hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Halla-ahon dilemma

Kuten odottaa osattiin, Halla-aho lähti persujen puheenjohtajakisaan. Lähti vieläpä ilmeisenä aikomuksenaan viedä puolue oppositioon, missä se voisi edes säilyttää nykyisen kannatuksensa.

Kärkiteemana nuivien "Mestarilla" on kuitenkin maahanmuutto, johon oppositiosta käsin ei vaikuteta. Vaan ainakin sitten, puoluejohtajana, kaikkien olisi pakko kuunnella hänen kulunutta ja itseääntoistavaa paasaustaan.

...

Sipilän hallitus on kyllä kiristänyt turvapaikkanormeja tuntuvasti. Jopa niin tuntuvasti, että Suomi jatkuvasti rikkoo omia lakejaan sekä kansainvälisiä sopimuksia.

Keskusta ja kokoomus (jäljempänä kepuumus) ovat olleet vain tyytyväisiä, kun ovat voineet tässä asiassa piiloutua Soinin porukan selän taakse. Ja Soinin kaarti on vastaavasti voinut ylpeillä kannattajilleen, kun näin on maahanmuutto suitsittu.

...

Ylpeys käy kuitenkin lankeemuksen edellä. Mitä tehdään kaikkein haavoittuvimmille ensin, tehdään toiseksi haavoittuvimmille sitten. Vain vähän sen jälkeen kun Migri sai uudet ohjeet turvapaikkojen myöntämiseen, ajettiin toimeentulotukien käsittely Kelaan ja sitten oitis samanlaiseen mielivallan ja sattuman sekasortoon.

Kun elää kädestä suuhun, pienikin viive korvauksissa saattaa vaarantaa ruuan ja lääkityksen lisäksi katon pään päältä. Jos korvaukset maksetaan myöhässä, ne saatetaankin laskea seuraavan kuukauden tuloiksi, ja taas kerran "liikaa" tienannut köyhä putoaa tyhjän päälle.

Sipilän hallitus on synnyttänyt myös aivan oikeita, todellisia "elintasopakolaisia". Maasta pakenevat professorit ja tutkijat muodostavat taloudellemme tuhoisan aivovuodon, jonka seurauksia voimme vasta arvailla. He tutkivat nyt innovaatioitaan muualla, ja perustavat sitten myös yrityksensä muualle.

...

Kaiken persujen siunauksella "säästämänsä" rahan kepuumus on kaatanut omistavan luokan ja kansainvälisen suurpääoman taskuun, ottamansa uuden velan lisäksi. Kansantalouden näkökulmasta mitään ei ole edes säästetty, mutta meidän kaikkien - keskiluokkaistenkin - tulevaisuudesta on leikattu isoilla saksilla.

Kepuumuksessa keskustan äänestäjille riittää about, että maakuntien puolesta puhutaan ja maataloustuista ei tällä kierroksella leikata; kokoomukselle (ja kokoomusimplanteille keskustassa) taas riittää ajaa EK:n asiaa keinolla millä hyvänsä.

Seuraavalla kierroksella kokoomus aikoo olla hallituksessa demareiden kanssa, ja sitten voidaan taas leikata maajusseiltakin.

...

Jos Halla-aho tarkoitti oppositiopuheillaan ihan vain Sipilän hallituksen kaatamista, niin olisihan se kiva. Ja oikeastaan ainoa asia, mitä persut enää voisivat Suomen hyväksi tehdä. Nimittäin JOS voisivat; he kuitenkin ovat mahdollisesti korvattavissa pääministeriä vaihtamatta. Persut korvaamaan tarvitaan vain tarpeeksi opportunistisia ja periaatteettomia oppositiopuolueita, kuten esimerkiksi RKP ja KD.

Vaan jo sekin riittäisi, että persujen tilalle hallitukseen otettaisiin vähän päättäväisempiä takiaisia, sellaisia, jotka osaavat torpata kepuumuksen hankkeita. Ministereitä, jotka ovat valmiita uhraamaan pallinsa tai koko poliittisen uransa vain hidastaakseen hyvinvointiyhteiskunnan täystuhoa, tuloerojen kasvua, köyhien piiskaamista ja ei-niin-omistavan keskiluokankin köyhdyttämistä.

Saapa nähdä.

...

 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jollain persujen puheenjohtajakisalla ei ole yhtään mitään tekemistä kuntavaalien kanssa.

Pormestarikisoilla ei myöskään, vaikka ne sentään kuntia koskettavatkin; se on tasan se ja sama, kuka sinne valitaan seremonioihin pönöttämään.

Saa nähdä muistaako tarpeeksi moni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat