hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Piraattipuolue soisi sukupuolensa korjanneiden synnyttävän

  • Satunnainen kuva Internetistä.
    Satunnainen kuva Internetistä.

Vanha kauhukuva "synnyttävistä miehistä" nostaa jälleen päätään, mutta tällä kertaa sentään vähän poliittisesti korrektimmassa muodossa. Päivi Räsänen nimittäin "ei soisi sukupuolensa korjanneiden synnyttävän".

Piraattipuolueen yksilönvapausohjelmassa on jo vuosien ajan ollut vaatimus, että valtio ei edes saisi pitää kirjaa ihmisen sukupuolesta. Viimeisin, vain viikko sitten puoluekokouksessa vahvistettu sanamuoto kuuluu tarkalleen näin:

"Valtion ei tarvitse tietää yksilön sukupuolta tai seksuaalisuutta eikä näitä tule merkitä mihinkään rekisteriin ellei kansalainen itse pyydä. Henkilötunnusjärjestelmä on muutettava sellaiseksi, ettei siitä voi päätellä sukupuolta. Sukupuolen korjaamisen ei pitäisi kuulua valtiolle mitenkään eikä sitä saa hankaloittaa esimerkiksi avioero- tai sterilisaatiovaatimuksilla. Myös vanhemmuudesta tulee poistaa sukupulisidonnaisuus."

 

Räsäsen mielestä "Siinä lähdetään kiertotietä tavoittelemaan samaa sukupuolta olevien avioliittoa".

Mitä tulee avioliittoon piraattien mielestä:

"Sukupuolisidonnainen avioliittolaki ja siihen liittyvät oikeudet saattavat seksuaalivähemmistöjä eriarvoiseen asemaan muuhun väestöön nähden. Kaikkia rekisteröityjä parisuhteita, mukaanlukien avioliitto, tulee käsitellä yhdenvertaisina ”rekisteröityinä suhteina” laissa. Jos näin ei ole, avioliittolain tulee olla sukupuolineutraali. Historiallisesti ja uskonnollisesti värittyneen avioliittokäsitteen voi jättää lainsäädännön ulkopuolelle yhdistyksille ja kirkollisille instituutioille. Myös useamman kuin kahden henkilön rekisteröidyt suhteet tulee sallia. Avoliitto-käsite tulee poistaa lainsäädännöstä."

 

Ja kun nyt antiräsästellään

Saanen myös vielä muistuttaa mitä mieltä olemme Suomen nykyisestä anniskelulainsäädännöstä ja kaupan rajoituksista:

"Valtion ei tule säädellä kauppojen, ravintoloiden tai muiden palveluiden aukioloaikoja. Yrittäjien tulee itse saada määrittää ne kannattavuuden ja työvoiman saatavuuden perusteella. Yrittäjillä tulee olla oikeus vastata kuluttajien tarpeisiin kellonajasta riippumatta. Järjestelystä hyötyvät kaikki: yrittäjät uusien ansaintamahdollisuuksien myötä, kuluttajat palveluiden saatavuuden paranemisen vuoksi ja työntekijät lisääntyvien työtuntien myötä. Yksittäisen ravintolan aukioloaikaa voidaan rajoittaa silloin jos siitä koituu meluhaittaa naapuruston asukkaille, mutta siitä päättäköön kunta tapauskohtaisesti, ei valtio kaikkien puolesta."

"Alkoholin myyntimonopoli tulee purkaa. Jo sitä ennen viinien ja vahvojen oluiden myynti elintarvikekaupoissa tulee sallia. Myyntiaikarajoituksista tulee luopua, kaupat päättäkööt itse minä aikoina haluavat alkoholia myydä."


...

Mitä tasa-arvoon, ihmisoikeuksiin ja yksilönvapauksiin tulee, yksikään nykyisistä eduskuntapuolueista ei uskalla edes yrittää kilpailla piraattien kanssa. Mutta Räsäsen puolue kyllä kiskoo päinvastaiseen suuntaan kiukulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Samalla asialla myös vihreät. Toivonkin puolueeltani tiukkoja otteita, jottei KD:lle annettaisi periksi.

http://miikkakeranen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1743...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Olit selvästi aiemmin hereillä, onnittelut :)

Vihreiden vaatimukset näyttävät kyllä täältä katsoen ihan vähän vaisuilta.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Valitettavasti tiettyä radikaaliutta tavoitteista ehkä puuttuu, mutta toisaalta ymmärrän, että on myös oltava realisteja: tavoiteohjelma on seuraavalle vaalikaudelle, joten siinä esitetyt tavoitteet on tavoitettavissa. Sen sijaan tällainen sukupuolta ei-korostava yhteiskunta, josta teidänkin ohjelmassa puhutaan, on pidemmän työn ja ajan tavoite.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas Vastaus kommenttiin #3

Me äänestimme nuo yllämainitsemani kohdat puolueohjelmaan muutamassa minuutissa. Asianosaiset ministeriöt voisivat valmistella niistä lainmuutokset... muutamassa minuutissa, jos toimisivat edes jotenkin tehokkaasti.

Eduskunnan sukupolvenkorjausta odotellessa...

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #4

Tehokkuus ei välttämättä ole pääongelma, vaan poliittinen tahtotila. Kokoomuksella, sdp:llä ja rkp:llä on konservatiivisiipensä, KD & PS ovat läpensä konservatiiveja ja keskustassa ei liiaksi liberaaleja ole. Tällainen sukupuolesta vapaa ajattelu vaatii melkoista liberaaliutta, jota ei vielä valitettavasti löydy. Sukupolvenvaihdos varmasti helpottaa asiaa, joten sitä odotellessa!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse muistan nähneeni jossain tieteiselokuvassa sukupuolivapaan yhteiskunnan, siinä kaikilta ajeltiin karvat, kaikki pukeutuivat harmaaseen ilmavaan haalariin ja kaikilla oli sama sukupuolineutraali nimi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tällä hetkellä Suomen valtio tarvitsee tiedon sukupuolesta noin kahta asiaa varten:

1) jotkut määrätään asevelvollisiksi sukupuolen perusteella

2) joiltain evätään avioliitto kumppanin sukupuolen perusteella

Silkkaa nöyryyttämistä, kiusaamista ja oikeuksien polkemista varten siis keräävät tietoa ihmisten haarovälin mahdollisesta sisällöstä, heti syntymästä saakka.

Toimituksen poiminnat