hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Vetoomus "anarkisteille" ja muille idiooteille

  • Tämä ei vissiin ole semmoinen "avorivi"
    Tämä ei vissiin ole semmoinen "avorivi"
  • Lähetän kuvaa Twitteriin tai jotain
    Lähetän kuvaa Twitteriin tai jotain
  • Hengenvaarallista etätainnutinta ei sentään tarvittu, onneksi.
    Hengenvaarallista etätainnutinta ei sentään tarvittu, onneksi.

Osallistuin tänään mielisairaan ja vainoharhaisen "äärioikeiston" vastaiseen mielenosoitukseen Helsingissä.

En tiedä, mikä (ainakin) kolmesta eri tapahtumasta oli kyseessä. Facebookissa tapahtumat lupailivat kannattavansa joko rasismista vapaata Helsinkiä, suunnilleen samaa englanniksi, tai jopa "monikulttuurista painajaista" (johon kannattaisi ottaa sipsejä ja limua mukaan).

Tilanne oli alusta saakka absurdi. Eilisistä Tampereen tapahtumista ilmeisesti viisastuneena, poliisi oli sulkenut Narinkkatorin keskeltä poikki varsin järeällä kalustolla, ja valmistautunut tainnuttamaan ja kaasuttamaan kasapäin ihmisiä.

Valitettavasti torin molemmat puolet ovat vilkkaita kulkuväyliä, ja itse satuin tulemaan paikalle väärästä kulmasta, elikkäs suoraan rasistien leiriin. Näiden ei tarvinnut kuin vilkaista minua ja kylttiäni, ohjatakseen minut kohteliaasti oikeaan suuntaan. Ei sarkasmia, siis. Ihan kohteliaita olivat.

Saavuin paikalle ajoissa, ja poliisitkin päästivät minut riviensä läpi naureskellen.

Myöhemmin saapuneille tutuille ei käynyt niin hyvin. Toista oli poliisi töninyt, toista ei ollut päästetty läpi lainkaan. Oli joutunut kiertämään jakolinjan jostain kauempaa.

Pitkin mielenosoituksen kestoa, saimme nähdä hämmentyneitä ohikulkijoita kummallakin puolella. Rasismin vastustajien puolella tungos oli järkyttävä, mutta onneksi poistumisreittejä oli enemmän (tosin vain portaita pitkin).

 

...

Miekkarit meni miten meni. Susanna Kaukisen masinoima pösilölauma torin itälaidalla kuunteli vainoharhaisten puhujien paasausta. Jos Seppo Lehto oli paikalla, häntä ei tällä kertaa päästetty heilailemaan lavalle.

Torin länsilaidalla, ihan itse järjestäytynyt useamman sadan ihmisen tungos huusi vastalauseita, joista ehkä paras oli "hävetkää!"

Silloin tällöin joku itäpuolen neropatti vähän natsitervehti meitä, jossain vaiheessa jotkut helvetin idiootit meidän puolelta heittelivät poliisia kananmunilla. En nähnyt tapausta, mutta näin, miten poliisi keskitti voimansa idioottien lähelle.
 


...

Ja nyt pääsen itse asiaan.

Jos olet militantti kusipää,  niin älä ikinä tule mihinkään mielenosoitukseen. Me ei kaivata tappeluita. Me ei kaivata sua uutisten aiheeksi Iltalehteen. Me ei kaivata sua provosoimaan sen enempää poliisia kuin vastapuoltakaan, eikä provosoitumaan tyhjästä, kuten teitte Tampereella.

Tampereella virheenne oli, että ette itse kuvanneet videolle mitä tapahtui. No ettei kai kuvanneet, kun piti olla niin salaisia! Mutta, jos et osaa osoittaa mieltä ilman naamiota, niin pysy kotona senkin halvatun turvelo. Kuten jo sanoin, me ei kaivata sua sotkemaan rauhanomaisia mielenosoituksia.

Te helvetin riehuidiootit ette ole sen parempia kuin Hennalassa turvapaikanhakijoita vastaanottanut kusipääjengi kivineen, ilotulitteineen ja klukluineen.

Te ette ole ihmisen tai yhteiskunnan puolella, ettekä muiden mielenosoittajien puolella. Ajatte vain pelkurimaisesti muiden suojasta omaa asiaanne, ja se on jotain sairasta ja yhteiskunnan vastaista.

Me ihan oikeat mielenosoittajat emme oikeasti voi edes tietää, vaikka olisitte vastapuolen palkkaamia provokaattoreita. Kyllä mekin huudamme mitä huvittaa; kirjoitamme kyltteihimme mitä huvittaa; pukeudumme miten huvittaa ja saatamme olla aika vituttaviakin vastapuolen mielestä. Mutta me emme harrasta väkivaltaa saatana.

Toivon, että ette enää osallistu mihinkään julkiseen tapahtumaan. Toivon, että tulevissa mielenosoituksissa kaltaisenne hyypiöt toimitetaan vittuun haastamasta riitaa, ja siis heti aluksi eikä hetken päästä. Kyllä naamanne ja naamarinne alkavat jo hiljalleen jäädä muistiin.

Ja vaikka olisitte miten vainoharhaisia, niin olette myös poliisien kuvissa ja kyllä nekin teidät tietää. Saattaa vain olla, että jotkin poliisit oikein toivovat yhteenottoja kanssanne.

Jos kuvittelette väkivallan kautta vastustavanne rasismia, niin voitte samantien mennä sinne natsien puolelle öyhöttämään. Siellähän se Kaukinenkin nykyään hilluu.

 

...

Ei mulla muuta. Saatanan helvetin kusipää muka-anarkisti idiootteja lukuunottamatta oli ihan hieno iltapäivä ja hyvä mielenosoitus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Aamen! Tuo väkivaltainen ääriryhmä nimeltään antirasistianarsistit aiheuttaa vain yleisökadon tulevissa mielenosoituksissa. Eivät tavalliset ihmiset halua tulla liitetyiksi noihin yhtään enempää kuin natseihinkaan.

On järjetöntä sallia ääriainesten leimata mielenosoitukset. Naamiopelleille pitäisi olla nollatoleranssi kaikissa mielenosoituksissa. Älkää leikkikö niiden kanssa, ne vain kusevat teidän lahkeillenne.

Sama toiseenkin suuntaan: kansassa on paljon huolestuneita, jotka haluavat rajoja soukemmalle, mutta eivät he halua tulla kuvatuiksi uusnatsien seurassa. Osallistujakato johtuu siitä, että tilaisuudet leimautuvat ääriliikkeiden touhuksi.

Eli luultavasti kaikki riehujat kummallakin puolella ovat suojelupoliisin kätyreitä - näin saadaan kätevästi pidettyä mielenosoitukset vähäväkisinä. ;)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Sopisi mielenosoittajien, mielipiteisiin katsomatta, käyttää kansalaisoikeuttaan ottaa kiinni ja luovuttaa moiset idiootit poliisille valmiiksi paketoituna!

Niin kauan, kun joukkio suojelee omiaan pääsee kusipäät, kantaan katsomatta, pälkähästä ja poliisi saa luvan/syyn pamputtaa kaikkia ja rahaa ostaa lisää "oransseja kaukotappajia".....

Siis Siivotkaa itse omat rivinne! Keleper!

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Meininkihän on kuin 60-luvun hipeillä, eli "Peace tai turpaan".

Toisaalta tulee myös mieleen Kummelin larppaussketsin "Jätkä löi oikeesti!". Varsinaista larppaustahan tuo mielenosoittaminenkin on.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Erittäin hyvin kiteytetty koskien molempia leirejä.

Vähän särähti korvaan tuo, "itse satuin tulemaan paikalle väärästä kulmasta, elikkäs suoraan rasistien leiriin.". Ehkä sinunkin mielipiteeseesi on vaikuttanut muutamat häiriköt vastapuolella ja näin leimaat kaikki rasisteiksi, vaikka suurin osa on varmasti ihan tavallisia ihmisiä.

Itse en ole eläessäni osallistunut mielenosoituksiin, eikä kyllä mieleni teekkään juuri siitä syystä, että huomion varastavat aina molempien puolien ääripäät.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Samaa mieltä kuin Jyrki: tuntuu varsin väkinäiseltä tuo "rasismin vastaisuus" tässä yhteydessä ja "vastamielenosoituksena". Juuri nyt suuri joukko suomalaisista vastustaa hallitsematonta maahanmuuttoa ja on huolissaan etenkin siitä, että maahan tulee päivittäin yhä enemmän joutilaita, nuoria miehiä..

Käyttäjän SimoSuominen kuva
Simo Suominen

Sosiaalinen muutos ei tule ilman pahastumista ja levottomuuksia. Me voidaan moralisoida anarkisteja maailman tappiin asti, mutta ei me voida tarkistaa jokaisen ihmisen "anarkistisuutta" jokaisen mielenosoituksen yhteydessä. Anarkistit ja anarmismi, kaikessa moninaisuudessaan, on ilmiö joka vain on mielenosoituksissa hyväksyttävä. Jokainen voi itse pohtia, että onko tärkeämpää saada sosiaalinen muutos läpi, vai näyttäytyä kohteliaana ja asiallisena. Anarkisteista ei tarvitse pitää, mutta ilmiön kanssa voi elää kyllä varsin hyvin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Moralisointi on oma juttunsa, mutta tosiasia lienee, että liittyvät nuo tappelunhaluiset hyypiöt mihin mielenosoitukseen tahansa, niin heidän toimintansa estää sen varsinaisen viestin läpimenon. Pohjimmiltaan he vievät pohjan siltä toiminnalta jota he ovat "tukemassa". Tämä tarkoittaa joko sitä, että nämä anarkistit ovat todella tyhmiä jos eivät näe toimintansa vaikutuksia tai sitten heille on yksi hailee meneekö se mielenosoituksen aito sanoma lävitse. Jälkimmäisessä tapauksessa he ovat liikkeellä kokonaan toisin tavoittein kuin muut jolloin heidän eristämisensä mielenosoituksen ulkopuolelle olisi viisasta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Mutta juuri tässä vastamielenosoituksessa "varsinainen viesti" oli hyvin kyseenalainen. Toinen osapuoli on huolissaan hallitsemattomasta maahanmuutosta (joka on fakta) ja toinen osapuoli vastustaa "rasismia"... Ilmeisesti tuo kesäinen unelma-levy jäi päällä.

Tyypilinen esimerkki tahallisesta ohipuhumisesta.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #8

No kun katselee mimmoista porukkaa siellä Rajat kiinni -miekkarissa marssi (esim Susanna Kaukinen joukon johtajana), niin kyllä se vastamielenosoituksen viesti osui ihan maaliin. Mutta sääli on, jos tätä keskustelua käydään näiden ääripäiden ehdoilla.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #9

Ville kirjoitti: "satuin tulemaan paikalle väärästä kulmasta, elikkäs suoraan rasistien leiriin. Näiden ei tarvinnut kuin vilkaista minua ja kylttiäni, ohjatakseen minut kohteliaasti oikeaan suuntaan. Ei sarkasmia, siis. Ihan kohteliaita olivat."

Tuon perusteella oletan, että enemmistö oli ihkatavallisia, huolestuneita suomalaisia (eikä mikään "rasisteja", hohoijaa). Mutta, kuten aloituskin kertoo, joukossa on aina näitä idiootteja...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #8

"Rajat auki"-porukassa on myös päivänselvästi ihmisiä, joiden mielestä Suomi pitää tuhota.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko Vastaus kommenttiin #12

Jos kaikki tai suurimman osan tuloistaan ja elämänsä rahoittamisesta he saavat tulonsiirroista, on helppo vaatia samaa kaikille maailman ihmisille. Tämä taas toisaalta ei maistu heille jotka tekevät 40 viikkotuntia töitä ja pärjäävät jotenkuten.

Jyrki Paldán

Niin, painotetaan nyt vielä tuota anarkismin moninaisuutta.

Anarkisteja nimittäin on ollut ihan laidasta laitaan, Raamatun Jeesuksesta punaisen armeijakunnan kautta omaa yhteiskuntaansa pyörittäneisiin Katalonian anarkosyndikalisteihin. Anarkismi ei millään tavalla sido väkivaltaan tai edes järjestäytymättömyyteen.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Lisävinkkinä vielä, että mielenosoituksella olisi hyvä olla muutakin sisältöä kuin pari iskulausetta ja rummutus.

Jos kellään sadoista osallistujista ei ole muuta sanottavaa, kannattaisiko miettiä hetki?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tärkein sisältö itselleni oli olla paikalla. Olla mukana osoittamassa, että meitä on enemmän, ja tehdä sanomamme selväksi.

Osoittaa solidaarisuutta turvapaikanhakijoille ja haistattaa paskat ihmisvihamielisille valehtelijoille, jotka yrittävät järjestelmällisesti masinoida pelkoa ja vihaa.

Harri Immonen

Nyt on kysyttävä sinulta Ville, että kuinka näet Ruotsin tilanteen tällä hetkellä? Ruotsissa on siis useat kunnat joutuneet kertomaan, etteivät pysty järjestämään enää kuntalaisille normaaleja palveluita ja ovat sekasorrossa valtavan pakolaismassan alla. Tästä lähtökohdasta onko siis suomalaisten esittämä huoli hallitsemattoman maahanmuuton vaikutuksista Suomeen siis ihmisvihamielistä valehtelua ja pelon turhaa masinointia?

Etkö näe ajatusmaailmassasi mitään ongelmaa?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Entäpäs, jos näille "helvetin idiooteille" itse riehuminen ja ilkivalta onkin pääasia, ja tekosyyksi kelpaa suurin piirtein mikä tahansa. Miksi he "tottelisivat" blogistin itse asiaan -osuuden kehotusta pysyä poissa, kun tottelemattomuus itsessään on heille kaikkein tärkeintä ja se varsinainen ideologia?

Yhteistyö poliisin kanssa ei sitten kelvannut blogistin edustamalle osapuolelle, jos Helsingin Sanomiin ja poliisiin on uskomista.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kunhan tarpeeksi moni mm. "vihervasemmiston" edustaja tajuaa ottaa vandaaleihin hajurakoa, niin eiköhän heidän käytöksensä parane - tai osallistumisensa tapahtumiin saada blokattua.

Jos haluavat riehua, niin järjestäkööt itse omat kiakkovierasjuhlansa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Mielenosoituksen lähellä järjestettävä vastamielenosoitus on jo sen verran provosoiva toimi, että en yhtään ihmettele väkivaltaisuuksia. Siihen osallistuvat suorastaan toivovat väkivaltaisuuksia puolelta tai toiselta tai sitten ovat sen verran tyhmiä, etteivät ymmärrä vastamielenosoituksen provokaation määrää. Yhtä kaikki noiden tyhmien ja väkivaltaa toivovien syyksi nuo väkivaltaisuudet voidaan osaltaan laittaa, kun he antavat otollisen tilaisuuden siihen.

Jos oikeasti haluatte ratkaista ongelmia, avatkaa sitä dialogia suuntaan ja toiseen, älkääkä provosoiko toisianne.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

No. Kerro niille, että se trolliarmeijan levittämä MVlehden juttu ei ollut totta. Ehkä ovat uskovinaan. kun kädestä pitäen näytät todisteet.

Odota muutama päivä, ja taas ne viittaavat siihen samaan juttuun. Halla-ahon keksimä lastenvaunujuoru on mainio esimerkki, päätyy julkisuuteen vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Kun maailmankuva on heikoissa kantimissa, niin ihminen haluaa uskoa kaiken mikä sitä vahvistaa, ja torjuu muun. Kun ihminen vihaa jotakuta, hän haluaa uskoa tästä kaiken mahdollisen pahan.

Tai sitten kyseinen ihminen on vain tarkoituksella epärehellinen, koska asian edistäminen on niin tärkeää että totuudenkin voi uhrata, jotta "kansan syvät rivit" tai siis "tyhmät" nousisivat.

Suomen "maahanmuuttokriitikoissa" näitä lienee aika fifti-sixti.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

MV-lehti syntyi liian yksipuolisen median takia ja sen takia, ettei tiettyjen asioiden sanominen ole enää lain mukaan sallittua. Laissa kun on määrätty, että vihapuhe ei ole sallittua. Kuka määrittelee tuon vihapuheen? Kuka määrittelee minkä asteinen vihapuhe on rangaistavaa? Kyseinen lainkohta on niin laveasti määritelty, että sitä voi käyttää mielivaltaisesti hiljentämään kenet tahansa vähänkin maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvan. Tuohon vielä lisäksi hostaajan vastuu muiden kommenteista sivuillaan, niin valtamediasta saadaan tukahdutettua kaikenlainen keskustelu maahanmuuttoon liittyvistä aiheista.

Rasismi itsessään ei lähde vihasta vaan pohjimmillaan taustalla on pelko. Tuota pelkoa vahvistaa se, että heidät leimataan jollain tavalla rikkinäisiksi ja heitä haukutaan sekä potkitaan yhä syvemmälle nurkkaan, jonne heidät on laitettu häpeämään. Ihmisetkin ovat vain eläimiä ja tietänet mitä sanotaan nurkkaan ajetusta eläimestä. Tilanne pitää ratkaista toisella tavalla. Nykyinen tapa vain luo konflikteja. Tutustukaa vastapuoleen ja kuunnelkaa mitä sanottavaa heillä ja kertokaa oma mielipiteenne, jolloin heidän on pakko tutustua teihin ja tutustua teidän kantaanne. Tuo on hyväksi kummallekin, sillä kumpikin leiri on hyvin samanlainen, mutta pelot ja vihan kohteet vain ovat eripuolilla erilaiset.

Vihasta ja sen taustalla olevasta pelosta voi päästä äärimmäisissäkin tapauksissa, kunhan vain ymmärtää vastapuolta.

https://youtu.be/cE_8zXKhkKw

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Tp-kriisin ratkaiseminen ei tule tapahtumaan "rajat auki"-linjalla. Matematiikka ei vain toimi. Se ei myöskään ratkea tötteröpäillä ja heilailuilla.

Jokaikinen heilaaja tekee HS:n "toimituksen" ja jaritervojen työn vähän helpommaksi - antaa helpon referenssin, että katsokaa, ne ovat vähän reppanoita. Mikäli nämä tilaisuudet eivät olisi osittain heilaamista, tai ainakin yhdistettäisi sellaiseen julkisuudessa, olisin ollut itse tuolla.

Samaten anarkomarkojen riehuminen tuo sitä poliisivaltiota vähän lähemmäksi ja tp-virran osaltaan aiheuttamat budjettileikkaukset osuvat myös heidän nilkkaansa.

Suomalaisten pitäisi opetella osoittamaan mieltä paremmin. Parempi mieli (järkevä, harkittu viesti) ja parempi osoitus (esiintyjät, yleisö ja julkisuus).

Nykyiset rajat kiinni-mielenosoitukset ovat kääntyneet liian helposti osittain omasta, osittain muiden ansiosta heilausmaineisiksi. Tötteröpää ei ole kovin validi argumentti rajakontrollin tilapäisen käyttöönoton puolesta. Se on kaupasta ostettu kartonginpala, ei muuta.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ainoa, mitä tässä kriisissä voimme tehdä, on auttaa uhreja.

Lääkärit ilman rajoja menetti juuri miljoonalle ihmiselle terveyspalveluja tarjonneen sairaalansa Afganistanissa - ei Talebanin takia, vaan koska rauhankumppanimme Yhdysvallat pommitti sen paskaksi. Tappaen useita lääkäreitä ja suuren osan potilaista. Osa paloi sänkyihinsä.

Samanaikaisesti Venäjä on ryhtynyt "pommittamaan ISISiä" eli räjäyttämään kaikki Assadin hallinnon vastustajat paitsi ISISin. Assad on hirmuhallitsija, sormia katkova kiduttaja, ja Venäjän liittolainen.

Jos Yhdysvallat jatkaa sotimistaan Afganistanissa vain kriisiä ylläpitämällä ja pahentamalla, pakolaisvirta vain kasvaa. Jos Syyrian maltillinen oppositio menettää loputkin asemansa, pakolaisvirta vain kasvaa.

Me emme voi estää tuota sotimista, mutta voimme suojella ja auttaa edes karkuun päässeitä ihmisiä täällä.

(Kyllä, olen käynyt osoittamassa mieltä myös Yhdysvaltain ja Venäjän sotia vastaan, mutta aika huonosti se tehoaa.)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Voimme auttaa joo... Kotiisiko sinä ne otat? Ja maksat? Kaikki afgaanit ja syyrialaiset? Entäs irakilaiset ja somalit?

Edit: kirjoituksessasi oli erittäin hyvä kannanotto tuon idioottimaisen naamiopelleilyn vastustamiseksi. Kaikki väkivalta (sekä ihmisiin että aineellisiin asioihin kohdistuva) on tuomittavaa!

Toimituksen poiminnat