hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Hetero Pridestä Natsi Shameen

  • Kauempaa katsottuna mielenosoitus näytti suurelta.
    Kauempaa katsottuna mielenosoitus näytti suurelta.
  • Mutta poliisit olivatkin rakentaneet ison aitauksen, jossa osa heistä laidunsi.
    Mutta poliisit olivatkin rakentaneet ison aitauksen, jossa osa heistä laidunsi.
  • Suuren osan aikaa, Pride-porukan kamerat olivat suunnattuina vastamielenosoittajiin.
    Suuren osan aikaa, Pride-porukan kamerat olivat suunnattuina vastamielenosoittajiin.

En olisi Hetero Prideen lähtiessäni arvannut, että päätyisin vastamielenosoitukseen "natsitervehtimään" Seppo Lehtoa. Mutta niin vain kävi. 

 Sinänsä itse mielenosoitukset menivät hyvin asiallisesti. "Törkeydet" olivat niinkin kekseliäitä vittuiluja kuin "minun Mannerheimini on homo", tai niinkin typeriä kuin "homosaatiota ei voi pysäyttää" (ts. vastapuolen keksityn uhkakuvan toteuttamista).

Vihaiset tai vainohullut ihmiset jäivät kuitenkin vähemmistöön, vastamielenosoituksessa vallitsi enemmänkin karnevaalitunnelma. Aidat olivat sen verran etäällä toisistaan, että keskusteleminen oli mahdotonta - mutta "leirien" välillä vierailtiin puolin ja toisin, ihan hyvässä hengessä.

Hetero Priden puheenvuorot sentään tallennettiin, ja ovat kuultavissa esimerkiksi Ranneliike.netissä, osa myös katsottavissa itsensä Seppo Lehdon Youtube-kanavalta

Vallankumouksellisin puheenvuoro vaati jopa, että homoille annettaisiin oikeus siviilivihkimiseen, ja että yhteisistä asioista kiinnostuneet keskittyisivät esimerkiksi talouden ongelmiin sen sijaan, että kahtiajakautuvat näin mitättömistä asioista.


Ja sitten se jälkipyykki

Pride-mielenosoittajat saivat kyllikseen alle kahdessa tunnissa, ja hajaantuivat pois. Poistuvasta porukasta lopulta tunnistimme Seppo Lehdon, ja hailasimme hänelle erittäin äänekkäästi. Seppo toki kääntyi ja heilasi takaisin. 

Luulin jo, että tuo oli päivän kohokohta. Saada seistä rivissä punkkareiden, anarkistien ja lgbt-aktivistien kanssa, natsitervehtimässä Seppo Lehtoa livenä.

Tämä eräs tunnettu Luigi sen sijaan näytti meille keskisormea, molemmin käsin. Jotkut saattoivat näyttää takaisinkin.

Näin ilmaisunvapauden kannattajana pidän sekä heilaamista että keskisormen näyttämistä ihan hyväksyttävänä kommunikaationa.

...

No, bileet olivat päättyneet, ja hajaannuimme sieltä sitten. Tapasin lyhyesti joitain Hetero Priden ja vastamielenosoituksen puuhahenkilöitä, ja vaikuttivat molemmat puolet olevan ihan hyvällä mielellä, tyytyväisiä omien mielenosoitustensa onnistumiseen ja silleen.

Mutta enpä arvannut, mitä oli tulossa. Sen sijaan, että Hetero Priden järjestäjät olisivat postanneet videoita esimerkiksi kymmenistä vastamielenosoittajista heilaamassa Seppo Lehtoa, tai ihan asiallisista puheenvuoroista omassa mielenosoituksessaan, Facebookiin tulvikin videoita, joissa Seppo Lehto heittää mautonta homoläppää Ali Washin kanssa, ja joista yhdessä mielenosoituksen pääjärjestäjät kusitauolla pukeutuvat Adolf Hitler-naamareihin ja huutavat SIEG HEIL kameraan.

Ja taas uusi Seppo Lehdon blogi, jonka sisältöä voit tarkastella omalla vastuulla.  

Ja eikö mitä, toinen muovi-Aatu vielä kiemurtelee Ylen haastattelussa, ja väittää videota "kuvanmuokkaukseksi". Ja sitten vielä toinen turbo facepalm, kun valhe "natsikuviin osallistumisesta" oli liian läpinäkyvä:

"Luuletko, että sinulle tulee tästä tempauksesta myöhemmin vaikeuksia?

– Uskon, että tulee. Ilman muuta."

 
Minusta ihmistä ei pitäisi edes voida rangaista heilaamisesta, oli päässä Hitler-naamari tai ei, mutta tuollaisesta valehtelusta Viinikainen kyllä ansaitsee näpäytyksen tai pari. Ei edes itse osannut ottaa hörhöilyään sen vaatimalla huumorilla, eikä sen jälkeenkään ottaa vastuuta tekemisistään. 

Mutta, ihmisiä on monenlaisia.

 

...

Mietityttää, miltä nyt tuntuu niistä homokielteisistä ihmisistä, jotka tulivat tuonne vain estääkseen lapsia näkemästä homojen suutelua televisiossa, tai puolustaakseen "kristillisiä arvoja", tai Putinin Venäjän homopolitiikkaa tai heteroseksuaalista ydinperhettä tms.

Yhtäältä, monet heistä eivät hyväksy minkäänlaista natsimeininkiä yhtään, ja haluaisivat varmaankin suojella lapsia (tai itseään) myös kaiken maailman heilaajilta ja Hitlereiltä. 

Toisaalta, nuokin tavoitteet ovat paljon rankempia ja ikävämpiä juttuja kuin joku Hitlerin heilaaminen kuminaamari päässä levähdyspaikalla. 

Ei Suomessa voida enää kieltää ihmisiä suutelemasta tai muuten osoittamasta kiintymystä julkisesti. Tai kertomasta parisuhteestaan tms. Ei edes televisiossa voida asettaa rajoituksia tällaiselle. 

Kukaan ei myöskään ole tekemässä heteroseksuaalisuudesta mitenkään paheksuttavaa tai epänormaalia. Uhkakuva on täysin järjetön ja saattaa syntyä vain vainoharhaisessa päässä, jossa "homomyönteisyys" on kenties jotenkin heterovastaista. 

Enkä sanalla sanoen ymmärrä, minkä hemmetin uhkakuvastimen kautta ydinperheen mallia voisi puolustaa estämällä homoseksuaaleja muodostamasta ydinperheitä. Tämähän on aivan takaperoista: jos jotkut homot haluavat käyttäytyä kuten heterot perinteisesti, elää yhdessä, olla vastuussa toisistaan ja kasvattaa lapsia, niin miksi "homosaation" vastustajat pyrkisivät estämään tämän? 

Koulukiusaamisen käyttäminen oli tekosyynä sieltä halpamaisimmasta päästä - oletus, että koulukiusaaminen olisi jokin normaali sosiaalinen mekanismi. Mutta "silmälasit oli ennen koulua", just juu.

 

...

Lopulta tuo kaikki outo, julkisuushakuinen natsipelleily ja urpoilu tavallaan teki absurdia viihdettä vakavasta asiasta. Mutta olihan pahuksen outo tilaisuus, oudoin mielenosoitus missä koskaan olen ollut. Todella herätti ajatuksia tämä kaikki.

Kiitos siitä osallistujille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Janne P Hukkinen

"Minusta ihmistä ei pitäisi edes voida rangaista heilaamisesta, oli päässä Hitler-naamari tai ei, mutta tuollaisesta valehtelusta Viinikainen kyllä ansaitsee näpäytyksen tai pari. Ei edes itse osannut ottaa hörhöilyään sen vaatimalla huumorilla, eikä sen jälkeenkään ottaa vastuuta tekemisistään. "

Ehkä tuomitsemisen pelosta piilotettuun sydämen asiaansa ei voi suhtautua huumorilla ja itseironialla oli sitten kyse kaappinatsismista tai -homoudesta?

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Sanot: "Sinänsä itse mielenosoitukset menivät hyvin asiallisesti. "Törkeydet" olivat niinkin kekseliäitä vittuiluja kuin "minun Mannerheimini on homo", tai niinkin typeriä kuin "homosaatiota ei voi pysäyttää" "

Jos olit oikeasti paikalla, et voinut olla kuulematta, kun paikalla karjuttiin mm. "homofobia on vakava sairaus". Onko tällainen mielestäsi asiallista? Eikä tällainen ole mielestäsi törkeyttä? Jos tuollaisen huutaja pitää homofoobikkoa sairaana, onko oikein mennä huutelemaan sairaalle tämän olevan sairas? Paraneeko sairaus huutamalla?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kuten sanoin, nuo vihaisemmat huutelijat olivat vähemmistössä.

Mutta mielestäni meni erittäin siivosti. Odottelen yhä, että järjestäjät julkaisisivat videoita tai edes kuvia meistä... sen sijaan, että itseään nolaavat.

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Ok, homma meni mielestäsi asiallisesti ja siivosti ja mainitsemani karjuminen ilmeisesti vihaisempaa huutelua, joka vähemmistössä, joten sitä ei lasketa. Vai? Vihaisuutta, mutta ei törkeyttä. Vain "törkeyttä". Mulla on aivot varmaan jotenkin vinksallaan, mutta siltikin pidän tuota aidosti törkeänä, ainakin törkeämpänä kuin tuota Mannerheim-heittoa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ihan oikeasti en ymmärrä miksi kukaan olisi suuttunut homofobian tuomitsemisesta. Homofobia on ennakkoluuloisuutta, ja siitähän kaikki osanottajat halusivat irtisanotua.

"Jos tuollaisen huutaja pitää homofoobikkoa sairaana, onko oikein mennä huutelemaan sairaalle" Jos siellä oltaisiin huudeltu "te olette homofoobikkoja, hakeutukaa hoitoon!", se olisi ollut asiatonta. Homofobian eli homoihin kohdistuvan ennakkoluuloisuuden tuomitsemisessa en näe mitään ongelmaa.

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Saara, homofobiaa huudettiin vakavaksi sairaudeksi, mitä se toki voi olla, en minä sillä. Mutta tulisitko sinä minulle huutamaan hermosairaudestani kuvitellen, että huutamisellasi saisit minut kävelemään paremmin? Tai niinkuin itse esitit tuossa, tulisistko huutamaan minun sairaudestani ja lisäksi kehottaisit hakeutumaan hoitoon?

Mitä tulee homofobian tuomitsemiseen, niin sen voi tehdä ihan ilman tuollaisia törkeyksiä. Ja jos se nyt oikeasti on mikään fobia edes, niin ei siihen kyllä tuomitsemiset auta, eikä tuollainen huono käytös varsinkaan. Asennekasvatus voi auttaa, ja yleisen ilmapiirin muuttuminen myös.

Toivon, ettei väärää mieltä olevien (tai oikeasti sairaiden) kohtelu muutu tuollaiseen suuntaan, jonka niin tunnut hyväksyvän.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #30

Kyllä minun mielestäni olisi asiallista huutaa myös esim "masennus on vakava sairaus" tai "anoreksia on vakava sairaus", koska sitähän ne ovat. Eikä sekään mielestäni tuomitse masentuneita tai anorektikkoja, pelkästään sairauden (tai ei se sitäkään oikeastaan tuomitse, toteaa vain tosiasian).

Homofobia tosiaan ei ole oikea fobia, joten sitä ei hoideta samalla tavalla kuin fobioita hoidetaan. Homofobia on todellisuudessa asenneongelma, ja sitä hoidetaan asenteen muutoksella. Ja mihinkä se asenne muuttuisi, jos kukaan ei koskaan sitä kyseenalaistaisi...

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Niinpä. Eikö ihminen saa nykyään pelätä mitään leimautumatta sairaaksi? Jos ei, niin sairaita ollaan kaikki, sillä jokaisella on jokin pelko sisimmässään, jonka kiellämme usein vihan avulla jos emme kehtaa tunnustaa sen olemassaoloa.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

En minä ainakaan mitään mieti. Kristittynä olen kutsuttu rakastamaan kaikkia ihmisiä. Jos joku tekee jotain rikollista paikan päällä, niin se on tuomittavaa ja sekin vasta tuomioistuimen ratkottua asiat, mutta avoimessa tapahtumassa sinne on sallittua tulla kaikkien ihmisten. En myöskään lähde tuomitsemaan ihmisiä heidän mahdollisten taustojensa vuoksi:pilottitakki ja maiharit eivät kerro mitään. Minusta oli upeaa, että ne ihmiset tulivat paikalle antamaan tukensa, ketkä tulivat. Seppo Lehto vaikutti tapaamisen perusteella hyvin huumorintajuiselta ihmiseltä. Jos tulevana sosiaalityöntekijänä lähtisin arvostelemaan ihmisiä heidän mahdollisten taustojensa vuoksi, en voisi työssäni toimia.

Markku Toivonen

KD on aiemmin arvioinut Pride-kulkueita erittäin kielteisesti juuri "ääri-ilmiöiden" perusteella. Heteropridessa ääri-ilmiöt, kuten Lehto, ovat siis pelkästään huumorintajuisia. Tarkoitus pyhittää keinot?

Et edes yritä sanoutua irti natsitervehdyksistä ja mielenosoituksenne pohjavireestä, joka oli laajalti tiedossa viikkoja ennen kokoontumistanne, jos vaivauduit lukemaan blogiisi saapuneita kommentteja. Näitäkö assosiaatioita KD kaipaa?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Itsehän en ole kristillisdemokraatti, mutta mielestäni esimerkiksi Seppo Lehdon tai noiden Janien sensuroiminen olisi vain ilkeää. Onneksi, se olisi myös täysin mahdotonta.

Piraattina ajattelen, että jos haluamme säilyttää oman sananvapautemme, meidän tulee kunnioittaa myös (ja aivan erityisesti) niiden sananvapautta, joiden kanssa olemme eri mieltä.

Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Minustakin sananvapaus on äärettömän tärkeä asia. On erityisen tärkeää, että poliitikot käyttävät sananvapauttaan ja kertovat meille haluistaan mahdollisimman paljon. Mitä enemmän ihmiset käyttävät sananvapautta, sitä enemmän heistä tiedämme. En siis kannata sensuuria.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari Vastaus kommenttiin #19

http://www.halganka.net/content/ali-washi-kertoo-m...

Jos katsoo ylläolevan videon kokonaan voi huomata, ettei se nyt pahantahtoinen ole. Miehet keskustelevat hyvässä hengessä ja toisiaan kunnioittaen. Miehet tykkäävät vähän naisia naurattaa, se ei nyt varmaan ole mikään uusi juttu. Oma miehenikin on huumorimiehiä, enkä nyt ota hänenkään juttujaan liian vakavasti. Liikaa melua tyhjästä. Naamarijutun veikkaan olleen kännissä tehty pila ja valehtelun esim. vain sitä, kuten me suomalaiset olemme, ettemme heti kehtaa krapulassa myöntää edellisen illan toilauksia varsinkaan suurelle medialle, miehet ovat ymmärtääkseni aika uusiakin median käyttäjiä. Itse ainakin teen niinkuin sydän sanoo ja oikeaksi koen, enkä nyt lähtisi miehiä tästä syyllistämään liikaa. Joku inhimillisyys tulee olla.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #43

Surullinen tapa niin perussuomalaisilla kuin Kd:n edustajilla on pistää homma lipan alta siksi, että joku sattuu olemaan humalassa tai krapulassa. Ehkä kuningas alkoholillla ei muissa puolueissa ole tätä mystistä asemaa, joka oikeuttaa niin kirkkohopeiden varastamiseen kuin natsitervehdyksiinkin - kas kun "pojat vähän vaan pelleilivät".

Itse asiassa humalassa tehdyt tekoset ovat pahempia siksi, että henkilö ei osaa kontrolloida juomistaan eikä käytöstään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #43

Naamarivideo kuvattiin kuitenkin samana päivänä ja videon valoisuudesta päätellen nimenomaan päiväsaikaan. Huhun mukaan mielenosoituksen jälkeen. Olivatko asianomaiset myös mielenosoituksessa kännissä?

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Aika oudoilta tuntuivat ne kyltit "heteroliittojen puolesta", kun homoliitot eivät varmaankaan ole heteroliittoja vastaan. Roomalaiskatoliset ja kreikkalaiskatoliset kirkot, kun eivät varmastikaan tule vastaisuudessakaan siunaamaan naispappia virkaansa tai homoja avioliittoon, ev.lut.kirkosta en tierä.

Vaan silmiinpistävää oli ettei tuo heteropride kiinnostanut yhtään ketään. Parikytä mielenosoittajaa molemmin puolin ja tuplaten poliiseja. Koko Helsingin poliisilaitoksen ratsuosastokin oli näköjään tilattu paikalle.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Oli siellä yhteensä yli 50 osallistujaa, kuten vastapuolellakin, plus kymmeniä sivustakatsojia ja monta poliisipartiota. Ainakin turistit saivat ihmeteltävää.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Toki turistit ihmeteltävää sai, koska monessako maassa noin lähellä parlamenttitaloa saa mieltään osoittaa.

Mutta oliko poliiseja paikalla enemmän kuin itse mielenosoittajia?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas Vastaus kommenttiin #11

Vähemmän, mutta paljon. Kymmeniä.

Käyttäjän petrikaivanto1 kuva
Petri Kaivanto

Miten oikeasti kukaan voi enää kiihottua tuommoisista karnevaaleista? Uutisointi tästä marginaalitempauksesta on ollut todella typerää. Samoin täysin ylimitoitetut poliisitoimet.

Seppo Ensimmäinen on armoitettu ITE-taiteilija. Kaikki mihin Seppo koskee on luonnollisesti natsia. Olen siis natsi.

https://www.youtube.com/watch?v=-uCd3t7jx7I

Hommafoorumilla on monta hyvää kommenttia, tässä yksi:

http://hommaforum.org/index.php/topic,86282.msg143...

"Jos joku heikkokuntoinen vanhus haluaa lähteä Helsingissä asioille, mutta pelkää tuontiromaniryöstelijöitä ja muita häriköitä, tämän vanhuksen kannattanee ilmoittaa järjestävänsä anti-monikulttuurisuus, pakkoruotsi, maahanmuutto, ja homo -rollaattorikävely pankin kautta vanhusten palvelutaloon ja takaisin kotiin. Slloin olettaisin Helsingin poliisilaitoksen järjestävän runsaslukuisen saattovartioston. Koskee myös nuoremman väen puistokaljoittelua. Muutama antitrendikäs banderolli mukaan ja poliisin suojelus lienee taattu."

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ollaan me Suomalaiset kaapissa olevaa kansaa jos homoliittojen salliminen yht äkkiä aiheuttaisikin sen että heterot lakkaa olemasta.

Mikäli joku osoittaa että homoliitot ovat taikasauva joka yht äkkiä tekisi kaikista homoja niin lupaan, ihan vain ihmiskunnan säilyvyyden vuoksi, osallistua seuraavaan heteroprideen ja tuoda vaikka oman hitler naamioni!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No nyt kun olette päässeet vauhtiin (mielestäni kovin lapsekkaassa asiassa,mutta se jääkööt nyt omaan arvoonsa),niin voisitteko järjestää seuraavaksi Human Pride mielenosoituksen. Ihan vain seurataksesi osaavatko nämä kaksi osapuolta tulla toistensa kanssa toimeen asiansa puolesta. Kuitenkin ne ovat samalla puolella,mutta kuvittelevat olevansa eripuolilla.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

http://www.hs.fi/videot/Hetero+Pride+sai+vastaansa...

Parasta videossa on, kun senioriluokan ihminen sanoo: "Meidän pitää perustaa näkemyksemme Raamattuun."

Niin, siinä onkin hyvä kirja rakentaa yhteiskuntaa, eiköhän laillistettaisi orjuus uudelleen ja potkittaisiin pois kirkonkirjoista kaikki invalidit.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tuo toimii hyvänä kiteytyksenä tässä aiheessa laajemminkin.

Tuossa yhteiskunnassa viestiäsi ei välttämättä olisi nähty, kun näisilla ei ehkä olisi lupaa kirjoittaa tänne, vaikka tämä aika sekalainen seurakunta onkin.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Niin no orjuushan on yhä voimissaan ja siksi nykyään invalidisoituvat ne ihmiset, jotka eivät orjuuttaan tajua. He sitten hakeutuvat jopa kirkollisverollaan uusorjiksi jos ei muu vero-orjuus heille riitä. Invalidit puolestaan pistetään eläkkeelle eli parhaimmillaan potkitaan pois verokirkon kirjoista omavaraiseksi mummonmökkiin perunapellon laidalle invalidisoitumaan. Huonoimmillaan nämä vero-orjakirkon jäsenet potkitaan pois oman tuvan kotikirkostaan vanhainkoteihin medikalisoitavaksi ilmestyskirjan pedon lukua lukemaan.

Elikkäs käytännössä elämme raamatullisia aikoja joka tapauksessa .

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On kyllä äärimmäisen myötähävettävää tuo Viinikaisen meininki. Ensin hilluu natsinaamari päällä niin, että kaikki naamarista huolimatta tunnistaa (sama neule jne.) ja sitten vielä yrittää saada sääliä miten ensin valehteli. Viinikainen jo alueensa persuista saikin kenkää.

Jännityksellä jään odottamaan tuleeko tapauksesta Rajakarille jotain seuraamuksia, joka nyt ei kuitenkaan heilaillut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Toki myötähävettävää se on,mutta mitä sitten..kai sitä nyt isomies saa pitää mitä tahansa naamaria päässään..so fucking what?

Syy miksi sitä ei varmaankaan halua tunnustaa on tämä hyökkäys,koska piti naamaria päässään. Meidän suvaitsevaiset hyökkäävät kimppuun,koska oli vääränlainen naamari ja väärässä naamassa.

Ei..ei toimi kertakaikkiaan.

Olli Nurmi

Perussuomalaiset eivät varmaankaan halua, että kukaan heidän edustajansa rinnastettaisiin natseihin jollakin tavalla. Ihan luonnollista minusta. Muutenkin kaiken maailman sekoilijat syövät puolueen imagoa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #24

Juu..ja hirveintä siinä on se,että se painostus tuohon tulee ulkopuolelta. Jopa niin,että koko homma ampuu yli ja ylittää jopa sananvapaudenkin..saati sitten ilmaisuvapauden.

Tämähän on varsinaista sirkusta jota ns. suvaitsevaiset pitävät perussuomalaisia kohtaan ja nämä hölmöt menivät astumaan vielä siihen miinaan.

Vaikka sanotaan oltavan oikein demokraattisia,mikä tietenkin edellyttää ennen kaikkea sitä,että koitetaan saada asioita lutviutumaan oman mielen mukaan.käyttämällä demokraattisen valtiosääntömme mukaisia menetelmiä ja vetoamalla valtaratkaisuissa vaaleilla kansaan,jolle valtiovalta todellisuudessa meidänkin valtiosäännöstömme mukaan kuuluu,vaikka näin olisi tehtävä,niin saatetaan aivan julkisesti kerrassaan köysiin pantavina poliittisina rikollisina osoitella sormella kanssaihmisiä siksi,että he syystä taikka toisesta ovat jotenkin henkilökohtaisesti vastenmielisiä tai ajattelevat poliittisesti toisin kuin jotkut muut.

Tuossa on ensiksikin vinoon menevä se,että poliittisia tekoja pyritään
kriminalisoimaan,tekemään rikosluontoiseksi silloinkin,kun on kysymys vain
erillaisesta katsomuksesta ja erillaisesta tavasta toimia maan ja kansan
hyväksi.Siis ajatuksenvapaudesta,joka kuuluu demokratian loukkaamattomiin
perusvaatimuksiin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No jos heilaa hitlernaamarissa niin pitäisi sentään olla edes pokkaa tunnustaa että "joo, mähän siinä pelleilin videolla". Eikä ensin valehdella ja sitten itkeä kun ei uskaltanut kertoa totuuttaa ja tästä varmaan on tulossa seuraamuksia. Ajattelu on sallittu.

Huomionarvoista on myös se, että nämä videot levisivät nettiin nimenomaan järjestäjäosapuolen omasta toimesta. Se ei ollut esim. salakuvaamista ja mustamaalaamista vastapuolen osalta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #25

En kyllä vieläkään osaa erotella juuri tuota hitlernaamaria..se kun on minulle aivan yhdentekevää. Mutta otin ja kerroin se mahdollisen syyn miksi ei heti tunnustanutkaan käyttäneensä naamaria. Ja niin siinä kävi..itseään suvaitsevaiseksi hyökivät murjomaan tätä miestä,potkittiin pois hallituksesta jne.

Miksi se on huomionarvoista,onko se tärkeää huomioitavaa,mihin se vaikuttaa jne ? Minulle se edelleen on aivan yhdentekevää. Miksi ei sinulle,mitä luulet löytäväsi tästä ja mitä luulet saavuttavasi? Luuletko pääseväsi osoittamaan jonkin asian? tms.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #26

Ymmärtääkseni hänet erotettiin puolueen sisältä käsin, eikä suinkaan ulkopuoplisten vaikuttajien takia?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #27

Toisaaltaan harmittaa,kun lähdin tähän sirkukseen mukaan..

Tottakai hänet erotettiin puoleen sisältä..ei ulkopuoleltakaan sitä voi tehdä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #26

Vellu, rautalangasta vääntäen: hitlernaamaria ja heilaamistakin pahempi myötähäpeän aihettaja oli tapauksesta valehtelu medialle.

Jos perseilee hitlernaamarissa ja postaa videon siitä nettiin, vastuu tulisi kantaa itse! Ei ensin valehdella ja sitten tunnustaa ja yrittää vielä kerätä säälipisteitä, kun tajuaa että valhe ei mennyt kellekkään läpi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #31

Mikä vastuu ja mistä..naamarin pitämisestä vai valehtelusta? Kyllä ymmmärrän,että vastuu pitää kantaa,tottakai,jos valehtelee.

Mutta kuten koitin esittää..naamarin pitämisestä nostetaan kauhea häly ja vähintään lähdetään lapioiden kanssa lynkkausjahtiin.

Väärä naamari ja väärällä miehellä,sehän tässä asiassa on se ydin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #32

Täällä minä ainakaan millään lynkkaysmentaliteetilla. Kuten jo sanoin, koko tyyppi aiheuttaa suurta myötähävetystä. Tilanne on todella absurdi ja surullisen hauska. Asianomainen ainakin tuhosi poliittisen uransa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #33

Ihmiset mokailee ja elämä on.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

On hyvä muistaa tässä vaiheessa, että Hitler oli kaappihomo ja harrasti perverssejä naissuhteita, jossa pakotti naisia virtsaamaan päälleen yms homojen ulosteleikkejä. Tämän tiedon valossa heteropriden moni osallistuja näyttääkin kaappihomolta ja vastamielenosoittajista monet lienevät kaappinatseja.

Anyways kunniamaininta niille jotka osoittivat mieltään hyvän asian puolesta ja Hitlertervehdys niille jotka tulivat kaapistaan ulos.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

http://www.demi.fi/keskustelut/syv%C3%A4lliset/muu...

Nuorisolehti Demin lukijat ainakin ottavat ilon irti joka asiasta. Rajakari ja Salomaa olisivat ainakin onnessaan jos elokuvissa ja ohjelmissa näkyisi suoraan heteroYstävällisyys, ettei vahingossakaan altistus homosaatiolle.

Toimituksen poiminnat