hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Jos olet natsi, sinulla ei ole mitään pelättävää t. supordo :DDD

  • Saattue anarkistien vappumarssilla 2014, sen jälkeen kun "pahat" anarkistit oli otettu kiinni
    Saattue anarkistien vappumarssilla 2014, sen jälkeen kun "pahat" anarkistit oli otettu kiinni

Supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala summasi hienosti poliisin asenteen suomalaisiin uusnatseihin:

"Sivullisten on turha pelätä kadulla kävelyä. Nämä Suomessa tapahtuneet väkivaltaiset hyökkäykset ovat kohdistuneet poliittisiin vastustajiin ja vähemmistöihin."

Toki kyseessä oli ilmeinen lipsahdus, jonka Rantala oitis korjaa, jatkaen:

"Mitään oikeutusta se ei teoille tietenkään anna, koska ovathan vähemmistöt ja poliittiset vastustajat myös sivullisia..."

(lähde: Iltalehti)

 

Koen tämän aika herkulliseksi.

Olen aiemmin dokumentoinut, millaisella kiukulla poliisi pyrki ennaltaehkäisemään "anarkistien" mielenosoituksen vappumarssilla Helsingissä. Ei tarvittu muutamaa partiota, vaan pari bussilastillista mellakkapoliiseja.

Toki ennen tuota samantapaiset "anarkistit" olivat edellisten viikkojen miekkareissa yrittäneet lyödä poliisia lippukepeillä, kaataneet vähän mellakka-aitaa, sotkeneet ja särkeneet vähän jotain paikkoja - sanalla sanoen perseilleet, myös kytille, päin naamaa.

Ensimmäisissä tapauksissa ketään ei muistakseni edes otettu kiinni, ainakaan paikan päältä. Vappumarssilla sitten otettiinkin koko joukko ihmisiä, saartorenkaiden ja kilpimuurien avulla. Tämän jälkeen satoja rauhanomaisia mielenosoittajia ohjattiin marssimaan aivan eri reittiä kuin piti, tiukassa poliisisaattueessa.

...

Nyt kun myös hitlerinlutkuttajat ovat syyllistyneet "viranomaistoiminnan estämiseen", ehkä heilläkin on kovemmat ajat edessä? Poliisi ei yleensä hyvällä katso häviöitään, eikä ainakaan noita Helsingin kevään 2014 "anarkisteja" kauaa katsellut.

Jyväskylässä otettiin kiinni jo enemmän natseja, kuin Tampereen "kiakkovieraita" siitä itsenäisyyspäivän paskameiningistä silloin joskus.

Olisiko vuosikymmenen työ lopulta riittävästi palkittu, jos valtio tarjoaisi SVL:lle edes saman verran huomiota kuin noille pahimmille / tyhmimmille anarkisteille? Jos tarjoaisi vaikka mielenosoituksiin mellakkasaattueet ja ottaisi "astalot" pois ja tolleen? Urkkisi epäiltyjen tietoja verkkosivustojen ylläpitäjiltä, vähän niinku lain ohi, jo ennenkuin rikosta on tapahtunut, ottaisi porukkaa kiinni ihan vain ennaltaehkäisevästi?

Ihmisten olisi mielestäni hyvä nähdä, että tässä(kin) tapauksessa kyse on parista kourallisesta häiriintyneitä ja aika säälittäviä ihmisiä. Tämä voisi tehdä myös poliitikoille kivuttomammaksi irtisanoutumisen äärijärjestöistä.

...

Olen tässä miettinyt mitä sanoisin Immosesta (joka siis ei tiennyt mitään mistään SVL:stä, eh, tietenkään), tai noista tommosista Jyväskylä-jutuista, tai Slunga-Poutsalon sosiaalietuus-aivopiereskelystä, tai siitä että Soini kirittää jotain hevosia kun pitäisi ruoskia poliitikkoja.

Kiitos hyvästä aiheesta Supo!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Jaakko Häkkinen

Poliisi ei voine tehdä mitään, ennen kuin jotain on tapahtunut. Mutta jatkossa ennaltaehkäiseviä toimia saataneen tehdä, nyt kun todistetusti SVL:n mielenosoitus johti väkivaltaan. Käsittääkseni anarkistejakin vastaan poliisi "sai" toimia vasta kun nämä olivat ensin riehuneet.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

"Ennen kuin jotain on tapahtunut" Ai vielä ei ole?

Eiköhän jo Pride-isku olisi jo ollut riittävä? Vai meneekö poliisin ajattelu samaa rataa, kuin Supon jampalla: Isku kohdistui vain seksuaalivähemmistöihin, sivulliset voivat olla huoletta.

Käyttäjän kaikkeus kuva
Roni Kantola

Tuota noin, eivätkös tavallaan suunnilleen kaikki ole noiden poliittisia vastustajia, jos eivät ole tukijoita - olettaen tietenkin, että tuntevat tapauksen, jokseenkin tuomitsevat ja ehkä vaikkapa äänestävätkin joskus.

Näitä poliittisia vastustajia on joka tapauksessa noin kolmasosa ihmisistä melko selvästi. Tietenkin vastustamisen voi jakaa moniin osiin, eivätkä esimerkiksi vasemmistoanarkistit eroa monilta kannoiltaan (kuten vasemmistolaisuus ja jonkinlainen radikaali lähestymistapa), vaikka heitä perinteisesti pidetäänkin poliittisena vastustajana ja sitä ovatkin. Sanottakon tässä vielä, että anarkismi on monella tavalla hyvä ja yksi oikeudenmukaisimmista aatteista ja sitä on monenlaista. Vasemmisto ei sinänsä voi kovin pitkälle olla anarkismin ja siis monenlaisen vapauden puolella. Äärioikeisto taas ei tarkoita taloudellista liberalismia. Tällaisia epäselvyyksiä on paljon.

Katsotaan nyt, meneekö homma uhrin syyttämisen puolelle. En kannata sellaista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala on kyllä päästänyt suustaan melkoisen sammakon. Sopii freudilaiseksi lipsahdukseksi, jonka korjailu alleviivaa epäonnistunutta viestintää. Lausahdus ei ole omiaan lisäämään vähemmistöjen luottamusta viranomaistoiminnan puolueettomuuteen ja tasavertaisuuteen. Jälleen hyvä tilaisuus oppositiolle esittää hallitukselle asiasta kysymys. Sisäministeri saa toimialallaan luvan ottaa supon mahdollisen laajemmankin asenneongelman keskusteluun.

Vähemmistösivullisten vaara joutua väkivallan kohteeksi on enemmistösivullisia suurempi. Se on totta. Sen pitäisi merkitä asianmukaista voimavarojen kohdentamista ongelman vähättelyn sijaan.

Tällaista törttöilyä ei odottaisi rivipoliisimieheltä, puhumattamaan supon viestintäpäälliköltä.

Mika Selin

Se mitä tapahtui on totaalisesti väärin mutta kuinka järkevää on mennä katsomaan mielenosoitusta jos tietää jo ennakkoon että turpaan tulee jos hänet huomataan. Vähän sama jos menet liverpool-everton matsin liverpool fanien joukkoon kannustamaan evertonia.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Häh.

Mielenosoituksissa ei uhkailla eikä vedetä dunkkuun yhtään ketään. Siis normaalien ihmisten mielenosoituksissa. Jos mielenosoituksesi on fyysisesti vaarallinen "poliittisille vastustajille" tai "vähemmistöille" tai yhtään kellekään, olet feilannut.

t. useita mielenosoituksia järjestänyt

Mika Selin

Kaikki tietää että äärioikeisto ja äärivasemmisto seuraa toisiaan. Kun ne kohtaa voi jälki olla nähdyn kaltaista. Itseäni ei mielenoisoitukset puoleen tai toiseen enää kiinnosta. Äärimmäisen tylsää kuunnella kun haukutaan toiset ja imarrellaan kavereille. Kiitos ei. Lisäyksenä se että ei uhri siellä paikalla sattumalla ollut. Meni susien kitaan ja sai uhrin osan. Valitettavaa mutta tiesi varmaan miten käy jos hänet huomataan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Sinulla on varmaankin esittää pitävät todisteet sille väitteellesi, että pahoinpitelyn uhri tahallaan meni natsien näkösälle? Onko sinulla ihan yleisesti tapana pitää rikosten uhreja syyllisinä kohtaloonsa?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Ihmisten olisi mielestäni hyvä nähdä, että tässä(kin) tapauksessa kyse on parista kourallisesta häiriintyneitä ja aika säälittäviä ihmisiä."

Ensinnä noin ei saisi puhua ihmisistä. Ja toiseksi mistä tiedät, että väitteesi on edes totta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#7 Jos ei muuten niin strategia kyllä säälittävä. Just kun niillä oli kultainen tilaisuus kun kokonainen hallituspuolue ajoi niiden rinnalla ns maahanmuuttokriittisyytä ja vähän muutakin niin sitten ne just nyt immosgaten aikana hyökkää jonkun kimppuun. On siinä jotain säälittävää.
Suomelle on hyvä peiliin katsomisen paikka. Kuinka voi olla mahdollista että tämä kaikki on tapahtunut.

Toimituksen poiminnat