Tulli tuhosi liimani

Ystäväni puhelimesta särkyi näytön lasi. Merkkihuolto olisi veloittanut hervottoman summan sen vaihtamisesta (lähinnä, koska olisivat samalla väkisin myyneet uuden satojen eurojen arvoisen näyttömoduulin).

Niin ajattelimme sitten, että jospa ostetaan muutaman euron hintainen lasi Internetistä ja vaihdetaan se itse. Tarvikkeet ja työkalut kuitenkin jo oli, elikkäs kuumailmapuhallin, kertakäyttöpyyhkeitä ja sinolia. 

Seurattiin sitten käteviä kuvallisia ohjeita, ja vaihdettiin lasi onnistuneesti. Pikaisesti kokeilemalla puhelin toimi yhtä hyvin kuin ennenkin, ja näytti yhtä hyvältä kuin uutena.

Ohjeessa ei kuitenkaan mainittu, että uusikin näytön lasi kannattaisi liimata näyttöpaneeliin kunnolla. Ilman liimaa se toimii kyllä täydellisesti suurimman osan ajasta, mutta välillä sekoilee, pahimmassa tapauksessa esimerkiksi kirjoittaa rivikaupalla roskaa kosketusnäppäimistöltä.

Puhelin vaati siis muutaman pisaran UV-valolla kovetettavaa kirkasta ja joustavaa liimaa, sitä samaa mömmöä millä alkuperäinenkin lasi oli kiinnitetty. No eikun tilaukseen Amazonista.

Lasi irti, pari pisaraa liimaa näyttöpaneeliin, lasi kiinni, ja auringonvaloon kovettumaan. Helppoa kuin heinänteko?

Tein tilauksen 29. huhtikuuta. Tuo liima ei kuitenkaan koskaan saapunut perille, ja olin jo lähes unohtanut koko asian – en ollut muistanut edes reklamoida sitä. 

Mutta hyvää kannattaa odottaa. Kaksi kuukautta tilauksesta sain lopulta kirjekuoren. Liima oli korvattu oheisella kirjeellä.

"Tullilaboratorion tutkimuksen mukaan aine kului tutkimuksissa."

Pitäisikö tässä olla huvittunut, pettynyt vaiko vihainen?

Olenko nyt siis virallisesti epäilty jostain lääkerikoksesta vai enkö ole? Tajusivatko nuo edes koskaan, että kyseessä ei ollut lääkeaine? Erikeepperilläkö se Samsung pitäisi liimata?

 

Jos oli syytä epäillä rikosta, niin käsittääkseni tullilla olisi ollut myös oikeus tarkistaa luottokorttimaksuni, ja he olisivat yhdellä tietopyynnöllä voineet tsekata Amazonista, mitä olin ostanut. 

Tullilla olisi ollut oikeus jopa ihan vain soittaa mulle ja kysyä, että mitäs tää tämmönen mömmö oikein on.

Sen sijaan tulli viivytti lähetystä pari kuukautta ja sitten tuhosi sen, ja perustelee tätä jollain lääkkeiden nettitilausohjeella ja ihme sanaleikillä.

Tarkoitukseni oli joskus blogata aiheesta "näin vaihdat Samsungin näytön lasin edullisesti ja kunnolla". Mutta kaipa tämä saa nyt kelvata.

Muokkaus:

Sain linkin tullin vahingonkorvausvaatimukseen, tästä voi olla hyötyä muillekin.

hautakangas
Piraattipuolue Helsinki

Helsingin piraattien hallituksen jäsen, Piraattipuolueen hallituksen jäsen.
Ei haluaisi mitään valtaa mihinkään, mutta on valmis ottamaan vastuuta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu