hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Rasistit sananvapauden puolesta toimivat sitä vastaan

Monet "nuivat" persut, sun muut änkyrät, ovat taas turvautumassa vanhaan valttikorttiinsa vaalien alla. Eli kerjäävät tuomioita uskonrauhan rikkomisesta, kansanryhmää vastaan kiihottamisesta sun muusta "vihapuheesta". Säälittävimmät yksilöt tekevät itse tutkintapyyntöjä omista kirjoituksistaan, kun ketään muuta ei kiinnosta.

Jos tavoitteena olisi muuttaa lakia, niin tämä ei olisi mitenkään järkevä tapa edetä asiassa. Mutta näiden änkyröiden tarkoitus onkin vain maalata itsensä marttyyreiksi, kuten Halla-aho aikoinaan onnistui tekemään (no, joidenkin silmissä).

Esimerkiksi Hakkaraisen (suoraan kansainvälisestä uusnatsipropagandasta kopioitu) lausahdus "kaikki terroristit muslimeja" ei suinkaan kohdistunut islamiin uskontona, kuten puolustelijansa jälkeenpäin selittivät. Se kohdistui nimenomaan ja tarkalleen muslimeihin kansanryhmänä, ja siten ylitti syytekynnyksen.
...

 

Sananvapautta ei voi puolustaa rikkomalla sitä rajoittavia lakeja törkeimmällä keksimällään tavalla. Ei vain voi.

Kuka tahansa saa edelleenkin esimerkiksi polttaa koraaneja ja raamattuja grillissä, nuotiossa, saunan pesässä tai vaikka sätkiksi käärimällä, kunhan ei tee sitä tarkoituksenaan nöyryyttää uskovaisia julkisesti.

Järkevässä maailmassa toki kenelläkään ei olisi mitään kuviteltuakaan syytä polttaa kirjoja, mutta järki tuntuu liikkuvan aina vain kauemmaksi nykyisestä Suomesta.

Jumalanpilkkalakia (tai siis uskonrauhan häiritsemistä) ei tulla ikinä kumoamaan, jos jumalanpilkkaa harrastetaan ainoastaan loukkaamis- ja provosointitarkoituksessa, maksimaalista julkisuutta hakien ja vihaa lietsoen.
...

 

Itse muuten vastustan henkeen ja vereen turhia liikennevaloja, sillä ne hidastavat kaikkea liikennettä. Ja turhia liikennevaloja on Helsingissä paljon. Useimmiten vain kävelen päin punaisia, kun olen todennut ettei yhtään autoa, ratikkaa, pyörää tai muutakaan ole tulossa mistään suunnasta.

Kiemungit, Hakkaraiset sun muut änkyrät varmaan vastustaisivat liikennevalojakin odottamalla, että pääsevät astumaan poliisiauton eteen. Tästä sitten saisi sakot, ja sen ah niin maukkaan marttyyriviitan taas seuraavia vaaleja varten.

Mutta kukaan järkevä ihminen tuskin vastustaisi liikennevaloja perusteella, että liikennettä pitäisi saada vaarantaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Päivystävien copy-paste-eurokriitikoiden kommentit noteerattu.

Ootellaan että natsit tulee baarista.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Näen tässä erityisen harmillisena, että vielä 10 vuotta takaperin joku "uskonrauhan loukkaaminen" olisi voitu kumota ihan sillä perusteella, että eihän kukaan edes ikinä tehnyt niin.

Mutta nyt meillä on laumoittain urpoja, jotka suorittavat kyseistä rikosta ihan vain jotta itse saisivat siitä rangaistuksen.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kuten Hannu Salama ? Kirjojen teoskappaleiden ja lippujen polttaminen ei pitäisi olla rikos missään maassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No et voi sanoa etteikö taktiikka toimisi. Sen näkee kun katsoo eduskunnan kokoonpanoa tai tsekkaa monen kunnan edustajia. Itse taktiikkaa voi inhota, mutta sen tehoa ei voi kumota. Kai ihmismieltä voisi syyttää, mutta olisiko siitäkään mitään hyötyä. Hakkarainen mm. menee heittämällä seuraavaan eduskuntaankin ja luultavasti vain kasvattaa kannatustaan. En ihmettelisi sitäkään mikäli Ilja Janitskin olisi joskus eduskunnassa.

Suomi on vielä pientä tuon osalta. Putin Venäjältä, Erdogan Turkissa, Trump USAssa.... puhumattakaan vielä pahemmista.... huomaat että kyllä se tietynlainen v-mäinen taktiikka politiikassa vain toimii; valitettavasti.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Typerät lait pitää haastaa. Siinä olet tosin oikeassa, että julkisuuden henkilöt rikkovat noita lakeja vain saadakseen näkyvyyttä. Juuri tuon takia nuo lait ovatkin vaarallisia, sillä äänestäjienkin mielestä tuomiot ja jopa syytteet noista asioista on typeriä, mikä taas näkyy äänivyörynä näille typerien lakien rikkojille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Federalistipiraatti, kaikkea sitä näkee, Islannissa piraatit ei voittaneet ainakaan liittovaltiokannatuksen vuoksi. Etkö Hautakangas ymmärrä, tuo on politiikkaa, maahanmuuttopolitiikkaa jolla on Suomessa ja Euroopassa kasvava kannatus hunamitaarisen maahanmuuton osalta. Puhuit muutenkin täyttä pötyä, ettäkö raamatun halventamisesta rangaistaisiin. No eipä rankaista, ei ainakaan Tervo mitään saanut vaikka heitti TV-ohjelmassa raamatun maahan. Koraani ja suojeltavat ovat aivan eri ryhmä ja siihen tämäkin tapaus taas viittaa kuten jo Halla-aho osoitti.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jarmo,osuit asian ytimeen. Hautakangas on federalistipiraatti.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Ylipäänsä on vastuutonta äänestää kansanedustajiksi ihmisiä jotka eivät osaa tai halua muuttaa lakeja lainsäädännön kautta vaan mieluummin kiukuttelemalla ja temppuilemalla. Hyvä kirjoitus.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kiukuttelemalla ja temppuilemalla saadaan ajavaa voimaa muutokseen, jotta lakien muuttaminen lainsäädännön kautta onnistuu. Ellei Luther olisi aikoinaan lähtenyt kiukuttelulinjalle saattaisi olla, että vielä nykyäänkin ylintä lainsäädäntövaltaa Euroopassa käyttäisi katolisen kirkon inkvisitio.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Rivipiraattina minä voin tarpeen tullen rikkoa turhiksi kokemiani lakeja. Kyse on ns. kansalaistottelemattomuudesta, joka voi joskus olla tehokas keino synnyttää yhteiskunnallista keskustelua.

Toivoisin kuitenkin, että puolueemme aktiivit noudattaisivat lakia, ja toden totta, yrittäisivät muuttaa sitä laillisin keinoin. Marttyyreita en joukkoihimme kaipaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Se on ihan selvää, että kaikenlainen öyhötys, temppuilu ja lainrikkominen on sananvapauskysymyksen ympärillä pelkästään vahingoittamista, mutta sitä harjoittavat eivät sitä ymmärrä ja alkavat nurista yhä kovemmin kun heidän ihka oma törttöilynsä kiristää ilmapiiriä.

Juuri Usarissakin oli keskustelua siitä, että esim. naisten on mukavampi alkaa blogata täällä kun anonyymejä öyhöttäjiä on siivottu pois palstalta. Näin ollen öyhöttäjien toiminta on aiemmin kaventanut toisten sananvapautta.

Tarpeeksi monta kertaa kun tehdään provokatiivisia temppuja, uhkailuja, lainrikkomisia jne, sitä todennäköisemmin tulee kiristäviä toimenpiteitä.

Koskee myös sekoilijatiimiä Junes et Wiik, jotka vahingoittivat toiminnallaan sitä luottamusta, joka meillä on oikeudenkäyntien julkisuuden ja ei-julkisuuden suhteen. Tarpeeksi monta kertaa kun omaa etua, vaalijulkisuutta tai muuta itselähtöistä etua hakevat uhmaavat oikeuden puheenjohtajaa, saattaa siihenkin tulla negatiivinen muutos.

Perussuomalaiset ja muut käyttävät kiihotuspykäläsyytteitä jopa oman gloriansa kiillottamiseen. Sellaista voi odottaa vain sellaisilta, jotka eivät ymmärrä miten hienossa maassa asuvat. Tai ymmärrä noin paljon muutenkaan.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Oli miten oli, on muistutettava, että jumalanpilkkapykälät pitää ehdottomasti poistaa laista. Näin sanotaan myös Piraattipuolueen puolueohjelmassa:

"Valtion ei tule puuttua sananvapauteen esimerkiksi siveellisyyden, uskonnollisten käsitysten, ulkopoliittisten tai etnisten suhteiden, tieteellisen tai muun akateemisen konsensuksen, esteettisyyden tai kansallisen identiteetin perusteella."

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Hyvä Ville,

Disclaimeri: En mitenkään puolusta ioidiottisia näkemyksiä, enkä missään nimessä kannata perussuomalaista politiikkaa taikka ajatusmaailmaa.

"Jos tavoitteena olisi muuttaa lakia, niin tämä ei olisi mitenkään järkevä tapa edetä asiassa."

Mielestäni kyllä on! Yksi tehokkaista tavoista, mikä tuo esille "jumalanpilkka- ja kiihotuslakien mielettömyyden.

"Sananvapautta ei voi puolustaa rikkomalla sitä rajoittavia lakeja törkeimmällä keksimällään tavalla. Ei vain voi."

Kyllä voi ja pitää!

"Jumalanpilkkalakia (tai siis uskonrauhan häiritsemistä) ei tulla ikinä kumoamaan, jos jumalanpilkkaa harrastetaan ainoastaan loukkaamis- ja provosointitarkoituksessa, maksimaalista julkisuutta hakien ja vihaa lietsoen."

Monien teistien mielestä jo uskonnottomuus (ateismi) sinänsä, ja erityisesti julkilausuttu uskontokritiikki on loukkaavaa, provosoivaa ja vihaa lietsovaa. Uskontojen, jotka mielestäni ovat "vain" mielipiteitä, pitää olla avoimia kritiikille. Myös "huonolle" kritiikille.

http://bisi59.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107842-sana...

Tässä muutama esimerkki ihmisistä jotka rikkoivat vallitsevia lakeja saadakseen aikaiseksi muutoksia parempaan yhdenvertaiseen yhteiskuntaan:

Ja taas disclaimeri: En missään nimessä vertaa persuja ja näitä esimerkin henkilöitä. Suuntaan kritiikkini sinun, hyvä Ville, virheväittämiin. Mutta en myöskään missään nimessä halua kieltää sinulta oikeutta virheväittämiin, koska sananvapaus.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rosa_Parks
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Emmeline_Pankhurst
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot

http://bisi59.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119188-vast...

p.s. "Useimmiten vain kävelen päin punaisia...."

Oi-Voi. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että joku lapsi seuraa, kun kävelet päin punaisia, noudattaa sen takia esimerkkiäsi, ja joutuu yliajetuksi, kuolee tai vammautuu loppuiäksi.

-Rauhaa ja Rakkautta

edit: argumentointivirheisiin => virheväittämiin

Toimituksen poiminnat