hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

EU aikoo perustaa "superliittovaltion" - ja muuta paskapuhetta

  • EU aikoo perustaa "superliittovaltion" - ja muuta paskapuhetta
  • EU aikoo perustaa "superliittovaltion" - ja muuta paskapuhetta
  • EU aikoo perustaa "superliittovaltion" - ja muuta paskapuhetta

Brexitiä ajaneet brittitabloidit (ja mm. monet suomalaiset rajakit ja persut) ovat nyt näemmä rummuttaneet, että "EU AIKOO PERUSTAA SUPERLIITTOVALTION".

Kyseessä onkin oikein mallikas esimerkki disinformaation leviämisestä.

The Sun väittää, että jäsenmaiden omat armeijat lakkautettaisiin, ja viittaa Daily Expressin "näkemään" dokumenttiin. Daily Express taas viittaa Puolan televisioon, ja ilmaisee suunnitelman "herättäneen paniikkia" puolalaisten keskuudessa, he kun ovat "perinteinen liittolaisemme taistelussa federalismia vastaan".

Sylttytehdas ei lopulta ole kovin kaukana, riittää kun katsoo Telewizja Polskan etusivulta mikä otsikko sisältää sanan "super".

Elikkäs tässä olisi se "vuodettu" Raskan ja Saksan ulkoministereiden kannanotto alkuperäisen julkaisijan sivustolla. Puolan oma (EU-kriittinen) ulkoministeri oli sen TV-kanavalle tarjonnut.

On täysin ymmärrettävää, että brittiläiset EU-kriittiset mediat eivät halua julkaista osaakaan tekstistä itse - sillä silloin paljastuisi, että ne valehtelevat sisällöstä, säveltävät aivan omiaan.

Tokikaan tällä ei ole väliä, koska teksti joka tapauksessa julkaistaan tänään ihan virallisestikin. Ja sen jälkeen sitä tuskin kukaan lukee, ja kukaan alkuperäisten höpöjuttujen lukija nyt ei ainakaan näe siitä uutistakaan missään.


Sanahelinää, kuultu ennenkin

Kyseessä ei ole mikään virallinen EU-päätös yhtään mistään, vaan ainoastaan lyhyt englanninkielinen visio siitä, miten EU:ta voitaisiin parantaa.

Enemmän puolustusyhteistyötä (kerran vuodessa kokoontuva turvallisuusneuvosto), enemmän pakolaisyhteistyötä (elikkäs taattaisiin pakolaisille ihmisarvoinen kohtelu Schengen-alueella), enemmän yhteistä rajanvalvontaa (eli FRONTEXiin pantaisiin vähän lisää rahaa).

Ai niin, ja ketään ei olla pakottamassa liittymään euroon, ja muutenkin jäsenvaltioiden pitäisi antaa enemmän päättää miten paljon haluavat integroitua ja missä tahdissa.

On se nyt vittu miten paljon joku The Sun edes pystyy valehtelemaan päin lukijoidensa naamaa. "Dodged that bullet" - jooh.


Mitä EU oikeasti päätti tänään

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina 28.6. päätöslauselman, jonka mukaan brittien toivotaan jättävän 50. artiklan mukaisen eroilmoituksensa viimeistään huomenna.

Parlamentti myös muistuttaa, että Cameronin helmikuussa kiristämät erikoisehdot unionin jäsenyydelle ovat nyt mitättömät, sillä Iso-Britannia on päättänyt lähteä EU:sta ja kansanäänestyksen tulosta täytyy kunnioittaa kuten Cameron itsekin uhosi.

Uusista suhteista brittilän ja EU:n kanssa voidaan neuvotella vasta sitten, kun eroprosessi on ensin viety päätökseen. Eikä mitään salaisia neuvotteluja enää tulla sallimaan.


...

Mitä EU-kriitikot eivät halua sinun tietävän, on että Euroopan unioni pääsi juuri eroon yhdestä ongelmallisimmista jäsenistään. Ja nyt, mitä todennäköisimmin, myös Skotlanti pääsee lopulta pois Lontoon vallan alta - samoin kuin Pohjois-Irlanti.

Ja kun todellinen ongelmalapsi Englanti myöhemmin hakee jäsenyyttä uudemman kerran, häntä koipien välissä, meidän ei tarvitse enää antaa periksi jäsenmaksuasioissa, viisumivapaudessa tai paljon missään muussakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

The Sun, Daily Express ja MVlehti ovat kaikki sellaista sontaa että niihin en linkitä, mutta lisäsin kuvakaappaukset.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kelpaako telegraph?

http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/03/16/ther...

Tuota siis ollaan nyt ajamassa kuin käärmettä pyssyyn, kun Englanti ei ole jarruttamassa. Siihen liittyen Puolalle esitettiin jotain uhkavaatimuksia, joista he sitten vetivät herneen nenään. Jos mitään tällaista ei ole esitetty, silloin tietysti kannattaa asia kertoa puolalaisille, niin eivät suotta pahastu.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Itsensä Boris Johnsonin pelottelukolumni maaliskuulta, kyllähän tätä voi pitää relevanttina aiheen kannalta. Tuolloin Johnson luultavasti vielä uskoi häviävänsä kansanäänestyksen, mutta pääsevänsä sitten Cameronin paikalle pääministeriksi hetikohta.

Itse viittasin kuitenkin tämänpäiväisiin uutisiin - "vuodetusta" paperista, "uudesta superliittovaltiosta" ja no ymmärsit kyllä varmaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #3

No kerro vain ihan omin sanoin, mistä puolalaiset pahastuivat? Eivät kai he nyt ihan lämpimikseen suutu, jos kerran mitään muutosta ei ole vaadittu. Vai suuttuivatko siitä, että saksalaiset eivät halunneet supervaltiota?

Puolan radion mukaan tapahtui seuraavaa:

http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/258994,New-EU-superstate-plan’-by-France-Germany-report

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas Vastaus kommenttiin #5

Puolassa valtaan päässeet konservatiivit (vastaa about meidän persuja) ovat jo jonkin aikaa olleet pahastuneita siitä, että EU yrittää rajoittaa heidän halujaan sementoida valtaansa ja rajoittaa demokratiaa maassa.

Myös Soini on pahoittanut mielensä heidän puolestaan, ilkeää sellainen ettei saisi yksipuoluejärjestelmää rakentaa.

Niin nyt sitten tämä yksi puolalaisministeri selittää tuossa paperissa kuvattuja asioita uhkailuksi ja ultimaattumiksi. Mitä ne eivät ole. Kyse on tyypillisestä populistisesta uhkakuvien maalailusta, ellei suoranaisesta valehtelusta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #7

Eikö Puolan radiossa tehty juuri puhdistus hallituskriittisistä toimittajista?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #7

Olet Ville Hautakangas kritiikissäsi monessa kohtaa oikeassa, mutta kyllä tämä aika pelottava paperi on:
http://static.presspublica.pl/red/rp/pdf/DokumentU...

Otetaan vaikka tämä kohta:
"- In this context we should develop the European Stability Mechanism (ESM) into
a fully-fledged European Monetary Fund subject to parliamentary control."

(Huom! ESM =EVM)
Moniko lukijoista täällä tietää edes mistä on kysymys? Saatikka mitkä vaarat siihen liittyy? Aivan varmaa on, ettei Urpilaisella ollut minkäänlaista hajua siitä mihin tämä EVM tulisi olemaan.

Henry

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas Vastaus kommenttiin #41

Olin järjestämässä mielenosoitusta EVM:ää vastaan vuonna 2012.

Kyseinen elin ei ole demokraattinen, eikä vastuussa tekemisistään kenellekään. Mielestäni olisi pelkästään hyvää kehitystä, jos se alistettaisiin parlamentin valtaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #47

On merkillistä, miten pelottavaa EU:n demokratisoiminen on. Kaipa nämä vastustajat huolestuvat siitä, että eroaminen kävisi yhä harvemman mielessä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tuo on Boris "supervalehtelija" Johnsonin mielipidekirjoitus maaliskuulta, eikä Telegraphin etusivu.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #4

Tässä Boris Johnson on bussin edessä, joka aika isoin kirjaimin väittää, että EU:sta säästyneet rahat laitetaan NHS:ään (National Health Services, brittien "terveyskeskus".)

No miten käy 350 miljoonan punnan? Kun äänestys on ohi.

Oliko ollenkaan yllätys? Valhetta koko roska.

Ei mennyt kuin tunti äänestystuloksen julkaisusta, ja Brexit leirin päähahmo kielsi koko asian.

Tunti siitä, kun brexit tulos julkistettiin.

Emävalheilla rakennettu kampanja. Onnea Britannia. Sitä siellä tarvitaan.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #6

Sanoo EU:n kannattaja, eikä itse edes tiedosta seisovansa EU nimisen äitivalheen päällä.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #20

Perusteles edes löysä heittosi, että miksi Boris Johnsonin lupaus ei ollut mielestäsi valhe?

Onko puoluesi linjan mukaista, että valheet on kampanjoinnissa ihan ok?

Muistutan tässä ystävällisesti, että olen yksityishenkilö ja puoluepolitiikkaan sitoutumaton.
En siis ole poliittinen toimija.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #22

En ottanut millään lailla Boris mikälie sanomisiin. Otin kantaa siihen, että kerrot valheista seisoessasi itse isoimman päällä.

Olen hyvin rehellinen ihminen, jota kaikenlainen valehtelu ottaa jyrkästi päähän.

Tällä hetkellä minua suoraan sanoen vituttaa "objektiivisen" valtamedian valehtelu ja aivopesu mitä mm. Brexit uutisoinnissa on tapahtunut.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #25

Minkä valheen päällä mielestäsi seison?

Arvostan korkealle rehellisyyttäsi. Minulle myös on totuudessa pysyminen ja totuuteen pyrkiminen hyvin tärkeä asia.

Ihan mielenkiinnosta: Millaisia valheita "valtamedia" mielestäsi levittää?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Skotlannista tuskin tulee EU:n jäsentä, talous ei ole oikein siinä kunnossa että EU sitä hyväksyisi. Ehkä tätä käytetään vain siksi että yritetään saada Britannia muuttamaan jollakin konstilla mielensä, sama pätee Pohjois-Irlantiin. -Skotlannin pitäisi saada kyllä enemmän itsemääräämisoikeutta, siinä olen Nicola Sturgeosin kanssa yhtä mieltä. Ehkä tämä on hänellä mielessä nyt näissä itsenäisyysvaateissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Öljyvarat kuuluvat Skotlannille, talous on luullakseni paremmassa kunnossa kuin monen entisen itä-Euroopan maa unioniin liittyessään. Tervetuloa!

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Jos Eu hyväksyy Skotlannin jäsenekseen (Joka ei ole edes valtio) niin se samalla avaa Pandoran lippaan joka voi hajoittaa nykyiset isot valtiot kuten Saksan. Miksei sitten samalla vaikka Katalonian ? Tai Baijerin ? Mihin raja vedetään jos ei Skotlantiin ?

Skotlannin hypettäminen on kaksiteräinen miekka.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #34

Eihän sellaisesta ole puhettakaan, että Skotlanti liittyisi jäseneksi ennen itsenäisyyttä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Miksi vastustat Skotlannin itsenäisyyttä?

Skotlannilla on itsenäisyydestä paljon pitemmät perinteet kuin Suomella. Viikingitkään eivät alistaneet Skotlantia, kuten alistivat koko Englannin.

Skotlannin historiassa on ollut monenlaista suhdetta Englantiin aikojen kuluessa. Skotlannin kuninkaat ovat olleet Englannin kuninkaan vasalleja, tai Skotlannilla ja englannilla on ollut yhteisiä kuninkaita. Ei niin että Englannin kuninkaasta olisi tullut Skotlannin kuningas, vaan myös Skotlannin kuninkaast on tullut Englannin kuningas.

En arvosta itsenäisyyttä kovinkaan paljon, arvostan yhteistyötä, yhteiustä hallintoa ja yhteistä rahaa, mutta mielestäni Skotlannin itsenäistymistä ei pidä ainakaan vastustaa, jos se niin tahtoo.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Brittilehdistä luotan parhaiten Guardianiin ja Timesiin, vaikka ovatkin vanhassa skaalassa eri laidan lehtiä. Toisesta ääripäästä ovat sitten Daily Mail ja Sun, tuolla suomekielisellä taas ei ole mitään tekemistä lehdistön kanssa.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Järkyttävä työpaperi - ensimmäisenä asiana mainittu USA:n kaltainen maailmanpoliisina toimiminen, EU:n omien rajojen ulkopuolella. Jos huominen huippukokous jatkaa tällä "ever closer union"-linjalla on odotettavissa kansalaisvastarintaa useissa jo nyt exit-ajatuksia virittäneessä jäsenmaassa. Eilinen Merkel/Hollande/Renzi-kokous Berliinissä tosin lähetti hyvin samankaltaisia viestejä (varmaankin saman paperin pohjalta, mutta lyhennettynä). He eivät vieläkään ymmärrä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Soinia mukaillen tässä lienee nyt putinisti valinnut, että enemmän valheita on parempi kuin vähemmän valheita, tai edes parempia valheita.

Missä siellä nyt oli vaikka se maailmanpoliisina toimiminen? Riittää kun lainaat englanniksi siitä linkitellystä tekstistä nyt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tarkoittaako Hautakangas ettei komission suunnitelmana olekaan rakentaa täyttä liittovaltiota jossa entiset kansallisvaltiot kuten Suomi ovat osavaltioina?

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Näitkö Makkonen tuossa dokumentissa jotain tuohon viittaavaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Superin ottaisin pois tuota liittovaltiosta. EU on paikalleenjämähtänyt konkurssikypsä unioni joka tulee hajoamaan ennemmin kuin myöhemmin. Mitään taloudellista tai sotilaallista valtaa ei EU:lla ole.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Kriittisyys on hyvä asia, mutta on hyvä miettiä näkökulmia, mistä ollaan kriittisiä. On sanottu, että jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, niin se ei ole totta. Sanoisin myös, jos joku on liian uskomatonta ollakseen totta, niin se ei ole totta.

EU:sta kulkee uskomattomia juttuja salaliitoista yms., mutta totuus taitaa olla tarua ihmeellisempi - asioita ratkotaan sitä mukaa kun niitä tulee 'pöydälle'.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

...."meidän ei tarvitse enää antaa periksi jäsenmaksuasioissa, viisumivapaudessa tai paljon missään muussakaan"
Aika hupaisaa ja naiviutta.

Harri Immonen

Ville. Tutustu sen aikaisiin juttuihin kun EU otti ensimmäisiä vuosiaskeliaan ja mitä epäiliville Tuomaille silloin kerrottiin. Ne jutut on juuri kuvailemaasi sontaa tämän päivän valossa. Koskaan. Ikinä. Milloinkaan ei Suomen kohdalla "integraation" syvyys pitänyt olla tätä luokkaa kuin se nyt on.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Sikäli kun olen historiaa vierestä katsellut, niin euroon liittyminen täällä junailtiin epäasianmukaisesti. Lisäksi Suomi ei ole neuvotellut erivapauksia tyhmistä asioista ollenkaan niin pontevasti kuin olisi pitänyt.

Meidän päättäjämme eivät noudata EU:n määräyksiä esimerkiksi tuontiautojen verotuksesta, koska sillä keinoin vaalirahaa tarjonneet maahantuojat kärsisivät ja verotulot vähenisivät.

Meidän päättäjämme eivät neuvotelleet erivapauksia nuuskan suhteen (kuten Ruotsi), koska he saavat kyllä nuuskaa kuten ennenkin ja lapsia pitää suojella ja sitä paitsi nuuska ei tuottanut tarpeeksi verotuloja.

Meidän päättäjämme valehtelevat silmät päästään, että EU-direktiivi pakottaisi yksityistämään, EU-direktiivi pakottaisi hallintarekisterin, EU-direktiivi sitä tai tätä - silloin kun esim. kokoomuksen/Sipilän taustavoimat haluavat jotain. Mutta edes oikeasti olemassa olevia määräyksiä ei noudateta, silloin kun nuo taustavoimat eivät sitä halua.

Demokratiavaje täällä johtuu pääasiassa tiedon puutteesta ja likaisista valehtelijoista, kuten brittilässäkin. Meillä vain on (toistaiseksi) paremmin koulutettu kansa ja paremmat mediat.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Minä olisin vähän kriittinen tuosta "ja paremmat mediat" väitteestä. Suomessa ei ole kriittistä mediaa ja media on keskittynyt kahden kolmen omistajan kesken.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Uuden Suomen otsikko: "Angela Merkel tuli ulos: suunnitelmana EU:n liittovaltio".

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tämä oli tammikuulta 2012, kun EU:n johto koetti keksiä keinoja pelastaa holtittomasti lainaa antaneita pankkeja, mm. juurikin Lontoon Cityssä, ja lainaa holtittomasti ottaneet tahot kävivät hyvinkin uhmakkaiksi.

Lopulta ratkaisuksi tuli vain pakottaa valtavia julkisen sektorin leikkauksia kriisimaihin, koska näiden johtajille (ja äänestäjille) ne menivät kuitenkin läpi helpommin kuin se, että niinku korruptiosta olisi luovuttu tai että päätäntävaltaa olisi tosiaan luovutettu pois yhtään.

Ehkä noista ajoista on jotain opittu, ehkä jotain jäänyt hampaankoloonkin.

Brexit on tässä mielessä paljon pienempi kriisi, kun jotensakin funktionaalinen (mutta demokratiavajeesta, korruptiosta, sosiaalisesta eriarvoisuudesta ja monesta muusta asiasta kärsivä) huijareiden ja keinottelijoiden saari ajautui ulos unionista ihan vain typeryyden ja ylenkatseen puuskassaan.

Lisäksi brexit näyttää vähentäneen federalistien integraatiokiimaa hieman (kuten nyt vaikka siitä "vuodetusta" paperista olisit voinut lukea). Nyt etsitään realistisia yhteistoiminnan mahdollisuuksia päivänpolttaviin kysymyksiin, ja myönnetään jäsenvaltioiden erilaiset lähtökohdat ja resurssit, sen sijaan että kehitettäisiin liittovaltiota sokeasti liittovaltion takia.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Britannian demokratiavajeen eräistä syistä yksi mielipide.

Tämän kirjoittajan mielipiteen mukaan sisäoppilaitoksiin liian varhain lapsena lähettäminen on hyvin haitallista. Joka vaikuttaa käytännössä koko aikuisiän.

Yllättäen aika moni Britannian päättäjistä on käynyt koulunsa sisäoppilaitoksissa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Liittovaltiolla on peloteltu alusta asti mutta eipä vaan suureksi tappioksemme sellaista ole näkynyt. Kyllä se kotimainen kalifi ja vaaleilla valitsematon hallintovirkamies kyykyttää täällä kovimman kautta kansalta kysymättä jatkossakin.
Se on sitä 'kansallisten päätösvaltaa' ja 'asioita joista päätämme itse'

Harri Immonen

Et taida Ketola seurata aikaasi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ketolakin löytää todennäköisesti lompakostaan yhden tärkeimmistä ja sitovimmista liittovaltion tunnusmerkeistä, nimittäin yhteivaluutta euron. Toinen merkittävä todiste on direktiivit jotka ylittävät Suomen lainsäädännön.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eräs exit-puolueen lupauksista nimenomaan oli että direktiivien noudattaminen loppuu ja kansalaiset jatkossa päättävät itse omista asioistaan.

Vaalien jälkeen sitten että mikään oleellinen ei muutu.

Haluaisinpa kuitenkin tietää mitä ovat ne päivittäiseen elämään oleellisesti vaikuttavat direktiivit joista itse kukin jatkossa päättää itse.
Ei siis Bryssel eikä myöskään mikään paikallinen poliitikko tai virkamies. Tai äänestäjien enemmistö.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Mistähän asioista ne virkamiehet ovat ennen EU:ta tai EU:n aikana puolestani päättäneet? No joo. Veroja oli ennen EU:ta. Ja niin on EU:n aikanakin. Varmaan Britanniassa on veroja Brexitin jälkeenkin.

Melkoisen vapaasti olen kokenut saavani päättää omista asioistani.

Eikä rehellisesti sanottuna ole tuntunut mitään erityisesti puuttuvan. Eikä kukaan ole ollut määräilemässä. Paitsi joskus on ollut parempi olla tossun alla, kuin taivasalla.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Ironista on, että britit ovat itse olleet tekemässä EU:n paljon haukuttua sääntelyä. Ei ole mikään uusi tieto, että britit ovat byrokratian mestareita. Jatkossa britit eivät enää voi syyttää EU:ta sääntelystään. Sitä se "itsenäisyys" tarkoittaa. Take back control!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ironista on, että britit ovat itse olleet tekemässä EU:n paljon haukuttua sääntelyä."

Julkisuuden mukaan juuri britit ovat vastustaneet sääntelyä EU:ssa. EU on rahastaja vaikka pitäisi olla vapaakauppaa, Norjakin joutuu maksamaan tasoitusta EU:n köyhimmille maille että saa myydä tuotteitaan EU:n alueelle. Paljonko USA joutuu maksamaan EU:lle että saa myydä tuotteitaan täällä?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

#38.

"We call it diplomacy, minister..."

Ehpäpä tässä sketsissä onkin enemmän totta, kuin äkkiseltään voisi arvata.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Kuulosta hiukan oudolta, että Euroopan Unionin Parlamentti vaatii täysjäseneltään eroprosessin aloittamista. Diktatuurissako elämme?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nyt on esitetty teorioita, että Puolan närkästyminen johtui vaatimuksista pakkoliittää se nopeasti euroalueeseen. Kaikkein yksinkertaisinta olisi tietysti, jos tiedotusvälineet kysyisivät asiaa puolalaisilta itseltään, mutta sen ilmeisesti estää joku äärifundamentalistinen "mä en saa sanoa teille päivää" laumastasulkemisriitti. Samantyyppistä toimintaa on totuttu näkemään vaikkapa ruotsidemokraatteja, Viktor Orbania tai jatkossa englantilaisia kohtaan.

"Mr Juncker is keen to accelerate European integration by making eight remaining nations use the euro. Those nations are Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Hungary, Poland, Romania and Sweden.

German newspaper Frankfurter Allgemeine Zeitung claimed there are plans underfoot to accelerate the "completion" of the monetary union. They say these will soon be announced by Mr Juncker."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt on esitetty teorioita, että Puolan närkästyminen johtui vaatimuksista pakkoliittää se nopeasti euroalueeseen."

Komissiolla ja federalisteilla on nyt kiire rakentaa liittovaltio ennenkuin kulissit hajoavat. Komissio oli Puolan ja Unkarin kimpussa koska eivät hyväksyneet maahanmuuttajien pakkosijoitusta.

Harri Immonen

Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti ja entisen strategianlaitoksen entinen päällikkö Torsti Siren on nostanut facebook- päivityksessään unelman liittovaltiosta pöydälle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ai kauheeta. Nyt meni EU uusiksi heti.

Toimituksen poiminnat