen, toki on fiksuinta hakea esimerkkiä maasta, jossa lasahtelee lähes viikoittain.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Pointti Intian esimerkissä oli, että terrorismista ja monenlaisista jännitteistä huolimatta edes siellä hallitus ei saa urkkia ja rekisteröidä ihmisiä miten huvittaa.

Yksi terroristien tavoitteista on nimenomaan tuhota vapaat, demokraattiset yhteiskunnat laajoine ihmisoikeuskäsityksineen. Päättäjien tehtävä ei ole auttaa terroristeja tässä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lukekaa mietintöä. Haitanneeko tämä mitään:

”Tietoliikennetiedustelun toteuttaminen edellyttäisi, että viestintäverkon rajan ylittä- vään osaan olisi ennakkoon rakennettu liitynnät. Liityntöjen rakentaminen tapahtuisi niiden yritysten myötävaikutuksella, jotka omistavat tai hallitsevat viestintäverkon rajan ylittävää osaa. Kun tietoliikennetiedusteluun olisi saatu tuomioistuimen lupa, tehtäisiin luvanmukaiseen viestintäverkon osaan kytkentä. Kytkennän tekemisellä luvanmukaisessa viestintäverkon osassa kulkeva tietoliikenne ohjautuisi suodatukseen. Kytkennän tekijänä ja luvanmukaisen tietoliikenteen luovuttajana olisi Suomen Erillisverkot Oy. Tehtävä olisi osoitettu tiedusteluviranomaisista riippumattomalle 140 taholle sen varmistamiseksi, että ne eivät saa laajempaa pääsyä tietoliikenteeseen kuin tuomioistuimen lupapäätös sallii.

Suomen Erillisverkot Oy:n luovuttama tietoliikenne peilattaisiin virtaamaan puolustusvoimien tiedustelulaitoksen hallinnoiman teknisen tiedustelujärjestelmän läpi. Puolustusvoimien tiedustelulaitos olisi määrätty laissa suojelupoliisin tietoliikennetiedustelun tekniseksi toteuttajaksi.

Tiedustelujärjestelmään olisi ennakkoon syötetty tuomioistuimen lupapäätöksessä hyväksytyt hakuehdot, ja järjestelmä vertaisi läpivirtaavaa tietoliikennettä automatisoidusti niihin. Automatisoitu vertailu olisi reaaliaikaista. Hakuehtoja vastaava liikenne ohjattaisiin syrjään jatkokäsittelyä varten, kun taas hakuehtoja vastaamaton tietoliikenne virtaisi vapaasti järjestelmän läpi. Hakuehtoja vastaamaton liikenne ei olisi läpivirtauksen jälkeen palautettavissa tiedusteluviranomaisten tarkasteltavaksi.”

(Siviilitiedustelulainsäädäntö Siviilitiedustelulakityöryhmän mietintö SISÄMINISTERIÖN JULKAISU 8/2017)
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/hand...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Huoh. Onhan tuossa tekstissäsi asiaakin, esim. tiedustelulain osalta.

Kannattaisiko silti peilata omaa näkemyspositiotaan tähän:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708232200346985...

Kyse ei siis ole politiikkojen "aivopieruista" tai oikuista tai päähänpistoksista yksinään.

Ennen kaikkea kannattaa miettiä asenneilmaston toista derivaattaa, eli asenteiden muutosnopeutta.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"Ennen kaikkea kannattaa miettiä asenneilmaston toista derivaattaa, eli asenteiden muutosnopeutta"

Tyylikäs ilmaisu. :) Taidat olla opiskellut matematiikkaa.Toinen derivaatta on kyllä pätevä mittari mutta mistä me saamme sen asenneilmastofunktion kun ei se taida aivan pörssigraafi olla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Joo, matematiikka oli pääaineeni Helsingin yliopistolla. Eikä tuo ilmaisu nyt ollut tarkoitettu niin eksaktiksi otettavaksikaan. Kunhan se ajatus siellä taustalla selkiintyisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #12

Hyvä, että vähän löysäsit (... ei ... eksaktisti ...). Nopeushan ei ole toinen vaan ensimmäinen derivaatta. Toinen derivaatta ratkaisee muutoksessa, pysytäänkö tiellä, lähdetääkö tangentille vai supistutaanko singulariteettiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nyt on päässyt tuo lukion pitkän matematiikan terminologia käyttämättömänä kokonaan unohtumaan, vaikka aikoinaan pitkästä matikasta ällän kirjoitinkin.

Mitähän tuo asenneilmaston toinen derivaatta mahtaakaan tarkoittaa?

Jos nyt arvaisin jotain summanmutikassa, niin rasismi voimistuu ja kasvaa, tai ainakin kasvulle on kovia paineita nyt.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #13

Vihavainen taitaa käyttää vähän laajennettua rasismin määritelmää. Ainakaan tuossa Alakylän linkkaamassa jutussa ei ollut mitään sellaista, mitä voisi sisällyttää perinteiseen rasismin määritelmään.

Ehkä joku kuvittelee vielä, että kaikki keskustelu maahanmuuttopolitiikasta, rajamuodollisuuksista jne. voidaan vaientaa rasistikortilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Ainakaan tuossa Alakylän linkkaamassa jutussa ei ollut mitään sellaista, mitä voisi sisällyttää perinteiseen rasismin määritelmään"

Riippumatta siitä mitä olen kenties sanonut, tai siitä mitä olet ymmätränyt, en ole takoittanut rasismiviittauksellani Alakylän linkkiä, tai mitään muutakaan yksityistä viestiä, vaan eniten ehkä tarkoitan Turun murhien jälkeistä yleistä some- ilmapiiriä.

Rasismiksi voidaan ymmärtää toki paljon sellaista mikä ei sovi mihinkään perinteiseen rasismin määritelmään.

Itse määrittelisin Turun murhien jälkeisen some-ilmapiirin Suomessa selkeän rasistiseksi ilmapiiriksi ja sitä tarkoitin.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

En antaisi Taloustutkimuksen (erittäin tarkoitushakuiselle, ja heti puukkohyökkäyksen jälkeen tehdylle) kyselylle tässä kovin suurta arvoa.

Enkä kyllä niille poliitikoillekaan, jotka antavat tuollaisten ohjailla toimintaansa ja ulostulojaan.

Niko Sillanpää

#22: Asenteet kv suojelua kohtaan ovat olleet muuttumassa yhä negatiivisemmiksi jo pidempään. Nyt tietty nähtiin hyppäys, kun paksukalloisempienkin on Turun jälkeen ollut pakko myöntää, että kyseinen järjestelmä ei ole meidän etumme mukainen. Toki on niitä kiihkouskovaisia, jotka ovat niin syvällä #unelma-kaivossaan, että valoa ei enää näy. Sinne kaivoon he kaikella todennäköisyydellä jäävätkin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Eli oliko huhtikuussa tehty vastaava kysely yhtä lailla tarkoitushakuisesti tehty?

Kyseessä on toki reagointi, koska "kukaan ei voinut nähdä tätä ennalta"? Eli parempi reagoida toki myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tuttu tunne - siis että kun tutkimus ei myötäile omia Oikeamielisiä käsityksiä, sen tulos kyseenalaistetaan enemmän tai vähemmän sepitetyin perustein. Viimeksi muistan saman mekanismin tuulivoiman meluhaittojen yhteydessä toimivana, siis että kun infraäänen ja ihmisten uskomien oireiden välillä ei todistettua yhteyttä ole saatu, ovat tutkimusten tekijät jotenkin korruptoituneita tai huonosti työnsä tehneet.

Minusta on varsin luonnollista että ihmiset suivaantuvat ja toteavat että nyt riittää. Ja vaativat jotain tehtäväksi.

Ainakin tuon "tarkoitushakuisuuden" väitteen vastineeksi pitäisi olla jotain perusteita, siis jos se ei ollut pelkkä heitto, kuten oletan. Vaan Oikeamielisten ei tarvitse perustella kun totuuden omaavat?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas Vastaus kommenttiin #27

Tutustu vaikka Eero Lehteen joskus, noin niinku ajan kanssa.

Mielipidetutkimuksilla vaikutetaan mielipiteisiin, ja Taloustutkimus on tässä Suomen ehdotonta kärkeä. Aikoinaan 2010-11 tuottivat täysin tilaajien toiveita vastaavia "tutkimustuloksia" myös Hommafoorumin porukalle.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Hyvä blogi. Ehkäpä perehdyn tarkemmin tähän piraattipuolueeseen..Vanhat puolueet ovat kyllä järjestään epäonnistuneet nyt viikon aikana.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Joo, blogi on hyvin kirjoitettu. Puolueiden silmäätekevillä pitää olla vähintään kynä hallussa, mieluiten myös sana, kun joutuvat joskus suoraan lähetykseen.

Kirjoituksen sisältöä en komppaa. Piraatit vaikuttavat vihervasemmiston digisiiveltä, ja jotenkin farmijoukkueelta. Ja usaria/Huuskoa taas kuvaa hyvin se, että tämä blogi on päässyt karuselliin.

Ootteko muuten koskaan mielessänne avanneet sanaa karuselli. Lapset siihen laitetaan mielellään, mutta itse en haluaisi moiseen joutua..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ootteko muuten koskaan mielessänne avanneet sanaa karuselli. Lapset siihen laitetaan mielellään, mutta itse en haluaisi moiseen joutua.."

Etkö ole ollut karusellissa? Minä olen, eikä se miltään tuntunut, paitsi että jo unholaan painumassa ollut aiheeni hyppäsi kerralla suosion huipulle, ihmettelin miksi, ja siellähän se oli karusellissa.

Mutta ei nuo karusellissa olevat keskustelut kuitenkaan aina siitä mitään lisäpotkua saa.

Karuselliin valinta on jonkin toimittajan yksipuolinen näkemys, eikä siitä pidä mitään piitata.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Täällä vaan politikoidaan puolin ja toisin. Miten jos laittaisiin Suomen turvallisuusasiat kuntoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Täällä vaan politikoidaan puolin ja toisin. Miten jos laittaisiin Suomen turvallisuusasiat kuntoon."

Suomalaisten suurin turvallisuusuhka on liikenne, tupakka, alkoholi ja huumeet. Ne tappaa yhteensä tuhansia suomalaisia ja vahingoittaa tai vammauttaa kymmeniä tuhansia.

Mistä siis aloittaisit turvallisuusasioiden kuntoon laittamisen?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tupakan, alkoholin tai huumeiden turvallisuusuhka on vahvasti riippuvainen henkilön itsensä aktiivisesta toiminnasta. Liikennettä taas valvotaan niin ajo-oikeuden, kuin ylinopeuksien, alkoholinkäytön, liikennesääntöjen noudattamisen, kännykkään puhumisen jne. jne. osalta. Ajo-oikeus voidaan ottaa pois hölmöilyn seurauksena.

Jännä juttu, miten samankaltaiset käytännöt muissa yhteyksissä tekevät Suomesta poliisivaltion.

Tai kääntäen, jos kerran valvonnalla ei ole mitään turvallisuusvaikutuksia, niin kait se turha ajokorttien vaatiminen ja ylinopeuksien kyttääminenkin voidaan lopettaa. Kato vapaassa yhteiskunnassa kenen tahansa oikeus on ajella kuinka haluaa, myös ilman korttia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

Suojelutoimia varmastkin kannattaa tehdä ja rahaa satsata yleiseen turvallisuuteen sekä terrorismin, että päihteiden ja liikenteen osalta. Siitä ei siis tuossa minun puheenvuorossa ollut kyse, vaan siitä kannattaako turvallisuusmielessä olla enemmän huolissaan terrorismista ja rikollisuudesta yleensä, vai satoja kertoja enemmän kuolonuhreja vaativista muista uhista.

Perimmältään tässä voisi käyttää hyötyajattelua ja miettiä mitä rahalla saa. Jos turvallisuuteen on satsata vaikkapa miljardi, niin miten se jaetaan eri uhkien torjumiseksi? Pelastaako miljardi terrorismintorjuntaan enemmän ihmisiä kuin miljardi vaikkapa päihteiden torjuntaan.

Toki pitää ottaa huomioon myös terrorismin luoma hysteria väestössä ja laskettava mitä sen torjumiseksi kannattaa rahassa uhrata, vaikka ihmishenkiä ei säästyisikään.

Jyrki Tikkakoski

Vieläkö joku epätoivoisesti kaivaa muita nimikkeitä turun tapaukselle kuin terrorismi.
Myös sangen moni on pidätettyinä yhden miehen teosta.
Ei pska miksikään muutu vaikka sen valkoiseksi maalaisikin.
Totuus kuitenkin on, ettei suomalaisten puolia pidä kuin yksi puolue.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Iltalehden kysely kertoo tylyä kieltään että kansalaiset ainakin ovat heränneet Ruususen unestaan. Vielä kun saataisiin kansa NATO:n puolelle niin näyttäisi entistä paremmalta.

Toimituksen poiminnat