hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Sipilän vanha, tuttu virhe

Sipilä sitten mokasi samalla tavalla kuin Vanhanen toista hallitustaan muodostaessaan. Meni ja otti hallituskumppaniksi kokoomuksen, ja antoi näille vieläpä valtiovarainministerin salkun.

Lopputulos tiedetään: kokoomusta sisältävät hallitukset eivät kauaa ole suosittuja, ja pääministeripuolue kärsii lopulta pahiten.

Miksi näin käy? No koska kokoomus tuhoaa taloutta, ja hajottaa yhteiskunnan rakenteita säälimättömästi, antamatta mitään tilalle. Vierittäen syyn muille.

Kokoomuksen politiikkaa on rikkaiden veronkierto, pääomien keskittäminen ja niiden siirtäminen ulkomaille. Rahaa pois kierrosta täällä, työtä ja taloutta pois ulottuviltamme. Verohelpotukset kyllä on varaa rahoittaa velanotolla.

Kokoomuksen politiikkaa on antaa valtion mennä vessasta alas, ja sitten "pakon" edessä särkeä hyvinvointiyhteiskuntaa pala kerrallaan, aloittaen köyhimmistä. Sillä eihän syömävelkaa sentään saa ottaa!

Kokoomusta vastaan ei mikään työväenliike auta. AY-mafian nykyinen "edunvalvonta" on kuin Eläinten vallankumous, eikä sikoja ole enää vuosikymmeniin voinut erottaa ihmisistä.

Eikä mitään pelasta demari- tai keskustapääministeri, ei jos kokoomus on hallituksessa.

Eivät auta vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit tai persut. RKP ei edes teeskentele yrittävänsä auttaa.


...

Koko nykyinen budjettivajeemme, koko taloutemme "surkea kuva" johtuu kokoomuksen läpirunnomista uudistuksista: verohelpotuksista, veronkiertokeinoista, ja päälle vielä tasaveroista ja niiden kaltaisista maksuista, jotka iskevät kipeimmin huono-osaisimpiin.

Budjettimme on alijäämäinen, koska rikkaat maksavat vähemmän veroja. Velkaa on tämän vuoksi otettu jo vuosia, silloinkin kun taloudella meni hyvin.

Nyt talous kuihtuu, koska verotus on kovaa vain köyhille - joita on yhä suurempi osa ihmisistä. Yhä useammat heistä tarvitsevat valtion avustuksia, voidakseen rikastuttaa omistavia, suhteessa vähemmän veroja maksavia luokkia entisestään.

Ilmankos potti pienenee koko ajan.

Uudessa hallitusohjelmassa ei tainnut olla halaistua sanaa edes veronkierron torjunnasta. Kokoomus on voittanut taas, siis.


...

Minäkin haluaisin leikata monista asioista. Byrokratiasta, hallinnosta, tarveharkinnasta noin ensiksi. Haluaisin muuttaa yhteiskunnan rakenteita, ensin asentaa kivirekiin pyörät ja sitten työntää ne rotkoon.

Turhia kieltoja ja pakkoja karsimalla säästäisimme jo helposti satoja miljoonia euroja, jotka menisivät kidutuksen sijaan talouteen. Turhia porsaanreikiä tukkimalla säästäisimme miljardeja. Joka vuosi.

Suomen oikeiston tavoite ei kuitenkaan ole varsinaisesti leikata mitään, vaan hävittää valtio kokonaan. Ryöstää se kuiviin. Tämän vuoksi sitten täytyy leikata ihan kaikesta aina, kun hieno suunnitelma ei "yllättäen" johdakaan talouskasvuun.

 

...

On olemassa vielä pieni toivo, että tämäkin hallitus käyttää suurimman osan ajastaan vain sabotoiden toisten hallituspuolueiden tavoitteita, ja että pelottavimmista uudistusväännöistä ei tule lasta eikä paskaa.

Muistanemme edellisen hallituksen kunta- ja sote-uudistukset. Kovasti niistäkin teeskenneltiin oltavan yhtä mieltä aluksi.

Aika karseaa, että täytyy pistää toivonsa poliitikkojen kyvyttömyyteen ja häikäilemättömyyteen. Mutta johonkin täytyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

"Budjettimme on alijäämäinen, koska rikkaat maksavat vähemmän veroja"
Paljonko olisi sopiva tuloveroprosentti rikkaille, 70?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Paljonko esimerkiksi yrittäjänä toimiva lääkäri keskimäärin maksaisi veroja, jos tuloja ei saisi pestyä holding-yhtiön kautta - kuten nyt on voinut tehdä jo vuosien ajan?

Kritiikkini kohdistuu siihen, että yksi Suomen suurista puolueista on vuosien ajan edistänyt systemaattista veronkiertoa ja korvannut menetykset lyhytnäköisesti velkarahalla. Nyt tästä ollaan rankaisemassa koko yhteiskuntaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pääomatuloista saa 70 000 tuloilla veroprosentiksi helposti 7%.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Progressiivinen verotus on väärin. Perustulo plus tasavero olisi kaikille reilu.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kelpaa mulle, mutta vasta kun siihen on varaa. No, perustuloon olisi varaa jo nykyäänkin, useimpien laskelmien mukaan, verotukseen mitenkään suuremmin kajoamatta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Meinaat,että rikkaat suostuisi maksamaan veroja neljäsosan tuloistaan? älä nyt viitsi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ajattelinkin jo,että eikö tätä ketään muu huomaa..vai onko se sittenkin ilmeisen selvää kaikille ettei jaksa kirjoittaa edes siitä.

Korjaisin kuitenkin sen verran..ei oikeisto valtiota tahdo poistaa vaan vain määritellä sen laajuuden joka siis olisi kapitalistisen ideologian mukainen..eli siis kaikki tukee muutaman ihmisen rikastumista. Ainiin..näinhän onkin jo oikeastaan käynyt.

Toimituksen poiminnat