hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

EVM on estettävä! Mielenosoitus torstaina.

Kaavailtu Euroopan vakausmekanismi on epädemokraattinen, suljettu järjestelmä, ja se on kokonaan kansallisen päätösvaltamme ja EU-parlamentin vallan ulkopuolella. On hyvä syy, miksi nämä vakausmekanismit pitää piilottaa suljettujen ovien taakse.

Ne piilotetaan Luxemburgiin, läpinäkymättömiksi, verottomiksi ja vastuuttomiksi yrityksiksi. Siinä, missä ERVV:n lainat vaativat edes rahoittajien suostumusta, EVM tulee vaatimaan ainoastaan rahaa kaikilta.

Voit lukea lisää Wikipediasta:

"EVM on Luxemburgiin rekisteröity yksityinen osakeyhtiö.

Euroopan vakausmekanismilla on tarkoitus korvata väliaikaiset Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV; engl. European Financial Stability Facility, EFSF) ja Euroopan komission ja budjetin alainen Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi (ERVM; engl. European Financial Stabilisation Mechanism, EFSM).

EVM perustuu 80 miljardin euron maksettuun pääomaan ja enintään 620 miljardin euron korotusvaltuuksiin. Sen lainanantokyky on 500 miljardia euroa.[1]

Kaikki vakausmekanismin hallitsema omaisuus ja varat on täysin vapautettu veroista. EVM:n henkilöstö on EVM:n maksamien palkkojen ja korvausten osalta vapautettu kansallisesta tuloverosta. Lisäksi vakausmekanismin kaikki toimitilat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta. Vakausmekanismia tai mitään sen osaa ei myöskään voida koskaan syyttää oikeudessa."

 

Miksi hätärahoitus halutaan piiloon

Jos EVM hyväksytään, niin toisin kuin viime vuosien kriiseissä, tuskin koskaan saat edes tietää, kuka teki päätöksen tukien jakamisesta, tai millä verukkeella. Mutta seuraukset saat kokea. Ostovoimasi tulee tippumaan. Kaikki hyödykkeet tulevat kallistumaan. Köyhät tulevat köyhtymään entisestään, ja rikkaat vähintäänkin pysymään rikkaina.

Vähän niinkuin Amerikassa jo vuosikymmenten ajan.

Samalla eurovaltioiden ja pankkien ongelmat jäävät ratkaisematta, kukaan ei joudu vastuuseen tilanteesta, ja velkataakka jatkaa järjetöntä kasvuaan.

Kaiken lisäksi EVM on täysin alimitoitettu ja myöhässä. Se ei pysty "pelastamaan" edes Espanjaa tai Italiaa kuin yhden kerran.Ensimmäinen EVM:ää vastustava mielenosoitus järjestetään torstaina 14. kesäkuuta, kello 17 alkaen, eduskuntatalolla. Myöhässäkin saa tulla, tapahtuma loppuu virallisesti vasta seitsemältä.

Facebook-linkki. (hyi)

Mielenosoitus ei tietenkään ole mitenkään riittävä keino päättäjien päiden kääntämiseen, mutta se on hyvä alku kampanjalle, joka tulee repimään myös Suomen hallitusta vielä kuukausien tai vuosien ajan. Ehkä jopa kaatamaan sen, jos yksikin hallituspuolue jossain vaiheessa järkiintyy noudattamaan ennen vaalejaan antamiaan lupauksia.

Tule siis mukaan. Pelkästään osallistumalla voit vaikuttaa monen vaaleissa annetun äänen verran, ja se vaikutus tuntuu juuri nyt, puoluerajojen yli. Tuhat mielenosoittajaa merkitsee paljon enemmän kuin kymmenentuhatta äänestäjää. Ja mielenosoittaja voi vaikuttaa jo nyt, eikä vasta vuonna 2015.

Ei tarvitse kyhätä kylttiä tai keksiä iskulauseita, jos et jaksa. Mutta tule osoittamaan, että et alistu valehtelevalle ja salailevalle hallitukselle, ja ettei Kataisenkaan kannata alistua ulkopuolelta saneltuun kuriin.

Tule näyttämään päättäjille, että vaadit demokratiaa, avoimuutta ja vastuuta. Juuri nyt.


Be there, it's not (yet) Tiananmen Square!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kirjoitat oikeaa asiaa mutta se vaan on niin että tuollaisella mielenosoituksella ei mitään saada aikaseksi. Keväällä 2011 oli "mielenosoitus " johon ei saatu tarpeeksi osanottajia että kelkka olisi voitu kääntää, siinä oli mahdollisuus mutta epäonnistuttiin. Jos seuraavissakin " mielenosoituksissa " epäonnistutaan niin silloin on kansa saanut juuri sitä mitä on tilannut ja tulee sen huomaamaan. Se on ihan sama ketä tuolla kadulla kuleksii ja huutelee mitä huutelee, äänestyskopissa ne sellaiset oikeat mielenosoitukset järjestetään.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Vain osittain totta.

Mielenosoituksella saa aina jonkin verran näkyvyyttä, ja silloin tällöin myös päättäjien huomion.

Mutta onnistunut mielenosoitus toimii myös osallistujiin itseensä. Kun haaskaat pari tuntia aikaasi vaikka vain seisoskeluun, näet, että et ole yksin asiasi kanssa. Se on solidaarisuuden osoittamista, ei mitään mellakointia tai välitöntä vaikuttamista.

Käyttäjän JoelJoonatanKaartinen kuva
Joel Kaartinen

Vielä paremmin heidän huomionsa saa kun alkaa tukemaan vaihtoehtoja. Esimerkiksi Bitcoinia. Mitä useampi ihminen suuntaa Bitcoinin suuntaan, sen enemmän huomiota se kiinnittää.

Niille jotka eivät tiedä, Bitcoin on 3 vuotta sitten luotu vertaisverkko joka luo ja ylläpitää kirjanpitoa siitä kenellä on oikeus siirtää ja paljonko bitcoineja. Niiden maksimimäärä on rajattu 21 miljoonaan ja ei ole olemassa minkäänlaista keskustahoa joka voisi päättää painaa lisää.

Nimenomaan tämäntyyppinen toiminta valtioiden taholta oli mikä innoitti järjestelmän kehittäjän kehittämään systeemin.

Tässä muutamia linkkejä. Ensin suomeksi:
https://bittiraha.fi/content/mik%C3%A4-bitcoin
https://bittiraha.fi/content/yhteiskunnan-yhdist%C...

Ja sitten englanniksi:
http://bitcoin.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

"Vielä paremmin heidän huomionsa saa kun alkaa tukemaan vaihtoehtoja. Esimerkiksi Bitcoinia. Mitä useampi ihminen suuntaa Bitcoinin suuntaan, sen enemmän huomiota se kiinnittää."

Itse suhtaudun Bitcoiniin hieman skeptisesti nykytilanteessa. Hakkerit varastavat sitä satojentuhansien dollareiden arvosta vähän väliä (mikä toki on hyvä opetus tietoturvan suhteen). Viime keväänä nähtiin, miten koko valuutan arvo putosi kymmeniä prosentteja keinottelijoiden ansiosta.

Näitäkin suurempi ongelma on, että mikä tahansa valtio voi ostaa kaikki Bitcoinit, vain polkaisemalla tyhjästä läjän dollareita, euroja, ruplia, jenejä tai vaikka heroiinia. Pelkästään riittävän suuren osan hankkiminen riittäisi tappamaan valuutan.

Itse ostaisin mieluummin esimerkiksi kuparia, jos haluaisin muuttaa omaisuuteni arvonsa säilyttävään muotoon.

Käyttäjän JoelJoonatanKaartinen kuva
Joel Kaartinen

"Hakkerit varastavat sitä satojentuhansien dollareiden arvosta vähän väliä (mikä toki on hyvä opetus tietoturvan suhteen). Viime keväänä nähtiin, miten koko valuutan arvo putosi kymmeniä prosentteja keinottelijoiden ansiosta."

Kieltämättä eri palvelut ovat hoitaneet tietoturvansa liian heikosti ja menettäneet osan bitcoineistaan hakkereille. Siltikään, mitään palvelua ei ole putsattu missään välissä täydellisesti. Bitcoineja on mahdollista säilyttää hakkerien ulottumattomissa. Esimerkiksi offline-koneella luotu paperilompakko on täysin hakkerinkestävä ratkaisu.

Tämän lisäksi, seuraava Bitcoin-versio aktivoi uuden ominaisuuden, jonka avulla voi hajauttaa bitcoinien kontrolliavaimet useammalle laitteelle. Tämä mahdollistaa Bitcoinin käyttämisen turvallisesti niin kauan kuin sama taho ei ole murtautunut niille kaikille. Yksi esimerkkiratkaisu on sellainen missä tarvitaan kaksi kolmesta avaimesta että voi tehdä siirron. Nämä voisivat olla esimerkiksi tietokone + kännykkä + kolmas sarja paperilla kassakaapissa.

"Näitäkin suurempi ongelma on, että mikä tahansa valtio voi ostaa kaikki Bitcoinit, vain polkaisemalla tyhjästä läjän dollareita, euroja, ruplia, jenejä tai vaikka heroiinia. Pelkästään riittävän suuren osan hankkiminen riittäisi tappamaan valuutan."

Tällainen olisi valtiolta täysin turhaa hommaa. Ensinnäkin, Tämä nostaisi Bitcoinien hinnan hetkessä pilviin. Myyjiä kyllä ilmaantuisi, mutta myös muita ostajia. Bitcoinien määrä, jotka ovat myytävänä markkinoilla on vain murto osa kaikista bitcoineista.

Toisekseen, jos jokin valtio jollain kumman konstilla tällaisessa onnistuisi, se hyppäisi ojasta allikkoon. Maailmassa olisi sen jälkeen tuhansia varakkaita entisiä bitcoinien omistajia. Suurin osa näistä ei todellakaan tykkää siitä että valtio voi painaa lisää rahaa milloin huvittaa.

Suuri osa rahasta minkä he nettosivat myydessään bitcoininsa päätyisi sijoitettavaksi vaihtoehtoisiin kryptorahoihin. Näitä on tälläkin hetkellä olemassa muutama ja uuden pystyttäminen vie pari tuntia. Yhdelläkään näistä ei tosin ole lähellekään bitcoiniin verrattavaa kuuluisuutta, mutta mikäli bitcoineja ei pystyisi enää ostamaan, kysyntä siirtyisi automaattisesti niihin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

V. Hautakangas: "EVM on täysin alimitoitettu ja myöhässä. Se ei pysty "pelastamaan" edes Espanjaa tai Italiaa kuin yhden kerran."

Painottaisin tuota. Kaiken lisäksi tämä on nyt sitten jo korvamerkitty Espanjalle. Joo, ensin tehdään 100 miljardin paketti, pian toinen, sitten kolmas ja ainakin vielä neljäs.

EVM on super-senior velkoja ja tämä on jo aiheuttanut pelkoa yksityisissä Espanjan rahoittajissa. Mekanismi on erittäin haitallinen.

Maita ei voi näin tukea. Jos europäättäjät suostuvat itsekin tasavertaiseksi velkojiksi niin tappiotilanteessa (velkasaneeraus) nämä kärsivät ihan yhtä paljon kuin muutkin sijoittajat. Se on reilua. Sen sijaan se ei ole reilua siksi, että meidän rahoja käyttävät verotuksen kautta muut. Kansalaisilta viedään vapaus ja kansalaisten älykkyyttä aliarvioidaan siitä syystä, että nämä kansakoulunopettajat sun muut ovat mielestään parempia sijoitusneuvojia kuin kuka tahansa kansalainen.

He pitävät kansalaisia siis hölmöinä.

Super senior aseman vaatiminen kielii siitä, että nämä tahot tietävät jo itsekin, että tappioita tulee ja kansan raivoa tyynnyttääkseen tämä velkojahierarkian kärkipaikka pitää hankkia.

Yhteenveto:

* EVM on vaarallinen, kallis ja haitallinen.
* EVM aliarvioi kansalaisten älykkyyttä.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Tsemppiä ja yritystä vaikuttaa tuotakin kautta!
EVM tulee todellakin viemään Suomen suohon.

Jari Jakonen

Koitetaan tulla jollei kyltin niin ainaskin kehon kera kehiin kans ...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jos roskahuoneesta löytyy sopiva pahvinpala, taidan kirjoittaa siihen vain "suljetut ovet auki".

Vai olisiko "raha ei kasva tuissa" sittenkin parempi?

Kari Ahlava

Torstaina on liian myöhäistä. Eduskunta päättää EVM:stä jo keskiviikkona.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/06/12/...

Äänestyspäivä ei ilmeisesti ole eduskunnankaan tiedossa. No, hallituspuolueiden eduskuntaryhmä voi pitää kriisikokouksensa Halla-ahosta vaikkapa Maarianhaminassa, kun tästä äänestetään. ;)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ensimmäinen käsittelypäivä on keskiviikko - tätä aikaistettiin. Alunperin piti olla torstaina.

Lopullinen äänestys on kuitenkin vasta juhannuksen aatonaattona, jos nykyinen aikataulu pitää.

Kari Ahlava

Kiitos, olin käsittänyt väärin.

Nyt on sellaista tietoa liikkeellä Presseuropissa, että Espanjan pankit ovat valehdelleet taseistaan.

http://www.presseurop.eu/en/content/article/216409...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Mitenhän nuo Nordea tai Danske sitten? Pääomat mitättömiä, kuin espanjalaispankeilla, vaikka olisivatkin totuudenmukaisia.

Jos nämäkin ovat lainanneet Espanjaan päin...

Kari Ahlava

Halvempaa olisi tukea niitä täällä suoraan, niinkuin alkuperäiset sopimukset ovat. Vaikka en kylläkään itse kannata mitään pankkitukia.

Pankkien pitäisi olla niitä, joihin voi luottaa ja jotka ovat vakavaraisia.

Petteri Sahinjoki

Tämä EVM keskustelu on nyt kyllä tärkeämpi!

Tuon EVM:n perustaminen täytyy nyt yrittää estää kaikin keinoin.
(tai ainakin Suomen osallistuminen siihen)

mutta onhan näitä pohjoismaisiakin pankkeja ja
niiden tilaa jo ihmetelty.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/10675...

Nordea ja Sampo ovat myöskin
riskilainoittaneet toiminta-aluettaan.
Nordean ja Espanjan "pelastettavan"
BANKIAN LDR ratio on yli 180%, Danskella 220%,

http://www.zerohedge.com/news/what-europes-loan-de...

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/03/23/ra...

ja

Myös osuuspankki on antanut 16 Mrd Euroa
enemmän lainoihin mitä heillä
on talletuksia, ks. tuolta sivu 3

http://www.fkl.fi/materiaalipankki/julkaisut/Julka...

Olisiko tuo Suomen Nordean johdannaispommi nyt se asia,
joilla meidän poliitikkojamme kiristetään?
Tässähän tulee mieleen vaikka minkälaiset salaliittoteoriat :)

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Viikon itkunaurut: millä koulutuksella ja varsinkaan työkokemuksella kyseinen ministeri opettaa yleisöään?

– Tässä ei olla tekemässä hyväntekeväisyyttä, ei auteta ilman, että olisi velvollisuus hoitaa velvoitteet. Päin vastoin.

Suomessa oppositio on yksiselitteisesti ollut Espanjan tukemista vastaan.

– Niin on helppo sanoa, kun ei tarvitse kantaa vastuuta, Kyllönen toteaa.

Vasemmistoliiton ehto Espanjalle annettavalle avulle on vastikkeellisuus.

– Vahva vastikkeellisuus on Suomen ja koko hallituksen ehto, Kyllönen sanoo.

– Mitään löysää rahaa ei anneta pankeille. Asetetaan selkeät ehdot ja pelisäännöt siitä, miten pankkeja tulee jatkossa hoitaa ja miten toimia elinkelvottomien pankkien kanssa.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/281472...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kun on hallitukseen menty, niin ministerinpalkan vuoksi pitää jaksaa vähän selitelläkin. Parempi tämä, kuin Kyllösen keinot keksiä lisää liikenneturvallisuutta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Paskaa puhuvat.
Olen koko aikuisikäni tukenut ja toiminut SKDL:n tai jonkun pohjoismaisen sisarpuolueen riveissä, missä maassa nyt mun lippikseni milloinkin on ollut.
Viime vuodet, tasatarkaan siihen saakka kun VAS meni hallitukseen, tehnyt heille vapaaehtoistyötä.
Nyt teen kaikkeni, sen eteen, että VAS, Kris ja Dem pärjäävät mahdollisimman huonosti, jotta niissä vaihtuisi johto. Petturit veke ja sen jälkeen uusiin hommiin.
Kirjoitan tästä myöhemmin blogin, jossa selvitän kantojani tarkemmin.
Tilanne on kuitenkin se, että tällä hetkellä on aivan helkkaristi poliittisesti kodittomia, joten syksyn kunnallisvaalit voivat olla aikaimoinen ylläri sekin.
Kaikkihan riippuu jengin aktiivisuudesta.
Esim. Turun Piraatteja tunnen jonkinverran ja sanoisin, että jos 10 henkeä jaksaa painaa päälle, niin kaupunginvaltuustopaikka on varma. Mutta työtähän se vaatii aivan sikana.

PS:stä en uskalla sanoa mitään, kun en heitä tunne, mutta kyllä siellä pätee sama homma: sen enemmän on jengiä aktivoituneita, sen parempi tulos. No, tämä lienee selviö, mutta PS:llä on todellista potentiaalia saada aktiiveja mukaan.
Demareilla ja VAS:lla moinen on täysin hakusessa. Kaikki aktiivit ovat nähneet todellisuuden läpi. No-jaa, mitä nyt demarit näkevät, se on aina ollut minulle suuri mysteeri...

Henry

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Nyt jos vielä sensuroivat nuo kommentit, ne nousevat arvoon arvaamattomaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Siis fakta on, että joka massa köyhien päässä allas on pirun syvä.
Ja Kataiset ja muut, luulee, että homma paranee sillä kun nostetaan veden pintaa.
_______________________________

Tuohon itse mielenosoitukseen. Tämä on lähinnä Martikaiselle:
Olin itsekin paikan päällä viime kesänä ja se meni vähän penkin alle sen vuoksi, ettei järjestäjillä ollut minkäänlaista kokemusta asiasta. Häipyivät vähin äänin...

Oletetaan että paikalle tulee sata ihmistä - tai enemmän.
Kuitenkin sata on ihan hyvä alku, koska kaikki järjestöt ovat hallituspuolueiden alla jne., eli sieltä ei apua saa vaan sieltä on korkeintaan odotettavissa pelkkää sabotointia (Kokemusta on.)

Näiden sadan ihmisen pitää alkaa keskustelemaan, suunnittelemaan miten edetään. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka edessä on vuosien duuni, niin silloin kun ns. "repee" eli kansa todella alkaa saamaan tarpeeksi, eikä salkkarit ja BB-talot vedä, silloin pitää olla valmis.

Eli
- kyniä ja vihkoja mukaan.
- kerättävä jengin yhteystiedot ja kategorisoitava ne (jaetaanko listassa "vain ydiryhmä" vai "kaikille osaanottajille", jne. Jotkut on aika ujoja tietojensa suhteen, mutta ei se s-posti + paikkakunta, yleensä ole mikään ongelma.
- Kuka osaa mitäkin (kieliä, ammattijutut jne.) Esim. itse osaan joitain kieliä ja teen graafisen alan töitä, joten yleensä olen ollut aika pop noissa hommissa, vaikka vanha ukko oonkin.
- Kielet siinä suhteessa, että esim. kreikkalaisten kanssa on kosketuspintaa fb:n kautta ja myös suomalaisiin jotka asuvat Kreikassa. Saa nopeasti tietää, miten perunan hinta on kehittynyt.
- Tässä tapauksessa olisi hyvä olla yhteydessä esim. saksalaisiin.
- Jos tilanne on suotuisa, sää ja muu, voidaan jakautua työryhmiin suoraan vaan siinä eduskuntatalon nurmikolle. (poliisi ei anna muuta kuin puhujien olla rappusilla.)
- Dokumentointi pitää funtsia etukäteen, mutta sehän ei nykyään ole ongelma kun on pikku kameroita tai niitä on puhelimissa eikä se videokamerakaan mikään suuri ole nykyään.
- Selvitettävä missä olisi sopivinta pitää 'jatkot'. En tarkoita ryyppäämistä, vaan niinkuin Turussa on rav. Koulu, jossa ei ole niin nuukaa kuinka paljon itselleen tilaa ja aina löytyy tyhjä luokkahuone.
Lopuksi: Pitää pitää mielessä, että tätä kurjuutta saatetaan vielä jakaa kauan aikaa - jotain annetaan kaatua ja jossain päättäjät tekee taas uusia päättömyyksiä. Eui ne syrjään astu jos ei pakoteta.
Eli pitää pitää mielessä, että edessä on tod.näk. vuosien työ ja kun organisaatio on kerran saatu pystyyn, sitä voi käyttää laajemmin muuhunkin kansalaistyöhön.

No tuosta voi lähteä alkuun.

Tarkoitan vaan sanoa, että älkää ihmetelkö/pettykö/antako periksi, vaikka olisi vain vähän jengiä.
Minä esim. touhuan täällä saarella yksin, kun en tunne ketään sopivaa ja käyhän se näinkin. ;=)

Henry
_______________________________

EVM-täysistunto on KESKIVIIKKONA, mielenosoitus on TORSTAINA!!

Täältä näet tulevan suoran lähetyksen:
http://www.goodmoodtv.com/internettv/application/e...

Siis EVM keskiviikkona 13.6. kello 14.00 (ensin tulee liikennepoliittinen selonteko ja se voi kyllä kestää aika pitkään (2 - 3 tuntia?)

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/org...

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Hyvä lista Henryltä.

Olin siellä vuosi sitten myös, puhuinkin, kyllä järjestelyt olivat minusta hyvät, megafonikin käytössä. Mutta eipä se tainnut paljoa auttaa, koska edelleen ollaan suossa ja nyt vielä syvemmällä.

Nämä miekkarit vain ovat niitä ainoita tapoja joilla voi edes yrittää vaikuttaa nykyisessä systeemissä, vaikkakin laihoihn tuloksin. Jos meillä olisi suora demokratia jo käytössä, tämänkin voisi laillisesti viedä kansanäänestykseen kysymättä päättäjiltä lupaa.

Kunnioitukseni tämän huomisen järjestäjille ja yritän myös ehtiä paikalle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu, en halua nipottaa, mutta kyllähän asia on niin, että viimeistään silloin kun puheet on pidetty - jos niitä nyt siinä tarvitaan, niin pitää alkaa suunnittelemaan miten hommaa jatketaan.
Mitä jälkeenpäin näin Facebookissa, niin toinen järjestäjä ei halunnut enää olla missään tekemisissä muiden kanssa, koska "porukkaa oli niin vähän ja porukka petti". No kukakohan sitten petti sen porukan joka tuli paikalle?

Näinkin varmaan sinut Marjukka siellä puhumassa. Itse kirjoitettiin jokaiselle kansanedustajalle "Juudaksen lista"-postikortti.
Ja jengi sai lähettää "postitoimistomme" kautta terveisiä eri kansanedustajille.

Henry

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Nooh, ihan hyvinhän tätä maailmalla katsellaan. Susi jo syntyessään. :D

http://globaleconomicanalysis.blogspot.fi/2012/06/...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Henri!
Täytyy lainata toi linkki huomiseen blogiini. :=)

Henry

Eero Tillanen

Tulossa ollaan, ajattelin ottaa videokameran ja jalustan mukaan. HD-kamera, joten tarvittaessa niin voidaan tehdä vaikka haastatteluja jotka sitten lähetetään mediaan tai laitetaan tuubiin. Minuun voi ottaa yhteyttä mikäli tällaiselle on tarvetta, viestiä vaan FB:ssa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ville!

Onko joku kimppakyyti Turusta?
En kyllä ole varma pääsenkö.

Niin ja tuosta mun Tehdä-listasta jäi tietysti kimppakyyti pois.
Minulla oli aiemmin sellainen "jakkara-reppu". Oikein hyvä tällaisiin hommiin.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kuuleman mukaan Turusta pääsee nykyään muutamalla eurolla, kun matkustaa Onnibusilla. Alkaa olla halvempaa kuin bensa, vaikka autossa olisikin useampi ihminen.

Tuolla Facebookissa voi varmaan kysellä kyytejä, myös.

Citycani *

En ole ikinä koskaan osallistunut yhteenkään miekkariin, mutta nyt harkitsen raahautuvani paikalle ihan vakavissani.

Tää rahan jakelu pitkin Eurooppaa on jo lähtenyt lapasesta ajat sitten, mutt se, mikä karmii jo paatuneempaakin politiikan seuraajaa on se, että hallituksemme, Katainen etunenässä, on näköjään ihan kritiikittä kippaamassa vaikka KAIKKI rahamme maasta ulos, jos Rehn (Olli) ja kumppaninsa niitä johonkin Euroopan kolkkaan kaipailee...

Tässä ei ole enää mitään päätä eikä häntää. Eikä mitään siinä välissäkään.

Olli Pusa

Punnersin blogiin oman arvioini siitä, mihin tämä eurokohellus tulee päätymään.

http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108635-eu...

Kauhistuttaa se, että asioita viedään eteenpäin mistään kritiikistä välittämättä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ihan asian vierestä:
Juhani tuolla antoi linkin Kyllösen haastatteluun KU:ssa.
Nyt siellä ei näytä (huomenna tiedän) olevan minkäänlaista sensuuria päällä ja 90% kommentoijista, joita ei ole vähän, sanoo VASille suorat sanat.
Eli kyllä kritiikistä välitetään, VAS ja Krisut hikoilevat jo aikalailla.
VASeilla on vaikeuksia saada edes jonkinlaisia valtuustoehdokkaita.
Mutta sitten vasta se hiki alkaa lentämään, kun päästään elokuulle. Alkaa massiivinen taistelu vallasta.
Ja syksyllä on VASseilla jo uusi johto.

Kirjoitan myöhemmin tästä blogin.

Henry

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Hienoa! Yritetään päästä paikalle.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tännekin vielä lisäys, että markkinadata näyttää siltä, että Italia on tuota pikaa tukiluukulla. Voidaan siis ihan hyvin jättää Espanjakin pois, EVM pois jne. Ne eivät kuitenkaan riitä mihinkään.

http://www.mountaininvestor.com/blog/eurozone-to-%...

Siinä on palkit, miten tässä käy, kun Italiakin tulee Espanjan kanssa huostaan. Turha pyristellä.

Toimituksen poiminnat