*

hautakangas Kyttäyksestä kannustamiseen, rötösherrat kuriin jne.

Henkirikoksella ratsastajat

Luin Hyvinkään ampumatapauksesta ensimmäisenä Puheenvuoron blogista, jossa vaadittiin itselataavien käsiaseiden kieltämistä. Nyt suosituimmissa keikkuu myös otsikko "Suomi sai oman Breivikin viime yönä". Jotain rajaa nyt!

Onko aseiden kieltäjillä ja natsinmetsästäjillä valmiina kirjoituspohjat, jotka he postaavat heti, kun jossain ammutaan ihmisiä? No, saahan niinkin tehdä. Minusta se on vain vähän outoa.

Muistakaamme, miten Pekka Sauri kohkasi käsiasekieltoa toissa heinäkuisen "autokaista-ammuskelun" jälkeen. Kunnes paljastui, että ase oli laiton ja ampuja vasta päässyt vankilasta. Ja muistakaamme, miten Päivi Lipponen tuomitsi rasistit, kun Tampereella kuoli ihmisiä tulipalossa - pizzerian omistajan yrittäessä vakuutuspetosta.

Tulee vaikutelma, että tällaiset ihmiset ihan itse fantasioivat joukkomurhista ja kristalliöistä. Samaan tapaan kuin eräät homofoobikot fantasioivat homoseksistä, ja sitten selittävät, miten homous on sairasta ja johtaa "terveitä" ihmisiä kiusaukseen... ja pitäisi kieltää lailla.

Näille ihmisille joukkomurha, tai sellaisen yritys, on hyvä ja odotettu uutinen, jolla voi taas ajaa agendaansa pykälän verran eteenpäin - ja vaikka vähän uhkapelata sen varaan, että juuri heidän visionsa olisi toteutunut.

Osanottoni Hyvinkään uhreille ja heidän läheisilleen, joista moni heräsi tänä aamuna ihan oikeasti huonoihin uutisiin.

Tiedän, miltä tuntuu joutua järjettömän väkivallan uhriksi. Tai miltä tuntuu, kun läheinen on sairaalassa tuntemattomassa tilassa. Tai miltä tuntuu menettää nuori ystävä yllättäen ilman järkevää syytä. Varsinkaan jälkimmäisten suhteen edes aika ei paranna haavoja.

 

Tässä ja nyt

Tämänhetkisen tiedon mukaan ampuja osui, pitkällä aseella ja lyhyeltä matkalta, kymmeneen ihmiseen - kaikkiaan parillakymmenellä laukauksella. Voisi siis sanoa, että onni oli matkassa usealla Hyvinkään yössä liikkuneella.

Poliisi teki ilmeisen perusteellista työtä, suojeli henkiinjääneitä oman henkensäkin uhalla, ja sitten otti (todennäköisen) ampujan kiinni elävänä. Pakko kunnioittaa ja arvostaa.

Kun saamme tietää ampujasta enemmän, voimme alkaa spekuloida, miten koko tragedia olisi voitu välttää. Jotenkin veikkaan, että taaskaan ei itselataavien aseiden kieltäminen tai natsien marttyyreiksi sensurointi olisi auttanut pätkän vertaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Matti Jalagin

Tuossa on syy, etten viitsi edes lukea näiden pomppuiitojen ketjuja, kun jeesustelu on niin päälle käyvää.

Puuttuu enää Erkki Tuomiojan blogi ja kuuluisin mietelauseensa: "sivistysvaltioissa aseita on vain viranomaisilla".

Neuvostoliitto, DDR, P-Korea, Myanmar, Syyria ja mitä muita niitä onkaan?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Esimerkiksi Japani,ja toki myös Kiina. Hyväksyn kyllä metsästyksen. Muuten en ymmärrä, miksi psyykkisesti terve ihminen tarvitsisi ruutiaseen. Jos pelkää muita ihmisiä niin kovasti, on syytä hakeutua psykiatriseen hoitoon. Ampumaurheilua voi harrastaa myös ilman ruutiaseita.

Matti Jalagin

Suositteleeko etätohtori minulle tosissaan psykiatrista hoitoa?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Joo, esimerkiksi ilma-aseella tai jousella. Joista ollaan parhaillaan tekemässä luvanvaraisia.

Jos tuon lainmuutoksen jälkeen olisi mahdollista myös metsästää tehokkaalla ilmakiväärillä tai jalkajousella, siinä voisi olla edes hiven kohtuutta mukana.

Matti Jalagin

Mietin eilen työmaalla Hiltin naulapyssyllä paukutellessa, mahtaako tuokin kapistus ruutiaseena jo vaatia panoksiin ostoluvan ja joku väitti kyllä.

Jari Eteläsaari

Se on sinun asiasi, voit Roponen olla aivan vapaasti olla ostamatta aseita, mutta älä tule sanomaan mitä muut saavat harrastaa. Se on loukkaavaa ja osoittaa kunnioituksen sekä ymmärryksen puutetta.

Pete Yaller

Roponen: "Muuten en ymmärrä, miksi psyykkisesti terve ihminen tarvitsisi ruutiaseen. Jos pelkää muita ihmisiä niin kovasti, on syytä hakeutua psykiatriseen hoitoon."

Eiköhän tälläisiä ampujan tapaisia vapaalla liikkuvia psykiatrisen hoidon tarpeessa olevia ole ihan hyvä syy pelätä, myös täysjärkisten.

Simon Wahlroos

Minäpä kerron miksi psyykkisesti terve ihminen tarvitsee ruutiaseen tai muun etälamauttimen. Psyykkisesti terve ihminen on itsenäinen eikä sairaanloisen läheisriippuvainen, kuten nämä lukuisat väkivaltaiset jengit, jotka ryöstelevät ja pahoinpitelevät/raiskaavat ihmisiä Euroopassa. Sellaista porukkaa sietääkin pelätä, mikä on ihan terve reaktio ja ase on ainoa joka pysäyttää sellaisen porukan tehokkaasti, sillä puhetta he eivät yleensä usko eikä puukkokaan auta kun on monta miestä vastassa.

Petri Haapa

Mä olen monesti ihmetellyt, että tekniikka on kehittynyt huimasti ja silti yhä ampumaurheilua harrastetaan ruutiaseilla.

Matti Jalagin

"Hyväksyn kyllä metsästyksen. Muuten en ymmärrä, miksi psyykkisesti terve ihminen tarvitsisi ruutiaseen." Psykiatri Pekka Roponen, www.doctorpro.fi

Suomessa taitaa olla miljoona psyykkisesti epätervettä tuolla perusteella?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Niin, mihin tarvitset ruutiaseita?

Jari Eteläsaari

Ensinnäkin mitä hittoa se sinulle kuuluu ?

Vastaan nyt kuitenkin. Omaksi huvikseni, ja haluan myös säilyttää sen mahdollisuuden että ihmisillä on mahdollisuus hankkia ase itsepuolustamista varten jossa yhteiskunnallinen tilanne muuttuu huonompaan suuntaan.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ruutiase tai ei-ruutiase, mitä sillä on oikeastaan väliä? Myös halvalla ilmapistoolilla saa ihmisen hengiltä, ja ilma-aseita ollaankin nyt saattamassa saman kontrollin piiriin.

Päättäjien panikointi ja reagointi on jo sitä tasoa, että lähitulevaisuudessa ehkä kaikkia "aseen näköisiä" esineitä kontrolloidaan.

Ei vielä muutama vuosi sitten olisi soitettu poliiseja paikalle, kun pennut leikkivät metsässä muovikuulapyssyillä...

Rauni Viren

Minulla ei ole ruutiasetta, mutta Suomen yleisintä tappovälinettä löytyy keittiöstä monin kappalein.

Minulla ei myöskään ole lupaa näihin veitsiin.

Petri Haapa

Mihin tarvitset amfetamiinia?

"Ensinnäkin mitä hittoa se sinulle kuuluu ?

Vastaan nyt kuitenkin. Omaksi huvikseni, ja haluan myös säilyttää sen mahdollisuuden että ihmisillä on mahdollisuus hankkia amfetamiinia ja muita huumeita itseään varten jos yhteiskunnallinen tilanne muuttuu huonompaan suuntaan.";-)

Käyttäjän HenriBergman kuva
Rene von Cartes

Olen miettinyt minkä takia täällä(kin) keskustelut lähtevät hyvinkin kauas alkuperäisestä aiheesta. Miten esimerkiksi onnistutaan Hyvinkään tapahtumien yhteydessä mainitsemaan Neuvostoliitto, DDR, P-Korea, Myamar ja Syyria?

Vastaus: Tekemällä "suoran lainauksen" Erkki tuomiojan sanomisiin, joka itseasiassa ei edes ollut suora lainaus. Lisäksi en tiedä teitkö Matti Jalagin tahallasi vai et virhepäätelmän, jossa edellä mainitut maat olisivat Tuomiojan "lainauksesi" mukaan sivistysvaltioita. On hyvin eri asia mainita jokin ominaisuus, joka jonkun mielestä kuuluu sivistysvaltiolle, kuin antaa ymmärtää, että pelkästään kyseisellä ominaisuudella tulisi sivistysvaltioksi. Olkaamme kaikki tarkkoina siitä, mitä kirjoitamme ja millä keinoin asioita käsittelemme. Saattaa olla, että siitä seuraa entistä asiallisempaa keskustelua ja oikeampaa käsitystä asioista.

Matti Jalagin

Olen aiemmin pyytänyt Erkki Tuomiojaa tuon lausahduksensa jälkeen useaan otteeseen nimeämään esimerkkinä yhden sivistysvaltion, jossa aseita on vain viranomaisilla, mutta vastausta ei ole koskaan tullut.

On siis kohtuullista mainita omina esimerkkeinä valtiot, joissa on tai oli aseita vain viranomaisilla.

Saattaa olla, että me voimme keskustella aiheesta, mikäli sinä kykenet minua paremmin arvioimaan, mitä maita Tuomioja tarkoitti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mitä enemmän aseita, sen enemmän veritekoja. Mitä enemmän on laillisia aseita, sen todennäköisempää on, että ne varastetaan ja niillä surmataan ihmisiä, kuten taas kerran kävi. Käsiasekielto säästäisi ihmishenkiä, eikä käsiaseita(ruutiaseita) tarvita mihinkään järjelliseen toimintaan, mutta eihän ihmishengellä ole Suomessa koskaan ollut niin väliä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Laittoman aseen hankkiminen on jo nyt, kaikkialla "sivistyneessä" maailmassa, helpompaa kuin laillisen. Asekiellot ovat johtaneet vain laajempaan laittomien kauppaan, Isossa-Britanniassa jopa järjestelmälliseen käsiaseiden valmistukseen ja maahantuontiin.

Erona noissa nyrkkipajassa tehdyissä aseissa, verrattuna kaupallisiin, on se että ne ovat vähemmän tarkkoja - mutta usein tulivoimaisempia. Ja niitä saa siltä samalta ystävälliseltä tyypiltä, joka luukuttaa myös kannabista ja kokaiinia, ihan ilman mitään lupaa tai valvontaa.

Aselain rikkomisesta voisi tietysti rankaista nykyistä kovemmin, mutta auttaisiko se mitään sellaisten ihmisten kohdalla, jotka suunnittelevat terroritekoa tai murhaa - tai pelkäävät henkensä puolesta? Ainakaan briteissä ei auta.

Raimo Nurmi

Pekka Roposen logiikka on melkein ylittämätöntä. Tietämättä mitään yksityiskohtia asiasta hän ilmoittaa että taas kävi näin. Oliko käsiase surma-ase?

Uutisesta se ei käynyt ilmi, mutta Roposella on ilmeisesti sisäistä tietoa, ikäänkuin kukkahattumeediolla.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Oliko tämä Roponen näitä väitteellisiä psykiatreja?
Osallistumassa siis "neutraalisti" päätöksentekoon terveydentilaa arvioivana lääkärinä kun mietitään onko jokin yksilö oikeutettu hallussapitolupaan vai ei...terveiltäkin aseet pois?

tourette '

"Mitä enemmän aseita, sen enemmän veritekoja. Mitä enemmän on laillisia aseita, sen todennäköisempää on, että ne varastetaan ja niillä surmataan ihmisiä"

Non sequitur. Kukaan, missään, ei ole kyennyt osoittamaan sellaista syy-seuraussuhdetta, että luvallisten aseiden vähentäminen hetken tilanteesta vähentäisi vakavaa väkivaltaa yhteiskunnassa. Parhaimmillaan on voitu todentaa, että kausaliteettia ei ole ja pahimmillaan on nähty merkkejä siitä, että jos kausaliteeti on olemassa, se on käänteinen. Eli, että luvallisten aseiden määrän vähentäminen olisi johtanut vakavan väkivaltarikollisuuden kasvuun, ei vähenemiseen.

Joitakin irtonaisia huomioita maailmalta asekieltojen seuraamuksista:

- Luvallisten ampuma-aseiden lukumäärä eri yhteiskunnissa ei korreloi henkirikosten määrän kanssa mitenkään. Kylläkin, niissä maissa joissa on tiukimmat rajoitukset aseenomistukselle, tuppaa olla korkeimmat henkirikosluvut.

Lähde: Violence, Guns and Drugs: A Cross-Country Analysis, Jeffery A. Miron, Department of Economics, Boston University, University of Chicago Press Journal of Law & Economics, October 2001.

- YK: mukaan Skotlanti oli vuoteen 2005 mennessä länsimaiden väkivaltaisin yhteiskunta. Väkivaltarikollisuus Skotlannissa on kaksinkertaistunut edellisten 20 vuoden mittaan. Skotlantilaisella on keskimäärin kolme kertaa suurempi todennäköisyys joutua väkivaltarikoksen uhriksi kuin amerikkalaisella.

Lähde: Scotland tops list of world's most violent countries, The Times, September 19, 2005

- "… suurimmat tutkimukset viimeisten reilun 20 vuoden ajalta eivät osoita mitään yhteyttä laillisesti omistettujen ampuma-aseiden määrän yhteiskunnassa ja aseellisen rikollisuuden ilmenemisen välillä. Myöskään ei ole mitään yhteyttä eri maissa säädettyjen kontrollitoimenpiteiden, kontrollijärjestelmien byrokratian massiivisuuden ja ampuma-aseiden ilmeisen helpon saatavuuden rikollisille ja terroristeille välillä. "

Lähde: Minutes of Evidence, Colin Greenwood, Select Committee on Northern Ireland Affairs, January 29, 2003.

- Australian ja Britannian, joissa yksityinen aseenomistus on käytännössä kielletty, oli väkivaltarikollisuus tutkittujen 17 länsimaan huippua 1999, kun asekiellot olivat olleet muutaman vuoden voimassa. Viiden kärki uhriutumisprosenteissa: Australia 4.1%, Englanti ja Wales 3.6%, Skotlanti 3.4%, Kanada 3.4%, Suomi 3.2%. Sveitsi oli 11. sijalla luvulla 2.1% vaikka siellä on oikea sotilasase jokseenkin joka kodissa. Ja USA oli 13. sijalla luvulla 1.9%.

Lähde: Criminal Victimization in Seventeen Industrialized Countries, Dutch Ministry of Justice, 2001.

- Brasiliassa on ollut jo pitkään varsin tiukat rajoitukset aseenomistukselle ja 2000-luvun alusta uusia lupia ei ole myönnetty ollenkaan. Brasilian henkirikostaso on lähes kolminkertainen verrattuna USA:n.

Lähde: Homicide trends in the United States, U.S. data: Bureau of Justice Statistics, September, 2004. Brasilian osalta: Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, 2005.

- Kanadan väkivaltarikollisuustaso liikkuu yli kaksinkertaisella tasolla USA:n verrattuna.

Lähde: Juristat: Crime Statistics in Canada, 2004 ja FBI Uniform Crime Statistics online

- Ampuma-aseiden käyttö rikoksentekovälineenä Britanniassa on kaksinkertaistunut vuosikymmenessä käsiaseiden kieltämisen ja poiskeruun jälkeen.

Lähde: Weapons sell for just £50 as suspects and victims grow ever younger, The Times, August 24, 2007.

- "Englannin ja Walesin tilastoissa ei ole mitään, mikä viittaisi siihen että käsiaseiden tiukka kontrolli ennen 1997:ä tai tuolloin voimaan pantu kieltolaki olisivat mitenkään vaikuttaneet ampuma-aseiden saatavuuteen rikollisille. "

Lähde: Minutes of Evidence, Colin Greenwood, Select Committee on Northern Ireland Affairs, January 29, 2003.

- Vuodesta 1997 vuoteen 2000, heti käsiasekieltolain tultua voimaan, käsiaseiden käyttö rikosvälineinä Britanniassa nousi 40%, 2648 -> 3685. Vuosi 2000 oli käsiaseilla tehtyjen henkirikosten kaikkien aikojen ennätysvuosi Englannissa ja Walesissa.

Lähteet: 42 killed by handguns last year, The Times, January 10, 2001 ja Illegal Firearms in the UK, Centre for Defense Studies at King's College in London, July 2001

- Australian asekieltolain voimaantulon jälkeen, kun yli 640 tuhatta laillisesti omistettua asetta oli kerätty sulattoon, rikostilastot lähtivät dramaattiseen nousuun. 2001-2002 henkirikokset lisääntyivät 20%. Aseelliset ryöstöt lisääntyivät 69% ja kotiin tunkeutuen tehdyt ryöstöt 21%.

Mikä surkeinta, 15 viime vuotta ennen asekieltolakia ampuma-asein tehdyt henkirikokset olivat vähentyneet liki kaksi kolmannesta ja kaikki ampuma-aseisiin liittyneet kuolemantapaukset puoleen.

Lähteet: Crime and Justice - Crimes Recorded by Police, Australian Bureau of Statistics, 2000 ja Report #46: Homicide in Australia, 2001-2002, Australian Institute of Criminology, April 2003

- Yksin Sydneyn kaupungissa aseellisten ryöstöjen määrä nousi 160% v. 2001.

Lähde: Costa targets armed robbers, The Sydney Morning Herald, April 4, 2002

- Kymmenen vuoden ajalta tehty tutkimus toteaa, että Australian asekieltolailla ei ole ollut vaikutusta rikostasoon.

Lähde: Gun Laws and Sudden Death: Did the Australian Firearms Legislation of 1996 Make a Difference?, Dr. Jeanine Baker and Dr. Samara McPhedran, British Journal of Criminology, November 2006

Virossa henkirikokset ovat vähentyneet kaksi kertaa enemmän kuin Suomessa 1990 - 2010 (62% vs. 31%) samalla kun aseenkanto ensin heti itsenäistymisen perään oli käytännössä täysin vapaata ja sittemmin on saatettu asiallisen kontrollin piiriin - johon kuuluu luvallinen kätketyn aseen kantaminen hengen ja omaisuuden suojelemiseksi.

Lähteet: http://www.optula.om.fi/1290609746064 ja https://www.riigiteataja.ee/akt/104052011007?leiaK...

Lisää esimerkkejä tutkimuksista, jotka osoittavat aseiden määrän yksisilmäisen vähentämisen turhaksi tai jopa haitalliseksi tavoitteeksi:

British Journal of Criminology

http://bjc.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract...

Harvard Journal of Law & Public Policy

http://law.bepress.com/cgi/viewcontent.cgi?article...

BBC

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/2656875.stm

Wapenwetgeving in Belgie

http://www.wapenwet.info/wapenbezitcriminaliteitEn...

The Center on Juvenile and Criminal Justice

http://www.cjcj.org/files/the_impact_0.pdf

The Stanford Law Review

http://johnrlott.tripod.com/Plassmann_Whitley.pdf

The Fraser Institute

http://www.hardylaw.net/FailedExperiment.pdf

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Onko tämä sitä vastaratsastusta nyt sitten? Erikoista että tiedonjakamista ja sen pohjalta käytävää keskustelua pidetään ratsastamisena, enkä nyt viittaa kuin omaan blogiini.

Matti Jalagin

Tiedonjakamista ja keskustelua?

Mitä keskustelua se on, että poistat ketjusta toistuvasti kaikki itsellesi epämieluisat kommentit ja puhut lähinnä itseksesi?

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Villen kommentin poistin, koska tilanne oli silloin kysymysmerkkiä, eikä silloin mielestäni ole sopivaa kirjoittaa englannin tilanteesta. Lisäksi poistin yhden vihjailevan antiperussuomalaisen kommentin.

Raimo Nurmi

Kimmo Hoikkala kuuluu DDR-porukkaan. Lähettäkää hänet sinne, missä se nyt tänään lieneekään.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Ensinnäkin kommentoin blogiisi brittien aselaista ja sen seurauksista. Mikä oli mielestäni relevanttia, ottaen huomioon että olit vaatimassa "itselataavia käsiaseita sulatusuuniin".

Poistit kommenttini, ja lisäsit oman, jossa totesit ettei "lässytystä" suvaita.

Kyllä, minä ratsastan vastavirtaan. Mutta suvaitsen joka ainoan mielipiteen, myös omieni vastaiset. Olen jopa valmis muuttamaan omaa kantaani, jos joku minut vakuuttaa.

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Ville, vaadin yhä turhia machoilupyssyjä sulatusuuniin. Sorruin kyllä spekulatiiviseen arvioon Hyvinkään ammuskelusta ensimmäisten lukemieni uutisten perusteella, mutta koska tekijä ei ollut silloin vielä kiikissä, niin katsoin englantilaisista kirjoittamisen siinä yhteydessä turhaksi lässytykseksi. Mitä pahaa on joukkotappamismahdollisuuksien minimoimisessa?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kimmo:

"vaadin yhä turhia machoilupyssyjä sulatusuuniin"

Ampuma-ase on fetissi, yhtä hyvin "asehulluille" kuin aseiden vihaajillekin.

Ensinmainituille se on (suorastaan yliluonnollinen) väline, jolla voi mukamas puolustautua mitä tahansa uhkaa vastaan.

Viimeksimainituille se on (suorastaan yliluonnollinen) uhka, esimerkiksi joukkomurhan uhka, vaikka se olisi omassa kädessä, eikä sillä aikoisi tehdä pahaa kärpäsellekään.

Minusta "asehullut" ovat fetisisminsä suhteen terveempiä, vaikka eivät kovin realistisia olisikaan. Mutta kaikkein terveimpiä ovat ne, jotka osaavat suhtautua ampuma-aseeseen kuin mihin tahansa vaaralliseen työkaluun.

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Tavallaan kumminkin totta tuo aloitus, koska hyvinkääläisten varoitusblogimerkintäni on neljänneksi luetuin sivu nyt blogissani.

Jari Eteläsaari

Aseen omistus ja kanto-oikeudet ovat jokaiseen demokraattiseen valtioon kuuluva perustavalaatuinen oikeus. Jokaisella on oikeus hankkia välineet jolla puolustautua niin valtion kuin kenen tahansa harjoittamaan sortoon.

Ihmiset jotka haluavat rajoittaa toisten oikeutta itsensä puolustamiseen, haluavat valtiodiktatuuria.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Katsot siis olevasi oikeutettu ampumaan poliisia, jos tunnet itsesi sorretuksi - kuten Hyvinkään ampujakin?

Matti Jalagin

Mistä etätohtori päättelee Hyvinkään ampujan tunteneen itsensä sorretuksi?

Jari Eteläsaari

Vain sellaisessa tilanteessa jos valtiomme muuttuisi diktatuuriseksi poliisivaltioksi joka haluaisi kieltää ihmisiltä oikeuden oikeuksiensa puolustamiseen.

Raimo Nurmi

Kerropa Roponen, missä tapasit Hyvinkään ampujan ja mistä keskustelitte.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onhan se hyvä, että aseharrastajat ihan suoraan kertovat ajatuksistaan ihmisten ampumisesta. Taidan ottaa yhteyden kotipaikkasi poliisiin, onko sinulla aselupa?

Jari Eteläsaari

Siitä vaan. (mulkku).
Ihmettelen missä näitä kommareita oikein kasvaa.
Vain diktatuureissa halutaan kieltää kansalaisilta aseet.

Matti Jalagin

Etätohtori taitaa mainostaa klinikkaansa nyt ja osoittaa, kuinka vastuullinen yhteiskunnallinen toimija lauantaiaamuisin toimii?

Uhkailee kanssakirjoittajia psykiatrisella hoidolla ja yhteydenotolla paikalliseen poliisiin.

Oletko Sinä se sama tohtori, joka Kivelän eutanasia-ketjussa ilmoittauduit vapaaehtoiseksi hoitamaan koko Suomen kivuista vapahdetut ja jopa esitit laskelman, kuinka monta alaista hommaan tarvitset?

Voin muistaa myös väärin, mutta vastauksesi mielelläni kuulisin; etänä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

No höh. Anna äijän pitää mahdolliset lailliset aseensa, ettei hanki laittomia ja tehokkaampia.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Suosittelisin ennemmin että rauhoittuisit ja menisit hetkeksi peilin eteen, ennekuin hysteriallasi häpäiset koko lääkärikunnan.

Tätähän tämä Hautakankaan blogi toisaalta oikeastaan käsitteleekin: ihmisiä jotka toimivat ensimmäisen tunteenpurskauksensa vallassa. Samaan kategoriaan sisältynevät niin useimmat ammuskelijat, kuin tällaisten traagisten tapahtumien yhteydessä "välittömiä muutoksia" kirkuvatkin.

Vanha sääntö yön yli nukkumisesta usein auttanee.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Minulla on seitsemän luvallista asetta,mutta vain metsästystä varten, voit ottaa yhteyden mihin haluat.
Tiedän kyllä erään helluntain saarnamiehen joka syyllistyi ja sai tuomion tyttäreni pahoinpitelystä aseita ei ole haettu pois, mutta monilta rattijuoppoustuomionsaaneita on haettu. Auttaakohan tuo saarnaajatausta.
Kysymyksessä on Jokilaaksojen poliisilaitos, joka muistaakseni johtaa tilastoja peruutetuissa aseluvissa.

Simon Wahlroos

Hyvinkään aiheutettu armokuolema ei paranna maailmaamme, vaan tekee tappamisesta vain hyväksytympää koska ihmisillä on taipumus tulkita laillistettua kuolemantuottamusta sairaanloisella tavalla ja vähintäänkin äänestää seuraavissa vaaleissa EUtanAsiaa ajavia tappajapuolueita tai mahdollisesti jopa äänestää katoilta, (jota ei voi pitää huonostikkaan suoritettuna armokuolemantuottamuksena).

Simon Wahlroos

Varmuuden välttämisen ehkäisemiseksi sanottakoon että:
En hyvin-kään varmasti ole väittänyt Hyvinkään tapausta armomurhaksi, vaan mahdollisesti itse lukija käsittää sen sellaisena, koska tuon lauseeni voi tulkita kahdella tavalla. Vastuu on siis lukijalla ja samalla kyse on mielentilatesti. Ihminen tulkitsee asiat kuten ajatteeleekin.

Rauni Viren

Pekka Sauri siis tosiaan ratsasti Esa Åkerlundin tapauksella ennen kuin Porvoon McDonaldsin autokaista ehti kuivaa.

"Porvoon verityö nostaa aseluvat jälleen tapetille"

"Kauhajoki-tutkintalautakunnan puheenjohtajan Pekka Sauri vaati tiistai-iltana Ylen tv-haastattelussa keskustelun avaamista suomalaisesta asekulttuurista."

http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArti...

"Porvoon ampumavälikohtaus tapahtui Porvoon McDonaldsin autokaistalla 6. heinäkuuta 2010. Ampumavälikohtauksessa kuoli kolme miestä, joista kaksi kuoli välittömästi ja yksi vasta sairaalassa. Välikohtaus sattui noin kello kahden aikaan aamuyöllä,[10] ja tapahtumat alkoivat ilmeisesti sanaharkasta.[11] Ampujan käyttämä ase oli luvaton.[12]"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Esa_%C3%85kerlund

Jessus. Näinhän se aina menee.

Simon Wahlroos

Vihreät haluavat tehdä näköjään yhteiskunnastamme laittomuuksien parasiitin, sen sijaan että tyytyisimme perussuomalaisten paratiisiin, joka kaikkien yllätykseksi onkin siellä Impivaarassa eikä Talvivaarassa tai muualla missä tuotetaan isompien aseiden valmistusmateriaaleja.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Onhan noita tutkimuksiakin aseenkannosta tehty. Ihminen, joka kantaa asetta, tuntee itsensä isommaksi sekä on lähes varma siitä, että myös toisella on ase. Eihän niissä aseissa mitään järkeä ole, mutta nämäkään tutkimustiedot tai ajatukset eivät liity hevonhonkaakaan tähän ammuskeluun.

Sitä vain odottaa, mitä tällä kertaa kielletään, kuka onnistuu ratsastamaan parhaiten tällä tragedialla. Kukkahattunatsit kiittävät ja kumartavat syvään. Odotan Räsäseltä avausta, kuinka baarit jos olisivat sulkeutuneet aiemmin, uhreja olisi ollut vähemmän. Tai ehkäpä pitäisi olla kotiintuloaikoja. Jännityksellä odottelen, loppujen lopuksi toivoen, että mitään ei tehdä. Mieluummin ei mitään, kuin jotain typerää ja tehotonta. Eihän meillä ilmeisesti ole varaa mielenterveyteen tai yhteisöllisyyteen panostaa.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012052615627117_u... Henkilö meni oikein, yllättäen, sekä toisaalla tällaista avausta arvelinkin. Ei kauaa anna suruaikaa tämä nainen.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Itsensä voi psyykata muka-isommaksi myös ilman asetta. Pelkästään vallan tai vastuun illuusio suurentaa ihmistä merkittävästi, ja tuo vaikutus heijastuu myös lähellä oleviin. Samaten alemmuudentunne pienentää ihmistä - myös muiden silmissä.

"Jännityksellä odottelen, loppujen lopuksi toivoen, että mitään ei tehdä."

Yleensä päättäjät ovat sitä parempia, mitä vähemmän he "tekevät", erityisesti reaktiona yksittäistapauksiin. Räsänen kuitenkin lupaa, että Hyvinkään tapahtumat "huomioidaan aselain uudistuksessa", ilmeisesti liittyen aseiden säilytykseen:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194744751224/arti...

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Juurikin niin, yksittäistapauksiin hätiköity reaktio ei useinkaan kanna hedelmää. Eikä oikein muutenkaan tämä jokaisen ministerin ja kansanedustajan ilmaiseva järkytys auta ketään. Kyllä, kamala tapahtuma. Mutta joko voisi olla aika miettiä oikeasti rauhassa ja syvällisesti, kuinka näitä yhteiskunnassa muhivia ongelmia todella saataisiin ratkaistua - pitkäjänteisesti, ei muutamaksi viikoksi.

Ei jaksa minua enää järkyttää kyllä mikään, kun näitä yrittää vain todella pohtia, mitä voisi tehdä. Yksin ja ilman poliittista taustaa ei paljoa voi vaikuttaa, mutta ainakin omasta lähipiiristään voi pitää huolta.

Itsekäs idiootti kun olen, nostan samoja ja hieman eri aiheita sivuavan aiemman tekstini esiin, niin samoja ajatuksia ja tuntemuksia tästä tapauksesta tulee: http://jonnapurojarvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/929... - niille, joita kiinnostaa eivätkä ole vielä lukenut. Sinähän taidat jo ollakin, vanha kuin taivas tuokin teksti.

ps. Joko Suomen piraatit alkaa olla sen verran kehittynyt, että kehtaisi hypätä mukaan (edes tukemaan)? Maailmalla kun saavat jo huomattavan hyvin asioita kasaan. Vähän hakusessa on vakuuttavat äänitorvet täällä, joilla on vahvaa pohjaa ja kärsivällisyyttä asioiden ajamiseen.

tourette '

"Ihminen, joka kantaa asetta, tuntee itsensä isommaksi sekä on lähes varma siitä, että myös toisella on ase."

Tuon jälkimmäisen suhteen luin ihan sen originaali"tutkimuksen". Suosittelen lähdekritiikkiä - se oli puhdasta humpuukia.

Tuon edellisen suhteen sanoisin, että havainnon voi varmasti tehdä ihan keittiöpsykologiallakin. Kysymys on siitä, miten se vaikuttaa käyttäytymiseen - ja siihen vaikuttaa myös aseen kantamisen tarkoitus ja henkilön koko viitekehys.

Jengiläisille ase on statussymboli ja sen jatke. Itse koulutan ihmisiä lailliseen aseenkäyttöön ja tärkeä osa koulutusta on kanavoida tuo saavutetun edun tunne rakentavasti.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Minulle oli tuon aiheen suhteen niin yhdentekevää, onko paikkaansa pitävää vai ei, kun yritin osoittaa, ettei näillä tämäntyyppisillä tekijöillä ole mitään tekemistä aiheen kanssa. Kiitän kuitenkin sinua tutkimuksen lukeneena, että huomautit tästä. En toiste sitä sitten mene muka-totuutena huomauttamaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Aseintoilijoiden kanssa keskustleminen asiapohjalta ei tunnettusti ole mahdollista, kuten jälleen tuli selväksi. Sitä vain edelleenkin ihmettelen, jotta mikä teitä aseissa oikein niin mahdottomasti viehättää? Ymmärtääköhän Eteläsaari itse, mitä kirjoittaa valmistautumisestaan aseelliseen kapinaan? Suomen lain mukaan jokaisen, joka tietää sellaiseen valmistautumisesta, on ilmoitettava asiasta poliisille. Olen saattanut asian ylläpidon tietoon.

Simon Wahlroos

Ilmoita samalla ylläpitoon myös se viimeöinen puukotustapaus Jyväskylän keskustassa, jossa uhri olisi varmasti pelastanut itsensä vain vilauttamalla asetta, joka usein riittää kunhan aseekantaja on terve eikä lähde sitä käyttämään jos ei puukottaja käy ehdoin tahdoin päälle.

Ilmoita samalla myös se että ihminen on liian kekseliäs keksimään keinoja korvata ruutiaseet, jotta voisimme ikinä välttää aseiden kovenemisen ja konfliktien kärjistymisen, joka ei johdu aseista, vaan nykyisestä kieltolakipolitiikasta, joka saattaa ihmiset toistensa kurkkuihin kiinni, koska toiset haluavat kieltää toisilta ihmisisltä asioita, jotka omakädenoikeudella sallitaan kieltolaeista piittaamattomille rikollisille.

Simon Wahlroos

Herääkin kysymys: Mitä voimme tehdä kekseliäille ihmisille jotka olisivat hyödyllisiä yhteiskunnallemme, jos heillä olisi rauha kehitellä hyödyllisempiä keksintöjä kuin aseet, joita he tarvitsevat suojellakseen henkeään?

Mitä meidän tohtori siihen ehdottaa? Avolobotomiaako? Vaiko EUtanistisiä puhdistuksia? Vai riittääkö kenties se että säädetään vain kansallista päätäntävaltaa torppaavia aselakeja, jota kukaan katoilla riehuva äänestäjä ei noudata?

Pekka Roponen

Puolustat laittomia aseita? Oletkö päihtynyt? Kai nyt sentään tiedät, että laillistakaan asetta ei saa missään tapauksessa kantaa yöllä kaupungilla mukanaan. Liikutko itse aseistettuna??

Loppuvaikutelmaksi jää se, että aselupia taitaa todellakin olla valtavat määrät henkiöillä, joilla niitä ei missään tapauksessa pitäisi olla. Ei ainakaan heidän ajatusmaailmansa perusteella.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olisit nyt vaan antanut Eteläsaaren heilua täällä. Hän on mitä oivallisin Halla-aholainen Perussuomalainen täällä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

En ole aseintoilija, vaikka tiedänkin aseista jotain, ja olen joskus ammuntaa harrastanut.

Minä vain en halua kieltää ihmisiltä aseen omistamista, enkä tehdä siitä nykyistä hankalampaa. Pidän moisia hankkeita kertakaikkiaan tekopyhinä, ja todellisten ongelmien peittelynä ja vähättelynä.

Jari Eteläsaari

Kas kun et Roponen valita äidillesi. Omaat myös ilmeisesti lukihäiriön.

Pekka Roponen

Äitini on kyllä kuollut, mutta lähetin viestiketjun nettipoliisille tiedoksi. Mielestäni se oli parempi osoite.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Jari,
Pekka,

Toivoisin keskinäistä kunnioitusta ja asiallista keskustelua. Älkää menkö henkilökohtaisuuksiin tai muihin tyhmyyksiin. Tässä on selvästi asia, josta juuri teidän kahden pitäisi keskustella rauhanomaisesti.

Minä en sensuroi, mutta ylläpidolla on tunnetusti delete-sormi herkässä.

Olkaamme aikuisia ihmisiä.

Matti Jalagin

Psykiatri Pekka Roponen.

Ajattelitko jossain vaiheessa vastata minun kysymyksiini vai väistätkö ne?

Olen nimittäin valmistautunut saattamaan muiden kuin ylläpidon tietoon tapasi uhkailla täällä muita kirjoittajia ammattisi turvin ja avulla.

Simon Wahlroos

Eräs rehellistä nyrkkeilyurheilua suosiva heppu tuossa naapurissa kertoi juuri saaneensa puukosta kaupungilla riehuvien aavikkokansojen toimesta. Periikö se rehellisyys sitten maan niin, että seuraavan kerran sitä lasketaan kyseisen hepun arkun päälle, kun vieraamme eivät noudata lakejamme aseiden hallussapidosta?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ajokortin haltijat ovat kuulemma erittäin vastuuntuntoisia harrastajia ja kansalaisia. Juuri niin kauan kuin ovat. Kyllä heistä moni ryyppää tolkuttomasti ja moni kohtaa myös yllättäviä elämäntilanteita ja mielenterveyshäiriöitä. Eivät sellaiset asiat varota etukäteen eikä ajokortin haltija tee niistä ilmoitusta poliisille.

Yritä nyt sitten keskustella asiasta näiden vastuuntuntoisten harrastajien kanssa. He kun repivät heti esiin jonkun kummallisen natsikortin, puhumattakaan siitä kuinka paljon helpompaa on hankkia laiton kortti kuin laillinen.

On luvattoman aseen hankkiminen halvempaa ja helpompaa kuin luvallisen aseen hankkiminen.

Mites jos asian kääntää näin päin?
Mitenkään puolustelematta näitä ammuskeluja niin väitän silti autoilijoiden aiheuttavan enemmän pahaa jälkeä...

Siikalan blogia muokaten...

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50797-loukkaantunu...

Luodin vatsaansa saanut poliisi oli 23-vuotias harjoittelija.

Luultavasti pelasti jonkun muun osumalta, vain kiinnittämällä ampujan huomion. Ja osaltaan pelotti tämän poistumaan paikaltaan.

Että jos etsitte tarinan sankaria...

Ruben Salonen

Tämä oli paras tämän asian tiimoilta lukemani kommentti.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mikään aselaki ei auta, jos joukossamme on massamurhaan kykeneviä ihmisiä.

Johan me Myyrmannissa näimme, millaista tuhoa itserakennettu pommi aiheuttaa. Ohjeita on kenen hyvänsä saatavilla, eikä valmistusaineita voi kieltää.

Nyt olisi ihan oikeasti aika tarttua kiinni syihin. Ensimmäisenä laittaa lasten ja nuorten mielenterveyshoito kuntoon.

Simon Wahlroos

Mitä hyötyä on mielenterveyshoidosta, joka vain kauppaa fasistisesti lääketehtaiden tuotteita. Ongelman syvemmät syyt ovat edustuksellisen (=fasadi eli julkisivu) demokratian sosialistis-fasistisessa politiikassa, joka riistää ihmisiltä osallistumismahdollisuudet, jotka meillä olisi suorassa demokratiassa. Lisäksi samainen fasismi (=korporaatioita tukeva valtiohallinto/lainsäädäntö) riistää tavallisilta ihmisiltä mahdollisuuden omaehtoiseen yrittämiseen byrokraattisella simputuksella, joka turhauttaa, sekä heikolla kannattavuudella kun korporaatiot ovat monopolisoineet tuotteet tehokkaaseen tuotantoonsa jonka takia pienyrittäjä ei tuota voittoa.

Pitäisi tehdä maareformi, joka jakaisi omaehtoiset mahdollisuudet ihmisille alkutuottajina omilla pikku tiloillaaan ja pienellä tuotantoon sidotulla perustulolla kannustaa ihmisiä tekemään rehellistä työtä, sen sijaan että riehutaan kännissä ja katsellaan vain väkivaltaviihdetä telkusta ja pelataan väkivaltapelejä, jotka opettavat niin sanotusti äänestelemään katoilta. Väitän että todellinen syy on siis fasimi ja näkihän sen historiamme valossa mitä siitä seurasi 2MS:ssa eli ihmiset tosiaan lähtivät äänestelemään katoilta, jos ei heitä muuten kuunneltu tai värvätty tykinruoaksi sotatantereille tai EUtanisoitu keskitysleireillä.

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Kysyn vieläkin, olenko minä syyllistynyt asekiimaisten loukkaamiseen? Jos olen, niin missä yhteydessä?

Matti Jalagin

Nimeä ne asekiimaiset, joille viestisi osoitat, niin vastaaminen on hiukan helpompaa.

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Piraattipuolueen linja on ratsastaa anarkistisin motiivein maassa jossa on laki ja järjestys, ja siihen meidän kaikkien on sopeuduttava.

Matti Jalagin, taisin sitten vetästä hudin, vaikka minua syytetään murhilla ratsastamisesta, mikä on törkeän ala-arvoista viestintää.

Verratkaapa Villen kirjoitusta tähän vanhaan kirjoitukseeni (4.9.2011):

Takertuminen kohu-uutisiin?
Onko sairautta, jos takertuu ajattelussaan ja viestinnässään liikaa kohupitoisiin uutisiin? Kai sitä rajat on olemassa jolloin viestinnästä menee mielestäni maku, jos ei osaa muusta puhua tai kirjoittaa kuin kohuista. Asioiden ruotiminen puutteellisin tiedoin on myös tyhmää, mutta onhan kohu-uutisten ruodinta tavallaan kai itseterapeuttista johonkin rajaan asti. Herättäähän kohu-uutinen tuntevissa ihmisissä käsittääkseni aina suuremman tai pienemmän tunnereaktion.

Kohuilla voi myös ratsastaa. Tiettävästi kohupitoinen viestintä saa hetkeksi kaikkien huomion, mutta sitten alkaa lasku, joka voi olla oikea mahalasku, jos ei tule uutta kohua tilalle. Kyseessä lieneekin tällöin tavallaan noidankehään verrattava ilmiö, jossa haetaan koko ajan uutta kohua omien tarkoitusperien vuoksi. Toisaalta lienee lohduttavaa se, että vaikka kohut kiinnostavatkin kai lähes kaikkia, niin niiden voima laantuu nopeasti eikä sen vuoksi yksittäisellä kohulla kukaan ratsasta järjellisessä maailmassa loputtomiin.

http://hermiitti.blogspot.com/2011/09/takertuminen...

Matti Jalagin

Kyllä täällä hilse kaljussa pöllyää, sillä ei minulle logiikasi avaudu.

Pahoittelen.

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Kysy vaan jos et ymmärrä. Tai voin laittaa pähkinänkuoreen: En pidä siitä, että minua syytetään kohulla ratsastajaksi. Olisiko anteeksipyyntö paikallaan?

Simon Wahlroos

Hoikkala "Piraattipuolueen linja on ratsastaa anarkistisin motiivein maassa jossa on laki ja järjestys, ja siihen meidän kaikkien on sopeuduttava."

Jaa minkähänlainen on tämä meidän laki ja järjestys, kun se saa aikaan nykyisen väkivallan aallon. Hyvinvointivaltio on tuottanut lähinnä rikollisuutta ja rasismia Professori Williamsin mukaan. http://www.youtube.com/watch?v=85OIBOSJTwg

Kun tämä meidän valtiomme fasistinen laki ja järjestys aiheuttaa edellä mainittuja lieveilmiöitä, niin eikö silloin "anarkistiset motiivit" eli siihen sopeutumattomuus ja kritiikki ole ihan tervettä kehitystä kansalaisaktivismin muodossa?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Minä aloin kirjoittamaan tätä alkuperäistä tekstiäni juuri sinun blogisi kommenttiin, mutta sitten huomasin että olit poistanut edellisenkin kommenttini.

Niinpä kirjoitin vähän pitemmän, ja julkaisin itse. Mainitsematta sinua edes nimeltä.

Sinulla on oikeus olla asioista mitä mieltä huvittaa. Vaikka pitää aseita tai "asekiimaisia" pahanteon aiheuttajina, täysautomaattisesti.

Simon Wahlroos

Käsittääkseni Ville haluaa sanoa tällä blogillaan sen ettei kohu-uutisilla ratsastaminen ole hyvä asia eikä se saa olla vain poliittisen valtaeliitin etuoikeus, jota he muuten ahkerasti hyväksikäyttävät ja sitten syyttelevät muita jotka käyttävät kohu-uutisia heidän politiikkaansa vastaan.

Simon Wahlroos

Onko "asekiimaisuus" sitten joku uusi keittiöpsykologian termi, jolla halvennetaan vastuullisia ampumaaseluvan haltijoita, jos se kerran oikeuttaa loukkaantumiseen?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Onneksi sen rinnalle voi lanseerata "kieltokiimaisuuden", joka yleensä liittyy moneen muuhunkin asiaan kuin aseisiin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Teen heti selväksi, että olen erittäin pahoillani uhrien ja heidän omaistensa puolesta. Muutama terävä sana median toiminnasta on kuitenkin paikallaan. Kirjoitan ne nyt tänne, kun en löytänyt sopivampaakaan aloitusta.

Huomasin aamulla, että nyt on alkanut tämä ns. "Karoliina Kesti-uutisointi". Media toitottaa, miten hyviä ja kunnollisia nuoria uhrit olivat.

Entä jos uhri olisikin työtön ja syrjäytynyt nuori? Takana olisi tuomioita pikkurikoksista, päihteiden väärinkäyttöä yms. Eikö tuollaisen nuoren surma olisi tragedia?

Simon Wahlroos

Kyllä minullakin sydäntä raastoi Jyväskylässä puukotetun "huonomman" miehen kohtalo kun satuin paikalle kuulemaan kuolon korahduksia, mutta jos alkaisin pahoittelemaan jokaista väkivallantekoa josta nykyään kuulee harva se päivä, niin saisi olla kyllä jatkuvasti pahoillaan. Se jos joku rasittaisi mieltä ja sydäntä niin että mielummin keskustelen asioista antamatta niille sen enempää tunnelatausta tai suruvalittelujani. Ne tunteenomaisina tekoina vievät meidät pois todellisten järkevien ratkaisujen kehittelystä, jotka olisivat ne tärkeimmät lääkkeet tähän itkuvirsien ja kuolleiden imagonkohottelun sijasta. Joskushan tällaisista keisseistä olisi tehtävä ne oikeat johtopäätökset, eikä aina vain sortua poliittiseen tekopyhyyteen kiristämään aselakeja ja esittämällä itsestään selvää paheksuntaa tekijää kotaan. Eihän Sveitsissäkään äänestellä katoilta, vaikka joka kodissa on rynnäkkökivääri, mikä todistaa suoran demokratian olevan eräs ratkaisu. Maareformi olisi varmasti myös hyvä keino antaa ihmisille jotain muuta ajateltavaa kuin aseiden käyttö toisiaan vastaan kaupungeissa, jossa levottomuus vain kasvaa mitä enemmän ihmiset liikkuvat kotinurkiltaan muualle.

Jos ihmiset pysyisivät aloillaan kotimaassaan ja kodeissaan ja töissään, niin ei meillä olisi niin suurta väkivaltaongelmaa. Siksi kai jossain viaiheessa joudutaan asettamaan ulkonaliikkumiskielto voimaan tätä menoa kun liikkuvuutta vain kannustetaan. Liike tekee levottomaksi ja se johtaa väkivallan kierteeseen.

Poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset