hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Hallitus suojelee ja edistää rikollisuutta!

  • (c) Lapsiperheet rasismia vastaan
    (c) Lapsiperheet rasismia vastaan

Kustannukset yhteiskunnalle ovat vuositasolla miljardeja euroja. Torjuminen olisi halpaa ja helppoa, mutta poliittista tahtoa ei riitä. Kuinka kukaan isänmaallinen suomalainen voi katsoa tällaista meininkiä?

Puhun tietenkin veronkierrosta. Ja syy siihen, että suomalaiset sietävät sitä on, että ne jotka asian ymmärtävät yleensä myös hyötyvät siitä. Loput jäävät köyhiksi, ja sitten heitä köyhdytetään lisää.

Suomalaiset kätkevät omistuksiaan ulkomaille minkä ehtivät:

"Verotarkastustulosten perusteella harmaan talouden kokonaismäärä Suomessa oli vuonna 2008 runsaat 12 miljardia euroa eli vajaat seitsemän prosenttia bruttokansantuotteesta."

(Taloussanomat, 2010: Harmaa talous maksaa Suomelle jopa 10 miljardia euroa)

Summan voi olettaa kasvaneen viimeisen muutaman vuoden aikana, sillä kokoomus on hallitusasemastaan torpannut lähes kaikki hankkeet erilaisten porsaanreikien tukkimiseksi.

Mutta tämähän ei riitä, ja nyt kun keskustakin on taas hallituskaverina, päästään jälleen leikkaamaan resursseja harmaan talouden tutkinnasta. Ja porsaanreikien tukkimisen sijaan luodaan uusia porsaanreikiä. Kokoomus on tunkenut pöydälle taas uuden ehdotuksen "hallintarekisteristä":

"Helsingin poliisilaitos huomautti, että hallintarekisterillä lisättäisiin rikoksentekomahdollisuuksia merkittävästi: muutoksella avattaisiin paitsi järjestäytyneelle rikollisuudelle niin myös tavallisille sisäpiiriläisille mahdollisuus tehdä hyvin helposti sisäpiirikauppoja ja kätkeä rikoksella hankittuja varoja."

(HS tänään: "Avataan tietä järjestäytyneelle rikollisuudelle" – poliisi ja verottaja eivät hyväksy hallintarekisteriä)

...

Jos harmaata taloutta saataisiin estettyä edes muutaman miljardin euron arvosta, meillä ei enää olisi budjettivajetta eikä nykyisenkaltaisia (muutenkin keksittyjä) säästötarpeita.

Voisimme panostaa lisää koulutukseen ja tutkimukseen. Ja ehkä jopa nostaa sosiaaliturvammekin EU:n edellyttämälle tasolle.

Se vasta hassua olisikin!

Kokoomuksen ja keskustan johtajat ovat suuromistajien palkkaamia pyöveleitä, heidän ainoa tarkoituksensa on ajaa hyvinvointiyhteiskunta alas.

Heille sopii varsin mainiosti hallituskumppaniksi persut, jotka voivat kanavoida (monien) köyhien pahoinvoinnin suoraan pelottaviin maahanmuuttajiin. Soini kyllä sanoi äskettäin, että pitää hallintarekisteriä epäilyttävänä hankkeena. Mutta tiedämme jo, että hän ei lähde hallituksesta millään.

...

Vaikka Suomi olisi miten "mallioppilas" EU:ssa, niin ihmisoikeuskysymyksissä voimme hyvin rikkoa unionin peruskirjoja vastaan. Ei mikään eikä kukaan estä, kunhan pääomat saavat keskittyä rauhassa.

...

Vuosi toisensa jälkeen verosuunnittelusta on nimellisesti pyritty tekemään laitonta, tai edes hankalampaa; mutta kaikki hankkeet yritysten alipääomittamisen, korkovähennysten väärinkäytön yms. torjumiseksi ovat aina vain valuneet hiekkaan.

Ja nyt hallitus haluaa paitsi leikata erittäin hyvin tuottaneesta harmaan talouden tutkinnasta, ja sen sijaan tarjota "katumusmallia", myös sallia anonyymit omistukset ulkomailla.

Tehdä Suomesta veroparatiisin. Heille tämä valtio ei ole mikään yhteinen hanke.

...

Tapelkaa köyhät siitä, onko meillä varaa auttaa ruskeita ihmisiä. Me tässä kuoritaan kermat päältä ja siirretään rahat tuonne piiloon, koska oikeestaan me vaan ollaan parempia ja lälläslää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Marko Parkkola

En jaksanut lukea, mutta katsoin kuvan :)

Erittäin hyvä huomio. Meidän tulee erota välittömästi eurosta, Schengenistä ja EU:sta. Asia on siten hoidettu.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas
Marko Parkkola

Jos se on vaihtoehto tälle nykyiselle sisäiselle devalvaatiolle, niin kyllä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #7

Devalvaatio köyhdyttäisi kansaa ja tekisi rikkaammista entistä rikkaampia. Esim. jos mietitään vaikka jotain lääkkeitä, jotka tehdään yksinomaan ulkomailla, niin niiden hinta nousisi devalvaatiossa. Tuo tarkoittaisi kaikille sairaille lisää menoja devalvaation verran lääkkeissä. Se voisi olla varsinkin eläkeläisille se viimeinen askel köyhyyteen siirtymisessä. Täsmälleen sama kävisi kaikille muillekin ulkomailla tehdyille tavaroille.

Ulkomaille sijoittaville tuo olisi jättipotti, koska heidän sijoitusten arvo nousisi devalvaation verran suomalaisen hintatason suhteen.

Eli rikkaammilla sijoituksia omaavilla päivittäiset kustannukset laskisivat ja köyhemmillä päivittäiset kustannukset nousisivat.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #20

Meinaat ettei sisäinen devalvaatio, eli palkkojen ja sosiaalietuuksien leikkaaminen, köyhdyttäisi kansaa?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #23

Köyhdyttää toki, mutta ei yhtä paljoa. Yksi merkiitävä tekijä on myös lainat. Kaikki lainat pysyisivät euroina ja palkat olisivat devalvaation verran vähemmän lainoihin verrattuna. Tuo ajaisi konkurssiin melkein jokaisen perheen.

Devalvointi kertoo ja itseassään siitä, että on epäonnistuttu talouspolitiikassa. Millaisen tahansa devalvaation sijaan pitäisi tehdä rakenteellisia muutoksia. Ei ole mitään järkeä pitää todella suurta osaa työtekijöistä työttömänä samalla kun töissä olevat kärsivät vaikka millaisista työperäisistä fyysisistä ja henkisistä ongelmista.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #24

Hyvä kun otit puheeksi lainat. Palkkajen laskiessa myös omaisuusarvot alkavat laskemaan. Esimerkiksi minulla on kt-osake ja pankkilaina, jonka vakuutena on ko. osake. Kun osakkeen arvo laskee, pankille syntyy vakuusvaje. Pankki pyrkii korvaamaan vakuusvajeen vaatimalla minulta lisää vakuuksia. Sellaisia minulla ei ole antaa.

Samalla sosiaaliturva lasketaan. Ihmiset eivät nytkään saa ostettua tarvitsemiaan lääkkeitä ja hoitoon pääsy vain vaikeutuu entisestään. Siispä lääkkeistä aletaan säästämään entistä enemmän ja ns heikoimmassa asemassa olevat sairaat kuolevat pois.

Sisäinen devalvaatio on hirviö. Sitä ei ole kukaan saanut tähän mennessä suoritettua onnistuneesti, paitsi Saksa. Saksa teki sen tuomalla maahan halpatyövoimaa Turkista ja myymällä nousukauden buumissa velaksi tavaraa ulkomaille mm. Kreikkaan. Laskusuhdanteessa sisäistä devalvaatiota on mahdoton viedä läpi vai onko mielestäsi Kreikassa asiast hyvin.

Suomessa tehdään vielä se virhe, että sisäisen devalvaation yhteydessä julkisia rakenteita tulisi purkaa. Suomessa rakenteita vain lisätään päivä päivältä. Nyt on puhuttu jo lisälainanotosta.

Huomaan ettet tiedä paljoa sisäisestä devalvaatiosta. Muistele 90-luvun lamaa. Se on alkua antava esimerkki.

Tuo mantra kuinka devalvaatio kertoo huonosta taloudenhoidosta on tuubaa. Jos valuutta kelluu, ei sitä tarvitse devalvoida tai revalvoida. Se asettuu aina oikeaan arvoonsa. Euron kohdalla tämä ei toimi, sillä vaikka euro on kelluva valuutta, se on kiinteä valuutta sen jäsenmaille. Jos emme eroa eurosta, joudumme ikävä kyllä tappamaan sairaat.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Mitä meidän pitäisi tehdä, olisi yksinkertaistaa verotusta. Poistaa vähennyksiä ja muita sekavuuksia rankalla kädellä. Poistaa pääoma- ja ansiotulojen erottelu.

Poistaa perintövero ja ottaa tilalle (maltillinen) varallisuusvero, ehkä?

Mitä tekee hallitus? Nipin napin onnistuu, vuosien väännön jälkeen, vähitellen poistamaan asuntovelallisten korkovähennykset. Joiden arvo on "vain" miljardi euroa vuodessa. Kikkailevat yritykset vievät verojamme ulkomaille moninkertaisesti.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Pääomatulojen ja ansiotulojen erottelun poistaminen loisi ironista kyllä tuloloukkuja paremmin ansaitseville omistajille, jotka joutuisivat parhaillaan maksamaan tuloveroa 50% alle tonninkin hommista. Kuten myös pääoman karkaamista henkilöiden muodossa. Eiköhän se pääomalla elelevä laskisi, että miksi asua Suomessa, jossa joutuu maksamaan pääomatuloista 50%, kun voi asua lähes samanlaisessa kulttuurisssa paljon halvemmalla.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Miksi joku 50% tuloveroilla huiteleva edes tekisi töitä tonnilla kuukaudessa?

No, vastaus on, että huvikseen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #30

Ranskassahan näin on tehty samoin kuin sinne on tullut pari muutakin veroa ja sääntöä hillitsemään onnistumista ja hyötyä yritysmaailmassa olemisesta. Eli juuri sen suuntaista linjaa on noudatettu, jollaista haluaisit ilmeisestu Suomeenkin. Ranskalaisten nuorten vastaus on ollut lähteä pois maasta.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/fre...

Vaikka lähtiöitä ei laskettaisi, niin itse pääomatuloveron nostokin lyö omille nilkoille jossain vaiheessa verotulojen vähenemisellä.

http://deneidez.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202190-pa...

Puhumattakaan siitä miten tuollaiseen nostoon reagoitaisiin. Viimeisin nosto kun laski kerättyjen pääomaverojen määrää.

http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Uutisia/Verohallinnon_tilastoja_Henkiloasiakkaid(29445)

Ja toisaalta pääomaverot ovat todella pieni segmentti veroissa, jolloin tuollainen olisi vain lähinnä näpertelyä valtion budjetin mittakaavassa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kokoomus https://www.facebook.com/kokoomus.on.perseesta?fre... Rikollismafiaan verrattavissa oleva isänmaanvihollisjoukkio, jos kerta näin pois tolaltaan maan asiat ovat! Ja ainakin ovat täysin jäävejä hakkaamaan duunaria yhtään enmpää, kun paatti vuotaa kuin seula, vaikka välineet korjaamiseen ovat olemassa ja käytettävissä ihan milloin tahansa ;(

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäli nämnä veroja kiertävät ylikansalliset yhtiöt jotka hoitavat Suomessa terveydenhoitoa, lasten huostaanottoa ja ylikalliita vanhuspalveluja, häipyvät, niin se on vain hyvä juttu. Julkisen rahojen kuppaamisesta on tullut Suomessa kansallisurhelua jossa Suomi on häviöllä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sammutetuin lyhdyin kohti veroparatiisia

Sijoitusrahastolaki ja nyt helmikuussa valmistunut hallintarekisterien avaamista koskeva lakiesitys vievät Suomea kohti veroparatiisivaltiota. Hallintarekistereillä ajetaan suurpääoman etua ja edistetään rikollista toimintaa. Samalla veronkierto kasvattaa myös tuloeroja.

Ylen MOT-ohjelmassa kerrottiin 21. maaliskuuta, miten verotuksen progressio on käytännössä kadonnut kaikkein suurituloisimmilta kiinteän pääomatuloveron vuoksi.

Suurten puolueiden into nostaa pääomaveroa ei hämmästytä. Kukaan asioista perillä oleva sijoittaja ei maksa pääomaveroa, jos sen kiertämisestä tulee helppoa. Pääomaveroa jäävät maksamaan lähinnä piensijoittajat ja pieniä vuokratuloja saavat vuokranantajat.

”Suomessa on äärimmäisen kapea ja suljettu eliitti. Puolueella ei ole väliä, pitää olla jotain hallussa, kuten rahaa tai media, ennen kuin sut kutsutaan”, eräs haastatelluista talousrikospoliiseista analysoi.

”Ja kun sinne on kerran kutsuttu, sieltä ei kovin helposti joudu ulos. Ylimmässä kastissa on elinkeinoelämän keskushenkilöitä, työnantajajärjestöt ja Finanssialan keskusliitto.”

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täytyy muistaa että PS-puolue on vahvasti veroparatiisien puolella. Kun kokkarimepeistä 1/3 äänesti sen puolesta että kansallisvaltiot eivät saa tietoja veroparatiisisijoituksista niin PS-mepeistä äänesti puolet eli yksi kahdesta veroparatiisien hyväksi ja kansallista pääomaa vastaan.
http://www.sirpakauppinen.fi/node/874

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minäpäs kysyn, että mitenkäs SDP eroaa siitä, että he teatraalisesti halusivat vaatia veroparatiisimaista eroamisen mutta valtiolla siihen tahtoa ei ollut. Urpilaisen sukkahousut ja rakkauskirje on edelleen kassakaapin sisällä odottelemassa sitä suurta rakkautta.

Minä en ymmärrä sinun vihanhakuisuuttasi Perussuomalaisista vaikka voisit hakea viime aikojen hallituksien ohjelmaraamit ja Kataisen puheista.

Vuonna 2012 eduskunta hyväksyi EVM-esityksen

Maahanmuutosta sen sijaan en tiedä kuka mikin puolue lausuikaan viime vuodesta tähän päivään asti. Ymmärtääkseni Soini sanoi varoen, että vaatii muilta mailta vastaanottamista kuten Shenghen-laki vaatii ulkomaalaisen astumista jalallaan siihen maahan, missä Shengen-laki sovittiin ja Ruotsihan kuuluu siihen mukaan. Muuten ne lakeja rikkovia maita pitää vastaanottaa Shengen-maihin sijoitettuja Turvapaikanhakijoita. Tulkinnanvarainen juttu ja muuten pätevä syy palauttaa kaikki takaisin sinne mistä ovat tulleet. Me köyhänä kansana emme kestä enää lisää velkaa otettaviksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta on tärkeää osoittaa millainen peluri tämä median lemmikki PS on. PS myös mahdollistaa nykyisen hallituksen. Sixpack sitäpaotsi hajosi. Se ei samalla tarvinnut ulkopuolista kritiikkiä. Kuten muistat esim PS oli todells isolla volyymilla toimiva hallituskriittinen taho.
SDPn kanssa minulla ei Ole mitään tekemistä. Heidän lohenpunainen Suomileijonansa jossa luki suvakki oli toki hyvä veto jonkinlainen hyvä sattuma kai kun muuten eivät tavoita. Toki Harakan bloggauskin oli hyvä, pientä heräämistä siis ilmassa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sini, itseasiassa hallintarekisterilain siis sen nyt ajettavan, takana on RKP satarosenttisesti. Kokoomus hyvänä kakkosena. Keskusta ei välttämättä tue kuin osalta kannattajistaan.

PS on julkisesti ollut ko. lakia vastaan aina 2011 lähtien. Toisaalta Soini on ilmoittanut PS:n kannan. Joka on kielteinen. Asia ei ole edes hallitusohjelmassa.

Johtopäätös on. a)Tuskin lakiesitys tulee edes eduskunnan käsittelyyn. Liian iso riski Sipilälle. b) Mikäli kokoomus lähtee väkisin ajamaan lakia lähtee se samalla hallituksesta. c) Mitä mahdollisuuksia lailla on päästä eduskunnassa läpi. Vihreät saattavat osittain äänestää jaa, samoin kristilliset. Siinä se sitten onkin. PS ei ja osa keskustasta ei. Ei mene läpi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toivokaamme että olet oikeassa!!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #16

Eikös Lappalainen ole RKP:n kannattaja. RKP haluaa estää harmaan talouden tutkimista yhdessä kokoomuksen kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Nyt puhutaan hallituksen päätöksistä. RKPn talouspolitiikka on oikeistolaista. Minä liityin RKPen ainoastaan maanpuolustus ja ulkopoliittisista syistä. Flirttailee vähiten Putinin kanssa. Se oli kunnianosoitus väistyvälle puolustusministeri Haglundille. Ehkä vähän yliammuttu ele.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei jumalauta. Siis meillä kansalaisilla on muistaakseni tileillä makuuttelemassa pankeissa rahaa 80 miljardia, tämän lisäksi vielä meillä on eläkepuskuri, mikä on ainut laatuaan maailmassa 160-180 miljardia rahaa.

Onko nyt hallitus tuhoamassa nuorisolta mahdollisuuden tienata eläkettä? Kyllä on.

Onko hallitus tuhoamassa synnyttämisen edellytyksiä, kyllä on.

Onko hallitus tuhoamassa ihmisten unelmia, kyllä on.

Muutosten jälkeen:

Tuhoaako hallitus ihmisten toimeentulon? Kyllä.
Tuhoaako hallitus työttömien mahdollisuuden työllisyyteen? Kyllä.
Tuhoaako hallitus vaikeammin työllistettävien elämän? Itsemurha on armelias. Emme usko työllistymiseemme vaan toivottomuutena ja sylkenä poskellemme. Kyllä hallitus tuhoaa. Vanha lakiteksti sanoi, ettei kukaan vajaamielisyys menkö naimisiin...

Minä en usko enää mihinkään, kun tuodaan ulkomaista roimaa porukkaa tänne, niin minulle jää ainoa toive siitä, että minulle jää rahat henkiinelämisestä tai muuten tuho koittaa vammaisista alkaen. Tänä vuonna 2015 kesän aikana on oman käden kautta tehneet itsemurhat vajaakuntoiset 23 kpl, viime vuonna oli vain 5. Omien tietojeni mukaan.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

"Animaatio Luxemburgin verokikkailusta", YLE Areena:
http://areena.yle.fi/1-2469402

Toimituksen poiminnat